Szellemek a házban (beszélgetés)
Hello mindenki!
Bocs ha valaki személyes tolakodásnak veszi,hogy neki írtam,de én is szeretnék elmesélni egy esetet ami velem történt és szeretném ha valaki tudna segíteni nekem ennek a relytélynek a megoldásában.
Én egy völgyel körülzárt kis dombos faluban lakom itt Magyarországon.Nagyon szeretek itt élni hiszen itt nevelkedtem gyermekkororm óta.
Egy napon azonban elment a kedvem attól,hogy valaha is visszatérjek ide ha egyszer el is kell mennem innen...
Én hívő ember avgyok/voltam is mindig mert arra tanított a nagymamám hogy higgyek,és persze nem csak azért hanem azért is mert éreztem hogy valaminek biztos léteznie kell..
Ez az eset amit most elmesélek kb 7 éve történt akkor én 15 éves voltam..
Anyukám késön érkezett haza a munkából úgy éjféltájt jöhetett meg..én meg mint általában mindig kint vártam rá az udvaron..ez egy nyári este volt.
Mérges is volt megint hogy miért nem fekszem az ágyban mikor másnap suliba kell menni?
Én erre azt válaszoltam hogy azért mert úgy szeretm az ilyen ynári estéket mikor jó kinta levegő kérleltem hadd maradjak még egy kicsit...
Anyu megengedte hogy még maradjak egy kicsit...
Éppen elindultam kifele a kapun hogy leüljek a házunk elött lévő sziklatömbre hogy onnan nézegethessem a csilagos eget amikor a szomszédból hirtelen egy síkítást hallottam..
Bár megijedtem én is de abban a pilanatban átszaladtam a barátnőmhöz és a nővéréhez ugyanis az ő házukból hallottam a sikítást..
Mind a ketten megvoltak ijedve...halálra rémült arcuktól engem is elkapott a retegés...
Kérdeztem:-Valami gond van lányok?Mi történt?Miért vagytok így megrémülve??
Csak annyit tudtak dadogni:-Anyuék elmentek itthonról,egyedül vagyunk itthon,és valami ott van fönn a háztetön....A hugom vette észre mikor kihozta a kutyának a kaját..
Én meg kérdezgetem:-De hol?Hol?Én nem látok semmit..Hol?Biztos csak átakartok ejteni hagyjatok békén inkább hazamegyek anyu már így is mérges hogy hol lehetek ilyen soká..
Elindultam a kapu irányába..amint két lépést tettema lányok újra sikítottak és én megfordultam..
Azt hittema vér is megfagy bennem úgy megijedtem attól amit láttam...
A háztetőjükön kb egy-két méteres magasságban láttam egy lebegő alakot amely majdhogynem vakító fehér fényt bocsátott ki magából,Lebegett majdhogynem szabályos periódikus vízszintes mozgást végezve surrant végig a háztető egyik sarkából a másikba..
Kb akkora magasságú lehettett mint egy ember..
Hangot nem adott ki magából és semmilyen egyéb más színe nem volt...
Csak álltam és álltam földbe gyökerezett a lábam,és azt kérdezgettem:-Ez meg mi?És miért van itt?Mit akar?
A barátnőmék se szó se beszéd többet ijedten berohantak a házba és egyedül hagytak a sötét udvarukon..
Elkezdetm mindennél jobban reszketni, gyors futásba kezdtem,kirohantama a kpun mint egy őrült, hazafelé szaladtam és folyton csak azt mondogattam magamban:-Ne nézz hátra ...fuss
De amikor elértem az egyik villanyoszlopig amely mára házunkhoz közel állt és hlottam a kutyánk erőteljes ugatását az udvarunkról valami arra késztetett hogy forduljak hátra...abban a pillanatban láttam az alakot nem messze magam fölött lebegni nem teljesen fölöttem inkább egy kicsit távolabb oldal irányba..
Egyszerre féltem is meg nem is..érdekes az érzés amikor hatalmába kerített soha nem éreztem még olyat..És nem is tudnám elmagyarázni mi lehettett az érzés pontosan...
Gyorsan beszaladtam a kapunkon aztán a házunkba aztán az alak tovább nem követtett,,,mikor beértem mint aki sokott kapott a levegőt kapkodva próbáltam elhadarni a szüleimnek hogy mit láttam és könyörögtem hogy higgyék el de természetesen nem hittek nekem azt gondolták hoyg bediliztem és ki akarták hívni hozzáma mentöt..
Anyu kezét megfogtam gyorsan kivezettem a folyosóra de onnan már egyikünk se látott semmit...
Egyértelmüen idiotának néztek..
Berohantam a kogyhában..onnan láttam utoljára a konyhaablakból kitekintve hogy az az alak elhagyja a háztetőket,ahol végig suhogott és eltünik a házak mögötti erdő sötétjében...
Soha nem láttam azóta...
De sokszor fordult elö eleinte hogy remegve vittem ki a kutyánknak a vacsorát mikor leszállt az est jó ideig nem mertem ki menni sötétben..
Bár ez az eset nem most történt hanem jóval régebben azóta megnyugodtam és tudomásul vettem,hogy valószínű én akkor este egy szellemet láttam...és azóta hiszek a létezésükben..
Azért írtam ide bár még én is új vagyok ezen az oldalon mert abban reménykedem hogy valaki esetleg tud segíteni nekem abban hogy kideríthessem végre vagy legalább valaki segítsen megerősíteni a feltevést hogy valóban szellemet láttam aznap este mert egyáltalán senki nem hisz nekem mindenki csak nevet rajtam..
És ez nekem neagyon rosszul esik még akkor is ha egyáltalán enm várhatom el hogy akárki higgye el amit mondok akik nem látták..
Ha esetleg valaki válszolna nekem és tudna erre nekem valami ésszerű magyarázatot adni,nagyon örülnék neki...
Köszönöm
É
De a szellemekben sohase hittem.
attól még léteznek!:)
nem vagy fogékony!ennyi!
Tényleg :) Mert a szellem érzete is hideg, de az angyalé meleg.
És ha temetőben járunk, mindig viszünk haza is belőlük. Tapasztalat!
Hasonlókat tapasztaltam már én is. Időnként, még a régi házunkban voltak furcsa dolgok. Egyszer emlékszem bementem a gyerekek szobájába, és a TV bekapcsolódott, majd hirtelen ki is kapcsolt. Aztán még egyszer. Oda akartam menni, hogy megnézzem, ekkor a hátam mögött, ahol a plüss állatok voltak a polcon egy fehér bárány repült vízszintesen a szőnyegre. Olyan messzire, hogy az magától nem eshetett ilyen távolságra. A gyerekek döbbenten néztek, de szólni nem mertek.
Egyéb dolgok is voltak, ilyenkor mindig megkértem, hogy menjen el, mert félünk tőle. Egyszer gyertyákat égettem minden szobában.
Szia! Nekem egyértelműen a szellem jön le...és ahogy mondod, a hideget is érezted. Ez jellemző rájuk. Az angyalok mellett a meleget a szellemek mellett a hideget lehet érezni és a borzongást. És bizony el is mehetnek veled, nem helyhez, akár emberhez is kötődnek és a szüleid is hazahozhatják, esetleg mesélhettek rólad és kiváncsi volt rád. Az, hogy nem zavar, mert segít bizonyos dolgokban, attól neki még nem itt van a helye...el kell engedni, küldeni. Viszont magától ez nem fog menni, mert már megtette volna, segítségre van szüksége. Ahhoz el kell menjen, hogy újra leszülethessen egy új testben...később.
Nekem is hasonló eseteim voltak szellemekkel és nálunk is a rádió és a számítógép benne volt. És bizony, ha reggel elaludtunk, minket is ébresztett :) De később bedurvult, egyre biztosabb jeleket adott, így egy ismerősünkhöz fordultunk, hogy segítsen neki elmenni....Azóta nyugalom van :)
köszi!már túl vagyok rajta!
Sajnos tételekben nem tudok segíteni:(
lenne egy kérdésem,ami nem a témával kapcsolatos...
egyikőtök sem érettségizett biológiából emelt szinten,valamikor,néhány éve? mert én most épp ezzel küszködök,és konkrét tételcímeket nem adnak meg,csak témaköröket...valamelyikőtök nem tudja,hogy nagyjából miket kérnek szóbelin? OM oldalán fentvannak a témakörök,meg hogy nagyjából mi legyen benne,de az csak 1-2 dolog,és 1 témakörön belül több tétel lehet...és kezdek félni,hogy milesz szóbelin...
előre is köszi,és bocsi,h nempont a témához kapcsolódik a dolog...
köszi...nemtudok róla,h lenne...
sajnálom,ami a nagymamáddal történt(h nem tudtál elbúcsúzni tőle).
Nem tartom valószínűnek,hogy a nagyapád szelleme járna vissza.Hacsak nem volt valami lezáratlan ügye,akkor nem kísértenek ilyen sokáig.
A másik, a nagymamád el akart búcsúzni és békében szeretett volna meghalni!Ő tudta,hogy meg fog halni,mert ezt megérzik az emberek egy hosszabb betegségnél.Örülj neki,hogy volt lehetőséged elbúcsúzni,mert annál nincs rosszab,mint mikor a szeretett családtagtól nem tudsz elköszönni és elengedni.Nekem nem adatott meg,hogy a nagymamámtól elbúcsúzzam és így évekig nem is tudtam feldolgozni a halálát!
Hali mindenkinek! én még újvagyok itt. végigolvasgattam az összes hozzászólást,hááát,van néhány ami durva...én is tapasztalok fura dolgokat,bár kevésbé durvák,mint amiket olvastam(semmi dobálás,kopogás),időnként úgyhallom,mintha mászkálna vki az ajtóm előtt(apuék alszanak,vagy apu nincs is itthon),és van,amikor a szobámban is érzem a jelenlétét vminek/vkinek... de ez egyáltalán nem negatív,nem ártó szándékú...főleg akkor van ez,ha zaklatott vagy szomorú vagyok.nagymamám szokta mondani,h nagypapám mennyire nagyon szeretett engem,de 3 éves voltam,amikor meghalt(16 éve már lassan).lehet,h Ő van még velem? vagy ilyen hosszú idő után nem lehetséges ez?mert kiskoromban rengeteget foglalkozott velem,lehet,h ez ilyen erős kötődést alakított ki?
a másik pedig,h anyai nagymamám nemrég halt meg,előtte fél évvel bentvolt kórházban,akkor látszott,h felépül...most,amikor legutóbb kórházba került,nem akarta,h látogassuk(unokák),mert h nagyon rossz állapotban volt...de egyik vasárnap bementem hozzá,előtte mondta anyumnak,h szeretné,h bemenjek... és aznap éjjel halt meg.lehet,h érezte,h megfog halni,és el akart köszönni?vagy nem volt több ereje küzdeni,és így,h utoljára látott,feladta??
bocsi,h ennyire hosszú lett,és a második nem is igazán kapcsolódik a témához...
Hozzánk csak bizonyos időközönként járnak szellemek. Tavaly volt két nagyon durva eset. Első alkalommal egy reggel készültem a vizsgára, és a családom elment itthonról, hogy nyugodtan tanulhassak. Amikor felnéztem a könyvből, a másik szobából beszűrődő napfény, ami a hálószoba falára vetődött, határozottan láttam egy magas férfialakot elsétálni lassan az ajtó előtt, majd egyszer csak eltűnt. Annyira megijedtem, gyorsan bebújtam a paplan alá, majd pár perc múlva remegő kézzel, halálra rémülve hívtam fel a szomszédasszonyt, hogy jöjjön át gyorsan. Addig nála voltam, még a családom nem jött haza.
Kb. fél évvel később egyik éjszaka, miközben számítóztam itt a dolgozószobában, 2 tárgy is leesett a polcról, fura hangokat hallottam, nagyon éreztem, hogy valaki figyel, és abban a percben áramszünet lett az egész lakásban (az volt a furcsa, hogy egyik szomszédnál sem volt, csak nálunk). Akkoriban sokszor arra ébredtem fel, mintha valaki sírna. Borzasztó volt..! A szobákban ki is raktam pár keresztet, azóta hála Istennek nem tapasztaltam ilyen kellemetlen dolgokat.
Helló!
Nekem ez az első, hogy írok, de annyira szeretném már megosztani valakivel a sztorimat.
Pár hónapja kezdődött, hogy a magnóm csak úgy minden ok nélkül bekapcsolt, vagy amikor lehalkítottam, akkor hirtelen hangosabb lett...Gondoltam arra , is , hogy csak valami csatlakozási, vagy milyen hiba...De amikor csak úgy számot váltott, meg beletekert a zenékbe, aztán tovább ment, már furcsáltam nagyon...De nem vettem komolyan...Aztán kezdtem el gondolkozni, hogy valami, vagy valaki van a szobámban, amikor ha elaludtam a tanulás közben, akkor váratlanul bekapcsolódott a telefonomon az ébresztő (éjfélkor...), meg mintha időnként valaki simogatná a hátam, meg a suliban is mintha ráfújt volna valaki a nyakamra, meg bögdösne (az ajtó, meg az abalakok csukva voltak, és amikor hátra fordultam a szomszédomhoz, nevetve, hogy ne szórakozzon, mert csikis vagyok, nem értette, hogy mi bajom...)De tudtommal a szellemek, azok nem járkálnak el túl sok helyre Ő meg , ha tényleg van, akkor eljön velem a suliba, meg este futni,is..Futás közben érzem, hogy nem vagyok egyedül, mintha valaki ott lenne mellettem, ami azért a Tisza part mellett tök sötétben, nem éppen nyugtató...Állandóan ráz a hideg, még nyáron is...(Mondjuk ez lehet, hogy nem azért van...)
Egyszer eljött hozzánk az egyik osztálytársam, aki akkor még bejött...És nem bírta kinyitni a kapunkat...Pedig nem volt bezárva...Nekem kellett odamennem kinyitni neki, pedig könnyen nyílik...Feljött a srác a szobámba, és egy programot akart felrakni a gépemre..de nem sikerült neki, lefagyott a gép, meg hasonlók...a másik gépre , meg simán feltudta rakni...
Az egyik barátnőm, mondta, hogy nem szabad kötődnöm hozzá, mert akkor nem tud itt hagyni...De ha egyszer imádom, hiszen az emberek többnyire gonosz szellemeket képzelnek el, Ő meg olyan rendes...Nem hagyja, hogy durmoljak tanulás közben ...Rendszerint reggelente sem alszom el,ha rosszul állítom be a mobilom, mert valami mindig felébreszt időben ...
A családunkban utoljára olyan jó fél éve halt meg egy bácsi, de Ő sem volt a rokonom, és nem hiszem, hogy hozzám kötődne...A szüleim betegápolók és havi rendszerességgel halnak meg betegeik, de mit keresnének ők a szobámban...Mi építettük a házunkat, szóval előző tulaj is kizárva...Meg miért akarná valaki elriasztani tőlem a pasikat???Senki sem bírta eddig mellettem, mert "rossz az aurám"...
Nah ezt magyarázza meg nekem valaki...csak bemesélem magamnak???Vagy tényleg nem vagyok egyedül???
Ja vettük észre!Kicsit nyikorgatta a parkettát,meg szeleskedett!
Altot megnyomod és mikor engednéd el akkor nyomod a számot is☺☺.Ha nem laptop akkor próbáld a numerikus billentyűzetet a jobb oldalon!♦☻♥
sziasztok! hogy álltok otthon Casperral?
hogy csinaljatok ezeket az emotion jeleket? szivecske stb?