TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Ki de nem mindet, amit összeszedtem csak azokat (könyv, film, utazás, koncert, híres ember, stb)
Nekem is 12.15-öt írtak ;)
"A National dish or food in your country."
Ezt valaki kidolgozta már? Én nem tudok ehhez mit írni. Ha valakinek megvan, elküldhetné :P :)
Sziasztok! Én is 22-én fogok vizsgázni. Debrecenben. A szóbelim 14:15-kor kezdődik.
Még én is tudok enni :)
Én alig tudok aludni meg enni is.
Te kidolgozod a prezentációkat?
Nekem is ne aggódj. Jövő héten végig parázni fogok.
Bárcsak már 23-a lenne, vagy legalább 22 délután :)
Figyelj, ha látják, hogy az egyik megy és nem kell segítsenek, mennek a következőre. Hatszázan vagytok egy nap, néha ki se töltik a 15 percet, csak ha nagyon gyengus a dolog és segíteni kell vagy mondjuk ne adj' Isten többet akarnak faggatni, mert nem derült ki számoukra a tényleges tudásod.
Egy jó tanács: ne dolgozd ki mindet, mert meggárgyulsz és időd sincsen mindent benyalni. Plusz: konkrét sziutációt és mondatot adnak. Azt nem tudod kidolgozni.
És azt megkérdezhetem hogy mennyi ideig kell beszélni egy ilyen témáról, illetve hogy mérik e az időt pontosan másodpercre? :D Csak hogy tudjam hogy kb. hány mondatot írjak ezekhez a témákhoz.
Akkor fogok agybajt kapni ha kidolgozom az összeset és kapok egy 60. prezentációt :D
Girl's, igen, amit felsoroltál, ez mind előfordulhat.:) Sőt, bármi előfordulhat.:)
Nekem angol-németből van, a szintemeléskor kezdtem el vizsgázgatni pont és mindig változtattak mind a szóbeli mind az írásbeli feladatokon kicsit (angol-németnél meg pláne volt különbség,tehát nem tükörképe a német vizsga az angolnak). De ez már nem tegnap volt nekem, az angol vagy 5 éve, német pedig 3-4.
Ez tényleg jó ötlet :P
Zenehallgatás közben mindig megpróbálom megérteni hogy miről van szó, sokszor sikerül, de csak azért mert már nyolcmilliomodikra hallgatok egy számot :D:D
Egyébként, prezentációs témák telcnél előfordulhatnak ilyenek?
- A publilc holiday in your country
- A National dish or food in your country
- The school system in Hungary
- The language(s) spoken in your country
- A song or album you have listened to
- A star you have met
- Electronic or printed media ( magazines, TV, radio...)
-Something new you would like to learn
-A person you admire
-a book I've read
-a film I've seen
-a film character
-a sport event I've been to
-a concert I've been to
-a song or an album
-Hungarian school system
-a person you look up to
-learning foreign languages
-a place in Hungary
-national holidays (október 23, karácsony, márc. 15)
-a recipe
-media, tv,internet
-my worst holiday
-sport at you like
-a competition I've won
-living in a country
-traffic problems
-an accidents you have
-best friend
-transport
-yourt Tv watching habbits
-what do you do to keep fit
-fast food restaurant
-jobs
-good/bad teacher
-a journey you have
Ezeket találtam neten egy régi 2009-es topikban, de konkrétan nem említették, hogy telcnél van ez.
Lehet hogy volt róla már szó korábban, de nincs időm végigolvasgatni a fórumot most :/
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?