Takarítsunk környezetbarát módon! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Takarítsunk környezetbarát módon!
Sziasztok!
Tegnap a körömpörköltembe belelépett a kozma.
A tipped bevált!! Köszönöm!! :))
Szia!
köszi a választ. Nálunk valószínűbb hogy más a probléma. Elég nagy a páratartalom abban a szobában + ott van elég sok orchideám amit sokszor permetezek vízzel, és mivel ez a sarok még függöny takarásában is van, ezért megállt ott a pára, nem szellőzött, csak későn vettem észre:(
Egyébbként már 5 éve itt lakunk és eddig semmi ilyen jellegű probléma nem volt szerencsére.
Tudom melyik szerre gondolsz, most kipróbáltam az ecetet, de úgy néz ki ez segít:) És folyamatosan szellőztetek.
Sziasztok!
A Müllerben is lehet kapni mosószódát, és mosódiót is (bár ez csak 250 g). Viszont volt időm most ott körülnézni és találtam bio mosogatószert, álltalános tiszttítószert, súrolószert! Nagyon jó áron (saját márka)
Mosogatószer 500 ml 450 ft, álltalános tisztítószer 500 ml 600 ft
Egyébbként nagynyomású gőztisztító géppel is lehet kiválóan vegyszer mentesen takarítani: padló, csempe, járólap, ablak, fürdő, wc
Most rendeltem egy ilyen gépet a neten, talán szerdán megjön és akkor több tapasztalatom lesz róla:)
Mosószóda
Mosószódát nagyanyáink elsősorban fehérítésre használtak, nekünk pedig érdemes követnünk őket. A tiszta fehér textileknél vagy mosódió, vagy mosópor mellé adagolva fehérít, lágyítja a vizet. Makacs foltokra közvetlenül is rászórhatjuk, így téve a mosódobba. Illatanyagot nem tartalmaz, így ennél a módszernél is célszerű mosóparfümöt tenni az öblítéshez, ha illatos ruhákat szeretnénk.
Színes ruhákhoz nem javasolt nagyobb mennyiségben használni, mivel kifakíthatja azokat.
Felhasználhatjuk még a mosdó, kád, mosogató, csaptelepek, wc-kagyló tisztítására is. Nagy felületeket is (konyhapult, sütő) tisztíthatunk vele. Remekül beválik súrolópor helyett. Leégett edények ideális súrolószere.
Érdemes utánanézni, hol mennyibe kerül, az egyes boltokban nagy eltérés lehet az árak között (bioboltokban, webáruházakban, gazdaboltokban, ökoszolgálatoknál kapható).
"jaj, ezt nem értem, hogyhogy ne felejtsem ráirányítani a vizet? :)
Rosszul olvastad: rányítani,ezt írtam.
Tégy úgy,mintha mosnál,csak ruhát ne tegyél a gépbe.
Ruha nélküli mosás 90 fokon. :))))
További ajánlott fórumok:
- Mosható pelenka, avagy egy környezettudatos döntés
- Van rosszakaród a környezetedben?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Hogyan vásárolsz a boltban magvakat környezetbarát módon úgy, hogy ne kerüljön többe?
- Mosogatógéppel olcsóbban, és környezetbarát módon?
- Hogyan vásárolsz és fagyasztasz húst, pékárut környezetbarát módon?