Takarítsunk környezetbarát módon! (beszélgetés)
És ásóbékák távoltartására?
Erre én is kíváncsi lennék. :)))
Én ecettel tisztítom,és semmi baja nincs.
Sziasztok!
Akril kád vízkőtelenítésére tudtok valamilyen környezetbarát megoldást?
Állítólag ecettel, savval nem szabad tisztítani.
Köszi.
É.
Sziasztok! Én ruha fehérítéshez sütőport használok
muslincák távol tartására van valakinek valami tippje?
ráadásul öblítőt is tettem az ecet mellé
én 10-05 csepp illóolajat is szoktam hozzá cseppenteni, akkor már illatosabbak a ruhák. Bár olyan erős illatot ne várj mint a rendes öblítőktől.
ne aggódj, elmegy belőle!
egyébként ha nagyon zavar, tegyél illatos szappant a szekrénybe, és azt átveszi a ruha))
háát lányok, öblítésnél megpróbáltam az ecetet:S, pedig fele mennyiséget tettem bele, amit írtok, és csak öblítésnél, de ecet szaga lett mindennek, pedig egyből dobtam ki az erkélyre.Asszem ezt mellőzni fogom:(
köszi csajok!mától én is követlek titeket:D
Én teszek a szines ruhákhoz is,ez lugosít,nem veszi el a ruha színét,viszont lágyítja a vizet,és ettől szebb a mosott ruha.
azt is lehet, vagy körbelocsolod, és utána wc-kefével jól megsúrolod körbe..
én hetente egyszer felöntöm a wc kefe tartóját is ecettel és visszarakom a kefét 2-3 órára
A gőztisztító gép tényleg nagyon szuper! Nekem is van. De tényleg nem szabad belőle olyan tvshoposat venni:S Mástól hallottam hogy az nagyon nem vált be...
Én kiürült spiccelős ablaktisztítós flakonba teszek fele ecet, fele víz- és ezzel takarítom a fürdőt, wct, és még sokmindent. kesztyűt vegyetek fel mert kimarja a bőrt. Aki nem bírja az ecet szagát annak ajánlom a dm-ben kapható bio tisztítószer családot (ecower). Igaz nem a leg olcsóbb, de legalább jó illata van és nem károsítja a környezetet:) Van belőle felmosó, mosószer, álltalános tisztító, mosógatógép tabletta, fehérítő, mosogatószer, és még sokminden más:)
a wc-t hogyan?kis szivaccsal áztassam be?
jól értelmezem?szódabikarbóna+ecet, vagy magában az ecet ezzel wc, fürdő, vízkövet takaríthatok?
kipróbáltam az edénycsurgatón, tökéletes lett, áttérek én is az ecetre
az, h majdnem megfulladtam, más kérdés:)
a szódabikarbóna csak fehér ruhákhoz mehet?
lányok annyi jót írtatok, én is próbálkozom az ötleteitekkel
Gőztisztító. Csak vizet használ, leszedi a vízkövet, penészt, olajfoltot.
Padlót, kárpitot, mosdókat, wc-t, sütőt, tűzhelyet, mindent lehet vele takarítani.
Kiprobaltam en is a szodabikarbonas takaritas, es nekem bevalt. Az ecettel valo vizkotisztitassal azert nem volt 100%-os az eredmeny (de az en ecetemen nem irta, hogy hany szazalekos). Es most varom a mosodiokat, hogy megkapjam. Ha tudtok meg ilyen kornyezetbarat dolgokat szoljatok!
3l.vízben ,1dcl ecet,2 evőkanál étolajat összekeverni és evvel letörölni
Festés meszelés után mivel lehet letörölni a lakozott fa butrókat, hogy vissza jöjjön a fényük?
Sziasztok!
nagyon jo ez a forum!
most rendeltem a baratnomtol, aki eddig is ajanlgatta a Bio termekeit, mosodiot. Kivancsi vagyok, hogy az ecetes oblites es a szodabikarbonas mosas is be fog jonni. Mar alig varom, hogy moshassak :-)
További ajánlott fórumok: