Szerintetek meg kell várni, hogy a baba betöltse 4. hónapot a bébiételek elkezdése elött? (tudásbázis)
mert moondjuk 160ml simán átalussza az éjszakát...
sűrű mint a tejbegríz...
De tudod, legyen neked igazad...
biztos hogy szakértő vagy, csak egy a baj, hogy mindíg csak a magadét mondod, mondod, mondod.
elolvastam sehol nem írják hogy laktatóbb.
csak érzékeny gyomrú babáknak javallott.
Megva.. de ha diétás, akkor hogy hogy laktaóbb, s nekem jobban hízik tőlle?
lehet genetika?
Hiába olvasom, nem látom az adott mondatot..
Sűrítésre egyébként a refluxos babáknak is adják, s sokkal laktatóbb mint egy sima táp... gyakorlatom van benne
Ez egy rizs- és szentjánoskenyérmag-alapú pép tehéntejfehérje-, szójafehérje-allergia megelőzésére és kezelésére. Gluténmentes diétás pép, 4 hónapos kortól adható.
Összetevői:
rizsliszt (részben maláta- és szőlőcukorrá átalakítva), szentjánoskenyérmag-liszt, növényi olajok, citromsav, ásványi sók, vitaminok. Összetevői:
rizsliszt (részben maláta- és szőlőcukorrá átalakítva), szentjánoskenyérmag-liszt, növényi olajok, citromsav, ásványi sók, vitaminok.
A SINLAC javallatai:
Allergia-megelőzés (allergi szempontjából veszélyeztetett csecsemők számára hypoallergén tápszer mellett)
Allergia-diagnósis és -terápia
táplálékallergia gyanúja esetén az eliminációs diéta része
tehéntej-, szója- és multiplex táplálékfehérje-allergia
glutén-túlérzékenység (coeliákia)
gabona-allergia
Laktóz-intolerancia (tejcukor-érzékenység)
Vegetáriánus táplálkozás
a dobozán is rajta van-illetve én a neten olvastam.eddig azt mondták az anyukák hogy keverték gyümölccsel.simán akkor adják ha valami baja van a babának-nem eszik stb.
egyébként a tejpépekben is kevesebb van mint mondjuk egy adag tápszerben.persze a sűrítő keményítő anyagok miatt csalóka-csakúgy mint az üveges bébiétel.pl 1 szem banánból nem lesz annyi püré mint egy üveg-mégis több az egy szem banán.az üvegeshez adnak vizet és rizzsel burgonyapehellyel sűrítik.
Az én babám 10 hónapja szopik, és még mindig bukik. Nem a tápszer miatt bukik a babád!
Ha jó súlyban van a babád, minek akarsz neki kajákat adni? Ráérsz még.
Ja, ha óránként eszik a babád, azért bukik, mert ez túl gyakori neki! Ilyen kevés idő alatt nem tudja megemészteni a gyomra!
Gondolj bele, ha te óránként bablevest ennél, mi lenne veled??
Ne vedd bántásnak, amiket írok, nem úgy értem.
A sinlac mint diétás tejpép????
Tudtommal a sinlac az egy erősebb tejpép mint pl a milupa ha.. nekem ezt doki mondta.. meg nem értem, hgoy egy sűrítő anyag miért lenne diétás
nem mindig,természetesen válogat néha a dacoskodás az evésben is meglátszik.viszont a papánál egy szó nélkül mindent megevett, egyedül és még repetázott is.igaz ott van két gyerek, a legkisebb sógorom még általános iskolás, és ott a dédi is szóval tömegben jobban esik neki az étel.ha velem van akkor ketten ülünk általában az asztalhoz.
27 hósnak szinte bármi mehet,talán a gomba dió jut eszembe amit nem erőltettem.
én sok levest főzök-általában sokféle zöldséggel(pl.bablevesbe is sok friss zöldséget teszek)vagy a rakott húsos zöldséges ételek is menők-tejföllel,sajttal.gyümölcslevesek gyümölcsszószok.inkább mi alkalmazkodtunk a a gyerek igényeihez.és a nehéz,cukros ételek elmaradtak.sok főzelék,főtt húsival .kompót.túrógombóc.sajtos tészta.sült hús.rizs a menő.
:S Visszaolvastam a fórumot...
Az itt lévő egyik felhasználótól a gyerekét venném el...a gyerekorvosától meg az engedélyét...
nem lesz baja tőle, de nem is jobb mint a tápszer-nem emésztődik jobban nincs benne minden vitamin ásványi anyag stb.
amúgy a sinlac diétás tejpép.nekem fura hogy ezt szívesebben adják az anyukák mint a tápszert-amiben egy adagban benne van minden.
Hogyne kéne megvárni...hiszen roppant nagy a kockázata, hogy allergia lépjen fel. Azelőtt nem igazán érett a gyomor- bélrendszer. Jóhogynem már születéskor megtömjük egy kis házi disznótorossal ;)
Nagy felelőtlenség lenne hamarabb elkezdeni.
És ezeket most is megeszi? Az én kisfiam kicsi korában mindent megevett, aztán most meg már válogat.
Miket javasoltok egy 27 hós babának ebédre mondjuk?
Az enyém már az őszibarackot nyammogja..
miért nem adhatna?
Egyetértek. Nekem alapban nem volt tejem.
2,5 hónaposan elkezdtük kostoltatni.
Ma már minden gyümit bevág amit 4 hósnapk lehet, bár csak 3. orvosi javaslatra esszük a sinlacot.
Azért a pöriszaft, kicsit erős
nem nem fogta meg.inkább meghajtotta, és volt pár szem ami egyben kijött a kakival.
kiskorában azért mertem neki héj nélkül adni-mert volt bébiétel is ami kukoricás volt-én meg házilag legyártottam-de kapott lencsét borsót is így hogy szitán átnyomva héj nélkül.meg babból is pár szemet-lehúztuk a nagy szemekről a héját.
Jaa a csövet nem ettem meg, csak a kukoricát :))
Tényleg? Nem fogta meg a baba hasát? Én azért nem adtam neki még tavaly, mondom majd idén kap :)
A barátnőm meg odaadta neki had rágcsikálja a csőről le a kukoricát :)és akkor volt a kislánya másfél éves :)
ehet.
én már 8 hósan is adtam neki-megfőztem,picit megdaráltam és átnyomtam szitán-így a sok héj benne maradt a szitában.nagyon szerette burgonyával húspürével.
az enyém 3320-szal született és 3.hósan 6 kg volt.
tőlem meg is kérdezte a védőnő kap e egy kis pótlást az anyatej mellé mert az szép súly egy ilyen pici babánál.
Az én kisfiam is rögtön elfogadta a tápszert az anyatej után, nem kellett rászoktatni. 8 hós korában kapott először tápszert, és nem bukott tőle.
De kérdezhetek valamit tőletek? Igaz hogy nem 4 hós a kisfiam hanem 27 hós, de főtt kukoricát ehet? Most kaptuk, én már bevágtam egy csővel :)
és még valami, ha tápszert adsz nem kell izgulni tényleg bio-e a zöldség,megfájdul-e tőle a hasa,lesz-e hasmenése tőle stb.
nem tudom honnan veszed hogy a tápszer visszafelé jön a babákból-az enyém sosem bukott a tápszertől-anyatejtől meg igen(mohón evett:D).
pl. azt vettem észre hasmenésnél a tápszer jó volt,megfogta a hasát.csak arra figyeltem hogy az előírt adagot készítettem el és nem sűrűbbet+vízet kínáltam utána mert néha megszomjazott a tápi után.
További ajánlott fórumok:
- Fogyókúra elkezdése
- Csak kreatívan! Mit lehet kezdeni a bébiételes üvegekkel?
- Pánikbetegség! Antidepi elkezdése! Mellékhatások?
- Hozzátáplálás elkezdése 3 hónaposan
- 8 hós kisfiamnak a korának megfelelő bébiételeket szűrőn is átnyomkodom, mert öklendezik a daraboktól. Más is így van vele
- Írj tuti fogyókúra elkezdéséhez tippeket!