Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Székesfehérvári kórház szülészete fórum

Székesfehérvári kórház szülészete (beszélgetés)

❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯
1202. 0f8333367d (válaszként erre: 1200. - Azure_)
2010. febr. 7. 20:32

MI is tejpépeztünk este 4 hós korától,de a szoptatás volt a meghatározóbb.

A nagyáruházban kaphatóakat próbáltuk ki,a vaníliást,meg a csokisat nagyon szerette.

MIkor a szopit elhagytuk(10hós volt),nem itta meg a tápot, se üvegből az anyatejet, így mi a pépekkel pótoltuk tejet.

1201. pmjudit (válaszként erre: 1200. - Azure_)
2010. febr. 7. 20:21

Megmondja a doktor néni - én adtam pépet mindkettőnek 4 hós koruk után.

Tul.képpen a Táncsicsban lakunk, de a legutolsó emeletesben, a legvégén nagylakásban, így körbe lakjuk a szintet.A nappalink az iskolaudvarra, étkező, konyha , háló a Kismezőre, gyerekszoba a nagyparkolóra:)

1200. azure_
2010. febr. 7. 20:18

A tejpép nekünk szerintetek nem korai még? Úgy értem van anyatej és kap gyümit desszertnek.

Judit most néztem a naplódban, hogy az árpád utcában laktok. :) Jól láttam igaz? Anyum meg a Jókaiban. :)

1199. pemete
2010. febr. 7. 18:45
Mi is a receptre felírt HA pépet vettük Danának fél éves koráig, utána kapott másféléket.
1198. azure_
2010. febr. 7. 17:42
Kedden egyébként megdumcsizzuk Erzsikével ezt a nemkakil dolgot. Nem tudom mit fognak javasolni. Egyenlőre a reszelt alma bevált, tud tőle kakilni de félek a pép megfogná. Sógornőm is mondta, hogy jól aludna a péptől. :)
1197. pmjudit (válaszként erre: 1196. - Pmjudit)
2010. febr. 7. 17:39
Úgy gyógyszertári., hogy receptköteles, egyébként Milupa HA pép.
1196. pmjudit (válaszként erre: 1195. - Azure_)
2010. febr. 7. 17:38

Szia Vera!

Kedden írassál a doktor nénivel tejpépet - nekem a Szabika csak azt ette meg. Vaníliás és gyógyszertári. Este szoktam adni, simán aludtak tőle egész éjjel, bár a Szabi az anyatejtől is tudott.

1195. azure_
2010. febr. 7. 17:28
Kaptunk sógornőmtől tejpépet valami ízesítettet de nem kell neki. Kifolyik a szájából. Viszont a reszelt alma az valami világi neki. :) Imádja. Ma kapott alma-őszibarack papit is. Az is nagyon bejött neki. Egyenlőre tejcit ugyanannyit kap. Ezek csak nasinak vannak beiktatva.
1194. azure_
2010. febr. 7. 17:26

Sziasztok!

Hűűű de húzós volt a hétvége. Most ültem le egy kicsit ejtőzni. Martinka alszik, Gábor a tescoban én meg túl vagyok a főzés rendrakás projekten.

Judit én is úgy vagyok vele, hogy szeretném ezt mégegyszer átélni. Olyan csodálatos érzés, úgyhogy Gábornak már mondtam, hogy legyen még egy bébi. :) Lassan rááll a dologra. Már nem tiltakozik annyira.

Martinka hamar megnő és jó lenne még egyszer majd babázni.

Egyébként képzeljétek tegnap óta berreg. :) Felfedezte, hogy ilyet is tud. Imádnivaló.

1193. pmjudit
2010. febr. 6. 06:55

Most olvastam Vera a naplódat, Martinka úgy fejlődik, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

:)))

Irigykedem is egy kicvsit - kedvet kaptam még egy babához:dddd.

Én mindkettőt elkezdtem 4 hós kora után hozzátáplálni, mert az volt a mániám -kétszer is!!!, hogy mi lesz, ha kevés lesz a tejem. Mondjuk ennek van annyi előzménye, hogy Eszter 3 hós volt, amikor úgy éreztem kevés a tejci és megpróbáltam tápszert adni neki - ökölödött tőle, de nagyon..Akkor megijedtem, hogy éhen fog halni, ha nem lesz tejem... Így minél előbb nekiálltam hozzátáplálni és szépen, nyugodtan szopiztunk tovább.

1192. pemete
2010. febr. 5. 20:53
Egyébként Dana is kapott már 4 hós korától a tejci mellé tejpépet, 5 hós korától meg alma-krumpli kombót. Nekünk azért kellett, mert az istenért nem akart szopni, és így a nappali szopikat kiváltottam, és csak reggel, meg este szopott, napközben csak próbálkoztam, hátha... 6 hónaposan meg, amint megkapta az első húsos főzelékét már aznap este nem volt hajlandó cicizni.
1191. pemete
2010. febr. 5. 20:49

Nálunk nem volt gond a kakival, csak nagyon ritkán, de akkor egy adag kamillatea segített:)

Nekünk aa szopival volt gondunk, abba majdnem belehülyültem a fél év alatt! Már remegtem mikor tudtam, hogy itt az idő. Na meg az alvás, de szerencsére már olyan okos nagylány, mindent megért, és lehet fenyegetni:DDDD

1190. pmjudit (válaszként erre: 1189. - Azure_)
2010. febr. 5. 20:22

Oltást kaptok ugye?

Én mindkettőnél az Erzsike utasításait követtem, nem a palotai védőnő hülyeségeit. Mindkettő nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott baba volt, akiknél nem volt gond sem az evés, sem az alvás, sem semmi.

Nem volt még itthon netünk, nem tudtam utána nézni, csak a babás újságokat olvastam + az Erszikét követtem - nem bántam meg, ezért csinálntam úgy a másodiknál is.

1189. azure_
2010. febr. 5. 20:13
Kedden meg megyünk személyesen is a dokinénihez és azt mondta az Erzsike majd akkor megbeszéljük a további teendőket.
1188. pmjudit (válaszként erre: 1187. - Azure_)
2010. febr. 5. 20:09
Akkor egyelőre elég az alma - ha nem, akkor jöhet a narancslé:)))
1187. azure_ (válaszként erre: 1186. - Pmjudit)
2010. febr. 5. 20:08
Védőnő is ezt mondta de narancsom nincs itthon. :) Viszont simán adtam neki almát és úgy is jött a kaki. Minden praktikát kipróbálunk csak, hogy neki jó legyen.
1186. pmjudit (válaszként erre: 1184. - Azure_)
2010. febr. 5. 19:52

Mi is kínlódtunk a kakival - a szopizó babák az anyatej utolsó cseppjét is hasznosítják, ezért nincs széklet.

Reszelt almába néhány csepp facsart narancs - a hatás nem marad el. :))) Ja és már lehet...

1185. azure_
2010. febr. 5. 19:47
Képzeld ma nyitva volt a konyhaablak és telefonáltam, erre Bosco addig sírt az ablak alatt amíg ki nem mentem hozzá. :) Délután meg jött egy ismerősöm és csak a kapuban beszéltünk pár szót és kiszállt a kocsiból a kutyája. Bosco majd' szétszedte a kerítést a kutyi meg az sem tudta hogy meneküljön. Nagyon durva volt. Ment is vissza a kocsiba. Szerencsére arra azért visszavett mikor kiabáltam. Nem tanítom de úgy tűnik azért hallgat rám. Úgy ahogy... :)
1184. azure_
2010. febr. 5. 19:46
Issza a kamillát is. Eddig azért jött a kaki a kamillára meg az almalére de most már az sem segít így ma reszelt almát evett. Volt is rotyi utána. Aztán, hogy ez ideig-óráig lesz e jó vagy hosszabb távon azt nem tudom.
1183. pemete
2010. febr. 5. 19:35
Ha még mindig ilyen macerás a kakilás, akkor lehet, hogy nem juttok túl rajta egyhamar. Nem azért, hogy elkeserítselek, csak azért készülj fel arra a lehetőségre is, hogy esetleg ilyen nehezen kakilós lesz szegény. Egyébként azt megpróbálhatnád, hogy minden reggel adsz neki egy deci kamillateát. Az enyhe hashajtó hatású, és nem teszi tönkre a kis beleit sem, hátha az segítene!
1182. azure_
2010. febr. 5. 19:26

A délutánunk nyűgösségmentesen telt. Este kicsit elszórakoztattam most meg alszik. Talán tudok egy jót fürdeni ha nem szól közbe, ugyanis Gábor pesten dolgozik, majd éjjel jön haza.

Pihenőszékben szoktam kirakni a konyhába. Ha nem nyűgös akkor elvan, elnézelődik, eljátszik. Szerintem más a baj ezekben a napokban. Lehet érzi a frontot vagy a pocakja fáj. Megint nem kakil önállóan :(. Jó lenne már túlleni ezen a nemtudokkakilni korszakon.

1181. pemete
2010. febr. 5. 11:28

:)

Tudom, hogy nem nagyon férne el a konyhában a járóka:S És ha a bababillegőben kivinnéd a konyhába, hogy lásson? De gondolom már ezt is kipróbáltad, és nem tudok semmi okosat írni:D

Mondjuk ma amúgy se, mert nem vagyok a topon...

1180. azure_
2010. febr. 5. 10:33

nnna elaludt. Csak egy kis simi kellett neki meg megfogtam a kezét. Így nem a cumijába kapaszkodik. :)

Megyek és főzök gyorsan. MÉzes-mustáros csirke lesz rizzsel.

1179. azure_
2010. febr. 5. 10:28

Hason még nem túl szerencsés neki mert sokáig nem tudja tartani magát így elkezd nyüglődni. MInt most is... Járóka meg nem fér a konyhába mert nincs hely. :(

ahhh már megint sír. :) Megyek

1178. pemete
2010. febr. 5. 09:44

Megnéztem a képeket, akkor a bébibillegőben volt sokat, azt nagyon szerette:)

És nem csak lent a földön, hanem vagy lent a földön... már nem tudok írni se:S

1177. pemete
2010. febr. 5. 09:40

Hát, most már nagyobb, tudja, hogy mit akar, és tudja, hogy hogyan lehet ezt elérni!

Kell neki járóka a konyhába, és akkor ott lát, és te is tudod csinálni a dolgodat. Dana ennyi idősen már eljátszott hason a járókában simán, kapott pár játékot, és azokat nézegette, rágcsálta, csak lent a földön a kutyát birizgálta:)

1176. azure_
2010. febr. 5. 09:38
El ám! :) De ma folytatja ott ahol abbahagyta. Nem tudom mi van vele. Talán egy-két hetes korában kötött le ennyire mint most.
1175. pemete
2010. febr. 5. 07:24
:D Ő már tuti eldöntötte addigra, csak nektek nem szólt:p
1174. azure_
2010. febr. 4. 19:23
Martinka alszik, úgy tűnik a fürdetést is átalussza. Kicsit ejtőzöm aztán én is lefekszem. Felesleges itt várakozni, hogy mikor kel fel. Gábor azt mondja jó lenne ha eldöntené. :) Ja mert az ilyen egyszerű.
1173. pemete
2010. febr. 4. 09:18
Hű, akkor nem egyszerűek a napok:(
❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook