Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szerintetek normális, ha egy 19 éves babára vágyik? Szeretne anyuka lenni? Egy belső vágy hajtja? fórum

Szerintetek normális, ha egy 19 éves babára vágyik? Szeretne anyuka lenni? Egy belső vágy hajtja? (tudásbázis)

1 2 3 4 5
62. 37979960d3 (válaszként erre: 60. - Arianne113)
2011. jún. 22. 07:22

van amelyik gyógyszer mellett jobban hízik az ember, de ha szólsz a dokinak erről, akkor ad egy másikat, amelyik nem annyira hizlaló hatású, de mindenképp jó, ha odafigyelsz az étkezésre és este főleg már ne egyél, ez a baba-projekt miatt is jobb, ha soványabb vagy.

Egyébként én annak idején volt, hogy a tabletta mellett fogytam le a második gyerekem után.

61. 37979960d3 (válaszként erre: 58. - Tevecca)
2011. jún. 22. 07:19

Akkor neked sem egyszerű az élet.

Egyébként ennél nagyobb boldogság nincs, mint a kisbabánkat tartani a kezünkben, én is szerelmes voltam az első babámba ☺ a másodikat is szeretem nagyon, de ő mégiscsak a második.

60. Arianne113 (válaszként erre: 57. - Tevecca)
2011. jún. 22. 07:17

jól teszed, jobb ha az ember nyugodt, hogy nincs semmi.

Szerintem a nődokimat majd ha járok nála legközelebb megkérdezem hogy mégis hogy van ez, ez a gyógyszeres téma.

Anyám szerint abba kéne hagynom a fogamzásgátlót, mert hogy attól hízok... de mondom miért hagynám abba, alacsony hormontartalmú, direkt nekem írta a doki, megvizsgált minden.

És mi mást használjak akkor ?

Válasz: spirált...

általam válasz: bolond vagy anyu ..

nem érzem hogy hízlalna, tény hogy most tényleg kövér vagyok, de ebbe beleszólt egy másik betegségem az pedig a porcos térd... most viszont jó és már biciklizek minden, szóval tutira fogyok valamennyit... de szerintem a gyógyszernek ebbe nincs beleszólása. Vagy mégis?

59. 37979960d3 (válaszként erre: 53. - Arianne113)
2011. jún. 22. 07:16

Arianne örülök, hogy te, aki 20 éves vagy így vélekedsz erről a kérdésről.

Hát nem tudom mennyire ártalmas a tabletta szedés mellett teherbe esni, de azt sajnos láttam a környezetemben volt több ilyen eset, hogy elvetették az első babát és utána már nem tudta kihordani a gyerekét, mert mindig elvetélt emiatt.

58. Tevecca (válaszként erre: 56. - 37979960d3)
2011. jún. 22. 07:14
Tudom, ezt is számításba vettük, mivel iszonyú hegesedő vagyok. Úgy voltunk hogy inkább egy korai baba mint soha. Így is kaptam szurit mivel én rh negatív vagyok, babám rh pozitív...és megkaptam az oltást hogy lehessen még gyerekem :)
57. Tevecca (válaszként erre: 55. - Arianne113)
2011. jún. 22. 07:12

O.o hú, ilyenről nem hallottam, habár az igaz hogy rá van írva, ha gyanítom az esetleges terhességet, azonnal hagyjam abba a szedését...de erre mit mondjak...makk egészséges a lányom, semmi baja és nem javasolták hogy vetessem el..spirálnál szinte kötelező, iszonyú nagy az esélye hogy beteg lesz a gyerek vagy elhal...

Amúgy most is bogyózok, szoptatósat, egyszer jött meg, szülés óta...nem vagyok terhes, szopi+gyógyszer mellékhatás, de hát azért tesztelgetek :D

56. 37979960d3 (válaszként erre: 52. - Tevecca)
2011. jún. 22. 07:10
igen, de tudod, hogy az első abortusz megpecsételheti a sorsát az embernek, akár soha többé nem tud kihordani egy gyereket, ha rosszul sül el
2011. jún. 22. 07:07

ja meg engedjetek meg még egy gondolatot. Ha gyógyszer mellett lesz terhes az ember, ( én így hallottam ) az orvos javasolja az elvetetést mert hogy a picinek baja lehet... ez igaz?

más meg azt mondta hogy meg se tarthatom ha így következik be terhesség.

Mindenki mást mond, de szerintem már sok baba született így, tehát nem érzem valósnak ezt az állítást.

54. Arianne113 (válaszként erre: 52. - Tevecca)
2011. jún. 22. 07:05

én is fogamzásgátlót veszek, de megmondom őszintén azért néha gyanakszom, ezért ha nem akar megjönni veszek tesztet.

Szokott ilyet csinálni, egyik hónapban kevés a másikban sok, de nem tulajdonítok ennek nagyobb jelentőséget. Csak azért odafigyelek erre is, hogy időben észrevegyem az esetleges minek is nevezhetném... bajt? de nem mert nincsbaj :D nemtalálok megfelelő szót erre. Szóval csak vegyem észre az a lényeg.

2011. jún. 22. 07:01

Szerintem teljesen normális.

Én 20 éves vagyok, megfordult a fejemben a babavállalás is, DE sokatoknak igaza van, hogy hiába várok a lakásra erre arra, nem is ez, csak fiatal vagyok. Már most a faluban sokat mondogatják hogy szép pár vagyunk és hogy ebből következőleg mikor jön a pici utód...

De ez nem elég. Van hova vinnem, hely van bőven, még azt mondom hogy eltartani is eltudnám, de 20 éves vagyok. Nem akarok felelőtlen lenni, mert egy gyereket gondozni etetni foglalkozni kell vele, és nem érzem magam még késznek, nemtudnék belemenni most egy anyaszerepbe. ugyanakkor, ha véletlen mégis összejönne nem mondanám hogy elvetetem, mert nincsen szívem ehhez.

Ez egy roppant nehéz kérdés, én csak azt mondom, hogy mindenki gondolja át alaposan mielőtt beleugrik egy ekkora döntésbe, én is sokáig gondolkoztam rajta, ( vagyis gondolkoztunk de mondjuk párom ezt a kérdést mindíg nagy mosollyal és boldogsággal fogadja mert nagyon örülne ő is a picinek, de megért engem, egyetért velem. ) szóval én még ezzel a kérdéssel pár évet várnék.

Most még tanulni megyek, aztán legyen munkahelyem, és aztán aztán valamikor meg majd jön az a pici, ő tudni fogja hogy mikor kell a hasamba költöznie :D :)

52. Tevecca (válaszként erre: 51. - 37979960d3)
2011. jún. 22. 07:01

Azért nálunk ott volt az abortusz lehetősége is, nagyon átrágtuk a dolgot és felelősen döntöttünk. Valahogy nem hatott gyógyszer, valószínűleg a fejfájás csillapító miatt, vagy egy hasmenéstől,de ez már sosem derül ki :)

Igazából utálom a gyerekeket, vagy 30 éves koromig nem is akartam. Viszont most meg szerelmes vagyok a lányomba :) 5 hós

Húgom viszont épp 19, ő már vagy 5 éve akar gyereket, ez a legnagyobb álma :)

51. 37979960d3 (válaszként erre: 34. - Tevecca)
2011. jún. 22. 06:26

látod ez is egészen más szitu, itt már kényszerhelyzetben voltál, és akkor persze, hogy meg kell tartani, ha már jön a baba

én is épp, hogy 20 évesen szültem és a világ legjobb gyerekét, mert imádom, a lányomat, de ha mondjuk csak 5 év múlva születik meg, akkor sem lett volna baj és akkor már sok mindent megéltem volna addigra (és most ő is, hogy örülne, hogy nem 28, hanem még csak 23 lenne ☺ (és még nincs gyermeke, pedig már ő is 4 éve él együtt a párjával)

50. 37979960d3 (válaszként erre: 32. - Emagdi)
2011. jún. 22. 06:14
természetesen, úgy gondoltam, hogy amiket felsoroltál, annak ellenére várjon a topik-indító leányzó, persze csak tanács.
49. Tevecca (válaszként erre: 40. - Homern)
2011. jún. 22. 06:12
Csak etetni meg pelenkázni kell? Aha, peeeeersze :D Melyik gyereket? Ide vele :D
48. Tevecca (válaszként erre: 38. - Marcsix)
2011. jún. 22. 06:10

Na ja, mesélni kéne :) Pl az első 3 hónapban az ÁLLANDÓ bőgésről mert fáj a pocija és azt nézed h kínlódik és nem tudsz segíteni rajta...vagy a szüléstörténetem még egy 40 évest is elijesztene :D Hümm, mondjuk a hiszti közepette levágott 80.pofon amit kapok, meg a szétkarmolt képem no és a betört szám után is elgondolkozok hogy biztos ez kellett nekem? :D De attól még imádom^^

