Takarítsunk környezetbarát módon! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Takarítsunk környezetbarát módon!
meszelés, festés után kell feltakarítsam a lakást...mivel lehet ezt a legkönyebben...mit tegyek hogy a festéktő ujra meg ujra ne fehéredjen ki a padló?
Szeretném vegyszerek nélkül megoldani...mert azokra érzékeny a bőröm s kicsattogok.
Ha valakinek (mint nekem is)idős beteg ápolásáról kell gondoskodni aki pelenkás,hát az ezzel járó szagokat is megszünteti az ecet és a szódabikarbóna.
Egy-egy kis tálkában kiteszem a szoba eldugottabb részeibe,igaz takarítani is ezzel takarítok(ablak-
pucolás,bútorok és a parketta mosása)és nincs
semmiféle kellemetlen szag a lakásban.
Eddig azt hittem, csak én vagyok olyan "bolond", hogy becézgetem a "háztartási alkalmazottaimat" :))
Nálam Rozi és Kati névre hallgatnak :)
gépolajos ruhákhoz a jól bevált öreg ULTRA MOSOGATÓPOR!
Tuti, hogy kihozza az olajat, csak rá kell szórni a port, és egy kicsit kefével átdörzsölni, utána kiöblíteni és mehet a mosógépbe rendes mosásra.
Hű, milyen tablettát használsz?
Miért ne lenne környezetbarát? Vegyszer van benne, ez tény, de jóval kevesebb vizet fogyaszt, mint a kézi mosogatás! Ez sem egy elhanyagolható szempont, ha már környezettudatosan akarunk élni!
További ajánlott fórumok:
- Mosható pelenka, avagy egy környezettudatos döntés
- Van rosszakaród a környezetedben?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Hogyan vásárolsz a boltban magvakat környezetbarát módon úgy, hogy ne kerüljön többe?
- Mosogatógéppel olcsóbban, és környezetbarát módon?
- Hogyan vásárolsz és fagyasztasz húst, pékárut környezetbarát módon?