Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
ITT ÁÁÁLOKKKK!!
Az már nagyon régen volt, mikor évszakhoz volt köthető a tarhonyatermesztés.:-)))
A fejlődés hozta, hogy ma már bármely nap, bármely órájában, sőt bármilyen időjárás mellett, a TARHONYAtermesztés minden fázisa elvégezhető.:-)))
ÁÁÁLJJJJ!!
Melyik tarhonyát? A tavaszi vagy az őszi vetésűt??
Nagyon jó volt a hétvégi termés!
Itt most a topikra gondoltam :)
Jajjjj! Pedig csak a jószándék vezérelt:)
Kedves Álomszuszék! Gratula a jó termésedhez:)
Félre értetted Álomszuszékot, éppen dicsekszik, hogy milyen bőséges a tarhonya termése, hogy dicsérjük már meg a szaktudását.
Gratulálok a termesztésben elért sikeredhez.:-)))
Mert úgye nem mindenki tudám "bőséges" tarhonyát termelni, van akinek, a szükebb családja is elfogyasztja a megtermelt tarhonyát.
Most ugye ez attól is függ, hogy milyen sokrétüen tudják használni.
- Hajfesték előállítása.
- Jóféle házi pálinka készítés.
- Húsféleséggel bekevert, vagy mellé köretként használt táplálék előállítása.
- Sütemények.
- Építkezési alapanyag (tégla) előállítása.
- Stb.
Ja, ja, ja...........
Igazad van:)
A fiatal korodnak tudom be a kérdésedet, a mondat második felére meg csak annyit tudok mondani, hogy gyere át a "tarhomnyásomba", megmutatom a gyűjteményem.:-)))
A "karbantartási" kérdésed is megoldható, akár tarhonya pakolással is, egye fene vállalkozom a kezelésekre.:-)))
Nem megsértődni!, de nem hagyhattam ki a magas labdát.:-)))
Vagy inkább :-)))
Na megyek főzni. A mai menü: tarhonyaleves, Töltött tarhonyagombóckák mártással, desszertnek szuláktorta, de csak a változatosság kedvéért. Beérett a termés, sikerült még az eső előtt learatni. A szerződést meg kidobhatom az ablakon, mert nem veszik át, azt mondják túl sokra szerződtek, nincs ekkora igény rá a piacon. A válság miatt meg befuccsolt a külföldi szállítás. Így most tarhonyát eszünk tarhonyával. :-))
Kedves mese! Nem érted Te a csíziót. Ez nem az a tarhonya, amire gondolsz. Igen, persze van az, amelyiket tojásból, lisztből készítenek. Azután van az, amit mi termesztünk. Aminek az elszáradt levelkéiből remek hajfestéket készítünk. A hideg idő miatt ruhácskákat varrunk nekik, hogy ne fázzanak. Amit learatunk ha beérett, és így tovább, és így tovább. Ja, hogy elment az eszünk? Na és, kit érdekel? A lényeg, hogy mi jól érezzük így magunkat. De azt is mondhatnám, hogy ennyi öröm jár nekünk a sok gond mellett.
Kedves termesztő társaim! Hát most igazam van, vagy igazam van?
Most, hogy 2 napig nem voltam itthon. tegnap este jöttem haza, és minden rendben van. A fiam azt mondta a díszes társaságnak, hogy azért mentem el, mert elegem lett a balhéból. Most olyanok, mint a kis angyalok.
Az ötlet jó, nagyon jó! Köszönet érte! Majd ha felébred, akkor mondani is fogom Balázsnak. Balázsnak. A csapatukba úgy is elférne néhány új tag. Ha sikerülne a dolog, akkor még látványosabbak lennének a bemutatók. :-))
Hogy ez előbb nem jutott eszembe! Nem a fiad szokott haditornázni? Kérd meg, hogy tanítsa meg őket, akkor levezethetik a fölösleges energiáikat.
A szulákjaid gyanúsak. Nem ál-szulákok? Ez a viselkedés nem jellemző rájuk. A szulákok nagyon egyszerű és vidám teremtések, nem szoktak könnyen megsértődni, mert egyszerűen felülemelkednek az apró hülyeségeken. Nem szokták az energiáikat sértődésre és duzzogásra pazarolni.
Az ötlet nem rossz, de azt mondják, ők nem avatkoznak bele, oldják meg. Gyanítom mindkét banda megsértette őket.
Mostanra egy kicsit csillapodott a helyzet. Lehet, hogy elfáradtak a nagy harcban.
Javasolni fogom nekik, hogy ha már ennyire verekedni akarnak, akkor rendezzenek haditornát. Csináljanak maguknak mellvértet, sisakot, és járjanak bemutatókra. ott azután kedvükre püfölhetik egymást. :-)))
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?