Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

2853. Ancsa 37
2009. máj. 14. 12:45

Pont én is ilyen csörlős megoldásra kapacitáltam tegnap apácskát, de le lettem hurrogva.

Tároló...hát elég sok helyről hallottam, hogy bizony feltörik és ellopják a kerékpárt, a babakocsit. Sőt egyik barátnőmék házában a felső emeletről (új építésű, puccos környék) ahol elvileg idegen nem járhat be a lépcsőházba, mert az ajtó csak kulccsal ill. kapucsengővel nyílik, a lakásuk ajtaja elől lopták el a több 100E Ft-os kocsit. Direkte Szlovéniából hozták, mert nekik a legújabb modell kellett.

Na többek közt ezért se szabad sok pénzt adni érte. Ebben az országban semmi sem szent.

Nekem pár éves a Lukács fürdőből lopták el a szemüvegem. A szaunába nem szabad bevinni, mert leolvad róla az ilyen-olyan réteg, beletettem a törülközőmbe és az előtérben hagytam. Mire kijöttem a törülköző megvolt, szemüveg sehol. Mivel nagyon speciális cilinder-dioptira az enyém, rajtam kívül senkinek se jó, nem a keret volt drága, hanem a lencse.

Mivel nem volt pótszemüvegem, egy hétig a fal mellett botorkáltam. És 40E Ft-om bánta, a szarka meg pár száz ft-ot kaphatott max. érte, a lencséket ki kellett dobnia. Az ilyen tetű alakat hú de meg tudnám büntetni! Pl. közlekedjen ő vaksin, bekött szemmel egy hétig.

2852. kattantak
2009. máj. 14. 12:44

Sziasztok!

Fildus engem érdekelni fog... :)

Hát nem irígylem a 4. emeleti lift nélkülieket... ilyenkor jó gyorsan elszégyelem magam, mikor morgok, hogy vagy emelek itthon két lépcsőfokot, vagy lent jövök be, ahol nyáron dagad a kapu, és nehezen bírom bevágni :)...

Képzeljétek Manna úgy néz ki szereti a sütőtököt... tegnap evett először, még kiköpte, ma meg már befalta amit kiraktam Neki :)))... annyira édike volt :)

Kedden kapta a 4 hós oltást... picit belázasodtunk, de nem volt vészes, inkább csak hőemelkedés... szerencsére nem kellett kúp, borogatással lement Neki :)... és még nyűgös sem volt, olyan kis nyugis baba... mondjuk kedd óta szerintem többet aludt, mint fent volt, de így legalább nem szenvedett...

Nagyon sokat kúszik... olyan édike volt tegnap.. leraktam a heverő egyik felére egy játékot, Őt a másikfelére (keresztbe nem hosszába)... addig emelgette a kis fenekét még végül elérte :)..utána oldalára dölt, úgyhogy nekem támaszkodott, és úgy játszott... olyan kis idilli volt...

egyébként tényleg hihetetlenül nyugis baba... reggel mikor felkel, gyorsan tisztába teszem,agyon puszilgatom, aztán megy a járókába... szép türelmesen megvárja amég előkészítem a reggelijét, eltüntetem az előző napi mosatlant (azt addig még nem kel fel, nem akarom, hogy ne csörömpöljek) adok az ebeknek enni... szóval tényleg nagyon kis türelmes...

Ma segített Apa adóbevallását megcsinálni.. Ő fogta a papírt :))), kicsit mint ha meggyűrődött volna :))))))))

Ancsa, kíváncsi vagyok végül melyik kocsi mellett döntesz, majd írd meg mindenkép!!! hogy vagytok egyébként??? Pocikeményedés??? remélem pihizel is néha!!4

2851. Porc (válaszként erre: 2848. - Kikata)
2009. máj. 14. 12:33
Hát, ez az. De nálunk nem laknak otthon ilyen kis lovagok. Egyelőre :))
2850. fildus (válaszként erre: 2849. - Kikata)
2009. máj. 14. 12:24

Vagy Te :D

De látod kocsival csak fél óra, BKV-val másfél :D

2849. kikata (válaszként erre: 2846. - Fildus)
2009. máj. 14. 12:21
Hát mert ilyen messze laksz:)
2848. kikata (válaszként erre: 2847. - Porc)
2009. máj. 14. 12:20
Nekem még a fiaim szerencsére tudnak segíteni, van, hogy egyedül el sem indulok. Mert mire leérek folyik rólam a víz:) A bevásárlást meg mindig úgy kell időzíteni, hogy valaki jöjjön velem.
2847. Porc (válaszként erre: 2845. - Kikata)
2009. máj. 14. 12:18
Igen, láttam egy barátnőmet ugyanígy a negyedikre járkálni, ők is lent hagyták a kocsit, de a gyereket az összes kis felszerelésével plusz esetleg a bevásárlással felcipelni, naponta többször, hát ehhez is kell erőnlét, minden elismerésem a Tiétek! Meg ugye először csak három kiló, de aztán mikor már 6-8-10, hát akkor aztán pláne. Talán kéne egy csigás emelőrendszer az ablakból... :)
2846. fildus
2009. máj. 14. 12:18

Közlekedni sem túl egyszerű babakocsival... tapasztaltam a bőrömön, mikor mentem kikatához (csak a fél várost utaztam át)...

Én ilyenkor inkább kenguruval megyek, szerencsére szereti a gyerek :D

2845. kikata (válaszként erre: 2842. - Porc)
2009. máj. 14. 12:14
Mi amikor ide költöztünk a negyedikre lift nélkül még nem volt tervbe egy kis baba:) Akkor biztos nem ilyen helyre költözünk. Tényleg jó, hogy van tároló, de így sem egyszerű. Atit lecipelem, meg ami még kell. Már hátizsákkal közlekedem. Közben zárom az ajtót félkézzel, lent nyitom félkézzel.
2844. fildus
2009. máj. 14. 12:13
De még több, ha benne van a gyerek, és a babatáska...
2843. kikata (válaszként erre: 2841. - Kikata)
2009. máj. 14. 12:12
Hát nem találom, de olyan 10 biztos, talán több is.
2842. Porc (válaszként erre: 2840. - Ancsa 37)
2009. máj. 14. 12:08
A fene egye meg, annyira normális és szükséges lenne, hogy legyen egy biztonságos tároló egy társasház aljában! Na persze jó beszélek, én se tudnám hol otthagyni, az a jó, hogy van lift, sőt a busztól a bejáratig majd a liftig egyetlen lépcső nélkül is el tudok jutni, mi már direkt így kerestünk lakást. Persze ha egyszercsak nem műkszik, akkor nem tudom, mit csinálunk. Lassan fél éve lakunk itt, szerencsére még csak egyszer jöttem úgy haza, hogy nem volt jó, de pont piacról, ez az én formám :))
2841. kikata (válaszként erre: 2840. - Ancsa 37)
2009. máj. 14. 12:03

Mi 4.-en lakunk, nincs lift, de szerencsére van egy tároló lent. Én sem tudnám mindennap felcipelni.

Megnézem a miénk hány kiló.

2840. Ancsa 37 (válaszként erre: 2839. - Kikata)
2009. máj. 14. 11:43

Nekem az lenne érdekes, hogy a KOCSI hány kg.

Mivel a 2. emeleten lakunk lift nélkül, ezért nem mindegy mennyit cipelek.

2839. kikata (válaszként erre: 2833. - Ancsa 37)
2009. máj. 14. 11:37
Az egy dolog, hogy hány kilóig:) De Ati már most végig éri a babakocsit:)
2838. Porc (válaszként erre: 2833. - Ancsa 37)
2009. máj. 14. 11:19

A PC-nak van saját honlapja is, meg lehet nézni a kocsikat. Nincs olyan állati nagy választék, de korrekteknek tűnnek, és olyanból rengeteget látok, lehet, hogy tényleg jók.

Ja, megnéztem még egyszer, nem saját honlap, de pl. ez elég részletes:

[link]

Nem tudom, megyek-e ma este, még megbeszélem Emberrel, ha ő is tud most, esetleg igen. De ma csomó szaladáglnivalóm van.

2837. Zodkacaj (válaszként erre: 2835. - Ancsa 37)
2009. máj. 14. 11:11
Most nem megyek. Szerintem elég lesz nekem a mai nap. egyébként is jó lenne egyszer a héten nem este nyolcra hazaérkezni. Majd a következő alkalomra megnézem magamnak a szülésznőket.
2836. fildus
2009. máj. 14. 11:01

Nekem már nem aktuális :D

Most tanulmányozom az excel táblát, és utána megírom a saját tapasztalataimat egy wordbe, akit érdekel szóljon :-)

2835. Ancsa 37
2009. máj. 14. 10:56
Megy valaki ma a szülésznős tájékoztatóra?
2834. Zodkacaj
2009. máj. 14. 09:54

Sziasztok!

Tudtok valami helyet Szent Imrén kívül , a XI. ker központi részén ahol kismama jógát tartanak?

2833. Ancsa 37
2009. máj. 14. 08:51
Köszi a babakocsis tanácsokat. Az a baj, hogy a legtöbb kocsinál nem tüntetik fel, hogy hány kg, pedig tényleg fontos lenne.
2832. kikata (válaszként erre: 2830. - Fildus)
2009. máj. 13. 21:37
Igen, ilyen van:) Én nagyon szeretem, jól lehet tolni, állítható a karnak a magassága, nem akadok bele a kerekébe. Egyedül ami nem annyira tetszik, hogy a lábzsák elég alul kapcsolódik, így annyira nem véd, tényleg csak a lábát:)
2831. Zodkacaj (válaszként erre: 2829. - Fildus)
2009. máj. 13. 20:40
Sajnálom nem tudtam, még nem vagyok tapasztalt a "babaruhákban"
2830. fildus
2009. máj. 13. 20:11

[link]

Szerintem ez is tökéletesen megfelel a célnak. Nekem is hasonló van, csak "régebbi", kikatának pedig pont ugyanilyen!

2829. fildus (válaszként erre: 2827. - Zodkacaj)
2009. máj. 13. 20:06
Nekem van egy pár ilyen márkáju ruhám (Cora-ban lehet kapni) és nem igazán vagyok megelégedve vele. Nekem összement a mosásnál, és a mértezése se stimmel..
2828. fildus
2009. máj. 13. 20:03

Megmondom őszintén ebben a többfunkciósban nem igazán bízok...

Inkább külön egy hordozó (mi azt a Brandonba vettük 7990 ért) és egy babakocsi...

Mindjárt megkeresem azt, amelyik kocsi nekem tetszett, de ugye nem kellett vennem...

2827. Zodkacaj
2009. máj. 13. 20:01

Sziasztok!

Megérdeklődtem a kolléganőimtől akik voltak a Minitext vásárán. Ruhák zöme 50-től 144-es méretig vannak. Egy rugi 300 ft-tól és ehhez hasonló árak. Nagyon dicsérik jó minőség jó pénzért. Az ASTI mintabolt (soroksári) mellett az udvarban. Már csak a egy hét van hátra.

[link]

2826. fildus
2009. máj. 13. 20:01

Én babakocsis témában nem igazán vagyok otthon, mert mi a keresztlányom után megörököltük...

Csupán Rita a 3. baba benne, úgyhogy nagyon jó strapabíró :-)

Pierre Gardin a babakocsi márkája, teljesen tud feküdni benne és ülni is lehet (azt hiszem 3 részben dönthető), ami tetszik benne, hogy a tolókarja átbillenthető, a kerekek szabályozhatók, bolygó kerék, de le lehet fékezni.

2825. Ancsa 37 (válaszként erre: 2823. - Fildus)
2009. máj. 13. 16:00

Megtennéd, hogy meglesed és te is véleményezed kedves babakocsis anyuka? :-)

[link]

2824. Ancsa 37 (válaszként erre: 2823. - Fildus)
2009. máj. 13. 15:59
Te egy igazi tündérmami vagy! :-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook