Szegedi kismamák vagy babavárók! (beszélgetés)
Mondjuk azért mindenhol ki kell venni a részem a konyhai munkában. Meg a napokban csináltam egy rakat mézeskalácsot, aminek tegnap sikerült egy részét kidekorálni. Most csináltam életemben először. Meguntam rendesen, de azért minden évben meg fogom csinálni. Olyan jó kis karácsonyi hangulatot csinált.
Meg most tervezzük, hogy párom családjában a három unokatestvér átvállalja majd ezt a családi szokást, hogy mindig valakinél tartjuk a szentestét. Talán már mire a kistesó nagyobb lesz addigra el is kezdjük majd :D
Látom mindenki nagyon készül már a karira. Nálunk szegedi halleves lesz, de Zsolti keresztjéék bajait is szoktak csinálni. Én mind a kettőt szeretem, csak a tésztát nem rakom bele.
Nekem most nem kell szinte semmit sem karira előkészíteni. Nálunk az a szokás, hogy nem igazán töltjük itthon az ünnepeket, inkább rokonoknál. Szenteste a párom rokonainál, mindig másnál, aztán első vagy második napon pedig az én rokonaimnál. Valahol jó ez, hisz a szeretteinkkel vagyunk, csak mégis úgy szeretnék meghitten itthon is lenni. Kár hogy nem lehet kettészakadni.
köszi a receptet és kb. mennyi mézet?Én azt szoktam cukor helyett inkább használni.
Stellával is a napokba meg akarom kóstoltatni,remélem nem üti ki.
Langyos cukros tejbe beáztatom a felkarikázott kiflit, vagy gubarudat, majd egy tálba szórok cukros mákot, rá jön egy sor áztatott kifli, majd mák, kifli, mák stb... Én mézet is szoktam rakni rá.
Kisfiúnak csinálok kicsit külön babatejjel, kevesebb mákkal és csak pici cukorral.
Az a csepp nekünk se használt. Amíg apró volt
Boti inkább a Nasivint fújtuk neki mi is.
akkor végülis az ügyeletre is be tudjátok vinni ha lebetegedne.De reméljük nem kerül rá sor.
Kinél mi lesz a kraácsonyi menű?
nem tudom Ricsinek mi a a baja, mert a lázon kívül nincs tünete. Nem folyik az orra, nem köhög, nem rekedt...
nem tudom elvigyem e dokihoz. Nem egész nap lázas, de tegnap délután is felment egyszer 39-re és éjszaka is. Ja és elég hív a széklete. Lehet a foga? Lehet a fogtól több napig láz?
Nem szívesen viszem dokihoz, csak ha muszáj, mert még 2 féle vírust összeszed.
Sziasztok!
Nekünk viszonylag jó éjszakánk volt! Én is párologtatok Petránál. Guccsy mi az a Dia-izé, amit mondtál? Ez engem is érdekelne, és hol lehet kapni?
Petrának fújom az Aquamarist utána leszívom és utána csöppentek azzal amit a dokinő felírt, ilyen piros szemcsepp, asszem Rifampicin a neve. De annyira nem jó ez a csöpp. A nasivin jobban kidugítja neki. Mindenesetre már nem jön neki annyi váladék mint vasárnap...
Remélem gyorsan meggyógyul!
Jobbulást a többieknek is!!!
Sziasztok!!!!
Szegény Kata és Ricsi.Jobbulást nekik!!!Maja szívás elött fújsz neki tengeri sós orrsprayt?Az nem lazítaná fel neki?Stellának is olyan nehezen jön ki a váladék a nózijából.Én éjszaka szoktam neki párologtatni Diapulmont.Nem olcsó,de sokáig tudod használni.Attól szoktak kapni levegőt a gyerköcök.
Sziasztok!
Maja milyen köptető adsz neki?
Nekem mondott délelőtt valamit a doki, de sajna elfelejtettem, aztán persze a patikában mondtam hogy adjanak valamit, végül mondta a patikus hogy adjak neki Sinupretet.
De azért nekem kicsit erős, hogy olyat adjak a gyereknek amiben alkohol van, meg a másik, hogy undorodik az ízétől!
Orrcseppet is használunk meg Akvamarist, ami elvileg oldja a váladékot, hogy ki lehessen szippantani. De jelenleg még semmi nem jön az orrából. Ami jön, azis csak azért mert ugye hisztizik a lefogás miatt. Katám nem a porszívótól fél, hanem hogy le kell fogni, s nem mozoghat, s nem veheti a kezébe azt az érdekes kütyüt. Érdekes egy csajom van.
Ja nem is meséltem, hogy a váróban már megint lerohant egy kisfiút. Mászkált a váróban a kisfiú, s Kata alig maradt meg a kezemben. Hát leraktam. Odarohant a fiúhoz, s átkarolta. A kisfiú megijedt és odabujt az anyukájához. Aztán Kata még egyszer meg akarta ölelni, a kisfiú meg kirántotta magát Katám "szorításából", s szegény csajszit majdnem hátralökte ijedtében. Nem egy szívbajos lányom van. Azt hiszem még sok bajom lesz ezzel a mindenkit megszeretgetek, megölelgetek tulajdonsággal. Nem minden gyerek díjazza, ha majdnem fellökik a szeretetükkel.