TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Én angolból keresek kidolgozott prezentációkat.
Ha tudnál küldeni, nagyon megköszönném.
a tirannatira@gmail.com-ra küldj légyszi, ha tudsz.
Egyébként azoktól kérdezem, akik már voltak valaha Telc angol B2-n, hogy a vizsga könnyebb vagy nehezebb feladatokból áll, mint ami a felkészítő könyvekben van?
Akinek van esetleg TELC-es középfokú feladatsora, az küldje el nekem a következő e-mail címre: kosakalm@t-online.hu -ra.
Előre is köszi!
Sziasztok! gratulálok mindenkinek, akinek sikerült az októberi nyelvvizsga, én novemberben megyek először is kicsit tartok tőle, talán azért is mert nincs elég telces anyagom. Egy könyvem van, amit már megcsináltam, de attól tartok nem elég. Nagyon örülnék pár anyagnak, valaki(k) tudna nekem küldeni?Meg levél mintákat a kifejezések miatt. Nagyon sokat segítene, előre is köszönöm!
E-mailem: klaudi891026@citromail.hu
Sajnálom.De semmi nincs veszve, a következő időpontra jelentkezz fel. Ha most nem lett meg, majd meglesz két hónap múlva. Két hónapon nem múlik semmi.:)
Melyik feladatnál veszítettél pontot? Azokra kellene rámenned jobban... talán.
Én majd csak novemberben megyek.Ha akkor nem sikerül, akkor januárban, ha akkor sem akkor meg a rákövetkező időpontban. Addig, amíg nem lesz meg.
Sziasztok!
Gratulálok mindenkinek, akinek sikerült elsőre.
Nekem a szóbelim lett meg csak, az írásbeli sajnos nem:(
Novemberben szeretném megint megpróbálni, így valaki nekem is tudna küldeni Német középfokú teszteket?
e-mail: a.mariann88@gmail.com
Előre is köszönöm!!
Sziasztok! Gratulálok mindenkinek a sikeres vizsgához!! Sajnos nekem nem sikerült NÉMETBŐL az írásbeli, pedig nyelvviskolába is jártam. Sajnos 3 ponton múlott. A szóbelim már megvan. Ha valaki tudna a levelet küldeni vagy olyan teszteket, amik a nyelvvizsgán is szerepeltek, nagyon megköszönném!!! Teszt könyveim vannak, azokat már mind megcsináltam. Ha tudtok kérlek segítsetek, megpróbálom a novemberi nyelvvizsgát.
Erre az e-mal címre küldjetek: 0123geri@citromail.hu (előre is köszönöm!!!)
Sziasztok! Gratulálok mindenkinek a sikeres vizsgához!! Sajnos nekem nem sikerült az írásbeli, pedig nyelvviskolába is jártam. Sajnos 3 ponton múlott. A szóbelim már megvan. Ha valaki tudna a levelet küldeni vagy olyan teszteket, amik a nyelvvizsgán is szerepeltek, nagyon megköszönném!!! Teszt könyveim vannak, azokat már mind megcsináltam. Ha tudtok kérlek segítsegetek, megpróbálom a novemberi nyelvvizsgát..
Erre az e-mal címre küldjetek: 0123geri@citromail.hu (előre is köszönöm!!!)
Bármelyik témát kiválaszthatod, nincs külön kijelölve. Érdemes olyan témát választanod amit biztosnak érzel, és ha izgulsz is el tudod mondani.:)
Én most voltam októberben szóbelin.
sziasztok! nagyon érdekes, nekem a szóbelim több mint 90%-kal lett meg, az olvasott szövegnél 67,5 pontot kaptam 75-ből, a nyelvtanon 20-at 30-ból de a levélnél csak 15 pontot kaptam. Nem értem, tudom hogy csináltam benne hibákat, na de ennyit? 3 pont és meglett volna az egész elsőre...:-(
én is azt kérném, hogy ha valakinek vannak TELC-es levél mintái, küldje el nekem, mert már nagyon kéne a nyelvvizsga. Sajnos nekem nem egy hanem legalább kettő kell a diplomához, és most már csak a német közép írásbeli hiányzik.
Az email címem: babszi@gmail.com
Nagyon szépen köszönöm, gratulálok mindenkinek akinek sikerült!
Sziasztok!
Szerintetek érdemes 4edjére próbálkozni a Telccel? 1.5-2 pontok hiányoztak eddig a sikeres vizsgához.
Válaszokat köszönöm!!
sztem a szobeli része rettentoen könnyű, én a 75 pontból 71-et kaptam, u hogy egyetlen egy percet sem készultem a szobeli vizsgara, a 20 perces flkeszules alatt meg csak a reprezentációval foglalkoztam. pedig nem vagyok egy nagy szobeli zseni, sima simple present, simple past-ot használtam, rém egyszerű mondatszerkezetek, stb stb.
levélirás detto. semmit nem bonyolitottam, mindent a leheto legegyszerubben... siman azt hittem benullázzák erre AAB-s lett...
Köszi!
Tehát akkor érdemes tudni az összeset.
Kb mennyi szöveggel érdemes készülni? 2,5 perc/ vizsgázót írnak. Valóban ennyi ideig kell csak beszélni? Ha tovább mondod akkor szólnak?
Németnél máshogy van. A vizsgaleírásban a telc.hu-n ez az 5 téma van.
Az nem világos, hogy bármelyiket választhatom, vagy az 5 közül kettőt jelölnek ki az adott napra amelyik kettő közül kell választanom.
Ezért kérném egy németes segítségét aki már volt szóbelin.
Sziasztok!
Meg tudná valaki írni, hogy NÉMET szóbeli vizsgán a prezentációs résznél az 5 megadott téma (könyv, film, utazás, zene, sportesemény) közül kell választani szabadon, vagy ezek közül ők jelölik ki azt amelyiket elő kell adni?
Tehát egyre érdemes jól felkészülni, vagy az összesre?
Gratulálok mindenkinek akinek sikerült.
Németesek légyszíves nekem is segítsetek ha tudtok! Levél mintákra lenne szükségem, mert sajna 0 pontos lett a levelem.
E-mail: kis.norah@freemail.hu
Köszi előre is! Üdv: N
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?