Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Az élet megértése
Figyeld a tünemények szakadatlan áramlását: mind más és mindig más
és mégis mindig azonos. Figyeld tested fájásait: a tompán húzódó
sajgástól az élesen villámló fájdalomig mennyi változat! S ezek
folyton cserélődnek, egymásra rétegeződnek, akár egy zenemű motívumai,
vagy a fán a lombok, gallyak, virágok csipkézete. Figyeld a
történelemben, a jelenkorban és saját hétköznapjaidban a jószándék,
szenvedély, hazugság, erőszak egymásba-mosódó vonulását: mindaz, amit
magában-véve rossznak, csúfnak, aprónak ismersz, oly harmóniává
szövődik, mint a felhők vándorlása, vagy a hegykúpok láncolata.
Az életet úgy kell megérteni, mint egy zeneművet. Ha el tudsz
vonatkozni mindattól a kellemes, vagy kellemetlen hatástól, melyet az
élet dolgai, egyenként, egyéniségednek jelentenek: felismered a közös
szépséget a hullámok játékában és tested fájásaiban és az események
váltakozásában és érzéseid, gondolataid áramlásában és mindenben. Mind
más és mindig más és mégis mindig azonos. A dolgoknak ne a szerepét és
hatását figyeld, inkább mintázatát és iramát: csak ezen az úton
értheted meg az életet, természetet, embertársaidat és önmagadat.
Az Élet bevásárlócsarnokának felirata:
Mihelyt NEM KELL: mindenem a Tiéd.
:)))
Ez jó :)
Én a fordított verzióban hiszek. A hazug ember hamarabb utólérik, mint a sánta kutyát :)
Nekem ez a tapasztalatom.
Ki miben hisz :)
Mire gondolsz ilyenkor? -a pénzre e, avagy deliriumra?
:)))
Szerinted?- én szeretem-e inni azt a pálinkát, amit én főzök?
Ha nincs más, az is jöhet...
Bizonyára téged 'csakis' az adómentésség foglalkoztat ez ügyben...
:))
-Önarcképeket nem önmaguknak festenek az emberek...
-Ha sokáig hazudsz, akkor majd egy nap hinni fognak neked...
Szép napot Mindenkinek!
DDD
Ez, amit bemásoltam. A lélek fejlődése ezeket a tulajdonságokat jelenti.
Innen tudod eldönteni, hogy még mivel van dolgod és mi az, amit már elértél.
Azaz a lélek fejlődés nem azt jelenti, hogy elmegyek fogorvoshoz és megtapasztalom a fogorvosnál a fájdalmat.
Hanem azt, hogy megtanulom, hogy pl. miért nem érdemes önzőnek lenni és ez milyen hatással van másokra és magamra.
Nem olvasom el.:)))
Én arra lettem volna kíváncsi inkább szerinted ,mi a lélek fejlődés.
:)
Igen Te ,de elmagyarázom,mert most kérdezel,és nem támadsz!Szóval fejlődsz:))))
Olvasd úgy, hogy a két mondat egymásból következik.
Csak akkor beszélhetünk fejlődésről ,ha új megtapasztalások által tök mindegy milyen minimális apró dologban továbblépés történik.
Ami már letisztázódott,amit már tudod hogyan tegyél ,és annál is maradsz a továbbiakban ,az már nem fejlődés.
Na bemásolom, hogy szerintem mi a lélek fejlődése:
"Első szint: Az innen inkarnálódó léleknek minden cselekedete az önzést, a szerzést és megtartást szolgálja. Jellemző rájuk a durvaság, kegyetlenség, az erőszakra való hajlam, önhittség, önösség és az ölési vágy. Robosztus testalkat, durva, erőteljes, állati vonások jellemzik őket, nélkülözve minden kecsességet, kiforrott, szellemmel áthatott formát.
Második szint: Ebben a szférában megerősödik az én, és az ebből következő negatív tulajdonságok, jellemvonások is. Megjelenik a hiúság, a becsvágy, büszkeség, lobbanékonyság, ravaszság, hazudozás. Haragosak, de már kiengesztelhetőek. Értékelik a testüknek és érzékeiknek jó dolgokat, megjelenik a hedonizmus. Hajlamosak a kilengésekre, mértéktelenségre, nem ismerik az arany középút szabályát. Telve vannak kétségekkel. Erősen rettegnek az ismeretlentől. Sokan lesznek közülük öngyilkosok.
Harmadik szint: A lélek itt már törekszik a fény felé. Egyszerűség, szorgalom jellemzi, megbecsüli a jót, és törekszik az igaz útra. Felmerül a béke és nyugalom utáni vágy. Hajlanak a becsületességre és az őszinteségre, de gyanakvóak. Szeretnek kritizálni és ítélkezni, féltékenyek a más által megszerzett javakra, hiszen nem látják át a mélyebb összefüggéseket. A szürke, középszerű emberek tartoznak ide, akik csendben teszik a dolgukat, kerülve minden feltűnést.
Sok hívő és vallásos ember van itt, de még görcsösen ragaszkodnak a hitükhöz. Szeretetük a családi szeretetben összpontosul. Hihetetlen számukra az isteni szeretet fogalma, így a párkapcsolatok is inkább játszmákból állnak, nem pedig türelemből és elfogadásból.
Ez az első három szint egyfajta burokként veszi körül a Föld szféráját, és innen még kötelező az inkarnáció!
Negyedik szint: Itt a sokféleség és a sokoldalúság a meghatározó. Megjelenik az áldozatkészség és a lemondás képessége. Kitartás, bátorság, erős akarat jellemzi a negyedik szintről érkező lelket, azonban még hajlamos az elragadtatásra. Már képes isteni szeretetből jót cselekedni. A hit és bizalom már sokkal tisztábban jelentkezik, de még nem tud áldozatot hozni azokért, akik megbántották. Párkapcsolataik már a tanulási folyamatot szolgálják, és öntudatlanul elkezdik keresni a lelki társukat, vagyis a duálpárjukat.
Erről a szintről a szellem már szabad akaratából inkarnálódik.
Ötödik szint: Az innen jövő lelkeket megnyugvás és elfogadás jellemzi. Ismerik a hallgatás törvényét, tiszta életet élnek, mértékletességet gyakorolnak és áldozatkészek. Anyagi világuk és körülményeik nem befolyásolják szellemi életüket, alázatosak, becsületesek és tiszta hit hatja át lelküket. Megtapasztalják az isteni kegyelem működését életükben, a megbocsátás és szeretet elvét alkalmazzák. Ha rosszat tettek, nem gyötri őket bűntudat, hanem rögtön megpróbálják kijavítani a hibát. Nem emésztik magukat felesleges dolgokkal, hanem megfelelő időben és megfelelő helyen cselekszenek. Visszaemlékeznek a paradicsomi állapotra, és efelé törekszenek útjukon, hiszen tisztában vannak azzal, hogy az isteni egység visszaállítható. Ennek érdekében sok áldozatot vállalnak, és a köztes létben sokszor az alsóbb régiókban tevékenykednek.
Hatodik szint : Ebből a szférából inkarnálódni már igazi áldozat az emberiség fejlődéséért. A saját célok háttérbe szorulnak. Hatalmas szereteterők jelennek meg, türelem és elnézés jellemzi a lelket. Igazság- és szabadságérzet árad belőlük a világba. Ők azok, akik a legnehezebb helyeken és időkben öltenek testet, azért, hogy akár egy lelket is megmentsenek a kárhozattól. Sokszor az emberiség ezért kiközösítéssel, megvetéssel, sőt halállal fizet nekik, hisz tanításaikat nem mindig értik meg.
Hetedik szint: A legfölső szint. Az alsóbb rétegek innen táplálkoznak energiával. Érzelmi és természeti szinten már nem függ a Földtől, tiszta tudás és bölcsesség hatja át. . Itt már nincsenek földhöz kötő vágyak, gondolatok, az itt lévő lelkek tiszták, és a szellemek készek továbblépni a szellemi szférákba.
Ez kicsit összevisszás szerintem. Egyszer azt mondod, hogy ez és ez nem fejlődés, mert hazugság, meg tralala, aztán meg, hogy minden fejlődés, mert le fog esni neki, hogy mit miért csinált.
:)
De biztos csak én nem értem jól :)
"Konkrétan akkor fejlődik valaki,szerintem,ha nem csak tud ,vagy megért bizonyos dolgokat,hanem aszerint is teszi a későbbiekben"
"Ha megtesz valamit mert úgy érzi helyesnek,az nem fejlődés,mert az benne volt,van ,azt már tudja érzi. "
Ugye most megint csak én látok ellentmondást :)
Ha megtesz valamit mert úgy érzi helyesnek,az nem fejlődés,mert az benne volt,van ,azt már tudja érzi.
Ha csak azért tesz úgy mert ezt várják el tőle ,az álarc,nem önmaga,hazugság,álságosság.....lehet,hogy pozitívan erősíti meg a külvilág,de belül csak árthat magának evvel.
A szó ezt jelenti:
reinkarnáció: a lélekvándorlás alapján az új testben való újjászületés.
Neeeem,jól emlékszel!:))))
Abban a reinkarnációban nem is ,hogy a lelkem élt ,él,és majd élni fog ,ha újra leszületik.
Itt arra utaltam ,hogy generációkon keresztül megy végbe folyamatosan a fejlődés,erre mondtam azt,hogy ez a (szerintem)reinkarnáció:))
Másik kérdés, hogy mi van, ha valaki valamit megért és úgy is teszi, csak éppen nem helyesen. Akkor az is lélek fejlődés?
Utána beírom, hogy szerintem mit jelent a lélek fejlődése.
Hm. Ez nem tűnik rossznak.
Ami felmerült bennem kérdésként, hogy mi van, ha ez fordítva van?
Megtesz valamit, de nem tudja, hogy miért, sőt lehet, hogy nem is gondolja, hogy helyes, de megteszi, mert tudja, hogy ezt várják tőle.
?