Szerintetek normális, ha egy 19 éves babára vágyik? Szeretne anyuka lenni? Egy belső vágy hajtja? (tudásbázis)
:D jólvan írni sem tudok, megártott a hőség.. baba akart lenni.
Nincsenek barátaim.. ez sem gond. nyaralni sem dúsan megyünk... és 3 generáció lakik együtt, szóval a bábra mindig tud valaki figyelni, vigyázni.
az meg rávágott még egy lapáttal h 21 vagyok..mintha valami 15 éves lennék akit csak úgy egy idegen felcsinált valami buliban...pedig párom egyenruhás....
19 évesen nem is tudom mit kaptam volna...nem hiszem h ennél jobban lehet-e megalázni egy nőt
nem is volt ott a doki, a szülésznő is ott hagyott, ritkán rám nézett, de mert nem vagyok ordibálós fajta, nem hitték el h szülök...legközelebb kígyót békát köpködök és nem szedálnak le... 100.000 alatt nem úszod meg a dokit, de ha igen, nagy mákod van
Mellettem is csak a tényleg igaz barátok maradtak.
Sokan vannak akik még mindig csak buliznak,pasiznak és ez így 33-34évesen jó nekik és kitölti az életüket.
Én sajnálom őket ezért,de mindenki maga tudja mi kell a boldogságához!
Sok igazság van abban amit írsz.
De a fórum indító nem az anyagi részét kérdezte,mert azt szerintem egy nem gyerekes is tudja,hogy egy gyerek is nagyon sok plusz kiadással jár,ez evidens.
Hanem,hogy egy 19-20éves nőnél normális-e aha babára vágyik!
ó szegényke, ez egy krimi, ami most van,
az orvosok horror összegeket követelnek maguknak a szülés levezetéséért, pedig igazából a szülésnő is le tudja vezetni egymaga, ha nincs semmi gond
Sajnos lehetséges ezek szerint, hogy nekünk nem voltak igaz barátaink...:(
a baráti dologgal kapcsolatban egyetértek... legalábbis tapasztalatom alapján. Sajnos azokra a barátokra már nem igazán számithatunk, akik még mindig gyerek nélkül élik életüket. Azóta új barátságok kötődtek, pl. játszótéren, oviban, ugye a szülőkkel, vagy itt a babás fórumokon. :) Azok a barátok akiknek még mindig nincs gyerekük, azok egymás között összetartanak, de tudják jól, hogy mi gyerekesek már nem vagyunk olyan rugalmasak mint ők. Már a buli fogalma sem konkrétan az ami annak idején volt. Bár megkell mondjam, hogy az utóbbi időben azért sikerült elmennünk férjemék munkatársaival, ott viszont van olyan, akinek már nagyobb gyerekei vannak és van olyan akinek nincs. Eleinte ezek a bulik is csak pár órásak voltak számunkra, de ha úgy jön ki, akkor anyumék segitenek és eltudunk menni úgy hogy több időt töltünk ott. Viszont arra odakell figyelnünk, hogy ha alkohol fogyasztásról van szó, akkor mértékkel, vagy egyáltalán, mert ott aludni buli után sehol sem tudnánk a gyerekek miatt, igy haza kell menni. Jobb esetben helyben lakunk, rosszabb esetben indulás előtt 8-12 órával már ne is igyunk, azaz el sem kezjük, mert haza kell menni ... És a legrosszabb eset az, ha idő előtt kell hazamenni, és ezt is be kell kalkulálni, ha jönne a telefon... szóval ha ketten megyünk, egyikünk nem iszik :) Családosan nagyon nehéz kimozdulni, mert akárhová megyünk a gyerekek milyenek??? ez kell-az kell, ha csak strandról van szó, pedig az én gyermekeim nincsenek elkapatva...mégis kell venni néha nekik valamit... és hát anyagilag megint adódnak problémák néha. A vásárlás is elég nehézkes két gyermekkel, de még eggyel is :D mondjuk ha még szopizik és csak cici, cumisüveg elutasitva,... vagy szobatisztasági időszak van... wc-re rohanni :D persze ki lehet ezeket küszöbölni... pl addig pelust ráadni, ...ha elviseli... Én azt mondom egy gyerekkel is nehézkes. De persze az hozzátratozik, hogy ha van segitség, teszem azt havi egy alkalomra... akkor az már nagyon jóó :) Lehet a hozzászólásaim éppenséggel azt tükrözik, hogy még ennyi idősen ne vágjunk bele egy babaprojektbe,... de ez nem igy van. Én gyerekcentrikus vagyok. Bár későn érő is egyben, tehát nekem a 24 év megfelelő volt, csak akkoriban még kevesebb segitségem volt, mert nem anyumék közelében laktunk...most azért már jobb, és hogy a gyerekek is nagyobbak, igy azért már könnyebb. Mostmár a kicsit aki két éves mult nyugodtan rábizhatom a szüleimre... persze max fél napra, mert egyre még nem merném :D
Az IGAZ barátok meg megmaradnak gyerek után is!!
Nálunk a vásárlás,nyaralás sose volt gond se amíg picur volt bármelyik,se most hogy 4 gyerkőc van!
Ez csak szervezés kérdése.
Egyedül a szórakozás nehéz ügy,de ha van segítség nagymamák,stb akkor az is megoldható!
szerintem alaposan gondold meg.nem csak a bulizásról van szó, a gyerek teljes életmód váltást jelent nem csak a szórakozás marad el ha megszületik egy baba hanem a barátok is változhatnak és kevesebben lesznek mint előtte. babával nem csak a nyaralások, de a vásárlás is megoldandó feladatot jelent. nem akkor megy az ember és csinálja amit akar hanem amikor a gyerekei hagyják. jól gondold meg csak ezt tudom írni. kati
Teljesen normális!
Én 16 évesen az első férjemtől babát szerettem volna,de ő nem így sajna külön is váltunk,de ma már 4 gyermekes boldog anyuka vagyok.
Ez nem kor függő,van aki 18-20 évesen érett rá és van aki még 35-40évesen sem!!!
:D csak mert a titkosat nyilvánosra raktam ennyi az oka.
Csak azért írtam, mert annyira fontos neki, hogy két naplót is vezet róla. :)
Már annak is örülnék, ha egyedül, egy jó nagyot pancsolhatnék.
úgyhogy a gyereket bármely korban jól meg kell gondolni
Szia. Jó hogy eltudtad olasni amit irtam, tegnap még gyorsan telórol pötyögtem a hozzászólást :D
Egyetértek, apus még nyugodtan elmehet egyedül bulizni, vagy focizni, bár mi...de az anyuka... jahj, vagy még együtt sem nagyon. Mi is volt, hogy este 6 kor indultunk a buliba, és 10-re már itthon is voltunk. De sajnos volt olyan is, hogy elmentünk vacsizni a férjemmel, és még ki sem hozták a kajánkat, már csörgött a telefon, és gyors befalás után rohanni kellett haza. A fiam aki akkor még 1 év körül volt, rángatózott mint valami idegbeteg... kapkodta a levegőt...Szó szerint azt kell mondjam, azt hittem, hogy begolyózott. Aztán sikerült lenyugtatnom. A fiam 5 a lányom 2 múlt jan-febr-ban. A kicsivel még mindig rengeteg gondom van, iszonyat nehéz vele. Néha annyira nagyon hiányzik, hogy kikapcsolódjak...
Még fiatalnak érzi magát. Idén lesz 21. De szerintem a háttérben az is ott van, hogy nem voltak jók a családi körülményei.
mintha kitépték volna a szívemet :)
ámen ezt te jobban tudod mint én kedves anyuka :)
elhiszem hogy rossz volt nélküle.
