Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » TELC középfokú nyelvvizsga fórum

TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)

10344. Karolinna (válaszként erre: 10343. - Amysrenta)
2012. jan. 5. 19:38

Nem arra gondoltam, hogy egy betanult szöveget mondj el, inkább arra hogy a prezentációs témákhoz úgy írj össze pár mondatot, hogy változatos legyen mondatszerkezetben és nyelvtanilag. Ha ezek rögzültek, akkor bármilyen témában könnyebben szólalsz meg, folyékonyabban fogsz beszélni, hiszen nem kell fejben összerakni minden gondolatot/mondatot, hanem csak használod őket (más-más szavakkal). (Az igeidőket, feltételes módot azért említettem, mert sűrűn, mindenféle beszédhelyzetben használjuk őket.)

Holnap küldöm az anyagot e-mailben.

10343. Amysrenta
2012. jan. 5. 19:00

Először is köszönöm a válaszaitokat!

FairyTaylor: húú örülök, hogy akkor egyforma :)

igen am arra gondoltam én is, hogy bár parás vagyok de megpróbálok majd kezdeményezni, na prezinél emlékezetes nap, jó hogy mondod mert ilyen eszembe se jutott, és köszi neked is sok sikert kívánok írásbelihez!

arita85: na erre a fejlesztésre se gondoltam még, de ahhoz is írok madj egykét dolgot, am ez mindig így van, felkészülsz tudod, hogy tudod és mégis :/

Karolinna: na igen a feltétels mód,akartam is kérdezni, hogy van pl: találkozásom egy hírességgel téma na itt mondjuk lehet alkalmazni akkor ugye? mert nincs ilyen tapasztalatom és jó persze tudom nem kell véresen komolyan venni, a tanárom a suliba mindig azt mondta, hogy nem baj ha nem igaz, csak beszélj, de pl: egy hazugság megint egy betanult szöveg lenne míg az igazat sokkal könnyebben kijavítod ott abban a pillanatban mikor felelsz... remélem érted mit akarok mondani xD

persze küldheted, nekem minden segítség jól jön:

amysrenta@freemail.hu

A szókincs miatt, az mellett, hogy TELC könyvek szavait tanulom, még elkezdtem angol regényt olvasni ja meg persze a témakörökhöz is nyílván mindent kiírok stb...

igazából szerintetek tanfolyam nélkül is fellehet készülni, tehát egyedül?

én most tanfolyamra nemtudok menni, max ha nagyon nemfogok érteni vlamit nyevltanból elmegyek egyszer kétszer magántanárhoz, de biztos először neten kérnék segítséget, de azért kíváncsi vagyok mit mondtok!

azt hozzáteszem nekem elsősorban pontok miatt kell nyelvvizsga, tehát nem bánom ha legrosszabb eredménnyel megyek át csak átmenjek, szerintem egy nyelvet csak úgy lehet elsajátítani, ha megvan hozzá a környezet, meg esetleg tényleg annyira érdekel+ jól megy, na most az én pályámhoz egyenlőre nemigen kapcsolódik :)

persze ha végeztem tanulmányaimmal és netán még külföldre is eljutok, nyílván más lesz!

10342. sziszek31
2012. jan. 5. 15:17

Sziasztok!

Eladnám Telc angol nyelvvizsga gyakorlófeladatok könyvemet 2 CD-vel (B1-B2). A könyv új, használva nem volt!

Ár: 2500 Ft

Érdeklődni lehet: szilvia. toth91@gmail. com

10341. Karolinna (válaszként erre: 10338. - Amysrenta)
2012. jan. 5. 12:16

Szia!

Az első feladatnál érdemes változatos mondatszerkezeteket, nyelvtant használni, ha van pár típusmondatod az segíthet (pl.: különböző igeidőkkel vagy a feltételes módhoz), mert akkor könnyen alkalmazhatod őket bármilyen témát is kapsz. Az egyes témakörökhöz kapcsolódó szókincset érdemes összeírni még, hogy ne ott kelljen gondolkoznod rajta és a pontozásnál ezt nagyon figyelik és értékelik.

A második feladatnál (a tanfolyamon mondták), hogy nem a cikket kell elemezni, hanem annak kapcsán, az adott témához kapcsolódó véleményedet kell elmondani. A vitázáshoz/véleménycseréhez vannak jó formuláim, ha akarod elküldöm neked (ha küldesz egy e-mail címet).

A 3. feladatnál a lényeg, hogy megállapodásra jussatok (hol, mikor, mit, hogyan, milyen résztvevőkkel + anyagiak). Tehát nem a vita, hanem a konkrét megegyezések, ötletek és szókincs fontos az adott témában.

10340. 06718ca650 (válaszként erre: 10339. - Fairytaylor)
2012. jan. 5. 11:01
engem a 3. feladat ért annó váratlanul, szervezés helyett nekünk arról kellett beszélni hogyan fejlesszük a helyi sulit, ötletek, mik a legfontosabbak szerintem. érdekes volt. :D tele voltam vitatkozó kifejezéssel és kettőt tudtam ellőni. :)
10339. Fairytaylor (válaszként erre: 10338. - Amysrenta)
2012. jan. 5. 10:54
Szia! A szóbelin ugyanazt a feladatot kapjátok a pároddal, de külön-külön készültök fel. 20 perc áll rendelkezésre. A cikkes feladatnál a vizsgáztató megkérdezi ki akarja kezdeni. Szerintem mindenképp érdemes neked kezdeni, röviden összefoglalni a történetet, ennek ugyanis az a lényege, hogy megértetted e amit olvastál és csak azután elmondani a véleményedet. Én úgy láttam értékelték, hogy különböző igeidőket használtam, vagy pl. nem azt mondtam a férjemmel, hanem, hogy a férjem és én mindketten stb.... A következő feladat engem is váratlanul ért, filmből, könyvből és utazásból készültem, erre egy emlékezetes nap volt vagy hogy melyik közlekedési eszközt részesíted előnyben. De nem kell megijedni, 3-4 mondatnál nem kell több:)Minden témakörhöz legyen egy-két kérdésed, amit fel tudsz tenni és nem lesz baj.:) Sok sikert én az írásbelit próbálom újra:)
10338. Amysrenta
2012. jan. 4. 22:38

Sziasztok!

készülök angol középfokút tenni TELCnél és lenne pár kérdésem, segítsen légyszíves aki volt már:

igazából csak a szóbelitől félek nagyon, a szóbeli ugye 3 részből áll, a 2.résznél cikket vagy valami szöveget kapunk, az mindkettőnknek egyforma vagy különböző?

és bekell számolni a tartalmáról ergo elolvasom és elmondom h az én szövegem...... erről szól, utána saját vélemény esetleg tapasztalat az ok.

igazából ezzel kapcsolatban nemis tudok értelmes kérdést még feltenni csak ha választ kapok, hogy egyforma-e ugyhogy majd utána xD

a másik: ti melyik résztől féltetek?

A prezentáció könnyűnek tűnik, de ott is ugye ha kihúzom pl: a kedvenc könyvem, akkor csak beszéljek ami jön vagy figyelnem kéne, hogy változatosan legyen benne present perfect meg hasonló mondatok?

meg a rendezvény szervezés se nehéz, de kíváncsi vagyok biztos van akinek a cikkes a legkönnyebb :)

10337. kecske300
2012. jan. 4. 19:11

Német középfokú szóbelin 5 szóbeli önállóan kiválasztható téma van! Tehát! Elég,ha az egyiket tanulod csak meg, nem kell a többi 4! Pl. Elég,ha csak az utazást!!! 2-3 kérdést kell majd feltenni a vizsgázó párodnak,de azt megtudjátok majd egymással beszélni a vizsga előtt,hogy mit kérdezzetek!!!!!!!!!!!

Az angolnál rengeteg téma van és ott nem is a vizsgázó választ!

Majd jön a 2. rész azaz 1 oldalas hülyeség, amiről beszélgetnetek kell! A beszélgetés arról szól,hogy helyesled e amit a másik mond vagy nem! Elég 2szer,mert le is kapcsolnak! Tehát: Meiner Meinung nach vagy Ich denke so,...enyi a 2.rész

És van a 3. Az ugyanígy: Ja damit kann ich auch einvertanden vagy ich finde so,deiner Meinung ist sehr gut vagy wir könnten so machen,dass....

És el is telt a vizsga....

2012. jan. 4. 17:41

BorEszti: Ne félj a szóbelitől. A lényeg, hogy figyelmesen olvasd el a feladatot és arra válaszolj ami a kérdés. Itt ezen a legkönnyebb elcsúszni. A levéltől én is féltem kicsit, de ha összeszedett vagy, tehát a tagolás megvan és releváns dolgokat írsz le és ráadásul az idő is elég (arra figyelj!), akkor azzal sem szabad bajnak lennie. Én sem tanárhoz nem jártam, sem előkészítőrevégül és mégis 100% lett a levél éd 93% a szóbeli :D

Hajrá!

2012. jan. 4. 15:40

Én most egy olyat csináltam, hogy néztem a témaköröket...magyarul csináltam egy vázlatot, hogy mégis mit mondjak el róla..és ami úgy eszembe jutott és jónak gondoltam azt gyorsan leírtam :DDD

Főleg aminél lehet előnyt hátrány mondani, két oszlop :D meg így ilyeneket..

Betanulni nem fogom mert csak görcsölnék rajta :D

10334. 4b724ddbc4 (válaszként erre: 10332. - Doree94)
2012. jan. 4. 09:57
Én nem dolgoztam ki a témaköröket(TELC-en vannak meg 5 prezi),de amiket írtál,hogy miből mennyi van és nincs fenn nagyon félek. Ami a honlapon van meg az 1000 Question szóbeli könyvbe,meg a feladatsorokba úgy készülök illetve,zenehallgatással,dvd nézéssel meg ilyenekkel a hallottszövegértésre.Amúgy én is ilyen vagyok,hogy kidolgozom és betanulom és ha nem jut eszembe kétségbeesem.
10333. Fairytaylor (válaszként erre: 10332. - Doree94)
2012. jan. 4. 09:36
Nekem azt mondták szóbelin nehéz megbukni. Én ezzel egyet is értek, nekem sem sikerült:) Azt hallottam nem szeretik ha betanult szöveget nyomsz, inkább próbáld meg a saját gondolataidat megosztani, még ha nyelvtanilag nem is annyira helyes. Ne félj, nem lesz baj:)
10332. Doree94
2012. jan. 4. 02:00

Sziasztok! Január 22-én megyek Angol Telc középfokú szóbeli nyelvvizsgára. Ez lesz az első szóbelim,amit megpróbálok. November 19-én voltam először írásbelin,és az szerencsére sikerült:) Annyi lenne a kérdésem, h ti hogyan készültök/készültetek fel a szóbelire?

Angol magántanárhoz járok, és ő kidolgoztatta velem mind a 3 típusból a szerinte előforduló témákat. Az 1. feladatból van 34, a másodikból 23, a harmadik még nincs kész teljesen, kb. 17 lesz. Tényleg körbe mennek ezek a témák? Nagyon félek h olyan lesz,amit nem dolgoztam ki, és nem fogom tudni :( Aki nem járt magántanárhoz, az hogyan készült fel? Nagyon félek :S :/

10331. 31f7811e0d
2012. jan. 2. 21:48
Van még valaki, aki megy vizsgadolgozat megtekintési alkalomra és közben sikerült is neki a megjelölt vizsga?
10330. 4b724ddbc4
2012. jan. 2. 18:30
valós adatokat kell megadni a levélnél (Név,cím) vagy kitaláltat? Ettől meg az egésztől nagyon félek.Főleg a szóbelitől és a levéltől.
10329. auerhelga
2012. jan. 1. 19:47
Sziasztok!! Nem tudna valaki küldeni nekem angol B2 teszt feladatokat? Nagyon megköszönném! Az a baj, hogy már 4.-szerre megyek, és már minden feladatot megcsináltam amim volt!!:S Privátba küldök e-mailt!!KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10328. 06718ca650 (válaszként erre: 10325. - Macsi012)
2011. dec. 29. 16:23
hát ebben van valami hogy nehezebb. :)
10327. Katika81
2011. dec. 29. 13:57
10326. Karolinna (válaszként erre: 10323. - SnowWhite92)
2011. dec. 29. 13:26
Az 5 prezentációs téma csak példaként van megadva, de bármi lehet... Nekem "egy emlékezetes nap" volt a téma, amit kaptam....
10325. Macsi012 (válaszként erre: 10323. - SnowWhite92)
2011. dec. 27. 19:28
Igen, az 5 fix prezentáció csak németeseknél van, ill. ott se, mert nekik megengedett hogy otthon egyet kidolgozzanak és azt mondhatták el, nem húztak. Azt hittem lehidalok, de telcen így volt. mondván hogy a német alapból nehezebb mint az angol...
10324. sziszek31
2011. dec. 27. 19:24

Sziasztok!

Eladnám Telc angol nyelvvizsga gyakorlófeladatok könyvemet 2 CD-vel (B1-B2). A könyv új, használva nem volt!

Ár: 3000 Ft

Érdeklődni lehet: szilvia.toth91@gmail.com

2011. dec. 27. 19:05
Köszönöm szépen, ahhoz képest..elindítanak minket vizsgázni 5db prezentációval..akad mellette jó pár :D
10322. Macsi012
2011. dec. 27. 18:20

Prezentációk:

- Book

- Film

- Music

- Concert

- Journey

- Meeting a star

- Sporting event

- Media

- Tourist attraction

- Art

- Traditional Hungarian dishes

- A person you admire

- A famous Hungarian invention

- Hungarian educational system

- Advantages and disadvantages of being the age you are

- Advantages and disadvantages of living in the 21st century

- Your favourite means of transport/vehicle

- Traditional public holiday

- The different nationalities in Hungary

- Hungarian dialects

- Ideal home

- Living in the country or in the city

- Environmental issues

- Driving licence in Hungary

- My ideal job

national dishes

hungarian educational system

a famuos person you would like to meet/you have met

the ideal house/school of yours

a pet you would like to have

electronic or printed media

extreme weather conditions

egy dolog, amit a jövőben meg szeretnél tanulni (pl főzés, tánc,stb)

egy műemlék/festmény/épület amit különlegesnek tartasz

korunk előnyei és hátrányai

2011. dec. 27. 13:03
Telc(angol)középfokon szóbeli résznél milyen témakörök jöhetnek elő az első részben? (könyv,film,sport,nyaralás és a koncerten kívül?)
10320. 4b724ddbc4
2011. dec. 24. 12:46
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!
10319. norinor
2011. dec. 24. 10:36
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki kapott már e-mailt a sikeres regisztrációról? Mert a vizsganaptárban dec 23 van írva...
10318. antistatic
2011. dec. 22. 15:41

sziasztok

elsösorban azoktól kérdeznék akik németböl telc b2-t tettek

A legygyakrabban milyen levelek szoktak elöfordulni?

Pl: azt hallottam hogy állás jelentkezős az szinte mindig van

vagy ezt meglehet elöre becsülni hogy milyen levél várhetó pl:a következö vizsgán?

10317. Fairytaylor (válaszként erre: 10316. - Ironkid04)
2011. dec. 21. 09:30
Te próbáltál vagy próbálsz felülvizsgálatot kérni??? Bár azt mondják tök mindegy fél vagy egész, kicsi az esélye, hogy megadják. Próba, cseresznye:)A szóbelitől nagyon paráztam, de szerencsére az nekem is meglett, így kicsit kevésbé izgulok. Karácsonyi ajándéknak már az is tökéletes. :)
10316. ironkid04
2011. dec. 20. 18:58
Nekem is fél pontom múlt az írásbelim:@... a szóbelim elsőre 85% lett(most voltam először vizsgázni).
10315. Moonic
2011. dec. 20. 18:05
Megkaptam, köszi szépen! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook