TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Az elsőt és az utolsót egyszer. Az igaz/hamis-ost kétszer.
Nekem az utolsóval szoktak csak gondjaim lenni.
Ezt sajnos nem tudom, nem voltam még nyelvvizsgázni :/
Hát a listeningtől is nagyon fosok, mert én végig tippelem szinte az egészet :D Az igazhamisosat legalábbis .. Az elsőnél általában a könnyebb szövegeket hibátlanra megcsinálom, de ha szivatós a szöveg akkor 2-3 jó csak :/ Az utolsó feladatot is végigtippelem, mert nem tudok egyszerre olvasni meg fülelni :D
Én is csináltam ma egyet, de én most nem számoltam százalékot, mert azon a részen én is elbuktam. 5/1-et találtam el :(
Nálam nagyon változó, van hogy az írásbeli lesz nagyon jó és a listening minősíthetetlen, van hogy fordítva...
Eredményre azért nem kell kivárni a február 18-at, ugye? Előbb meg szokott az lenni, nem?
Jó lenne :D
Bár inkább majd miután megtudjuk az eredményeket, utána nevessünk :D
Most megcsináltam egy írásbelis tesztet, 65% lett.
Nekem a reading 2. feladata soha nem megy :/
Ahol van egy hosszú szöveg... azon bukok mindig.. :/
Szia!
Én is 22-én megyek Tatabányán :)
Áh én se. Írtam már 85%-ost, de írtam már 37%-ost is. Ez utóbbinál elgondolkoztam hogy ne várjak-e a következő vizsgaidőpontra, de rájöttem hogy ennél többet én már nem tudok hozzátenni az egészhez. Meg sok nem rajtunk múlik. Lutri lesz kicsit szerintem.
Te Győrben vizsgázol?
Én úgy tudom, hogy minden részfeladatnak meg kell lenni a 40%-nak :/
Egyébként amikor megoldod ezeket a feladatokat és lepontozod magad, mindig átmész a vizsgán? :D
Mert én nem :/
Igen, most már én is.
Amúgy írásbelin mindegyik részfeladatból meg kell lennie a 40%-nak?
A nagy szövegből 5 kis kérdés (a,b,c) nem mindig szokott menni. Az első, a címkeresés meg a cikkek keresése jó. A nyelvtani a,b,c is általában jó, az utolsó nyelvtani, aminél random szavakat kell bepótolni a szövegbe szokott még szar lenni, főleg ha a felét nem tudom a szavak jelentésének.
Te jó ég, nekem még ezek is nehezek voltak....
Én is kezdek parázni már jobban az írásbelitől :D :/
Melyik az új telc könyv?
Akadémia kiadós? Piros kék?
Ezeket nem kell túlspilázni. Ha ilyet adnak a másikat választom :)
Learning foreign languages-ből meg a saját példádat meséld el. Magadról mindig sokkal sokkal egyszerűbb beszélni mint általános dolgokról. Legalábbis nekem. Az új telc könyvet csinálom, abban sokkal nehezebbek a feladatok, most már legalább az írásbelitől is parázok :)
"The language spoken in your country."
"Learning foreign languages."
Valaki kidolgozta ezeket a témákat? :-)
Úgy néz ki beteg leszek :/
Szóbelinél nem sajnálnak meg? :D
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?