TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Sziasztok!
A megadott 5 téma közül valóban te választasz, de nekem a tit-es felkészítő tanár mondta, hogy néha kicserélik valamelyiket. Szerintem sokkal egyszerűbb 10 perc alatt megtanulni még 2 prezentációt, mint egész végig azon görcsölni, hogy vajon ott lesz-e a témám a lapon. A kérdésekkel kapcsolatban abszolút igazat adok, jó ha van pár kérdés, amit akár előre is kigondolhatsz az egyes témákhoz(pl: milyen volt a szálloda, szeretnél-e még egyszer oda elutazni, hol játszódik a könyv stb.. általános kérdések, amikre lehet 1-2 mondattal válaszolni)
Sziasztok!
A német B2 szóbelivel kapcsolatosan úgy látom elég nagy a kavarodás!:S
Én okt. 1.-én voltam, és sikerült is!
Úgy volt a vizsga, hogy az 5 megadott téma közül én választottam ki miről szeretnék beszélni!!Nem tudom honnan veszitek, hogy 8 téma van:S Nálunk a lapon ezek voltak: könyv, utazás, film, sport esemény, koncert.
A szóbeli 2. részében kaptunk egy cikket. Erről kellett beszélni.
A 3. résznél pedig egy ünnepséget kellett szervezni.
Ennyi volt!
Jah igen és egy jó tanács!!Tudj kérdéseket feltenni, amivel irányíthatod a beszélgetést, mert én is úgy jártam, hogy a vizsgázótársam leblokkolt és elég volt belőle vmit kihúzni!
Sok sikert mindenkinek!:)
Szia hrs18!
Én németből megyek, így erre tudok válaszolni. Németből van 8 téma (film, könyv, sport esemény, utazás, koncert, ünnep, meg még 2, ami nem jut eszembe...) Ebből 5-öt fognak német nyelven eléd rakni, és egyet el kell mondani. Tehát: ahhoz, hogy tutira menj, 3-at tanulj meg, és nem érhet meglepetés. Egy tipp: ha olyan fil-leírást választasz, ami könyv alapján játszódik, akkor 2-az 1-ben témád lesz, mert elmondhatod könyvnek, és filmnek is. Szerény véleményem, hogy ezen kívül az utazás a legkönnyebb, erről lehet a legtöbbet mesélni... és nem utolsó sorban, ehhez tud társad a legkönnyebb/legtöbb kérdést feltenni.
Sziasztok!
Hasznos egy oldal ez, sok jót olvashat az ember itt. Most szombaton megyek német B2 telc nyelvvizsgára. A szóbeli rész prezentáció feladatával kapcsolatban lenne egy kérdésem, mert elbizonytalanodtam, hogy is zajlik ez.
Eddig úgy tudtam, hogy egy általam, tetszőlegesen előre kiválasztott témát prezentálok öt megadott téma közül.
Viszont hallottam most nemrég egy olyan variációt, hogy a vizsgán ezen öt téma közül csak kettőt kapok, és ebből a kettőből választhatok csak.
Egy harmadik verzió szerint, szintén csak két témaválasztási lehetőséget kapok, de nem ebből az ötből, hanem egy másik 16-ból.
Hát ezek után szeretném tudni, hogy mi is igaz valójában. Ha esetleg van itt olyan, aki október 1.-én vizsgázott, neki hogy volt?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Megtudná valaki mondani, hogy német levélben hogyan van a pontfelosztás? Hogy 45 pontot lehet kapni max, és van A, B, C, és D pontozás, ezek hány pontot jelentenek?
Köszi előre is!
Szerintem az új könyvvel meg tényleg ne idegesítsétek magatokat, mert a régiekből is simán fel lehet készülni. Itt vagyok én élő példának.:))
Csak arra kell figyelni, hogy a régiekből egy jó 80% körüli szintet hozni tudj, s akkor biztos, hogy magabiztosan meglesz az írásbeli.
Bár én nem ezt írtam, de egy internetről ingyenesen letölthető mobiltelefon program miatt kellett reklamálni. Szóval elég idióta téma. De sajnos részleteket nem tudok.
A másik téma application volt. TV-s főző vagy talent showba résztvevőnek. Ez is elég életszerű nem? A legtöbb ember napi szinten jelentkezik TV műsorokba, főleg egy olyan országban, melynek nyelvét legfeljebb középfokon beszéli.:DDD
Szia:)
Jajj elírtam:)Hupsz..Bocsi...
Az új könyvben van kód amihez tartozik feladat?
Köszi:)
Esztike
sziasztok!
az októberi német vizsgán mi volt a panaszlevél témája?
Sziasztok!
Barátnőm most szombaton angolból megy szóbelire:)
Nincs esetleg új kódja a szóbelihez?
Köszi előre is:)
Esztike:)
igazából nincs címe.
telc language tests
english b2
ennyi van rajta és hogy Vizsgafelkészítő könyv
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?