Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Ez a hozzászólás a gyermek nevére vonatkozik?
Képzeljétek, itt állok pár héttel a szülés előtt és még nem tudjuk a gyerek nevét. Ötletünk persze van.
Az első gyereknél hamar eldöntöttük, a nagyapám után kapta a nevét. Akkor az én szavam volt a döntő. A második esetben a szülőszobára menet mondtunk egy lánynevet- nem túl átgondoltan, nagyon nehezen találtunk számunkra használhatót (sok a lány a családban, a jókat elkapkodták).
Most azt mondtam a férjemnek, hogy ő válasszon, én csak akkor szólok, ha nem tetszik. Ennek következtében bővül a lehetséges nevek köre, de igazából csak egy fiút várunk, nem pedig nyolcat...
Tehát a díszes társaság az eddigi adatok alapján:
Kikata: 2009. 01. 04. Raft Miklós. Attila
Fildus: 2009. 01. 11. Nyulasi Gábor és Tóth Irén. Rita
mandy:
Lili 2009. 02. 21
Bálint 2007. 03. 15
Mindkettő Balogh Tibornál
rencsilany:
Virág(2002. 06. 12)
Laura(2005. 02. 18)
Andris(2009. 03. 19. )Andris Balogh Tibornál
Mcmeli: 2009. 06. 13. Dr. Rabóczki Marietta, kisfiú (neve? Lassan időszerű! :))
Dézsa: 2009. 06. 16. (orvos?) kisfiú
Szilvita: 2009. 07. 25 Dr. Nyulasi Gábor, kisfiú, Domonkos
Porc - 2009. 08. 08. Dr. Raft Miklós, kisfiú (neve? az még nincs neki. Kiskopasz. )
Riomezo: 2009. 08. 22. kislány (neve?)
Ancsa - 2009. 09. 18. Dr. Csabafi Csaba, kisfiú-Andris
bakibetti - 2009. 10. 31 Dr. Csabafi Csaba talán kislány, de még nem tuti.
Csak folyvást, csak folyvást, várjuk a további adatokat!
Persze, nem is az években számolt korkülönbségre gondolok, hanem hogy kiszámoltad direkte július-augusztusra a tesót :) Én is bírnám, ha pont így nyáron születnének, vagyis én nyáron járkálhatnék nagy pocival (pl. elég lenne papucsba beugrani, ezt most imádom) és nem kéne a strandlabda-pocira felvenni az összes nagykabátot, meg hajolgatni a csizmához, ami már 18-20 hetesen is nehezemre esett. Csak hogy a második és harmadik számú gyerekünk is lesz-e olyan kezesbárány, és hajlandó lesz pont október és mondjuk december között megfoganni, hát erről majd megmondják a véleményüket annak idején.
Nálunk egyébként minimális korkulönbséget tervezünk, mert ha tényleg hármat akarunk (egyelőre ez a terv, aztán majd az első után meglátjuk, mire vagyunk alkalmasak), szóval akkor nincs nagyon hova várni meg számolgatni. Ahogy fizikailag összeszedem magam (mondjuk azért minimum fél év), hajrá a másodikra, egy darabig nem kell nálunk a védekezéssel bajlódni :)
Nekem meg ugye van gyakorlatom a nagy és a kicsi korkülönbséggel is :)
Hát mindkettő bejött. A nagy azért jó, mert Klau már sokat tud segíteni, nem féltékeny, és olyan aranyos, ahogy anyáskodik a kicsikkel.
A kis korkülönbség meg azért tetszik, mert a rossz dolgokon egyszerre túlleszünk, együtt nőnek fel, és (nagyon remélem) jól el fognak játszani kb fél év múlvától :)
Szava nálunk is lehet, de majd én megdumálom a tesót! :D
Mikor Luca 3 éves lesz, jó lenne akkor születnie a tesójának... Korábban nekem túl korán van, később meg nagy a korkülönbség, és én sem leszek már fiatalabb. Különben is köztem és a húgom között is 3 év a különbség, és ez így tökéletes... :))) Csak ennyi a céltudatosság miértje.
Itt tartunk:
mandy:
Lili 2009. 02. 21
Bálint 2007. 03. 15
rencsilany:
Virág(2002. 06. 12)
Laura(2005. 02. 18)
Mcmeli: 2009. 06. 13. Dr. Rabóczki Marietta, kisfiú (neve? Lassan időszerű! :))
Szilvita: 2009. 07. 25 Dr. Nyulasi Gábor, kisfiú, Domonkos
Porc - 2009. 08. 08. Dr. Raft Miklós, kisfiú (neve? az még nincs neki. Kiskopasz. )
Na, szépen összejövögetünk azért :))
Tegnap láttam az Ancsa és általam is nézegetett babakocsit, jónéhány más hasonló kategóriással együtt. Elsőre kicsit rozogának éreztem, de rá kellett jönnöm, hogy semmivel sem rozogább, mint a többi kétfunkciós és nem 100ezer fölött kezdődő. A műszaki megoldásaik a férjem szerint ezeknek a babakocsiknak olyanok, mintha az anyukák tervezték volna, ami részéről nem túl hízelgő. Rendes csapágyas kerékrögzítést pl. tényleg csak a hatszámjegyű kocsiknál láttunk...
Ancsa, kibeleztük a kocsit, a huzat teljes egészében levehető (a legnagyobb darabja icipicit macerás, mert ahhoz a napellenzőt egy csavarral le kell csavarni), viszont mosógépben nem mosható, csak vízben (mondjuk kádban) de talán eggyel még mindig jobb, mintha kefével kéne a vason sikálni.
Könnyen járnak a mechanikái, egyszerű az átfordítás, magasságszabályozás, jó széles a kocsi belseje (mit lehet tudni, mekkora lesz a baba, láttam már nagyobb darab gyerekeket szorongani a kis filigrán praktikus sportkocsikban). Ami még kicsit zavar, hogy a napellenzőről (legalábbis a kiállított modellnél) a hátsó vastag borítást csak nem túl elegánsan felhajtani lehet, levenni nem, pedig amkor meleg van, az sem árt, ha jár a levegő a kocsi belsejében. Illtve hát: továbbra is nagy és nehéz, persze ettől is masszív. Összességében AZ ÉN VÉLEMÉNYEM, hogy inkább vidéki körülmények, széles utcák, kisebb tömegek, földszintes lakóépületek közé való, én magamnak nem kockáztatnám meg, hiába tetszik a férjemnek is. Viszont műszakilag és a textilek terén is minden darabja korrektnek, rendesen megvarrottnak tűnik, különösen télre nagyon alkalmasnak. Szóval ha valakinek nem a méret a lényeg, akkor egy nagyon jó választás lehet. (Nekem inkább későbbre egy kisebb, könnyebb sportkocsi.)
Itt tartunk:
mandy:
Lili 2009. 02. 21
Bálint 2007. 03. 15
rencsilany:
Virág(2002. 06. 12)
Laura(2005. 02. 18)
Mcmeli: 2009. 06. 13. Dr. Rabóczki Marietta, kisfiú
Szilvita: 2009. 07. 25 Dr. Nyulasi Gábor (neme?)
Porc - 2009. 08. 08. Dr. Raft Miklós, kisfiú (neve? az még nincs neki. Kiskopasz.)
Sziasztok! Engem kihagytatok:) 2009.07.25
Dr. Nyulasi Gábor.
Lehet egyébként kérni hoxától táblázatot és beírni adatokat. Nézzétek meg a 2009-es júliusi babásoknál, ha érdekel.
Hali Bokor Ancsa! :D /Nagyon jól megindokolt név, de miattam fel ne vedd, nincs alapja!/
Hát, olyan kár, hogy én erre a listára 10 nap híján /egyesek szerint csak 3 nap híján/ nem kerülhettem fel! Most majd megesz a sárga irigység! Dehát, ha itt is volt a dokim, én akkor is egy másik kórházban szültem... Sajnos!:( /Most még jobban utálom a Barosst!/
:))) Na, majd 2012. június - augusztusában...! :))))
Legyen kívánságod szerint!!!
Drukkolok!
Én meg asszem, mindhármat a sárgában! Bár az utolsóban nem vagyok biztos, mert azt sem tudtam, hogy hívnak, mikor berontottunk a szülésznővel, és 15 perc múlva megszületett a lányom. Képzeljétek, még a bugyi is rajtam volt, mikor a szülőszobára kerültem (hihihi)...
Egyébként tegnap a 27. napon csináltam egy nagyon-nagyon halovány pozitív tesztet, aztán ugyanaz nap egy másikkal egy negatívat. De nem tudom, az milyen érzékeny volt. Ma egy iciri-piciri rózsaszínes folyást észleltem a wcpapíron, délelőtt. Azóta semmit. Holnap tesztelek megint. Szerintetek??? Holnap lesz a 29. napom....
Szóval az eddigi babák:
mandy:
Lili 2009. 02. 21
Bálint 2007. 03. 15
rencsilany:
Virág(2002. 06. 12)
Laura(2005. 02. 18)
Mcmeli: 2009. 06. 13. Dr. Rabóczki Marietta, kisfiú
Dézsa: 2009. 06. 16. kisfiú
Porc - 2009. 08. 08. Dr. Raft Miklós, kisfiú
Riomezo: 2009. 08. 22. kislány
engem is vegyetek a listába :-)
Rita 2009.01.11 Nyulasi Gábor és Tóth Irén
Engem a csecsemősök emberszámba se vettek, mert "problémás" volt a gyermekem, nekem a kórházban tartózkodás igazi rémálom volt...
Viszont a szülés egy HATALMAS ÉLMÉNY köszönhetően az orvosomnak és szülésznőmnek!
Ancsa ilyen nekem is volt...
De nekem napközbe, a vércukrom esett le...
Ancsa remélem jó vagytok és nincs semmi bajod.
Sajnos hasonlóan rosszul voltam ma,, majdnem lefordultam a székről. Az utolsó pár órámat már meg sem tudtam tartani:( Biztos a vérnyomásom rosszalkodott megint. Egy kicsit lelkiismeretfurdalásosom is van az elmaradt órák miatt.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?