Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Sziasztok!
Ancsa! Hát nekem ez nem volt gond, mert én is szinte utolsó pillanatban értem be (4 ujjnyival), a doki így még futott is, hogy ideérjen.
Legutóbb meg épp ügyelt (mázli, mert oda se ért volna). De részben ebből is indultunk ki. Akkor meg minek is orvost választani? Bár mondjuk a szülésznő is simán lekési a szülést. Hát nem tudom. Azért szülésznőt kéne választani.
De ha jól tudom, már az első trimeszterben kell jelentkezni, mert sok szülésznő kapós.
Hát, biztos még vagy kétészázan megszülnek addig ott előtted, de innen a fórumról más nemigen, mert szerintem ha jól emlékszem, és jól számolok, most csak négyen vagyun kismamák Veled együtt (Ancsa, Ződkacaj meg én, bocsánat, ha mégis kihagytam valakit!)
Úgyhogy annyit tehetünk, hogy borzasztóan szurkolunk, meg repesve várjuk a beszámolódat, a kedvünkért is próbáld magad hamar összeszedni utána, hogy elmesélhesd :))
Ha jól számolok, Te már lassan be is töltöd a bűvös 36.hetet, úgyhogy egyre biztosabb, hogy tényleg ott fogsz szülni. Nekünk ez még kutyavacsi :)
:))
A három body nekünk is megvolt, mielőtt elkezdődött a turitúra. Nálunk én voltam a babonás aggódó, és a férjem, aki szépen visszatette a kosárba a cuccot, hogy lazítsak, ez a gyerek már a miénk :)
Ancsa, köszi az infókat, az összeset. Sajnálom, de tényleg olyan vacakul vettem tegnap azt a hirtelen hideget, meg már annyit szaladgáltam előtte, hogy tényleg nem volt kedvem elindulni, pedig én is gondoltam, hogy pont emiatt kevesebben lesznek. De majd talán a következő sem lesz rossz.
Teljesítettem Porc kérését, megkérdeztem: betöltött 36. héttől vezetnek le szülést.
Kislányoknak fülbevaló: kérésre hazamenetel előtt közvetlenül kiszúrják a lányok fülecskéjét, fülbevalót vinni kell.
Sziasztok! Tegnap voltam a szülésznős elődáson. Porcnak üzenem, hogy abszolut "koherens" volt :-)
Logikus, összeszedett, lényegretörő. Csupa hasznos információt kaptunk. Mészáros Erzsébet és Vass Gabriella adtak elő. Annyi volt a kérdés (amit én is jócskán gyarapítottam) és az érdeklődés, hogy nem f.7-ig, hanem f.8-ig tartott.
Kb. feleannyian voltak, mint egy másik átlagelőadáson köszönhetően a hidegnek :-)
Aki akarta, utána átmehetett megnézni a szülőszobát. Mi is átballagtunk a férjemmel, de pont szülés volt, nem tudták meddig fog tartani így mi ezt nem vártuk ki, majd meglessük a szülésznővel máskor.
Ez volt az első alkalom, hogy ilyen helyre velemjött a párom, úgy örültem neki, mert a férjekhez is szólt az előadás. Hogy az apás szülés nem mozizást jelent, hanem aktívan és tevékenyen részt kell vennie a papának a szülésbenn, elmagyarázták, miben tudnak segíteni a párjuknak, hogy kell csinálni a 36. héttől a gátmasszázst stb. Amikor a gátmetszésre került a sor, a férjem elkezdett feszengeni, mert ő a szülés ezen részét nem bírja, még a gondolatától is irtózik, úgy kellett lenyugtatnom.
Vivi, mint írtam, engem Balogh nem vállalt le, ezért nem is ő a dokim. Különben meg az orvos már csak akkor esik be, amikor szinte kint a gyerek. Hogy én addig mit csinálok a szülésznővel órákon keresztül, nem is fogja tudni.
Nekem olyan dokim lesz, aki nem határolódik el mereven a császármetszéstől sem. Nyilván szeretném természetes úton megszülni Andrist, de 38 évesen első baba...ha nem megy, akkor nem akarok két napon keresztül vajúdni, csak azért mert az orvosom ezt erőlteti. Nem attól leszek jó anyja a gyermekemnek, ha napokon át szenvedek.
Atinak is amit legelőször vettem az három body volt. Ugyanis férjem nem engedett semmit venni, de ezt kiharcoltam magamnak:)
Hol van ez a kiárusítás?
én a kékben szültem:)
Amúgy nekem is a "hagyományos" szülőszoák jöttek be,mikor elmentem látogatóba.Valahogy megnyugtatóbb látni a műszereket és tudni,hogy ott vannak,ha kell.
Sziasztok!
Nem tudom kinek mi a véleménye én vettem három Body-t a babámnak az ASTI kiárusításán :) Az első ruhák:))
Olyan ruhák amiben mutogatod a babát. Most főleg Nyári cuccok voltak. A disney-sek 500 FT / db. Persze a 200 Ft-s body-kat már elkapkodták...MÁjus 30.-ig tart a vásár
Ancsa!
Balogh már nyugdijba ment, és a harmadikat nekem is csak azért vállalta, mert már az előzőt is nála szültem...
Gabinál én ügyeletben voltam. Hát nem a legjobban passzol Balogh-hoz, mert Gabi nagyon alternativ és Balogh nem annyira.
De azért jó volt. Gabi egy tündéri aranyos, kedves, nyugodt, kimért szülésznő. Annyira megnyugtató és lelkiismeretes, megértő! A legjobb kezekben vagy! De egyébként minden szzülésznő jó ott, legalábbis én még panaszt nem nagyon hallottam. Én mindegyikkel meg voltam elégedve, pedig ügyeletben voltak!
én úgy vagyok vele,hogy:ha nem is lehet teljesen vizszintig dönteni,nem baj.szerintem a hordozó kagyló sem egészséges a hátának.a babakocsi akkor már jobb,még akkor is,ha kicsit ferdén fekszik benne.(ugye te nem az esernyőre csukható kocsira gondolsz sportkocsi alatt?mert én nem:))
amugy azt hiszem nagyon hivatalosan fél éves kortól ajánlják.
Nekem is Gabi a szülésznőm! Írnál róla picit? Akár priviben is, nagyon megköszönöm.
Nekem első szülésem, csak a szájhagyományra tudok hagyatkozni.
És szorítok, hogy gyorsan pozitív legyél! Negyedik baba? Hát hatalmas gratula. +
Én is első körben Baloghot szerettem volna, de ő már nem vállal szülést, nyugdíjba készül menni.
Ja, én körzetileg is oda tartozom, már 3szor szültem a Szt Imrében, és ma jár le a ciklusom, viszont a tesztem ma negatív lett, de a 26. napon vagyok. Szoval remélem, csak korán teszteltem. Eddig elsőre összejött mindegyik gyerek.
Én 1. gyereket Faludinál szültem,2-3. gyereket Baloghnál.
Mivel most nem állunk úgy anyagilag, Balogh-hoz járnék terhesgondozásra, viszont -ezekszerint, ha lehet, szülésznőt választanék és orvost nem. Szülésznőm úgyse volt még, de én az összessel meg voltam elégedve! Elsőt valamilyen Erikánál szültem, másodikatMolnár Gabinál és a harmadikat Rakonczainé Orsinál, mind mind szuper jók!
De talán Gabihoz kicsit jobban húzok...
Húha nagyon köszönöm a gyors infot!
Ancsa igen, ezért kaphattam azt az infot, amit írtam. Pontosan, mert a nővérem tavaly márciusban szült, de akkor még Horvátországban laktak és így ott járt terhesgondozásra, viszont mivel tudta, hogy itt szül, nem akart 2 orvost is fizetni, így Rakonczainé Orsi elvállalta, mint szülésznő. És ügyeletben szült Bálint Balázsnál. Mivel Bálint doki ahhoz képest, hogy nem az orvosa volt, rendkívül pozitív hozzáállással vezette le a nem túl könnyű szülését (mert első terhesség lévén 38-as fejet nyomott ki szegény), adtak neki is hálapénzt. Jelzem maguktól.
Na szoval és akkor mondta neki azt hiszem Orsi, hogy legközelebb már ez így nem fog menni, orvost is kell választania. Ezekszerint azért mondhatta, mert körzetileg nem ide tartozik.
Most is lehet, nem kötelező se orvost, se szülésznőt választani. De ha mégis választasz, egyik sem féltétele a másiknak, egymástól függetlenül választhatsz csak dokit ill. csak szülésznőt.
Mikor szülsz és kit néztél ki magadnak szülésznéként?
Illetve pontosítanék, asszem ha vki nem tartozik a Szt.Imre körzetébe, akkor dokit is kell választani, anélkül nem fogadja be a kórház. De erről majd írjanak a már megszült kismamik.
2830-as hozzászólásomban ott van én milyet vennék, ha újat kéne vennem...
Nem is túl drága, és tökéletesen megfelel a célnak...
Nana, azt sose tudhatod! Amilyen "világba" élünk...
Drágát nem elsősorban a közbiztonság miatt nem veszünk, de azért a teszkógazdaságosban kevésbé bíznék minőségi szempontból...
Igérem megírom a tapasztalataimat, de 2től csecsemőgondozás, és még enni is kéne, mármint a gyereknek...
De utána megírom :-)
Ancsa és Porc mél cime meg van, de a Tiéd kattantak nincs...
Nah ezért nem is írtam, hogy én drágát nem vennék..., mert ha már kicsit is jól néz kis, sajnos ellophatják!
Az én többezer éves, ütött-kopottom biztos nem kell senkinek :D
Na látod, becsüld meg magad, és ne morogj :))
Mannát megértem, én is szeretem a sütőtököt :))
Ja, Fildus, a lista komment persze hogy engem is érdekel, csak nem mondtam, mert olyan egyértelmű :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?