Viszont iszonyú nehéz

47. orsi0613 (válaszként erre: 1. - Fa8f3f5c02)
2011. jún. 21. 23:55
Igen, normális.
46. marcsix (válaszként erre: 45. - Marcsix)
2011. jún. 21. 23:13
Bocsi mobilrol irtam
45. marcsix (válaszként erre: 44. - Fa8f3f5c02)
2011. jún. 21. 23:10
LĂĄtod errĂśl nem is nagyon kĂŠrdeztĂźnk. ĂŠn azt gondoltam, hogy Ăś is akarja. akkor a baba mĂŠg nem aktualis, de ha mar a pĂĄrod is akarja, akkor mĂĄr mehet a hajrĂĄ. Ăś egyĂŠbkĂŠnt miĂŠrt nem szeretne?
44. fa8f3f5c02 (válaszként erre: 43. - Marcsix)
2011. jún. 21. 20:30
:D persze, majd beszámolok :) de 2 ember kell hozzá :D párom még nem akar:)
2011. jún. 21. 20:29
Azért majd ha odakerül a sor, ird meg, hogy hogy döntöttél :)) Indul e a babaprojekt. :D
42. marcsix (válaszként erre: 41. - Fa8f3f5c02)
2011. jún. 21. 20:28
egyébként okosabb lettél a sok hozzászólásnak köszönhetően :D
41. fa8f3f5c02 (válaszként erre: 39. - Era06)
2011. jún. 21. 20:24
Rózsaszín köd? sosem volt :)
40. homern (válaszként erre: 31. - Marcsix)
2011. jún. 21. 20:17

Persze,értettem mit akarsz mondani :)

De hisz ugyanazt írtuk...ha olyan a személyisége,érettsége ebben a korban,hogy ezt így felelősséggel vállalni tudja,akkor nem hiszem,hogy hátránya származna a korából.Más nem érzi késznek magát még 35 évesen sem,ez egyéni.Csak tudja magáról,hogy mit vállalhat :)

Azt meg szerintem azért a legtöbb nő véggigondolja mielőtt gyereket vállal,hogy az a gyerek fel is fog nőni,nem marad "édespicibaba" akit csak etetni és pelenkázni kell :)

39. era06 (válaszként erre: 36. - Fa8f3f5c02)
2011. jún. 21. 20:08
Itt arról volt szó, hogy nem gondolta végig, mivel is jár egy gyerek. Amikor hetekig nem aludt, bizony elmúlt a rózsaszín köd.
38. marcsix (válaszként erre: 37. - Tevecca)
2011. jún. 21. 20:04
:D Ez aranyos... jajh, ha tudnád a két drágám miket produkált... Lehet hogy mesélni kéne itt a fórumon történeteket, és az illető aki a fórum nyitó volt, eltudná dönteni könnyebben, hogy készen áll e már... :D
37. Tevecca (válaszként erre: 35. - Era06)
2011. jún. 21. 19:50
A lényeg hogy iszonyúan meg kell gondolni. Nekem egy igazi hisztimárim van :) De nem bánom. Sőt, még a falat is lekakilta :D
36. fa8f3f5c02 (válaszként erre: 35. - Era06)
2011. jún. 21. 19:48
Igen, az ember már csak ilyen. Eszik és kakil pisil, hát nem gusztustalan? Ennyi erővel magamat is vissza kéne vonni...
35. era06 (válaszként erre: 27. - Fa8f3f5c02)
2011. jún. 21. 19:36

Vegyél egy szép nagy babát és lehet babázni.

Viccet félretéve. Anyukám is babázni akart a te korodban,tettek mezejére lépett. Amikor rájött, hogy ez a baba bizony enni kér, kakilik is, és énekelni is tud torkaszakadtából, akkor márt visszacsinálta volna a dolgokat. De vissza bújni nem tudtam :))

2011. jún. 21. 19:33
21 vagyok, ugyan nem az volt a vágyam hogy egyetem közepén szüljek, de megtettem, nem vetettem el, hisz 1.stabil párkapcsolatom van, akivel 2 éve együtt is élek 2.így is megoldunk minket szülői segítség nélkül 3.ha arra várnék hogy minden optimális legyen, SOSEM szülnék
33. Tevecca (válaszként erre: 9. - Kitrákotty)
2011. jún. 21. 19:30
Bocsi, de sokaknak van melója. 18-19 évesen végez a szakközéppel, szakmunkásképzővel, egy év meló, 20 évesen már szülhet is.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook