Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gumikesztyűben főzés fórum

Gumikesztyűben főzés (beszélgetés)

1 2
40. elbb (válaszként erre: 30. - Lepkepillangó)
ma 21:57

Én szoktam használni, mert a hagyma szagát amikor beívódik a kezemben nem bírom. Meg ha halat csinálok.

Simán lehet benne mindent csinálni, de nyilván nem ez az általános.

Amúgy kérdező, sok helyen ez előírás. Főleg a jobb éttermekben szerintem. Bár én csak középszerű helyekre járok :)

ma 20:02
Amúgy meg ki várja el, hogy 25 kg répát, talnyi granatalmat, 10 kg céklát valaki csupasz kézzel hamozzon valaki? Vagy 3 doboz garnélat folyó víz alatt? (azt vastag kesztyűvel érdemes, különben lefagy a kezed). Aminek ilyen párja van, vegyen mindent teljesen frissen, feldolgozatlan, és csinálja maga.
38. Lady Lavender (válaszként erre: 37. - Csak úgy...)
ma 19:44

Ha sérült, és hús vagdalsz, szerintem kell.

De ne menjünk bele. Én azért lettem oktató vendeglatohelyen, mert minden hulyeseget tartottam, és utána tartani kellett. Félóránként, a különbözők, mert máshoz nyúltál, mert atmentel más helyiségbe és az ajtókat megfogtad... Szakmai ártalom, de én mindig kezet mosok főzés közben is.

37. Csak úgy... (válaszként erre: 36. - Lady Lavender)
ma 19:17
Hát ez az! Otthon figyel az ember mindent jól meg mos, kezet mos, sokszor főzés közben is! Így otthon szerintem felesleges a kesztyű!
36. Lady Lavender (válaszként erre: 35. - Csak úgy...)
ma 19:11

Szerintem nem. Én otthon is rendszeresen mosok kezet. Ha csak a saját alfeled ellladot, azzal is kaphatsz e-coli fertozest, ha nem mosol kezet.

Egy nyílt sebbe meg 2674847463 bacit viszel be, ha nincs ellatva.

Nem csak a pénz, más kontaktus is van.

ma 18:25

Értem is meg nem is! Étterem, gyorskonyhák, ahol a mennyiség a lényeg az rendben van, ha nem nyúl pénzhez!

Na de otthon?

Az nem olyan mintha zokniban mosna lábat az ember?

ma 15:36
Nekem a mosószerek allergiát okoznak, így ha mosok, mosogatok, vagyis tisztítószeres vizet használok, csak gumikesztyű, engem nem zavar, ha főzésnél, vagy húsos pultoknál is felveszik az eladók. Higiénia kell!
33. Lady Lavender (válaszként erre: 29. - Panna.33)
ma 14:23

De jó helyen kék lesz

Nem is látjátok mi van a tarrerben.

32. Lady Lavender (válaszként erre: 20. - Fenevigye)
ma 14:21

Én gyakorlo vagyok. Ha nincs a méretére megfelelő, a szeletelesnel elvagod. De tudod milyen 20 rendelést egy időben sorolni, csinálni? Még mellé a előkészítést egy 25 fős asztalt.

Senki nem nézi a kezed nézi.

31. jooeva
ma 14:17

Dolgoztam vendéglőben, ahol van ala carte és napi menü. Akkor húztunk kesztyűt, ha zsíroldóztunk.

400 adag étel készült naponta, 2 féle leves, 3 féle második.

Ebédidőben hatalmas a pörgés, nincs idő arra, hogy kesztyűt fel, kesztyűt le.

Folyamatos kézmosás, törlés....

Itthon akkor húzok kesztyűt főzéshez, ha friss a manikűr és nem akarom, hogy bizonyos zöldség/gyümölcs befogja, illetve tökhámozáskor, mert attól mindig lesz egy fura réteg a kezemen.

ma 13:40
Otthoni körülmények között még senki nem láttam gumikesztyűben főzni. Igazából étteremben sem, mert nem engednek be a konyhába. Egyedül főzős videóban láttam ilyet, de ott nem zavar. Az jobban idegesítene, ha csak kesztyű lenne a szakácson...:-D
ma 13:34
Nekem a fekete a kedvencem, az olyan elegáns. Sajnos csak kék can otthon. Mondjuk nem tudom mikor használom el, leginkább hajfestés miatt vettem, és elöregszik a századik szerintem mire a végére jutok.
28. ,zumba (válaszként erre: 17. - Görögtánc)
ma 13:18
Én is így gondolom.
27. fenevigye (válaszként erre: 25. - Fokhagyma)
ma 13:17
Bele is teszem, 6-fejet.
26. fokhagyma (válaszként erre: 10. - Channa*)
ma 13:17
Minden előfordulhat. Én már olyat is láttam, hogy a pénzt is azzal a kesztyűs kézzel fogta meg, amivel a pékárut.
25. fokhagyma (válaszként erre: 23. - Fenevigye)
ma 13:15
Nem hagyom, csak a jóbarátok tehetnek bele a kocsonyába.
24. fokhagyma (válaszként erre: 5. - Lady Lavender)
ma 13:14
A nevedről Mrs Lipton jutott eszembe. Ő valószínű azt válaszolná FI-nak, hogy öreganyám se látott ilyet.
23. fenevigye (válaszként erre: 21. - Fokhagyma)
ma 13:10
Nei hagyd te kedves füszerem.
22. fokhagyma (válaszként erre: 6. - Dominós)
ma 13:10
Nekem a halvány lilától meg a barnától. :-)
21. fokhagyma (válaszként erre: 7. - Globus)
ma 13:08
Nono! Ne személyekedjünk!!! Nem hagyom magam piskótába tenni.
20. fenevigye (válaszként erre: 19. - Lady Lavender)
ma 13:08
Ha elszakad, de állandóan cserélik.
19. Lady Lavender (válaszként erre: 16. - Fenevigye)
ma 13:04
Az átlátszó, vékony fóliát egyszerűbb lenyelni :D
18. Lady Lavender (válaszként erre: 10. - Channa*)
ma 13:01
Csipesz?
17. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:31
Nem undorodom de felmerül bennem hogy rendesen cserélik-e? Mert ha nem akkor higiénikusabb egy csupasz, de időnként megmosott kézzel a főzés :D
16. fenevigye (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:31
Nekem tetszik hogy átlátszó plasztic kesztyűt és maszkot használnak amikor szeletelik a felvágottféleségeket.
15. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:30
Miért számít, hogy mi a véleményünk róla...? Ha undorodsz, ne egyél olyan ételt, amit így készítettek, ilyen egyszerű, ehhez egyáltalán nem kell mások véleményét meg jóváhagyását kikérni.
ma 12:10
Nehéz ez
13. Pulcsis (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:58
Hogy akkor főzz magadra 😅
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Andi6020)
ma 11:57
:-)
Nekem mindenekelőtt rólad, a hozzáállásodról lenne véleményem, de,mint békét kedvelő ember, inkább megtartom magamnak.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook