Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Igen. A bibliában ez az eltévedt bárány elmélet azt hiszem :)
Senki sem gonosz alapból csak már annyira eltévedt.
Azért azt rázok néha én is, de közben azért megy bennem a megértés oldal is.
Ha sikerül :)
Hát szoktam próbálni beleélni magam a másik ember helyzetébe, amikor olyat csinál, ami engem mondjuk elsőre felháborít, hogy vajon miért csinálhatja.
Azt hiszem, hogy igazán gonoszság nincs is. Azt hiszem, hogy ez úgy működik, hogy ha valakit nagyon bántottak kis korában, akkor az életet és az embereket veszélyesnek tartja és azt hiszi, hogy ha nem ő győz le valakit, akkor őt győzi le a másik. Ezért ha valakitől tart, akkor képes bármire, hogy eltüntesse.
Szóval szerintem majdnem minden gáz a félelemből ered.
Aztán persze vannak azok, akiknek meg gyerekkorukba nem húzták meg a határokat és úgy érzik, hogy nekik több joguk van, mint másnak.
Ők valójában lenézik a másikat és gyengének tartják, emiatt lehetnek vele szemetek, mert azt érzik, hogy úgyis megérdemli és nem is érdemel többet, mert csak az számít, aki az erősebb.
Ezek a tekintélyelvű emberek. Aki erősebb, azt tisztelik, aki gyengébb, abba belerúgnak.
Valójában másnál sem aljasságot szoktam gondolni, hanem gyengeséget. Persze mindenki úgy küzd, ahogyan tudd, csak azért is írtam, hogy szerintem nem kifizetődő és érdemesebb inkább tisztán alul maradni, mint sunyi módszerekkel megpróbálni nyerni.
De hát ez is egy fejlődési szint és út :)
Valóban nem vagyok az. Amiért ezt egyáltalán megosztottam az, hogy magamra vettem egy kicsit a témát a másik reg miatt. Mondhatni lelkiismeret furdalásom lett. Szerettem volna tisztázni, hogy nem vagyok aljas. Első sorban magam előtt :)
De jól esik a véleményed, köszönöm. Megnyugtattál.
Ja értem. Ezt meg tudom érteni.
Engem csak akkor "zavar", amikor valaki valaki ellen használja. Az szerintem béna és gyáva.
Mivel rákérdeztél, igen. Pontosan kettő. Ez és egy másik, de a másik KIZÁRÓLAG egy témában szólal meg.
De megsúgom, ebben a témában írok 90-95%-a, szintén ezt teszi a lentebb felsorolt okokból.
Én mióta itt vagyok: 2-3 éve? Azóta a saját nevemen vagyok bent.
Egyszer, vagy max kétszer voltam bent álnéven is, mert le akartunk buktatni valakit, aki kamus volt.
Tyuh. Akkor ez valami konkrét a te esetedbe, ha jól értem.
Neked is több reged van egyszerre?
Az felesleges, hogy egy adott reggel, amivel bizonyos témában sok hozzászólásod van, próbálj más témához is hozzá szólni. Mégpedig azért, mert az adott téma sokak számára érthetetlen, ráadásul negatív ingereket vált ki. Persze lehet erőszakoskodni, de minek. Például olyan téma, amihez csak az tud hozzá szólni, aki benne van, 99%-ban csak az érti meg agyilag és lelkileg, valamint hasznos infót, tanácsot is csak az tud adni, aki ebben van. Aki nincs benne, az csak hülyeségeket, sértéseket tud hozzá szólni, szinte kivétel nélkül telve előítélettel, mégis azt úgy, mintha a nagy igazságot mondaná.
Az arány, amit említettem, nem túlzás, hanem valós :)
Na ezért felesleges ilyen reggel bárhol máshol próbálkozni.
:))))
Még túlságosan beazonosulnék, aztán nem tudnék kijönni belőle :)))
Veszélyes játékkkkkokkkk:))
Azt nem csak gondolták :) Ő maga is beismerte.
Én már egész jóban vagyok az anyatesttel :) A fő reg-el :)
Pedig jönnek mennek itt ilyen regecskék :)
Célirányosak, csak azt hiszik, hogy nem látszik.
Pedig ...
:)
Kamu álreg=ismert reg mellett (vagy után) egy másik reg, amivel lehet másképpen viselkedni és úgy csinálni, mintha vadiúj ember lenne.
Amikor valaki úgy csinál, mintha új lenne. Ért?
"Bár szerintem meg lehet oldani másképp is, de néha nehezebb, ez tény."
Néha nem nehezebb, hanem teljesen felesleges.
Igen, vannak itt már profi guruk is, akik ezeket a jegyeket is felismerik és ez alapján pontosan tudják, hogy kiről van szó.
Amúgy azt tapasztalom, hogy a kamu álregeknél az illető próbál egy teljesen másik személyiség bőrébe is bújni, hogy még kevésbé legyen lefülelhető.
Érdemes rájönni, hogy ez nem vezet sehova. 1 név a kezdetektől a legtisztább, persze én is megértem, ha kellemetlenség elkerülése érdekében teszi valaki. Bár szerintem meg lehet oldani másképp is, de néha nehezebb, ez tény.