Sárgabarack lekvárt készítettem. (beszélgetés)
Horváth Ilona féle hagyományos mindig jó, de mai igények szerint nagyon cukros.
A 2:1, 3:1, 4:1-esek szerintem hígabbak.
"Valami van, de nem az igazi".
Én őszibarack dzsemet készítettem,,pár szem citrompótlót dobtam bele,meg egy kis pektint.
Keveset főztem,hogy maradjon valami kis tartalma ,,tartósító sincs benne.
Mindenféle lekvárba teszek egy kis citromsavat.
Tavaly rengeteg fügét kaptam, annak nagyon kellett egy kis savanyítás.
Meg sűrítés is.
Dzsemfixet teszek mindenhez.
Szuper program.😘
Idén már én is túl vagyok rajta.
Én dzsemfixszel csináltam, hámozás nélkül.
Ahány ház, annyi szokás.
Az érdekelt volna, hogy tesztek-e bele citrom savat?
Valakitől hallottam, hogy ezt is tesz a lekvárba,
gondolom azért, hogy később ne barnuljon meg.
Én még nem próbáltam ezt a módszert, de érdekelne.
Tavaly már én sem hámoztam, csak kimagoztam, kockáztam.
Így is szép színe lett, ízén sem változtatott.
Sajnos idén nem tudtunk venni...
Én pl. nem hámozom.
Elhiszem, hogy finomabb, meg sárgább, meg izé, de nem érdekel.
Már rég rájöttem mindennel kapcsolatban, ha nekem jó, akkor a kilenc is páros :)
Én is.
Te hogyan csinálod, érdekelne?
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerülnek a műkörmösök által készített ékszerek?
- Ihat-e 1 éves baba otthon készített kakaót?
- Eper és sárgabarack lekvárt szeretnék készíteni édesítőszerrel, hogy kell csinálni?
- Készített már valaki alma körte lekvárt? Rengeteg almám és körtém van, mi az, amit tudnék készíteni még belőle?
- A Borlekvárt mihez szokták tálalni? Készített valaki ilyet?
- Rostos sárgabarackból hogyan lehet jó lekvárt (dzsemet) főzni?