Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Lemi és Ancsa majd kéne egyeztetni időpontot, hogy mikor is találkozzunk.
Már összekészítve Nektek a ruhácskák :D
én azt tapasztaltam,hogy az eldobhatónak az a hátránya,hogy valóban kényelmes,és elszivja amennyire lehet a nedvességet.A textil viszont nem,kivsit sem:)igy az egy idő után baromi kényelmetlen volt-az én gyerekeimnek.
Szóval hajrá,ennyi fáradozást szerintem megér!
tényleg nyugdíjas lett?hát nem úgy fest:)
én még nem jutottam el hozzá...tervezem,tervezem,de mindig közbe jön valami.És Andris holnap 8 hetes:)
Porc, neked mekkora eszed és milyen sasszemed van!
Rögtön veszek egy Nemzeti Sportot, olyan régóta fáj rá a fogam! :-)
Hát ja, ezeken filózom, billeg a mérleg... egy mellett simán bevállalnám, de mi itt futószalagon tervezünk kettőt-hármat, és úgy már lehet, hogy beleőszülnék. Viszont amúgy meg a pelenkaszámlába... szóval nem eccerű, na.
ANCSA, a teszveszes hirdető feltett egy Nemzeti Sport példányt 100 forintért. Ennek az az értelme, hogy azt gyorsan lecsapod, onnantól kapcsolatban lehettek (mivel megnyertél egy licitjét), válthattok magán levelet, vagyis megbeszélheted vele azt is, hogy hol lehet a kocsikat élőben megnézni, tehát sínen vagy. Hajrá!
Pelenka-ügyben én is utánanéztem anno.
Azt olvastam, hogy a környezetszennyezés kb ugyanakkora mértékű (eldobható pelenka-kupac az egyik oldalon, hypo, mosószer, öblítő és a sok-sok áramfelhasználás a másikon). Anyagilag a textil a jobb.....viszont időtakarékosság szempontjából meg az eldobhatós.
Ezek után döntsön mindenki, hogy melyik a fontosabb Neki :)
Én a három gyerek mellett nem bírnék bevállalni egy örökös áztatás-hypózás-mosás-vasalás ciklust, így én maradok az eldobhatósnál :)
Jó lenne kinyomozni, hogy hol van a cég telephelye-boltja, mert ugye a teszveszen nem lehet ilyen infókat beszerezni, csak azután, hogy megvetted a terméket. Élőben is kpróbálnám, kézbevenném, pl. befér-e a kocsi csomagtartójába...nekünk 1 autónk van, ami a férjem munkaeszköze, úgyhogy este-hétvégén együtt autókázunk, napközben nekem marad a tömegközlekedés.
Szóval én is bizonytalan vagyok az ügyben de tökéletes megoldás meg nincs-úgyis menet közben derül ki. Több százezer Ft-ot pedig pont ez miatt nem szívesen adnék ki-szétrobbannék, ha kiderülne, hogy ilyen-olyan baja van, ez meg az nekem nem jön be, hiányzik ilyen-olyan funkció...
Ja, és még csak annyit ehhez, hogy ha a súlya nem zavar, és tényleg olyan békebelien tartósnak bizonyul, mint ahogy hirdetik és ahogy kinéz, szerintem nemigen van ennél jobb ajánlat, amiben minden benne van.
De azért tényleg gondold meg, hogy biztosan mind a 15 kilót akarod-e végig cipelni az először csak három, majd aztán 6-8-10 kilós bébivel együtt... És ha már járni tud, még akkor is megeshet, hogy pont elalszik, mire hazaérsz vele. A csigolyáidra meg az izületeidre szükséged lesz 5 év múlva is.
No, ez így eggyel jobb a kerekek miatt, és az autósüléssel (ami nekünk aligha kell, nem is tudom, beruházzunk-e rá, mert mi nem autózunk, de előfordulhat, hogy beülnénk néha valaki kocsijába, szóval bizonytalan vagyok...) Ebben a kocsiban még egyébként az a jó, hogy tényleg mindent adnak hozzá, és benne van az alapárban pl. az esővédő, a szúnyogháló (bár ezt nem tudom, kell-e igazán), lábzsák, amit a legtöbb modellnél külön megfizettetnek.
Csak tényleg gondold meg a súlyát, egyfunkciós sportkocsit, amit tovább fogsz használni, 60-10 kg között is lehet kapni. Csak szempontok, nem szentírás, még én is bizonytalan vagyok.
Két kérdésem lenne:
Az egyik, hogy Ti beoltatjátok a babátokat kullancs ellen??? és ha igen, mennyi idős kortól???
A másik, hogy darázs, méhcsípés ellen mit érdemes itthon tartani a Kicsinek??? Ők kaphatnak kalciumot??van Nekik valami cucc kimondottan???
Lányok, pontosítanék, a második variációt nézzétek, az bolygókerekes és van hozzá még egy csomó minden (a hordozó a kocsiba szerelhető stb.)
meglestem az elsőt... én a felfújható abroncsos kerekektől kicsit féltem... mi van ha kidurran (igaz, én vidéki vagyok, de Pesten is szaladhat az ember furcsa dolgokra), akkor x napig nélkülöznöd kell a babakocsit...bár lehet csak én aggódtam túl a dolgot..
a szivacsos kerék nem tudom pontosan mit is jelent egyébként...
A másik, ha jól látom, akkor a mózes része nem
rakható a babakocsihoz, hanem a nagy része alakítható fekvő, illetve később sportkocsi változattá... ennél arra kell figyelni, hogy lehet e teljesen vizszintesbe dönteni (általában ritka amelyiket lenet), ha nem nem nagyon ajánlják, mert a babónak az a jobb, ha totál vizszintesen fekszik...
súly, nem könnyű, de igazából az hogy 15, vagy 12-öt cígölsz fel a 2.ra szerintem nagyjából mindegy... tetszik,hogy állítható a tolás iránya, tolókar magassága, jó, hogy van autós ülés...
igazából tényleg ez a kézi mózes zavar, mert nem tudom, hogy ezt mennyire tudja az ember kihasználni, ha nem lehet rátenni a babakocsira, ennek igazán úgy lenne értelme..
pozitívum még,hogy sok tartozék van hozzá....
Picit kicsinek találom a pelenkázótáskát...
Viszot a bevásárós hálós rész elég nagynak néz ki...
Az ára sem rossz :))
azért a bolygó keréknek érdemes utánanézni, mert szerintem nagyon hasznos, de az a jó szerintem ami rögzíthető is...
Hihi :)
Ugyan nem vagyok a megszólítottak között (bár jó sok kocsit tologattam), de a baby mercet én is megtaláltam, és nekem is nagyon szimpi összességében, de bizony nehéz, 15 kg az sok, pláne gyerekkel-bevásárlással, főleg naponta többször a másodikra felcipelni, ha nincs lent olyan tárolóhelyiség, ahol nyugodt szívvel otthagyhatod... Valamint a városi közlekedésben a bolygókerekenek nagy a jelentőségük, ezek meg nem bolyognak sajnos. Amúgy szerintem minden oké lenne ezzel a kocsival, de a fenti tulajdonságai miatt én lemondtam róla. Autóval egy kicsit más, de mi továbbra is tömegközlekedni fogunk, nekem ekkora kocsit nincs esélyem beemelgetni még a kényelmesebb lépcsős buszokra sem. Sajnos a nagyobb súly a többfunkciósok abszolút hátránya, amit csak az autós közlekedés meg a lift tudna ellensúlyozni.
Nálunk spéci a helyzet, mert kapunk egy kocsit, ami ugyan kicsit régi és kiszolgált, majd meglátjuk, mit tud, de úgy gondolom, hogy inkább egy könnyebb, mozgékonyabb sportkocsiba ruháznánk be nagyobb összeget, mert a vízszintesig dönthető mélykocsinak az első 6 hónapban van igazán jelentősége, a sportkocsi funkciót viszont aztán még vagy két évig ki tudod használni. Ha nem kapnánk ezt a kocsit (vagy netán nem válik be), akkor én mélykocsiból inkább vateráznék egy használtat.
SZERINTEM.
Ja és itt a másik variáció, "TOP" felszereltséggel, igaz picit drágább...meglesnétek ezt is? :-)
Kedves gyakorló, babakocsit naponta tologató kismamák, őszinte pozitív és negatív kritikát kérek az alábbi babakocsival kapcsolatban. Nekem nagyon tetszik, de pl. négy függetlenítetett rugós felfüggesztésű, szivacsos kerék mit jelent? A bolygókerék az forog, ez meg nem?
15 kg az sok vagy kevés? - a 2.lakunk, lift nincs, szóval nálam ez sarkalotos kérdés.
Megnéznétek az alábbi linket?
Előre is köszi!
Hát lehet, hogy a mosás maceráját megspóroljuk a XXI. században, de azért továbbra is kell valahol szárítani a dolgokat, és mi így is elég szűken vagyunk, nincs mosókonyhánk.
Ja, eszembe jutott, hogy télen anyu a padláson teregetett. Na de ott tiszta volta levegő is meg a padlás is. Pesten ezt nem kockáztatnám meg.
Szóval hiába szimpi nekem ez a pelusos dolog, nem valószínű, hogy tudom alkalmazni.
Egyik barátnőm is kiszámolta, hogy mennyibe kerül a textilpelus mosás-vasalás-mosószer-szárítógép-idő-pelus stb. költsége az eldobhatóhoz képest, azt mondta, nem éri meg, egy hónapig csinálta és abbahagyta.
Ancsa, ezek a mosható pelenkák, amiről én beszélek, már nem a klasszikus tetrapelenka (+betét) + gumibugyi kombináció, hanem vannak már komplett pelusok, gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint az eldobható, azzal a különbséggel, hogy ez mosható. Kell hozzá egy tárolóvödör, amiben mondjuk enyhén ecetes vízben, mert az szagtalanít is (bár biztos erre is létezik már spéci pelenkaáztató vegyszer), gyűjtögeti az ember az elhasználtakat, gondolom egy-két napig?, majd aztán egyszercsak az egészet berakja a gépbe, aki pedig valami jó meleg hőfokon szépen kimossa. A pelenkamosástól "kimarjult" anyakéz azért már a múlté. Anyukám is rengeteget sikált babaszappannal, mert a mi érzékeny bőrünk csak azt volt hajlandó elviselni...
Szárítás: hát igen, a napi nem is tudom, 6-8 pelus komoly mennyiség... Nálunk az a szerencse, hogy már úgy vettünk lakást, hogy 2-3 gyerekkel is még beleférjünk (cserélni mindig drágább, a gyerekek meg úgyis gyorsan fognak jönni, ha Isten is úgy akarja). Így nálunk az egyik kisszoba egyelőre egyfajta mosókonyha-státusban van, ott aztán szépen diszkréten akármennyi pelust el lehet szárogatni. A (panel) lakásunk levegője meg száraz, mint a puskapor, jól is jön egy kis extra párásítás :)
Oké, köszi, ez így egész jól hangzik!
Tényleg mesélted, most ahogy visszaolvasom az üziket, csak annyian meséltek (ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!), hogy kicsit összezagyválom az infókat. És többen mondtak 36-ot illetve 37-et is, ezért lettem bizonytalan.
Különben engem megzavar ez a szülészeti időszámítás, mert elvileg amikor az ember betölti mondjuk a 28-at, akkor egy hete már a huszonnyolcadik hétben van, legalábbis a magyar nyelv logikája szerint. Közben meg persze már kéthetes terhes vagy, amikor még éppen arra megy ki a játék, hogy az ebihal odatalál-e a rendeltetési helyére :)
Jó reggelt! Biztosan vannak fórumok, ahol a textilpelusokról folyik a diskurzus, én megmondom őszintén nem vagyok képben a témában.
Pontosabban annyiban, hogy 5 éves voltam, amikor nővéremnél-bátyámnál megszülettek unokahugaim 1975-ben, mind nálunk laktak - szép nagy család voltunk - és akkor még csak textilpelus volt.
Egy kép nagyon mélyen belémvésődött: anyám áll az udvar közepén a katlan mellett és guggolok és dobálom a tűzre fahasábokat. Anyám meg óriási fakanállál keveri a pelenkákat :-)
Az egész udvaron keresztül-kasul szárítókötelek voltak kifeszítve és egész nap a fehér textilpelusok és ruhácskák lengedeztek.
Nyáron OK, de télen a konyha plafonján ugyanez pepitában, sőt fregolin, székek karfáján is a pelusok és ruhácskák száradtak, meg ugye a felnőttek cuccai. Olyan pára volt a lakásban hogy folyt a víz az ablakokon a bútorokon.
Nekünk nincs szárítógépünk, sőt az erkélyünk is 1 m2, hogy lehet azt textilpelussal megoldani, hogy a lakás ne úgy nézzen ki, mint egy mosókonyha?
Igen, nekem is hasonló érveim vannak. Csak nézegetem a mosható pelusokat a neten, és abból is már legalább annyiféle van, hogy nem könnyű választani, melyik "rendszerre" érdemes ráállni.
Meg az anyagiak mellett mi próbálunk "környezettudatosak" lenni, ugye így mondják divatosan, és nem hiszem, hogy a pluszban erre fordított áram és tisztítószer partiban van a megtermelt szemétmennyiséggel. Ha ettől még hamarabb is szobatiszta lesz a gyerek, hurrá. Nem tudom, igaz-e, és ha igen, azért-e, mert a modern eldobhatók "túl" kényelmesek, és a gyerek nem érzi a kényszert, vagy a mosható túl macerás, és a gyerek érez magán nagyobb nyomást a mama fáradozásai miatt. Már persze nem úgy gondolom, hogy logikusan belátja, hogy a mosó nők korán halnak :))
Megbízásom van annak, aki legközelebb Szent Imrés dokihoz megy vizsgálatra, nem tudom, kinél esedékes legközelebb. De ha nem felejtitek el, léccilécci kérdezzetek már rá, hogy hányadik héttől fogadnak a Szent Imrében? 36 vagy 37? Nem mindegy...
Tegnap voltunk különben előadáson hárman is (vagy legalábbis én két "kolleginával" futottam össze). Igen, jó szó, hogy nem koherens az előadás, de végülis megértem, az előadók nem profi előadók, honnan tudhatnák, milyen hangosan és hogyan kell beszélni egy teremnyi közönséghez, ők "csak" a szakmájukhoz értenek. Ebből következően a legérdekesebbek a közönség kérdéseire adott válaszok voltak, és így azért elég informatív volt. Én leginkább magát a gesztust díjazom, hogy figyelnek erre, rajtuk nem múlik, hogy fel tudjon az ember készülni. A legtöbb helyen még ennyi sincs.
Jó estét!
Képzeljétek nagy nap volt ma. Eljutottam a szülés utáni (elvileg) 6 hetes kontrolra.
A dokim azzal fogadott, hogy hány hetes is ez a 6 hetes......hát igen, kicsit elcsúsztunk, Lili már 11 és fél hetes :) De hát három gyerek mellől nem könnyű meglépni két órára. Pláne ha a legkisebb cicifüggő!
Rencsilány, csatlakozom Hozzád, és mostantól én is a dokink magánrendelésére járok. Közelebb van, és mivel mostantól terveim szerint csak évente járok, kibírom azt a 6 E Ft-ot. Majd lehet hogy összefutunk :)
Amúgy nyugdíjba ment (tök fura, nem olyan mint egy nyugdíjas), így már csak részmunkaidőben lesz az sztk-ban, heti kétszer.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?