Tejallergiás gyerekek (beszélgetés)
Lisztérzékenység-meddőség
A University of Virgina kutatói vizsgálatuk során arra is felfigyeltek, hogy a már említett szövődmények mellett a lisztérzékeny hölgyek körében gyakrabban jelentkeztek menstruációs panaszok. A menstruációs zavarok következtében az ovulációk száma is csökkent, így kisebb eséllyel estek teherbe. A panaszok megjelenésében hormonális faktorok feltehetően épp úgy szerepet játszanak, mint a fel nem ismert lisztérzékenység következtében kialakult tápanyag- és vitaminhiány.
Ennek következménye lehet, hogy a nem diagnosztizált betegek körében gyakrabban fordul elő vetélés és koraszülés, a magzat méhen belüli fejlődése is lelassulhat.
A fel nem ismert lisztérzékenység férfiak körében is csökkent tesztoszteron szintet eredményezhet. Esetükben nő az abnormális spermák - alacsonyabb sperma szám, csökkent teljesítmény - kialakulásának esélye is.
A kutatók a vizsgálat eredményei alapján felhívják a figyelmet, hogy megfelelő kezelés és diéta mellett, az esetleges tápanyaghiány megszüntetésével a teherbeesés és a magzat egészséges fejlődése is biztosítható.
Sógornődnél végesztek család vizsgálatot gluténra, mert a hajlam örökölhető?
A testvéred lenne a hunyó, nálad is felmerül, és vizsgálni kéne a glutént!!!
Nem kezelik sajna sokaknál vetéléssel jár, vagy koraszülés léphet fel!!!!!
A tejcukor vizsgálat kilégzett hidrogén tesztel készítik.
Megkell inni vizsgálat előtt cukros vizet, majd félóránként egy gépbe kell belefújni5 ször.
Ennek a mérése adja hogy pozitív vagy negatív.
De jó,hogy van egy sorstársam-más szempontból meg nem jó,sajnálom ---és persze magamat is:)
Nekem az 1.terhességem sajnos csak a 30.hétig tartott,ott kislányt vártam,szinte csak joghurtok és gyümölcs esett jól.De végig jött a gyomorsavam.
Ennél a terhességnél kisfiút várok,de tejet egyáltalán nem tudok inni...
Tán a gyerekek neme is mérvado lehet.
Sógornőm 3éves kislány súlyos ekcémás lett 2 évesen.Liszt,tojás és laktózérzékenység azt hiszem.
Remélem a kisbabám megússza,mert nem lehet könnyű úgy élni,h mindig lesni kell mi mit és mennyit tartalmaz....fuhhhh..minden elismerésem,aki néha nem veszti el a türelmét.
A tej allergia és a tejcukor érzékenység nem ugyan az!!
Más a diéta is!!
Szia!
Sajna a családban van allergiás akkor az utód esélye 25%-ban hajlamos lehet erre.
Mindkét szülő esetében már 75% az esély!
Érdemes lenne tejcukor tesztet készítetni.
A sajtban minnél éretteb a tejcukor annál jobban bomlik ezért sok tejcukor érzékeny jól bírja.
Szia! Na ez a kérdés engem is nagyon érdekelne.
Nekem a fiam az, és a terhesség alatt nem bírtam tejterméket enni, azonnal jött vissza.
Most 10 hetes terhes vagyok, tünetek szintén ugyan azok.
Nekem is eszembe jutott, hogy lehet-e valami köze annak a fiam tejérzékenységéhez, hogy én sem bírtam a terhesség alatt...
Sziasztok!
Én most a terhesség alatt lettem tejérzékeny.Ha tejet vagy tejes dolgot iszom,pang a gyomromban,nem tudom megemészteni és kihánytam.Kb.félidös koromig hánytam mig rájöttem.Emellé terhességi reflux is társult,az a hormonoktol.Igy végighánytam az egészet,bár mostanában het vagy havi 1et hányok.
A sajttol érdekes nem vagyok rosszul.
A párom és családja néhány tagja ekcémes és érzékenyebb a tejre.
Sztetek mennyi esélye van,h a kisbabám tejérzékeny lesz?
sziasztok
A Coeliákia nem nőhető ki!
Viszont a gabona allergia igen,sajna nagyon sokan összekeverik((:
Coeliákiánál az EMA a mérvadó,minden esetben.
Sziasztok! Szeretnék csatlakozni Hozzátok.
Nekem a 16 hónapos Fiam tejfehérje és tojás allergiás :(
5 hetes korában derült ki, végbél vérzéssel, azóta diétázunk.
A Neocate vált be nekünk is 1 éves koráig, azóta a Pepti Plust esszük.
Most egy hétig nem leszek,kérek mindenkit hogy honlapomon hagyjon üzit! köszönöm.
liszterzekenyseg.in
wencus
Nálatok is ajánlatos lenne a Coeliákiát kizárni, kérj a gasztrón erre irányuló vizsgálatot!!
Értem,nem is gondoltam arra,hogy valakinek ez hosszabb távú probléma volt és ilyen gondot okozott(hasmenés,elmaradás).
Mikor a fiamnál pár hetesen kiderült (ő tej és tojás)már aznap elkezdtük a diétát(vagyis én,mert csak szopott),sosem voltak emésztési porblémái és a súlyával sem volt gond.
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam most lesz 7 hónapos 26-án, tejallergiás. Tudnátok nekem receptekben segíteni?
- Gyerekem tejallergiás születése óta, azt mondta a doki, adjak neki szója vagy rizstejet, hol lehet ilyet venni?
- Szarvasmarha telep közelében lakom, hatással lesz a tejallergiámra?
- Laktózmentes tej tejallergia esetén is biztonsággal adható, vagy csak tejcukor érzékenységnél?
- Tejcukor-érzékenység vagy tejallergia?
- Receptek tejallergiás gyerekeknek