Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Na én meg kíváncsi vagyok arra, mire már sokan rájöttek. Felesleges újra kijárnom az utat 0-ról. Elég ha megfigyelem, hogy valóban úgy működik-e, ahogyan azt mások már észrevették.
Így lehet igazán hatékonyan fejlődni. Megnézni, ami eddig kiderült és hozzátenni, vagy kijavítani, ami még nincs benne.
Spanyol viaszt mindennap feltalálni :) Szerintem felesleges. Persze ki mire használja. Ha nincs különösebb célja ezzel a tudással, akkor teljesen mindegy, hogy hogyan.
A legközelebbi üvegrajzomat az 'egyensúly' címén, TE ihletted...
Óh...
Én meg ha néha olvasok ,kizárólag regényeket.:))
Én szeretek magam elgondolkodni a sors,az emberek,az élet naaaagy' dolgain:)))
Ez nagyon durva károkat okoz...amikor érzed, hogy nem oké ami veled történik,de rád erőltetik, hogy tök normális,hiszen ő egy köztiszteletben álló ember...
Nem csoda ha az ilyen ember nem tud utána normálisan gondolkodni...
Köszi :) Sajna én kölcsön adtam a könyvet és nem kaptam még vissza...úgy 8 éve :(
Akkor a nagypapa..én a nevelőapára emlékeztem de most, hogy leírtad, azonnal beugrott a beteg öreg.
Nem saját gyerek volt?
Még rosszabb, szegény gyerek.
A következő életben? De, ez például belefér a rendszerembe. Simán. Nem mondom, hogy meg vagyok róla győződve, de nem is utasítom el.
A karma nem elhanyagolható dolog :D
"Nagyon csöndben moccanás nélkül ültem, mert nem tudtam, hogy ment végbe a varázslat. Én akartam, hogy meghaljon, de nem tudtam, hogy az ember meg tud ölni valakit, ha a halálát kívánja."
"És hogy Sally milyen jól viselte, pedig egy szobában volt a haldoklóval, akinek a jelek szerint görcsei lehettek. Nem emlékszem semmire, de több eszem volt annál, hogy ezt bárkinek is megmondjam.
Ekkor felejtettem el először valamit."
:)
Itt arra gondolok, ami neked valószínűleg másképp van a hitrendszeredben, hogy ebben az életben már nem fog tanulni belőle, de a fájdalmak is tapasztalatok és az nekik is tanulság lesz a következő életre. Addig jön, ameddig meg nem oldja :)
Nem hiszel ebben ha jól sejtem :)
Ez igaz. Lehet, hogy hasonlít valakinek a viselkedésére, aki régebben problémát okozhatott.
Pl.
Levettem a polcról az Ötödik Sallyt :D
Gyorsan belekukanntottam....így elsőre a nagypapa molesztálta:
"Én megmondtam neki, hogy nem akarok egyedül maradni a nagypapával. Féltem tőle, mert csúnya dolgokat próbált csinálni velem.
Nagymama megpofozott, és azt mondta, nem mondjak ilyen szörnyű hazugságokat egy köztiszteletben álló öregemberről, aki tanít a vasárnapi iskolában."
Sok ember vág bele úgy, hogy nem is tudja, hogy mibe vág, de hát ez is sokáig így lesz :)
Amúgy én is sok embert látok, akik már nem fognak valószínűleg rájönni, hogy hol a bibijük :) Nem irigylem az életüket, de hát ebből is tanulni fognak.
Messze nem mindegy az ok :) Nagyon tanulságos, ha látjuk az összefüggéseket. Persze ha ez nem igaz történtet, akkor valóban mindegy az ok.
Az az igazság, hogy én sosem olvasok regényeket :) Az a kevés időm, ami van olvasásra, az már más témákra megy. Tudod, hogy mire :O)
Na megkeresem, hogy mi volt annak a filmnek a címe. :)
Csak az nincs benne, amit kérdeztem :)
És itt csúszik el a skizofrénia, mert itt is lehasadt dolgokról beszél. Pedig ez nem hasadás, de mindegy. Ez már csak így marad. Hiába küzdök ellene :)
Azért köszi, hogy bemásoltad. Egyébként ezt én is megtaláltam a neten. Asszem inkább megkeresem, hogy filmben milyen ilyen van és akkor lehet, hogy kiderül, hogy az más.