TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
A gyakorlásnál nekem is minden tesztem 70% körüli lett.
A májusi írásbeli vizsgám 55-50-60 százalék, összesen 54% lett. Ez a mostani sokkal durvább teszt volt.
A most megjelent telc könyvben sokkal könnyebbek pl. a levéltémák.
Közben lehet már jelentkezni a következő vizsgára, úgy, hogy még a határidőig nem is fogod tudni ennek az eredményét. De ez nagyon ki van találva:
Vizsga-visszamondási díj
sikeresen teljesített korábbi TELC vizsga esetében 0 Ft
part1: e,f,d..
part2: ismotlodot a vegeig, kiveve utolso 3 az plusz
part3: sok B, utolso c
Én az info kérést írtam, de nem egészen értettem a feladatot. Kevertem a szállásfoglalással.
A másik téma a personal assistant-os nagyon félrevezető volt, nem mertem azt választani.
Az egész vizsga nehéz volt.
Kitolásra megy az egész.
A szóbelin azért már csak angolul szóltak az emberhez.
Azért az gáz szerintem is, hogy még a feladatlap elejének a kitöltését is lefordította a felügyelő tanár, surname=vezeték név, ha valaki ezt nem tudja, akkor az nyugodtan megbukhat, mert az nagyon gáz.
Sziasztok!
Akik ma (08.13.) voltak TELC nyelvvizsgán és emlékeznek a listening megoldásokra/válaszokra légyszíves írja le.
Ti milyennek találtátok a listeninget?
Üdv.
Uhhh... Az mondjuk eddig is világos volt számomra, hogy főleg a pénzlehúzásra utaznak.
Most eléggé elkeseredtem a levél miatt, még gondolkodtam is, hogy biztos, hogy ezt írjam-e, de ez a típusú levél ment a legjobban.... :(
Úgy emlékszem, hogy a legfelső sorban volt, hogy "Personal Assistant" és alatta kisebb betűkkel, hogy "for a disabled young man".
De amúgy ha így volt, akkor ilyenkor azt kellett volna csinálni, hogy belebújok mondjuk egy fiú bőrébe? Én úgy tudtam, hogy ilyet nem lehet csinálni. Viszont ha ugye azt sem lehet, akkor én kizárásos alapon csak az elsőt írhattam volna meg? Ez így egy kicsit furcsa :/
1. Szerintem is nehéz volt.
2. Fiatal férfihoz kerestek "personal assistent"-et, akinek főleg házvezetés, ételkészítés, szállíttatás a feladata és érdeklődjön a meditáció, egészséges életmód, jóga iránt. Elsődleges szempont a beállítottság és nem kell rendelkeznie releváns szakmai tapasztalatokkal (én mindössze egy 2 évest írtam oda).
Nem emlékszem, hogy fiatal férfit kerestek volna.
Ami gázos, hogy az álláshirdetések, ha mindkét nemnek szólnak, akkor úgy írták volna, hogy "personal assistent(in)", tehát feltételezhetjük, hogy csak férfiaknak szólt.
Sziasztok, én is ma voltam angol B2-n. Elég nehéz volt ahhoz képest, hogy ezt mondják a leggagyibb nyelvvizsgának. Régóta tanulok angolul, és úgy érzem, hogy felkészültem a vizsgára, az írásbeli mégis elég necces volt (sőt, a listening is).
Annyi kérdésem lenne, hogy én is az állásjelentkezést választottam témának a levélnél. Viszont én azt vettem ki a szövegből, hogy egy fiatal, mozgássérült (vagy ilyesmi) férfihoz keresnek asszisztenst, nem pedig egy fiatal férfit.
Na most, ha nincs igazam, és fiatal férfit akarnak a munkára, akkor a pontjaimat hogy érintheti az, hogy én lány vagyok...? :) De remélem én értelmeztem jól :)
Nem akartam elhinni, de szerintem átverés ez a TELC.
Dexam 17900, nyelvtudásilag ugyanúgy nem sokat és, mint akármelyik középfokú nyelvvizsga. Nekem ez a következő lépés.
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?