Őőőőő, szólok hogy gyerek mellett nem tudsz bulizni :) apa még igen, de anya nem...egy hónapja elmentünk este 10-kor, éjfélkor mentünk is vissza, mert felébredt és nem nyugodott meg :) és őszintén iszonyú rossz volt nélküle lenni
na, egy újabb ok amiért nemfogom leváltani a gyógyszeremet :D
nem egyszerű :) meg még mindig hevergetem a szülést..szörnyen bántak velünk a kórházban, gyanítom h a korom miatt meg h nem fogadtam dokit
spirált nem szült nőnél nem tesznek fel, mert ha károsítja a méhed, sosem lehet gyereked...plusz hajlamosabb leszel fertőzésekre
nálam nem a kajálással van a gond, nem eszek sokat.
Az esti evést a gyomrom nem támogatja mert gyomorbeteg vagyok vagyis nem is így mondanám na szóval ég ha valami olyat merek enni ami túl fűszeres csípős vagy sós.
Régen nagyon sokat sportoltam, foci röplabda tenisz tánc minden.
Nem is ez volt a baj fő oka.
Hanem hogy sokat kellett gyalogolnom, ami amúgy jó volt ilyen fogyási szempontból, csak arra nem számítottam hogy tönkremegy a térdem.
hetente 16 km-t kellett oda vissza megtenni, a volt barátoméknál laktam akkor, és csak így tudtam suliba menni.
Ennek következtében, körülbelül 4 hónapig nemtudtam felkelni egyedül menni is alig.
Ekkor híztam meg nagyon.
Gyógyszeres kezelés miegymás, és most érzem úgy hogy már jó, de vigyáznom kell, doki szerint nem erőltethetem túl, mert akkor újra kezelni kell, és nagyon fog fájni...
szóval most biciklizek, sétálok egyéb, ( najó néha focizok is hiába tiltottak le róla :D )
Szóval ez áll nálam a háttérben, de megmondom még őszintén azt is hogy soha nem voltam sovány.
Most is csak annyit szeretnék fogyni hogy mégjobban érezzem magam, ne fáradjak el nagyon, és hogy egészségileg rendben legyek. ( vérnyomás miegymás bár szerencsére nincs gondom ilyen téren de ne is legyen ) Nálam ez az elsődleges cél, és nem a szépség.
Itt nem is elsősorban arról van szó, hogy nem tud valaki elmenni bulizni, mert vigyázni kell a picire.
Hanem inkább arról, hogy egy 19 éves emberke még nem igazán felnőtt, még alakul a személyisége, még vannak felelőtlen döntései, bár lehet ez nem feltétlen kor kérdése.
megmondom őszintén egy időben én is nagyon szerettem volna picit. nem is olyan régen. De logikusan, ezerszer átrágva ezt a kérdést, mégis csak arra jutottam hogy várni kellene.
és hogy miért azt már leírtam.
És édesapámmal is beszéltem már erről, ő nagyon boldog lenne az unokáját imádná, azt mondta rámbízza, ő csak annyit tanácsolt hogy döntsek okosan, és halkan jegyezte meg hogy lehet hogy nem a legjobb döntés most a picúr.
Igaza van.
Én bár nemvagyok az az élős bulizós típus, inkább az otthon ülős főzőcskézős, ritkán bulizós típus.
Sok fiatalt ezért akarnak lebeszélni a gyerekvállalásról, és valahol igazuk van ezeknek az embereknek, de valahol nem.
Aki úgy érzi, hogy gyerek mellett nem tud élni , mert ez mert az az téved.
Egy baba mellett is néha el lehet járni szórakozni, lehet nem olyan sűrűn, lehet nem úgy mint fiatalkorában az illetőnek, de ezt a kérdést nem lehet a gyerekre fogni.
na jólvan sokat szövegelek :)
További ajánlott fórumok: