TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
BME.Ez kétnyelvű.A lyukasszöveg sokkal könnyebb- is, on at, from...szavakkal,nyelvtani rész is jó. Nincs hülye szöveg párosítás, h talán ez is illik, de az is...Van szótár használat.A levél 60 perc!!!Van fordítás, de nem hosszú és nehéz szöveggel.A szóbelije is jó, nem kell versengeni mással, h ki tud többet.2 kép van, abból választasz egyet és arról beszélsz.
Annyira bánom h nem BME-re mentem először, már rég meglenne.
Hát ha nekem megadják a szóbelire én akkor sem megyek vissza telc-hez írásbelizni.
Melyiket ajánlanátok helyette és miért?
nekem is ez lett a Frau im All lett! remélem, hogy az a jó.
A 2.hoz pedig azért írtam az elsősegélyt, mert a másik az volt, hogy Aufregung, az pedig izgalmat jelent.. és az nekem nem illett oda, hiába kezdődött az első mondat is az aufgeregt-tel..
sziasztok!
én is szombaton voltam angol b2 vizsgán.
magam is úgy gondolom, hogy nagyon nehéz volt a feladatsor. én önképzés keretében készültem a vizsgára, s elég sok vizsga feladatsort megoldottam (14-et, plusz a rengeteg gyakorló feladat).
a szombati vizsga nehézségben köszönő viszonyban sem volt a telc által eddig kiadott próba tesztekkel... azokat megcsináltam simán 80-90% között, viszont a szombati nyelvvizsgáért aggódom, hogy meglesz-e egyáltalán, pedig a felkészülésem teljes körű és nagyon alapos volt.
Nem nagyon emlékszem már a feladatokra, de voltak kérdések, így leírom amire emlékszem, hátha tudok valakinek segíteni:
- az elsőnél a limited supplyt írtam az influenzáshoz, a többire nem emlékszem :)
- a harmadiknál én csak egyet írtam X-re a health qualificationost, a healthy foodost én párosítottam azzal a cikkel, amiben diétáról és edzésről volt szó (valószínűleg hibásan, de nem feltételeztem, hogy 1-nél több x-et beleraknak, mivel elég gyökérségnek gondolom a részükről)
- a langauge részt nem éreztem különösebben nehéznek, az ilyen nehézségen szokott menni, bízom benne, hogy azért sikerült összehoznom néhány jó választ :)
- a listening korrekt volt, meglepően érthető, ott csak az igaz-hamis résznél emlékszem arra, hogy végül 5 igaz és 5 hamis állítás jött ki nekem.
ami biztos igaz volt (szerintem)
- első: rosszabb forgalmat várnak idén
- második: tele van a kávézó
- nem tudom hanyadik: jót tesz a városnak a pláza
- nem érzi versenytársnak a konkurenciát
ami tuti hamis volt (szerintem)
- 1 millió látogatót várnak decemberben (nem igaz, mert hetente várnak 1 milliót, tehát az 4 millió a hónapban)
- az internetes váráslás nem jelent nekik konkurenciát, mert az embereknek fel kell próbálni a ruhát
a levél:
én a mozgássérülteset írtam. engem felettébb zavart, hogy nagyon kevés hely volt, így esélyem sem volt kihagyni sorokat, pedig próbáltam saját magamhoz képest igen kis betűkkel írni. így egy ömlesztett valami lett (sajnos)
nem gondolom, hogy csak férfiak jelentkezhettek rá, hiszen asszisztenst kerestek, külön nem kötötték ki, hogy milyen nemű legyen az illető
- a feladatnál rosszul esett, hogy elmondták a fizetést, a szállást, az utazást is, pedig általában ezekre a dolgokra kell rákérdezni állásra jelentkezésnél, így megnehezítve a dolgunkat.
- a 30 perc szerintem is nagyon kevés rá, ha az embernek nincs meg a fejében minden levél formára a kész terv, akkor esélytelen ilyen kevés idő alatt megfelelő minőségűre összedobni.
A szóbeli:
- én is abban a csoportban voltam, ahol környezetvédelem, metróban agyonvert ember és fitness club volt.
felháborítónak találom, hogy gyakorlatilag két prezentáció feladatot kaptunk, mivel az organize -ban semmit nem kellett organizolni, hanem prezentálni kellett a tökéletes fitnesz klubot.
a szokásos 5-6 megbeszélni való helyett 3 szerepelt csak a feladatnál:
- milyen legyen
- megéri-e
- mit lehet megvalósítani
(nagyjából ennyi) ezen azért annyira nem lehet szervezkedni :P
20 perc pedig egyrészt irtózatosan kevés volt, hogy felkészüljek a szóbeli témáira (főleg, hogy a környezetvédelemről nem általánosságban kellett beszélni, hanem a saját szemszögemből, hogy mit tehetek érte), s emellett még egy prezentációt is meg kellett volna írni, s a vita feladatot is el kellett olvasni, néhány gondolatot ahhoz is kellett írni...
A reményem még megvan, hogy esetleg átcsúszom, de abszolút nem erre számítottam.
Sziasztok
én is most vizsgáztam német B2.
Krisznek: az első szövegértés feladatnál a 2.hoz ugye kettő tartozott az egyik az hogy elsősegély tanácsok,a másodikmeg talán: valami az autóbaleseteknél(azthiszem aufklärung) én az ezt írtam be,mert úgy gondoltam hogy az másik nem lehet jó,hiszen nem csak elsősegélynyújtó tanácsok voltak,hanem pl hogy hívjuk fel a 112-t és mondjuk el hogy hanyadik km-nél történt a baleset,adatokat,stb.
A 3.szövegben ugye arról volt szó,hogy a nők között nagyon kevés pilóta van,és egy ilyen nővel volt a beszélgetést.Én a Frau im All-t írtam be,ezt nő a mindenségben-nek fordítottam,pedig tudtam hogy emögött elsősorban a világűr van,szerinted biztos a másik a jó megoldás?
A többi egyébként nekem is ugyanaz volt:)
Szerintem is nehéz volt ez a nyelvizsga.
Egyébként nem akarok senkit sem megsérteni, de ha nem tudtok egy ilyen egyszerű mondatot megérteni, hogy: Personal Assistant for a disabled young man, még elég sokat kell gyurni a nyelvizsgára!
(Személyi asszisztenst keresnek egy mozgássérült fiatal férfi mellé, tehát nem a jelentkezőnek kell fiatal mozgássérültnek lennie...)
Gyerekek!
A tegnapi angol levél... hát vicc (csak az a baj , h rossz). Gyakorlás alatt ha 30 levelet nem írtam, akkor egyet sem.De a assistant levéllel megizzadtam.Nagyon kevés erre a témára a 30 perc.és mint tudjuk, nézik melyik levelet választod, írj szépen, mert az olvashatóságot is nézik, jó tartalom és nyelvtannal. az olvashatóságban is kukacoskodnak, nekem aláhúzták a WE szót, mert vmi radírmorzsa?? kerülhetett a W fölé és így IVE-nek olvasták!!!!
A lyukas szövegnél megint belenyúltak a nehéz szavakba.
3 Telc könyvet végig teszteztem. Most voltam harmadjára.Én a Telcnél befejeztem!!!
Az, h olyan sokan csinálták már meg a Telcet, szerintem annak tudható be, h 2010. április előtt csinálták,akkor szigorítottak a vizsgafeladatokon.
Gyakorlás nélkül megcsináltam egy BME-s tesztet, simán meg van.A következőre jelentkezem.
A TELC csak a mézes madzagot húzza, mindig 1-2 pont hiányzik..
az első résznél:
1. ugyanaz,
2. ugyanaz,
3. erre nem emlékszem.. melyik szöveg volt?
4. ugyanaz
5. na oda én nem azt írtam..
a középsőre egyáltalán nem emlékszem.. de 3at biztos úgy írtam, a 3. résznél meg csak 2 x-esem lett, a könyv, meg még valami.. de volt computeres amúgy..:o
Mert ha igen, akkor én ezeket írtam
1. tükkjei az autóvezetóknek
2. ott volt valami tippek az autóbalesetnél
3. mindent egészben látni
4. a svájci solár autót használ
5. repülés helyett autózás
A középső szövegértés
6. a német csapatok támogatják ez egyesületet
7. magasan van a palánk
8. magaddal tudod hozni a kedvenc lovad
9. elhagyta a ló a (nem tom erre már nem emlékszem) de v.-mi Bungairing volt
10. a vezetők stresszesebbek mint a lovaik
a 3. szövegértésnél meg arra emlékszm, hogy kb. 3-nak vagy négynek X lett az eredménye.
-nem volt könyv, a biztosítóknál volt telefonszám, nem volt terv a számítógép megtanítására a felettünk levőknek
Nektek milyen eredmények lettek?
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?