Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sárgabarack lekvárt készítettem. fórum

Sárgabarack lekvárt készítettem. (beszélgetés)


17. globus
aug. 1. 12:17

Horváth Ilona féle hagyományos mindig jó, de mai igények szerint nagyon cukros.

A 2:1, 3:1, 4:1-esek szerintem hígabbak.

"Valami van, de nem az igazi".

aug. 1. 11:58
kéne egy jó recept nekem is
15. Ildi
júl. 25. 11:46
Okéjó
14. ,zumba
júl. 24. 10:23
Héjjal együtt készítem, nem használok dzsemfixet, tartósítót, citromlevet.
júl. 24. 10:06

Én őszibarack dzsemet készítettem,,pár szem citrompótlót dobtam bele,meg egy kis pektint.

Keveset főztem,hogy maradjon valami kis tartalma ,,tartósító sincs benne.

júl. 24. 08:53

Mindenféle lekvárba teszek egy kis citromsavat.

Tavaly rengeteg fügét kaptam, annak nagyon kellett egy kis savanyítás.

Meg sűrítés is.

Dzsemfixet teszek mindenhez.

11. Panna.33 (válaszként erre: 7. - Elbb)
júl. 24. 07:57
De jó, hogy ezt írtad, nem tudtam.
júl. 24. 07:56

Szuper program.😘

Idén már én is túl vagyok rajta.

Én dzsemfixszel csináltam, hámozás nélkül.

9. Alnisa (válaszként erre: 8. - Alnisa)
júl. 24. 07:36
A színe szép élénksárga, mivel nem főzöm szarrá és nem főzök ki belőle minden értékes dolgot. Egyik évben rengeteg barack volt, idén még ettünk abból a lekvárból és ugyan olyan szép volt a színe.
júl. 24. 07:34
Én nem hámozom, befőző tartósítót használok. 1,5 kiló gyümihez 20-30 dkg cukor elég. Be kell turmixolni, forrás után 5 percig főzni és kész. Évek óta így készítem.
7. elbb (válaszként erre: 6. - Shukran)
júl. 23. 22:23
Egy citrom levét szoktam belefacsarni, de nem a barnulás miatt, hanem mert a pektin jobban behúz. Kicsit sűríti.
6. Shukran (válaszként erre: 4. - Globus)
júl. 23. 21:07

Ahány ház, annyi szokás.

Az érdekelt volna, hogy tesztek-e bele citrom savat?

Valakitől hallottam, hogy ezt is tesz a lekvárba,

gondolom azért, hogy később ne barnuljon meg.

Én még nem próbáltam ezt a módszert, de érdekelne.

júl. 23. 20:43

Tavaly már én sem hámoztam, csak kimagoztam, kockáztam.

Így is szép színe lett, ízén sem változtatott.

Sajnos idén nem tudtunk venni...

4. globus (válaszként erre: 3. - Shukran)
júl. 23. 20:25

Én pl. nem hámozom.

Elhiszem, hogy finomabb, meg sárgább, meg izé, de nem érdekel.

Már rég rájöttem mindennel kapcsolatban, ha nekem jó, akkor a kilenc is páros :)

3. Shukran (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 23. 20:20

Én is.

Te hogyan csinálod, érdekelne?

2. fenevigye (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 23. 19:58
Finom is az.
júl. 23. 19:54
"Sárgabarack lekvárt készítettem."

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook