Gumikesztyűben főzés (beszélgetés)
Én szoktam használni, mert a hagyma szagát amikor beívódik a kezemben nem bírom. Meg ha halat csinálok.
Simán lehet benne mindent csinálni, de nyilván nem ez az általános.
Amúgy kérdező, sok helyen ez előírás. Főleg a jobb éttermekben szerintem. Bár én csak középszerű helyekre járok :)
Amúgy meg ki várja el, hogy 25 kg répát, talnyi granatalmat, 10 kg céklát valaki csupasz kézzel hamozzon valaki? Vagy 3 doboz garnélat folyó víz alatt? (azt vastag kesztyűvel érdemes, különben lefagy a kezed). Aminek ilyen párja van, vegyen mindent teljesen frissen, feldolgozatlan, és csinálja maga.
Ha sérült, és hús vagdalsz, szerintem kell.
De ne menjünk bele. Én azért lettem oktató vendeglatohelyen, mert minden hulyeseget tartottam, és utána tartani kellett. Félóránként, a különbözők, mert máshoz nyúltál, mert atmentel más helyiségbe és az ajtókat megfogtad... Szakmai ártalom, de én mindig kezet mosok főzés közben is.
Hát ez az! Otthon figyel az ember mindent jól meg mos, kezet mos, sokszor főzés közben is! Így otthon szerintem felesleges a kesztyű!
Szerintem nem. Én otthon is rendszeresen mosok kezet. Ha csak a saját alfeled ellladot, azzal is kaphatsz e-coli fertozest, ha nem mosol kezet.
Egy nyílt sebbe meg 2674847463 bacit viszel be, ha nincs ellatva.
Nem csak a pénz, más kontaktus is van.
Értem is meg nem is! Étterem, gyorskonyhák, ahol a mennyiség a lényeg az rendben van, ha nem nyúl pénzhez!
Na de otthon?
Az nem olyan mintha zokniban mosna lábat az ember?
Nekem a mosószerek allergiát okoznak, így ha mosok, mosogatok, vagyis tisztítószeres vizet használok, csak gumikesztyű, engem nem zavar, ha főzésnél, vagy húsos pultoknál is felveszik az eladók. Higiénia kell!
De jó helyen kék lesz
Nem is látjátok mi van a tarrerben.
Én gyakorlo vagyok. Ha nincs a méretére megfelelő, a szeletelesnel elvagod. De tudod milyen 20 rendelést egy időben sorolni, csinálni? Még mellé a előkészítést egy 25 fős asztalt.
Senki nem nézi a kezed nézi.
Dolgoztam vendéglőben, ahol van ala carte és napi menü. Akkor húztunk kesztyűt, ha zsíroldóztunk.
400 adag étel készült naponta, 2 féle leves, 3 féle második.
Ebédidőben hatalmas a pörgés, nincs idő arra, hogy kesztyűt fel, kesztyűt le.
Folyamatos kézmosás, törlés....
Itthon akkor húzok kesztyűt főzéshez, ha friss a manikűr és nem akarom, hogy bizonyos zöldség/gyümölcs befogja, illetve tökhámozáskor, mert attól mindig lesz egy fura réteg a kezemen.
Otthoni körülmények között még senki nem láttam gumikesztyűben főzni. Igazából étteremben sem, mert nem engednek be a konyhába. Egyedül főzős videóban láttam ilyet, de ott nem zavar. Az jobban idegesítene, ha csak kesztyű lenne a szakácson...:-D
Nekem a fekete a kedvencem, az olyan elegáns. Sajnos csak kék can otthon. Mondjuk nem tudom mikor használom el, leginkább hajfestés miatt vettem, és elöregszik a századik szerintem mire a végére jutok.
Minden előfordulhat. Én már olyat is láttam, hogy a pénzt is azzal a kesztyűs kézzel fogta meg, amivel a pékárut.
Nem hagyom, csak a jóbarátok tehetnek bele a kocsonyába.
A nevedről Mrs Lipton jutott eszembe. Ő valószínű azt válaszolná FI-nak, hogy öreganyám se látott ilyet.
Nei hagyd te kedves füszerem.
Nekem a halvány lilától meg a barnától. :-)
Nono! Ne személyekedjünk!!! Nem hagyom magam piskótába tenni.
Ha elszakad, de állandóan cserélik.
Az átlátszó, vékony fóliát egyszerűbb lenyelni :D
Nem undorodom de felmerül bennem hogy rendesen cserélik-e? Mert ha nem akkor higiénikusabb egy csupasz, de időnként megmosott kézzel a főzés :D
Nekem tetszik hogy átlátszó plasztic kesztyűt és maszkot használnak amikor szeletelik a felvágottféleségeket.
Miért számít, hogy mi a véleményünk róla...? Ha undorodsz, ne egyél olyan ételt, amit így készítettek, ilyen egyszerű, ehhez egyáltalán nem kell mások véleményét meg jóváhagyását kikérni.
Hogy akkor főzz magadra 😅
Nekem mindenekelőtt rólad, a hozzáállásodról lenne véleményem, de,mint békét kedvelő ember, inkább megtartom magamnak.
További ajánlott fórumok: