Tegyünk valami irigylésre méltót (beszélgetés)
Az a fura, hogy a túró a legallergénebb a tej után tejcukor tekintetében.
Lehet kapni laktózmenteset, attól elvileg nem lehet bajod. Ugyanígy túróban és joghurtokban is. Sőt most már sajtban is.
Tejcukor rengeteg dologban van. Fehérje porok (kivéve amire rá van írva, mint mentes), felvágottak, cukorpótlók, ételízesítők, persze az édességek, egyes kenyerek, péksütemények (kivéve a perecet és a vizes zsemlét),stb. Mindennek meg kell nézni a csomagolását, mert pld. a télifagyinál az egyik gyártó tesz bele, a másik meg nem.
Tejcukor tekintetében profi vagyok, több 6 éve ebben élek a fiam miatt.
jajj de aranyos vagy mindenkepp irok neki, köszönöm szepen :))
egyebkent nekem se valami jo ha tejet iszok akkor meg jobban fajnak az izuleteim..vagyis en ezt vettem eszre :P
Hát igen, szükség törvényt bont.
Miért nem ihatsz tejet?
Igazán ő sem tud mit kezdeni vele, már fajta tornákat csinál és igyekszik minél kisebb plusz súlyt tartani magán, mivel ez is terheli az ízületeket. Ha úgy gondolod írj a "Kalóriabázissal fogyózik ide!" topikba Guruljkának (vagy privet neki), mert ő szépen rendbe hozta saját magát. Nagyon rendes és mindig szívesen segít. Sima mezei kurkuma port eszik minden nap, de már nem tudom, hogy mennyit és hogy mit csinál még mellette.
Ő már járni alig bírt és most tornázik, stb.
Tudom, hogy a pénz nagy úr, de ellipszis trénert nem tudsz beszerezni?
Én is az ízületeim + a gerincem miatt választottam ezt.
Lehet, hogy nem azért fáj, hogy túl sokat csináltad, hanem mert nem volt jó az oktató.
Ezért kellett a húgomnak is abbahagynia. Kinyírta lány korában a gerincét és az ízületeit.
Ezt akkor tudta meg, akkor amikor beiratkozott oktatói tanfolyamra.
Ugyanis a nem megfelelő ütemszám (magyarán ha túl gyors) pont ezt idézi elő. Neki nem akkor kezdett fájni, hanem évekkel később és nem tudta, hogy mitől van. Na ettől volt.
Persze az is jó. :-)
Az a lényeg, hogy 1,5 fölé ne menjél.
Utána azok már diétához túl zsírosak.
Vizzel is jo es tejport is tehetsz bele igy olyan mintha tej lenne :) igen 23 vagyok en is :)
Most ebredezek sajnos rosszul is aludtam es rosszul is keltem :( a fogyokuram is hatasosabb lenne ha aerobikoznek egyebkent nagyon szeretek csak az izuleteim miatt nem tudok borzalmasan faj mindenhol :(( mar regota nem tudom mikor mulik el :( valoszinuleg tul sokat tornaztam es emiatt :SS
erdekes ez a merleg :)) barhova teszem mas eredmenyt mutat :
Igen, én ittam. :-)
Már egy csomó dolgot kipróbáltam én is. :-D
Határozottan más mint tejjel. Tejjel ízesebb.
Persze nem azt, amit most vettél, hanem Szűztea port ittam így.
Szerintem jobban jársz pld. a Riska 0,1%-os vagy 1,5%-os tejével.
Alacsony a zsírtartalom, jobb lesz a shake íze és plusz fehérje is van benne a tej miatt.
Persze azért próbáld ki vízzel is, mert mindenkinek más az ízlése.
Helyes, ne is adja oda! :-)
Én is csak úgy rázódtam vissza. 1-2 hét és már nem fog annyira érdekelni.
Bár a centizést csináld. :-)
banános kenyér:
12,5 dkg liszt (nálam tk tönköly)
12.5 dkg zabpehely
3 banán pürésítve (vagy 2 banán plusz egy kis joghurt)
1 kk szódabikarbóna
ezt összekeverni és utána bátran lehet szórni bele bármit én 1 marék vágott diót és mazsolát teszek bele. a mazsolától és a banántól szerintem elég édes. őzgerincben vagy kalácsformában kell kisütni. kb 40 perc, amíg sötét barna lesz.
ancsimók süti:
2 közepes almát meghámozok, felkockázok és megpárolom, ezt pürésítem. ebbe megy 1/2 bögre zabliszt, 1/2 bögre tk tönkölyliszt, 1/2 bögre zabpehely, 1 kk szódabikarbóna, kb 4 ek. cukornak megfelelő édesítő. ez az alaptészta, ami bárhogy ízesíthető pl szoktam kakaósat és kókuszosat csinálni, de a barátom kedvence a következő: mazsola, vágott dió, 1 kk fahéj, 1/2 kk gyömbér, 1/4 kk szerecsendió s 1/4 kk örölt szegfűszeg.
az alma méretétől függően lehet kicsit több liszt kell bele vagy épp kevesebb, lassan adagoljuk. ragacsos tészát kell kapnunk, de azért jöjjön le a kanálról. sütőpapírra teszek kanállal halmokat és kb 15-20 percig kell sütni. elég rusztikusan néznek ki de finom puha süti. dobozban napokig eláll és puha marad.
Gratulálok. :-)
Köszi szépen, igyekszem rendbe hozni magam.
Holnaptól helyettesítek is, a főnöknőm szabin lesz + nem sok az a pénz, amit az ember a betegség idejére kap...fene a képüket.
Szia!
Örülök, hogy jól indult a napod (a mérleget meg nem dugta el a húgod??). :-)
Szárított goji bogyót. Megettem belőle egy pici marékkal, mert magas a C-vitamin tartalma.
Végül is nem volt olyan késő, kb. 1/4 11 lehetett.
igen, ezért most már szinte mindet kerülöm, magam csinálok kenyeret, joghurtot, műzlit.
amúgy érdekel titeket a cukormentes mégis édes és fincsi banánkenyér recept? mert akkor beírom, meg van egy általam kikísérletezett süti is, mondjuk abba kell xilit.
sziasztok! jelentem újabb - centik :)
ha este edzek alszom mint a bunda, persze én nem vagyok beteg, jobbulást mégegyszer Patapucs!
épp azon háborgok hogy mindenben van cukor...mióta egyáltalán nem eszem mindent végig kell böngésznem mielőtt megveszem, mert olyan élelmiszerekben is van amiről el sem hinném. pl a csirke fűszersóban. gondolom azért teszik bele, hogy nagy eufória legyen megenni és vegyek máskor is. inkább befűszerezem magam azt a csirkét :D
Jó reggelt :) Én boldogan keltem.Mennyivel jobb úgy ébredni,hogy tegnap sikeres napot zártam :) Minden percben csak a mérlegre gondoltam,folyton ráálltam és mérgelődtem,hogy miért annyi amennyi.Kezdett kikésziteni :D
patapucs mit rágcsáltál éjjel?
juditka te is 23 vagy???Ez érdekes :)
Jó reggelt!
Egész könnyen keltem, de éhes vagyok...kellett nekem éjjel rágcsálni. :-)
Ki hogy aludt? Én 2x felébredtem, de egész jól kikúráltam magam. Az orrfolyás jobb, a torkom is, csak a közérzetem nem az igazi.
Egész jó.
Majd hangosra kell állítanom az ébresztőt, különben gubanc lesz reggel.
8körül kelni kell, hogy legyen ideje a gyereknek kajálni.
Hááát, én is bajban leszek holnap este, de ha befekszem előbb-utóbb csak elalszom. :-)
További ajánlott fórumok:
- 100 kg felettiek, mit tegyünk? Kezdjük együtt és segítsünk egymásnak!
- Egy kóbor anyamacska nálunk szülte meg a kicsinyeit. Mit tegyünk?
- Szellem a házban, mit tegyünk?
- Mit tegyünk, ha a gyermek lázas?
- Mit tegyünk a felettünk lakókkal, két gyerekük van éjjel-nappal örjöngenek?
- Férjemet megcsípte valami, akkor voltunk ügyeleten de most nagyon rosszul van, mit tegyünk, milyen gyógyszert adhatok neki?