Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szegedi kismamák vagy babavárók! fórum

Szegedi kismamák vagy babavárók! (beszélgetés)

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯
5310. maja98
2010. dec. 30. 13:33
Hát igen a gyereknevelés fárasztó, de az anyák tudják igazán, hogy milyen az, mikor egész éjszaka nem alszol miatta, másnap mindent csinál amit nem kéne, s nem fogad szót, de egyszer csak odajön, s szó nélkül az öledbe bújik, vagy megölel. Lehet rájuk ilyenkor haragudni? Ilyenkor mindent elfelejt az ember.
5309. csiga1170
2010. dec. 30. 13:18

Niki én császármetszéssel szültem. Persze jobban szerettem volna természetes úton, de nem ez a lényeg. Ha a babának így a jobb, az a legfontosabb. Szerintem nem kell ezen előre agyalni, majd az élet hozza...

én is osztom azt, hogy a szülés x órás fájdalmat jelent, elmúlik. A nem alvás, állandó gyerekkel való foglalkozás örök élet(sokkal fárasztóbb) mégis megéri.

Szóval a nőknek ez a fájdalom olyan, ami az éllettel jár egyszerűen.

5308. csiga1170
2010. dec. 30. 13:15
kis betegeknek jobbulást kívánok
5307. csiga1170
2010. dec. 30. 13:14

Guccsy jól értem, hogy anyósod is fiatalabb nálad?

na persze a mai világban már semmi nem furi, de akkor egész fiatalon ismerkedett meg az apóssal ugye?

5306. csiga1170 (válaszként erre: 5302. - Guccsy)
2010. dec. 30. 13:13

úgy örülök mindig, amikor ilyeneket írsz:)

megmondom őszintén, engem a 2. gyerekről szinte mindenki le akar beszélni. Minden barátnőm ismerősöm azt mondja, hogy ameddig egy gyereke volt el volt vele, de amikor kettő lett már nehezen bírta...

persze mindenki másképp tudja kezelni ezeket a dolgokat, ezért örülök, ha pozitívat olvasok:)

nekem akkor is annyira tetszik a nagy család. pl anyósoméknál Karácsonykor ott vannak a sógornőmék 2 gyerekkel + mi, és akkor ott rohangálnak a gyerekek tök jó. De nálunk, mivel nekem nincs testvérem, így csak anyukámék meg mi vagyunk, valahogy hiányzik mindig hogy jó lenne ha többen lennénk, ezért szeretném mindenképpen, hoyg az én gyerekemnek legyen tesója. Na majd látjuk, mit hoz a jövő év:)

5305. moknika (válaszként erre: 5300. - Maja98)
2010. dec. 30. 13:03

Kisfiú tegnap belázasodott, reggel is az is volt, nem tudom mi van már megint. Persze a doktornő még szabin van, harmadikától lesz, a helyettesítő délelőtt 10-ig volt és sokan vártak hozzá. Ráadásul a petőfitelepi doktornőt is helyettesíti egy algyői dokinéni és ő meg csak fél tízig volt. De megnyugtattak, hogy négy órától van ügyelet és oda vihetem nyugodtan. Csúcs!

Az orrszívással addig nálunk sincs baj, amíg le nem fogom, a nélkül meg nem mindig sikerül, így muszáj.

5304. Guccsy (válaszként erre: 5301. - Maja98)
2010. dec. 30. 11:39

Nálunk is ez a helyzet.Én még nem találtam rá megoldást,ha te igen azonnal írd meg.Stellának szövet könyvet vagy ezt a fürdős könyvet adom oda.Persze néha megkaparintja Ákos könyvét.

Ákos már szépen használja.Ő most a matricás füzetekért van oda.Imádja és már nagyon szépen tud bele ragasztani.

5303. Guccsy (válaszként erre: 5299. - Moknika)
2010. dec. 30. 11:36

Megmondom őszintén,hogy nem igazán tekintünk úgy rájuk.Mivel az "anyósom" is fiatalabb.Meg elöttem Attila nem is igazán tartotta az apjával a kapcsolatot.Szóval nincs az az igazi apa-fia kapcsolat.Persze szeretik egymást és számíthatunk rájuk.

Ja ráadásul mikor apósom visz engem vhova a gyerekekkel mindig azt hiszik,hogy a férjem.Erre viccesen mindig megjegyzem,hogy ez egy nagy család.:DD

5302. Guccsy (válaszként erre: 5298. - Künde)
2010. dec. 30. 11:33

Hidd el nem sokkal fárasztóbb.Már megszoktam,hogy nem alszom át az éjszakát.Sokat mászkálok velük,sok baba ismerősünk van.Nekem inkább a társaság szokott hiányozni,de arra itt vagytok nekem ti.:DD

Néha igaz úszik a lakás,de kell,hogy kicsit kimozduljak a mindennapokból.Néha összejön és kibukok,de utána lefekszenek aludni és annyira édesek.De szerintem értitek.

5301. maja98
2010. dec. 30. 08:57
Másnál is van olyan, hogy a gyerek megeszi a könyveit? Most vettem el tőle az összes könyvet, mert már mindegyiknek hiányzik a sarka. Hogy lehet erről leszoktatni?
5300. maja98
2010. dec. 30. 08:56
Na mi már megint betegek vagyunk. De most legalább már szakadozik az orrából a váladék. Szegény nagyon nem szereti az orrszívást. De az az érdekes, hogy míg más gyerek a porszívótól fél, addig Katát az nem izgatja, még a szívó kütyüt is babrálja mind addig, amíg le nem kell feküdnie, s le nem fogjuk. De ahogy abbahagyjuk, azonnal megy tovább játszani, nem lesz túl haragos.
5299. moknika (válaszként erre: 5294. - Guccsy)
2010. dec. 29. 22:02
Húúúúúú. Milyen érzés, hogy fiatalabb a sógorod, mint a saját gyerekeid? Furi lehet nagyon.
5298. künde
2010. dec. 29. 19:25
Guccsy egyébként én mindig csodállak hogy így bírod kettővel...
5297. künde (válaszként erre: 5295. - Guccsy)
2010. dec. 29. 19:24
Hát igen, a szülés fájdalma szerintem annyira nem számít ahhoz képest hogy milyen fárasztó a gyerekekkel :D Nem a terhesség és a szülés az igazán nehéz hanem ami utána jön. Legalábbis én így éltem meg. Akkor azt hittem hogy az nehéz, de szülés után tudtam meg hogy ez micsoda meló :)
5296. Guccsy (válaszként erre: 5291. - Kisbögre)
2010. dec. 29. 19:16
Ez tök igaz,amikor odaadják a gyerköcöt az összes fájdalmad elmúlik.Akkor is jössz rá,hogy mennyire tudsz szeretni valakit.Teljesen átértékelődik benned mindent.Remélem nemsokára átérezheted Niki.
5295. Guccsy (válaszként erre: 5275. - Künde)
2010. dec. 29. 19:10
Én úgy voltam vele,mint Niki.Sőt Stellánál arra is gondoltam,hogy lehettem ilyen hülye,hogy megint bevállaltam.Persze tudni kell,hogy egyik gyereknél se kaptam semmit.Vagyis Stellánál egy Nospát(nem tom hogy kell írni).Mostmár megszépült az egész,de nem hiszem,hogy a közeljövöbe újra gyerkövöt szeretnék.De nem a fájdalom miatt,inkább a fáradság.
5294. Guccsy (válaszként erre: 5266. - Moknika)
2010. dec. 29. 19:06
26 év a korkülönbség.:DDD De van neki egy 8 éves öccse is.Apjának egy fiatal asszonykája van.
2010. dec. 29. 12:58
Köszike mindenkinek a válaszokat:)
2010. dec. 29. 12:15

Ha úgy érzed, válaszd az EDA-t, nekem nagyon jó volt.

Csíkok: Nekem is lettek, úgy a 38. héten, pedig kentem. De én büszke vagyok rá, mert mégis azért lett ilyen a hasam, mert 9 hónapig Anna Baba házikója volt. Amúgy sokat halványodtak már.

5291. kisbögre (válaszként erre: 5290. - 171925f409)
2010. dec. 29. 11:57

Mindegy hogy hogyan szül az ember, milyen fájdalomcsillapítást választ a végeredmény a fontos, hogy van egy gyönyörű gyermeked!!!

Szerintem még ne is sresszelj erre rá, hogy hogyan fogsz szülni!!! Mert akkor a végén nagyon fogsz félni.

Én nem féltem és milyen jól tettem, minden jött magától!!

5290. 171925f409 (válaszként erre: 5289. - Kisbögre)
2010. dec. 29. 11:52
hu jó tudni, hogy ilyenre is számíthat az ember:(Én nekem a gázos megoldás kicsit durvának hangzik akkor ha kell az EDA-t választanám nem tudom miért de az kicsit nem annyira drogos állapotot idéz elő:)
5289. kisbögre (válaszként erre: 5287. - 171925f409)
2010. dec. 29. 11:47

De azok azok a csíkok, az enyém is olyan...

a 38. hétig nem is lett csíkos, de utána, mivel én 39+4 naposan szültem várhatott volna még :)))

Majd kifakul de sosem múlik el! Nem is lesz feltünő!!!

5288. kisbögre
2010. dec. 29. 11:45

Olvasom itt a dolgokat...

Hát az én szülésem viszonylag jó volt így utólag :)))

Pedig azt mondtam többet nem szülök.

Amikor bementem ctg-re 3 ujjnyira voltam kitágulva, nulla fájással. Akkor ugye mivel indított a doki, felmentem a szülőszobára 12kor bekötötték az oxit, kb 10 percenként emelték az adagot és kb így éreztem a fájásokat is. A párom sétált vele, állítólag szaladtam :)))

10 perc, majd 5 és 2, na ekkor már nem volt kedvem se sétálni se szaladni. Inkább csak feküdtem és szívtam a gázt. Voltak nagyon dúrva fájások, kettő között nem szívtam és mikor levettem a maszkot csak néztem a plafont és röhögtem :)))

Hehe ez milyen lehetett :)))

Aztán tulajdonképpen én mindenre emlékszem, kellett volna az EDA!!! De túléltem és itt vagyok.

1 öltésem lett csak mert olyan szépen fokozatosan tágultam. És kb 5 perc alatt varrtak össze. Utána egyedül zuhanyoztam egyedül mentem a szobámba. Fáradt voltam de összességében jó volt.

Másnap éreztem mikor menni kellett volna a babámhoz, hogy basszus mindjárt elájulok, na akkor visszafordultam és inkább lefeküdtem, de többet sem éreztem utána ilyet!

5287. 171925f409 (válaszként erre: 5286. - Kisbögre)
2010. dec. 29. 11:35
Láttam valakinek csúnya lila csíkos lett sajna a hasa akkor az már sosem fog majd elmúlni? vagy azok más csíkok lehetnek?
5286. kisbögre (válaszként erre: 5285. - 171925f409)
2010. dec. 29. 11:33

Én rögtön az elején kentem magam. Hiába... Az hogy ne legyél csíkos, pusztán hajlam kérdése. Ha Anyukád csíkos lett, nagy valószínűséggel Te is az leszel, hiába kened magad drága krémekkel, olajokkal, mint én tettem...

A doki is megmondta, ez kötőszöveti gyengeség és ha meg van rá a hajlam akkor csíkos leszek...

Hát az is lettem, ahogyan Anyukám is az volt és a lányom is az lesz...

2010. dec. 29. 11:13
Sziasztok.Szerintetek majd ha terhes leszek már akkor elkezdhetem magam kenni(Veleda márkájú)krémmel, hogy ne legyek majd csíkos?És érdemes majd a terhesség végén gát krémet is használni?
5284. künde (válaszként erre: 5283. - Moknika)
2010. dec. 29. 10:47
Nálam nemhogy kifogyott, de még a 2 órás varrás alatt is végig szívatták velem, ráadásul úgy hogy azt mondták hogy csak abból lélegezzek, a levegőből ne. Én 3 napig még szédültem utána a gáztól, annyira kómás voltam tőle. Teljesen el volt zsibbadva a fejem.
5283. moknika (válaszként erre: 5280. - Künde)
2010. dec. 29. 10:35

Nálam kifogyott a gáz, ezért elég jól emlékszem mindenre. :)

Andris lefényképezett minket, amikor a hasamra rakták Kisfiút, olyan picike volt és lila és maszatos.

Hát minden esetre nagyon érdekes dolog a szülés és a születés.

5282. maja98
2010. dec. 28. 21:18

Azt hiszem én szültem itt a leggyorsabban, így nem tudom, hogy ha hosszabb ideig tartott volna, mennyire szenvedtem volna, de azért a végén egy pillantás alatt elmúlt a fájdalom, vagy csak az agyam felejtette el, hogy fájna, még azt sem vettem észre, hogy összevarrnak. Én emlékszem Katámra. Kettő vagy három nyomás után mondták, hogy nézzek fel a lábam közé, s akkor megláttam a kis kékségemet. Valami hihetetlen kis kék kis picur volt. Előtte féltem, hogy mi lesz mikor odaadják, de abban a pillanatban ahogy odarakták a hasamra semmi ilyen nem jutott eszembe. Csak az, hogy milyen gyönyörű. Mikor visszanézem a képeket, akkor látom, hogy milyen kis "csúnyácska" volt. Kék színű, deformált fejű (ez ugye azért mert gyorsan jött), meg ugye rajta volt az a fehér máz. De akkor is csak azt éreztem, hogy milyen gyönyörű.

Engem ugyan nem műtöttek, így nem tudom, hogy milyen, de biztos vagyok benne, hogy összehasonlíthatatlan a kettő.

5281. künde (válaszként erre: 5278. - Kismanó86)
2010. dec. 28. 21:04

De a párom azt mondta hogy az arcomon valami leírhatatlan boldog érzés látszott. Állítólag vigyorogtam ezerrel :)

Aranyosak akkor a babák, olyan picikék, csak szuszognak, néznek nagyokat.

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook