TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Szia!A nyelvtanba, az olyan típusú feladatoknál ahova be kell írni szavakat, meg kell nézni, hogy a "lyuk"-ba milyen szófajú szó(ige, főnév, melléknév. . . ) kell a szövegkörnyezet alapján és csak azok közül választani jelentés alapján. Igéknél figyelni kell, hogy milyen alakban kell, hogy szerepeljen az adott mondat nyelvtana alapján. Az olvasott szövegértés, ahova ami illik, erre igazán nincs sablon, vagy megérted, vagy nem. Aztán a levélnél vannak sablon mondatok, amiket jó ha tudsz. Nem lehet kiszámítani mi lesz benne.
Aki tud légyszi küldjön német infós levelet!!!
balazspetra89@freemail.hu címre
Köszi
Az előbbi hozzászólásomhoz elfelejtettem hozzáírni a mail címemet.
Az email-címem: balazspetra89@freemail.hu
Légyszi erre küldjetek levélmintákat. Köszi
Sziasztok!
Német középfokosokhoz fordulnék!Írásbeli feladatsorokat tudna nekem küldeni valaki? Főleg a levélminták lennének jók, de minden feladatot szívesen veszek! zsuika@gmail.com-ra várom. Köszi!
Sziasztok!
Szeretném megkérni az idén vizsgázókat, vagy aki már többször volt, hogy nagyon röviden milyen levéltémák, valamint szóbeli részek (milyen prezentációs címek, szervezések) voltak az elmúlt pár vizsgákon! köszönöm előre is
Az első 1-2 teszt nagyon rossz lett a felkészítőn, hisz sokkal nehezebb mint a könyv (Nagy Zsuzsanna és Tóth László) könyve. Az akadémia kiadós pedig inkább B1-es szintű. A felkészítős tanárom Tóth László volt (Ő írta az új könyvet is), sokat segített, hogy miért pont az a címe, az a jó válasz, milyen apró pici dolgokra kell figyelni.
Az írásbelim elsőre meglett aug. 13-án vizsgáztam. Szóbelire most megyek megint, mert ott 2 pont hiányzott, de annó arra nem is készültem, mert július elején határoztam el, hogy megcsinálom a nyelvvizsgát.
Még augusztusban találkoztam vele az Alexandra könyvesboltban, de mivel 7000 felett volt az ára úgy gondoltam nem ér meg annyit nekem. Reméltem, hogy le tudom majd tölteni valahonnan, de sehol nem találtam fenn.
Szerintem felkészülésre tökéletes a korábbi kettő is, csak számolni kell azzal, hogy az írásbeli részt ezekből meg kell csinálni úgy 75% körül, hogy biztosan átcsusszanj. A reading résznél októberben az első feladat szerintem könnyebb volt, mint a tesztkönyvekben, a 2. nehezebb, a hirdetéses meg kb. ugyanolyan. Amit én nehéznek éreztem az a 2. language teszt volt, s idétlenek voltak a levéltémák.
az a könyv engem is érdekelne, ha esetleg vki megosztaná velünk:)
köszi!
Sziasztok!
Nincs meg vkinek gépen az angol B2 vizsgafelkészítő 2011-es kiadású könyv? Vizsgahelyen ahol kérdeztem nem volt.
Köszi!
Kösznöm :D
Nekem az olyan típusú feladatok nem mennek ahol be kell pótolni a szöveget! Valami ötlet hogy jobban menjen? :D
Remélem segíteni fog.
nem kell
azt írsz amit akarsz
Én novemberben megyek nyelvvizsgázni. Valaki tudna küldeni teszt feladatokat?
Kicsit félek tőle, hogy nehéz lesz...
aki küldene az légyszi ide küldje: limano@citromail.hu
Előre is köszönöm :D
Köszönöm szépen az infókat schreni21!
gfx85 Neked is!
Elég szomorú kezdek lenni, mert eddig igazából senki nem írta, hogy neki megadták volna :S
...
Szia Szilvi!
Hát én nem tudok neked túl jó infókkal szolgálni, először májusban voltam vizsgázni és fél ponttal maradtam le, nekem is pont 33 pontos lett a levelem... felhívtam őket, h vmi segítséget kérjek az ügyben és nekem azt mondták (ketten is) hogy megmondják őszintén nem szokták megadni...azért fellebbeztem, de sajnos igazuk lett. Azt írták a válaszlevélben, h teljesen a megfelel a levelemre a 33pont. Nem kicsit voltam elkeseredve:( Azért remélem neked sikerül!!! Bár ahogy elnézem vannak tipikus lehúzós javítási formátumok náluk, pl. ez is, meg még ketten azt írták, h nagyon magas lett az olvasáskészség meg a nyelvtan és a levelüket lehúzták 15pontra... Szerintem aki ilyen penge nem ír 15pontos leveled, de ez csak az én véleményem, én meg sem szólalok, mert nekem most sikerült:)
Kitartást neked is, ha fellebbezéssel nem is, de ha elmész mégegyszer tuti meglesz, de addig is vedd elő hetente az angolt, nehogy kárba vesszen a megszerzett tudás!
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?