Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Progeszteron pótlás hatása a gyerekekre fórum

Progeszteron pótlás hatása a gyerekekre (tudásbázis)

5. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. júl. 24. 07:33

Ha regetikai rendellesesége van az ne ma progeszteron hiánya miatt van. A kettő ne mfügg össze. A progeszteron hiány a te szervezeted hiányossága. Attól nem lesz se egészséges se beteg a gyereked!!!

REngeteg baba köszönheti annak az életét, hogy anyuka progeszteront kapott.

Már az első terhességemnél is kaptam, minden rendben volt végig, velem is a babával is (ma már 11 éves!).

Volt utána 2 vetélésem, leállt a fejlődésük, már volt szívhang is, ott is kaptam pótlást. Tehát ha nem életképes a baba, akkor nem marad meg csak a progeszetrontól. Illetve egy genetikai betegséges baba megmarad progeszteron pótlás nélkül is!!!!!!!!!!!!!

Nekem nézték a progeszteron szintemet, mert nem estem teherbe és tudtuk, hogy alacsony, szóval a pozitív teszt után rögtön kaptam is a pótlást.

2025. júl. 24. 06:18
Mind hatással rá. Egy vetélés nem csak amiatt lehet mert a baba nem lenne egészséges. Az anya szervezete miatt is történhet hogy a teljesen egészben babát nem tudja ki hordani enélkül. Ha progi hiány van akkor vereséget és van, darabokban elkezd leválni a nyálkahártya és ezzel leszakadva az ott fejlődő egészséges embriót. Ha te vagy akinek nem volt látható a magát az múlt heten, akkor itt nem ez az eset van. Ebben az esetben az embrióval volt gond. Az is lehet üres petezsák volt csak, sajnos gyakori az ilyen. Ha az embrioval, magzattal van a gond akkor progi pótlás mellett sem fog megmaradni. Otthon elővigyázatosságból adnak, lehet kérni a progi pótlást főleg ha volt már vetélés. Külföldön ennyire nem jellemző, inkább akkor adják ha tényleg hiány van, vagy meddőségi kezelésnél. Egyébként legközelebb ezt könnyen tudod ellenőriztetni ha sikerül, elmész egy progeszteron vérvételre és látni is fogod mi a helyzet nálad a szintjével. Sajnàlom hogy ez történt. Drukkolok hogy legközelebb sikerüljön.
3. Cukiboszi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. júl. 23. 14:39

Nincs negatív hatása. A 12. hétig szúrtam hasfalba. 7,5 éves a gyerekem.

A genetikai rendellenességekre amúgy is tesztet csináltattam.

2. 5644e23fae (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. júl. 23. 13:51

Érdekes és jogos felvetés.

A vetélések egy része valóban a természetes szelekció miatt következik be, ha nem elég életképes az embrió.

Viszont előfordul, hogy a hiba az anyai szervezetben van, nem termelődik elég progeszteron és a teljesen egészséges embrió is abortál.

Nagyon remélem, megnézik, kielemzik, melyik eset van nálatok.

Ha igen, és az anyai progszerontermelés miatt kerül sor pótlásra, maga a hormon nincs negatív hatással a babára.

2025. júl. 23. 12:20

Sziasztok,

Elsősorban azokhoz szól a kérdésem akik missed ab vagy másfajta vetèlés után progeszteron pótlással csinálták végig a terhességet.

Felmerült elsősorban a férjemben a kérdés, hogy jójó, hogy mesterséges rásegítéssel tartjuk meg a terhességet , de ez nincs negatív hatással a kisbabàkra-gyerekekre?

Már úgy értve, hogy ha megfogan, de alapból nem maradna meg valamilyen genetikai rendellenesség miatt csak a progeszteron miatt fejlődik és nem természetesen.

Bocsánat ha hülye a kérdés , de most vagyunk egy vetélés közepén , egyelőre nem tudjuk mi az ok , de nem feltétlen szeretném ha következőnek a “biztonság kedvéért” megtömnének hormonokkal.

Hogy zajlik ez igazából? Kinek írnak fel progeszteront ? Előtte megnézik hogy annak milyen a szintje vagy csak “elvetéltél egyszer, akkor kell” alapon írjàk?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook