Sárgabarack lekvárt készítettem. (beszélgetés)
7. elbb (válaszként erre: 6. - Shukran)
tegnap 22:23
Egy citrom levét szoktam belefacsarni, de nem a barnulás miatt, hanem mert a pektin jobban behúz. Kicsit sűríti.
6. Shukran (válaszként erre: 4. - Globus)
tegnap 21:07
Ahány ház, annyi szokás.
Az érdekelt volna, hogy tesztek-e bele citrom savat?
Valakitől hallottam, hogy ezt is tesz a lekvárba,
gondolom azért, hogy később ne barnuljon meg.
Én még nem próbáltam ezt a módszert, de érdekelne.
5. jooeva
tegnap 20:43
Tavaly már én sem hámoztam, csak kimagoztam, kockáztam.
Így is szép színe lett, ízén sem változtatott.
Sajnos idén nem tudtunk venni...
4. globus (válaszként erre: 3. - Shukran)
tegnap 20:25
Én pl. nem hámozom.
Elhiszem, hogy finomabb, meg sárgább, meg izé, de nem érdekel.
Már rég rájöttem mindennel kapcsolatban, ha nekem jó, akkor a kilenc is páros :)
3. Shukran (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 20:20
Én is.
Te hogyan csinálod, érdekelne?
2. fenevigye (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 19:58
Finom is az.
tegnap 19:54
"Sárgabarack lekvárt készítettem."
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerülnek a műkörmösök által készített ékszerek?
- Ihat-e 1 éves baba otthon készített kakaót?
- Eper és sárgabarack lekvárt szeretnék készíteni édesítőszerrel, hogy kell csinálni?
- Készített már valaki alma körte lekvárt? Rengeteg almám és körtém van, mi az, amit tudnék készíteni még belőle?
- A Borlekvárt mihez szokták tálalni? Készített valaki ilyet?
- Rostos sárgabarackból hogyan lehet jó lekvárt (dzsemet) főzni?