SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Értem. 😊
Sajnálom, de remélem hétfőn megkapjátok.
Nem kell küzdeni. Ha jár, megkapod. Ha nem, akkor nem. Ha december 31-éig kértétek volna a csp megosztását, nyugodtan hátradőlhetnél.
Fb-n keresd a SZJA - adó visszatérítés 2022 csoportot, nagyon korrektek a könyvelők, de ők sem fognak mást írni, mint én.
Te meg úgy látom csak azokat a válaszokat fogadod el, ami neked kedvez.
Az az ebeven is semmi.. :)
Mindenesetre ha nem utalják, mehetek küzedni a MÁK, NAV, stb..
Tehát a jogosultság a feltétel, és nem pedig az, hogy igénybe is vedd!
Azt gondolom, hogy amiatt nem küldenek értesítést mindenkinek, mert a NAV oldalán részletesen le van írva minden, tehát ott minden kérdésnek utána lehet járni!
Azt nem tudom, hogy az eBev oldalon a benyújtott kérelemről kiderül e valami..
Na ezaz, eszerint jár.
Ezek miatt hiányolom a válaszukat a beadványra.
Hogy: kedves Xy, nem jár. Üdv. Nav.
Vagy kedves xy, jár, utaljuk.
NONSZENSZ, hogy ilyen válaszokat nem küldenek. Akármelyik cég küld, ha nekik írok.
Jó, van igazad neked is, nyilván. De felesleges ezen szidni egymást. Mi is csak emberek vagyunk, én pld nem is láttam ezt az OV bejelentést, csak itt olvastam alól a linkben...
Egyébként ezt már elsőre kellett volna kérdeznem, de az értesítőt várod, vagy maga a postást? (200 E Ft felett csak értesítő megy ki, jól tudom?)
"A visszatérítés annak jár, aki 2021 bármely napján családi kedvezményre jogosult, függetlenül attól, hogy azt érvényesíti-e.
Ha ennek a feltételnek mindkét szülő megfelel, és
van adóköteles önálló, vagy nem önálló tevékenységből származó jövedelme vagy egyéb jövedelme
vagy ekhós jövedelme
vagy bejelentett kisadózó,
a visszatérítést mindketten igénybe vehetik."
Na ez az!
A nav oldalon az ellenkezője van:
“ A visszatérítés a családi kedvezményre jogosultnak akkor is jár, ha családi kedvezményt nem érvényesít, vagy azt nem ő veszi igénybe.”
Hol így értjük, hol úgy..
Ködmön Könyvelő Iroda:
Hiába van az elvált szülők között megállapodás vagy akár jogerős bírósági döntés arról, hogy felváltva nevelik a gyerekeket, attól önmagában nem lesznek jogosultak mindketten a visszatérítésre, ahhoz kérni kell a Magyar Államkincstártól (MÁK), hogy 50-50 százalékban folyósítsák nekik a családi pótlékot. E nélkül csak az a szülő kaphatja meg a visszatérítést, aki a családi pótlékot kapja.
Nem volt szép tőle, hogy ezt írta neked, de ha felbosszantod magad nem lesz jobb.
Kívánom, hogy minél előbb megérkezzen a pénzed!
Persze, hogy nem. Azt teszem.
Elég is volt, mert ez a napi nyugalmi szintemet túllépte.
Minden jót. :)
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés