Zajos-e egy lakás egy négysávos úthoz közel? (beszélgetés)
Tényleg nem!
Teljesen csendes az udvarunk.
Az udvarunk kb. ott kezdődik, ahol annak a kertnek a vége van, amiről írtam, hogy a kert végében lehetett hallani, hogy mit mond a másik.
A házunknak nagy tűzfala van, ami a forgalmas út felé néz, így ez gondolom leárnyékolja a hangokat. Tehát, tűzfal, innen kezdődik a házunk, ami még kb. 8 méter, és itt kezdődik a kertünk, ami valóban csendes, annak ellenére, hogy ott van egy nagyon forgalmas 4 sávos út.
Egyébként, hozzá is vagyok szokva a zajhoz.
Legtöbben azt írjátok, hogy nem szabad oda költözni.
De ha oda nem, akkor hova?
Arra is egy csomót kell még várni. Már kb. öt-hat éve várunk… A környékről nem fogunk elköltözni.
Ha így haladunk, albérletben nő fel a gyerekunk.
Mind a hárman a környéken akarunk élni. De sajnos nincs eladó lakás vagy ház. Nem szokott eladó lenni. Nagyon nehéz.
A zaj miatt én nagyon aggódom.:(
"Senki nem mondaná meg, hogy ott van az út a közelben"
Ezt azért kétlem :) Zajos környékhez voltal szokva, azért nem tűnik fel.
De amúgy nincs ezzel semmi rossz. Én egy patkanyfeszekbe készülök költözni egy tetoterbe egy időre a buszmegálló mellé. Fuldugoval vagy filmmel fogok elaludni. Vonaton, buszon is tudok aludni. Tudom, nem jó az idegrendszeremnek. De pasit csak azért csaptam meg, mert hülye volt, nem azért mert kialvatlan voltam.
Nem venném meg.
Zaj és bűz. Másodlagos, hogy merre néz a lakás.
Jelenleg nincsenek kamionok, de ez bármelyik pillanatban megváltozhat.
megértelek, mert nem vagyunk egyformák.
tőlem akkoriban nem kérdezte senki sem, hogy akarok-e ott a Blahánál lakni..-)
én például máshol születtem, és azt sem kérdezték meg akkoriban tőlem, hogy akarok-e ezentúl 2 országgal arrébb élni?
buszmegállóban még nem laktam, de teljességgel megértelek.
az tényleg rémes lehet...
Egy idő után meg lehet szokni. Legalábbis nekünk sikerült :)
Amit viszont nem, ha ablak alatt buszmegálló van, vagy útkereszteződés. Fékeznek, döngetnek, ajtócsattogás stb.
szerintem ez csak nézőpont kérdése.
a Blaha például minden volt csak nem csendes, se éjjel, se nappal, de az ember füle hozzászokik a zajokhoz,a csörömpöléshez, villamoshoz, az állandó emberáradathoz.
a lakásban csend volt, én úgy emlékszem, ma meg belváros.
egy jól kiválasztott hely inkább növeli, mint csökkenti az ingatlan árát, de persze az is fontos, hogy egy vevő épp milyen korú.
ma már én is a csendet szeretem, de 20 évesen ez nem így volt.
Azt írod, hogy nem a 4 sávos út mellett van közvetlenül a ház, amiben lakást akartok venni, hanem a második telken.
Ha így van, akkor egyáltalán nem biztos, hogy zajos lesz.
Én laktam sok-sok évet olyan panelben a 4 és 5 emeleten, ahol a ház előtt ment közvetlenül a a 2*2 sávos út, és közte a villamos oda és vissza.
Nem zavart és nem volt por a lakásban, illetve büdös sem.
Emeleten lenne a lakás?
De néztünk házat egy 4 sávos út mellett. A házban nem volt zaj, de beszélgetni a telken, csak a kert hátsó részében lehetett, mert elől annyira zajos volt, hogy nem hallottuk, mit mond a másik.
Most, ugyan ehhez a 4 sávos úthoz közel lakunk, csak a saroktól, kb. 20 méterre. Csendes a kertünk és a házunk is. Senki nem mondaná meg, hogy ott van az út a közelben, illetve azt sem, hogy egy autópálya is van 50 méterre, pedig az autópályát a kertből is látjuk.
Én a helyedben, ha tudod, hogy hol lesz az épület elmennék oda nappal és este is több időpontban, hogy halljam a zajokat. Ez alapján döntenék.
Egyes lakóparkok hangvédő falat, növényzetet (fasor, bokrok) is telepítenek a zaj ellen. Kérdezd meg az építtetőt.Terveznek-e hangelnyelő burkolatot vagy zöld sávot az út és a ház közé?
Milyen nyílászárókat használnak? (Pl. háromrétegű üveg?)
Lesz-e belső udvar, ami csendesebb?
Ha van benned túl sok kétely, érdemes még várni, bármilyen nehéz is. Az otthonod a biztonságot, nyugalmat és feltöltődést kell szolgálja.
Én elmennék a helyi illetékes hivatalhoz, mennyi időre tervezik, hogy kamionok nem járhatnak azon a szakaszon, sajnos az nem jelent semmit, hogy most nem járnak, az így is marad örökre. Valamint, hosszabb útjavítás miatt, bármikor odaterelhetik a forgalmat, akár hetekre, hónapokra.
Egy lakás nem 2 Ft, dönts jól!...lehet, ha értékesíteni szeretnéd, nem kapnál annyi összeget érte a forgalom miatt.
Biztos, hogy én nem venném meg, nem tudnék zajos helyen lakni ! Ott még éjjel sincs csönd, vagyis soha.
Ha megbánod, nehezen tudod eladni vagy ráfizetsz, mert keveset adnak érte.
Sziasztok! Nem tudom, megvegyünk e egy most épülő lakást a zaj miatt.
Nagyon szeretem a környéket, és már várunk évek óta egy jó otthonra, valójában kizárólag ezen a környéken tudom elképzelni, hogy éljünk. (Próbáltuk máshol, nem volt jó.)
Végre épül egy társasház (amúgy használt lakás is jó lenne, de nincs eladó). A hiba az, hogy pont elmegy majdnem mellette egy kétszer két sávos, nagyon forgalmas, hangos út. Kamionok nincsenek.
A társasház az úttól a második telken van (lesz), tehát nagyon közel.
Maga a lakás nem a forgalmas út felé fog nézni.
Már nagyon szeretnék végleges otthont. De nem szokott eladó lenni, ez is csak egy év múlva lesz kész.
Nem tudom, hogy melyiket bánnám meg: ha nem vesszük meg, és esély csökken normális otthonra vagy ha megveszünk egy szép új lakást, ami amúgy azon a környéken van, amit szeretek, de mondjuk a teraszra kimenve hallom majd a zúgást.
Na es persze a por.
Régen laktam egy panelben, ami egy borzalmasan forgalmas útra nézett, konkrétan elviselhetetlen volt a zaj idegileg, a por pedig elképesztő. Ez nagyon megriaszt. De laktam rövid ideig csendes (nagyon csendes, túl csendes) házban is, nem szerettem se a csendet, se azt, hogy minden messze volt. A kettő közül persze a panel rosszabb volt.
Ez a most épülő lakás ha csak pár telekkel arrébb lenne, egyeltalan nem gondolkodnék, megvenném. De így nagyon félek.