TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Köszi szépen. :)
Vizsga időpontjától számított egy év...vagy a bizonyítvány kiadásától (mármint ami ott szerepel dátum)-tól számított egy év???
Addig kell még egy vizsgát letenni? -Vagy addigra kell megkapnom a sikeres vizsgáról a bizonyítványt?
Amennyiben a vizsgázó sikeres félvizsgát (azaz, ha 60%&ot meghaladó eredményt ért el a szóbeli
vagy írásbeli vizsgarésznél) a korábbi eredményét egy éven belül beszámíthatja.14
Amennyiben a vizsgázó azt kívánja, hogy korábbi részeredményét vegyék figyelembe és számítsák
be, azt a vizsgára való jelentkezéssel egy időben a jelentkezési lapon jeleznie kell a
Vizsgaközpontnak vagy a vizsgahelyeknek, az előző nemzetközi eredménylap 2 másolati
példányának csatolásával együtt.
Ennek hiányában Vizsgaközpont figyelmen kívül hagyja a beszámítási kérelmet. Félvizsgák esetén
a jelentkezéskor a vizsgahely köteles ellenőrizni, hogy a beszámítani kért félvizsga érvényes&e. A
vizsgahely csak az érvényes és eredményes korábbi félvizsga beszámítását fogadhatja el a
vizsgázótól.
én németből megyek majd, és debreceni vizsgahelyen..:) na és te?
mert mehetünk ugyanakkor, ha nem az a város, meg nyelv...
Sziasztok, nektek már megjött a pontos időpont, hogy hány órakor várható, hogy mentek szóbelizni?
Hány embert hívnak kb. ugyanakkorra? mert én és a barátnőm is ugyanúgy a 12.15-öt kaptuk, és nem tudjuk elhinni, hogy lehet ekkora mázlink, hogy együtt megyünk be ezek szerint..:OO
Dear Sir or Madam 5 Augus 2011
Itt a dátum a jobb oldalon van a megszólítás a bal oldalon, ide is úgy írtam csak nem úgy látszik.
Mindegy milyen levelet írsz a te neved csak a végére kell.
Jobb oldat a te címed
23 Virág utca
1213 Budapest
Hungary
Bal oldat a címzett címe
John McKenzy vagy ha csak cégnév van akkor az
4 High Street
London
England
irányítószám
Én a dátumot a megszólítás sorába írom
Dear Sir or Madam 5 Augus 2011
Reference:Letter of complaint
Szia!
Én is májusban voltam, és nekem a szóbelim sikerült.
Én már megkaptam a kemény fedeles szóbeli bizit.Előre kellett egyezteti azzal a nyelvvizsgaközponttal ahol voltál, a nyári nyitva tartás miatt, hogy mikor vannak bent és tudják átadni a bizit.Ugyan olyan mint a komplex, csak szóbeli van beleírva.Amit már megszereztél az nem veszik el. Akármikor megcsinálhatod a másik felét.Remélem tudtam segíteni!:)
Szió!
Lehet hogy elfelejtettem kiírni, sőt biztos:)
Nekem angolbol kell:D
De azért köszi a segitséget:) akkor lehet h angolbol is igy van:)
Ha én tavaly októberben szereztem meg a nyelvvizsga szóbeli részét angolbol akkor az azt jelenti hogy nemsokára elvész???:S:S
Az ECL mennyire nehéz??? Nehezebb mint a TELC?
Szerintem ne próbáld meg az ECL-t. Nekem 51% lett elsőre, de nincs rá garancia, hogy ha mégegyszer megyek jobb lesz. Az ECL szövegértése talán könnyebb, mint itt a középső szövegértés. Viszont ott igaz 2 levelet lehet írni, ami lehet baráti is viszont arra nehezebb készülni, mert nem tudhatod milyen levél lesz. Itt az a könnyebbség, hogy felteszik a netre milyen levél hány ponotot ér, plusz még be tudod vágni a panelmondatokat, ami előny.
Én komplexen voltam májusban ott 40% lett, nem mertem most belevágni, mert féltem, hogy nehezen tudok 20 %-ot feltornázi, akkor is sokat tanultam.
MOst megvettem ezt a zöld vastag német könyvet, mind a 7 tesztsort megcsináltam és az összes Weitere Übungent 3 hét alatt. A szövegértésem, nyelvtanom fejlődött. Már értem a TELC logikáját. Mikor miért az a válasz. A nyelvtan még ígyis van hogy hibátlan, van hogy nulla pont. annál is végig nézem mért az a válasz, plusz nyelvtan gyakorlok a tankönyveimből. Nincs garancia, hogy vizsgán pont egy jót kapok, de ha ezen múlna sose mennék nyelvviszgázni.Ha a leveled és a szövegértésed felajavítod, akkor nem gáz, ha a nyelvtanod 1-2 pontos. Lehet szerencsénk lesz. Meg ráadásul az ECL is drágul 15 ezer forintra, csak 5 ezerrel lesz kevesebb mint a TELC. Eddig azért 7 ezerrel. Az sem volt utolsó szempont. Én mindakettőn voltam. És sosem tudhatod, hogy melyikkel fogsz átmenni. Remélem segíthettem.
Szerintem nem kapsz bizit csak akkor, ha megszerzed hozzá a másik felét. Vagy írsz neked, hogy nem náluk fogod megszerezni. Csak akkor kapsz bizit, ha célzott vizsgarészre mész. Pl. én csak szóbelire mentem.
Mondjuk a Telc-cel az a szívás, hogy 1 éven belül meg kell szerezned hozzá a másik felét (v. egységesítesz egy másikkal) különben elvész.
Én is most megyek, mert nem lett meg az ECL írásbelim és szorít az idő a diplomához. Október meg messze van.
Akinek májusban sikerült a telc egyik fele, azok megkapták e már a bizit?? Én még semmit nem kaptam róla, de azt sem hogy mikorra várhtó.
Tudtok valamit??
Köszi a segítséget. De lennének még kérdéseim ha lehetséges:
1. Ha nekem megvan a szóbelim(TELC) és mondjuk az irásbelim(ECL) akkor kapok 1 nyelvvizsgabizonyitványt???
2. Hogyan érdemes szavakat tanulni??
Köszi előre is:)
Nem jó, helyesen
20 Virág út vagy utca
8000 Székesfehérvár
Hungary
Neved nem kell majd csak az aláíráshoz.
Sziasztok:)
Új vagyok itt.:) és segítséget szeretnék kérni.
Elkezdtem a nyelvvizsgát. Aa szóbelim elsőre meglett de az írásbelivel akadtak gondok:S:S
Már 3-szor buktam meg.
Valaki akinek már megvan a nyelvvizsgája az tudna nekem segitséget adni??(Pl: hogyan kell készülni nyelvvizsga előtt, miket nézzek át?? meg ilyen apróságok)
Azok is segithetnek akiknek még nincs meg de tudják hogy mit kell ilyenkor tenni:)
Köszönöm előre is:P
Hivataloslevél a feladó így jó?
János Kiss
Virág Straße 20.
H-8000 Székesfehérvár
Kedves Brigi!
A tanárod elérhetőségét megtudnád e adni? Illetve azt, hogy hol tanít pesti e, mennyiért stb..
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?