Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán fórum

Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
207. varbóc (válaszként erre: 206. - Gurzau.maria)
2018. nov. 26. 13:26

Szóval korábban én is minden gasztro fesztiválra, bor és pálinka bemutatóra, kézműves készítmények vásárára eljártam. MONDOM: ELJÁRTAM... Ma erről nem beszélhet velem senki.

Az ok: A mezőgazdasági Múzeum környékén 2016 évben megrendezett mangaliva gasztrófesztiválon a legkiválóbb hentesek és tenyésztők mutatták be termékeiket. Én esküdtem a Gyula és Békés környéki készítményekre. Szóval vettem potom 5500 forint/kiló békési vastag kolbászt 1,5 kilót..... Életemben olyan mócsingos, ízetlen és később büdös készítményt nem vásároltam...A kapzsiság és a mérhetetlen pofátlanság ma már jó látszik a látogatottságon is....

Jó hagymást vért csak otthon, vagy disznóvágáskor...

Puszi mindenkinek....

206. gurzau.maria (válaszként erre: 205. - 0e40d7eb14)
2018. nov. 26. 13:15

Mennyiiiii?? Nem szégyenlősek...

Ezek szerint nálam a fiúk csak úgy lazán megettek pár tízezer forintot :DDD Váljék egészségükre! ♥

205. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 198. - Gurzau.maria)
2018. nov. 24. 18:14

Hagymás vér:

Gyerekkoromban ettem utoljára, és nagyon szerettem.Az ősszel elmentünk egy gasztro fesztiválra, nézelődünk, bámészkodunk, hát mit látok? Óriás serpenyőben hagymás vér...Na, ezért sorba kell állni..Így is lett.Kértem egy adagot elvitelre. A párom állt a hátam mögött a pénzzel, de még jó hogy álltak mögötte is.Majdnem kidőlt az összeg hallatán:3600.-Ft.

Legközelebb majd ..nem lesz legközelebb. Mese vége.

204. varbóc
2018. nov. 24. 14:17
Szóvak jó annak akinek van aprójószága. akkor eszik finom levest, amikor akar.... Irigykedem, tehát vagyok....
203. gurzau.maria (válaszként erre: 199. - 12d083b51b)
2018. nov. 20. 13:01
Finom bizony, de nekik még elég zsenge a kúsuk, nem pörköltnek való ;) Viszont lesz majd belőlük finom leves meg pecsenye. :)
202. gurzau.maria (válaszként erre: 201. - Varbóc)
2018. nov. 20. 13:00
Maradt még belőle elég! Újítani szerettünk volna a baromfiudvarban, emberem intézte a naposcsibéket, 15 darabot. Egynek lába kélt, így most 3 jérce van és 11 (vagyis most már csak 6) kakas. :D
201. varbóc (válaszként erre: 198. - Gurzau.maria)
2018. nov. 20. 06:31
Jó a fiúknak, baj a kakasoknak....
200. varbóc (válaszként erre: 197. - 12d083b51b)
2018. nov. 20. 06:29
Legközelebb előkeresem a leírását és feltöltöm.
199. 12d083b51b (válaszként erre: 198. - Gurzau.maria)
2018. nov. 19. 14:16
Ó szegény kakasok! Ha tudták volna, nem nőnek ilyen szépre. Finom is a kakas-pörkölt.
2018. nov. 19. 12:48

Sziasztok!

A hétvégén levágtunk 4 kakast, valamint húrkákat isgyártottunk ;) Lett tüdős, májas, véres. Egy adag a hűtőben várja a sorsát, a másik kettő ment a fagyóba.

Csak akkor sütöm majd le, ha elfogyott a főtt kaja ;)

Ja! Azért a fiúk, a jó munka örömére kaptak egy kis hagymásvért is :D

197. 12d083b51b (válaszként erre: 196. - Varbóc)
2018. nov. 19. 12:37

Örülök, hogy tudtam segíteni. Valamikor régen én egy karvastagságú füstölt szalámit gyúrtam így össze.


Én tegnap zöldséges grízgaluska levest, és töltött paprikát csináltam.


De ezt a szálas savanyú káposzta levest nem ismerem. Ha lesz időd, feldobod a receptjét? Előre is köszi.

196. varbóc (válaszként erre: 192. - 12d083b51b)
2018. nov. 19. 11:14
Köszönve a jó tanácsot tettem hozzá még frissen darált sertéshúst és gombócok lettek belőlük. Egyébként nagyon firom is lett.. Én szálas savanyú káposztalevest készítettem - természetesen saját házi káposztámból. A jó házi ételeket szeretem nem a ma nagyon felkapott ilyen olyan ételeket.
195. 12d083b51b (válaszként erre: 194. - Varbóc)
2018. nov. 15. 10:32
Nem mondtad, mi lett a kolbász sorsa!
194. varbóc
2018. nov. 15. 09:39
megyek téliesíteni, de a főzésre már tavaszig várni kell...
193. varbóc (válaszként erre: 192. - 12d083b51b)
2018. nov. 5. 07:29

Köszönöm a hasznos tanácsot !

Puszi !

192. 12d083b51b (válaszként erre: 191. - Varbóc)
2018. nov. 4. 09:11

Ha friss, és nincs megfüstölve, kapd ki a bőréből és gyúrjál még hozzá egy kis darált húst.

Ha pedig már így nem menthető, akkor majd a bablevest, amikor főzöd, ne sózd meg!

191. varbóc
2018. nov. 4. 08:36

ma szép idő van, de nincs kedvem bográcsozni.

Tegnap a nagyobbik fiam megjött Gyuláról és hozott kolbászt. Hát jól elkészített, de nagyon sós... Mi lesz ebből egy hónap múlva?

190. gurzau.maria (válaszként erre: 185. - Varbóc)
2018. okt. 29. 13:33
:DDD A vörösbortól majd bolondokat gondoltok és a pálinkától meg is csináljátok őket! :DDD ♥♥♥
189. varbóc (válaszként erre: 188. - 12d083b51b)
2018. okt. 29. 04:52
Lesz pacal, de csak tavasszal !
188. 12d083b51b (válaszként erre: 187. - Varbóc)
2018. okt. 27. 13:59
Ha így van, nagyon sajnálom! Akkor abból a pacalból már nekem nem marad! :))
187. varbóc (válaszként erre: 186. - 12d083b51b)
2018. okt. 27. 12:35
Akikkel együtt leszek azok mind imádják. Ezért is van, hogy a baráti társaság szabad tűzön főz. Igy nem zavarjuk azokat sem, akik kifejezetten fanyalognak tőle.
186. 12d083b51b (válaszként erre: 185. - Varbóc)
2018. okt. 26. 07:20
Azt azért kérdezd meg előtte, hogy mindenki szereti-e a pacalt. Jelentem én imádom! Nagy szívás lenne, ha dolgozol vele, és néhányan csak zsíros kenyeret hagymával!! ennének! :))
185. varbóc (válaszként erre: 184. - Gurzau.maria)
2018. okt. 26. 06:58

Bingó !

Marad a vörösnoros, csülkös pacal. A tűz melegyt, a csülök erőt ad, a pacal meg elég büdös ahhoz, hogy minél hamarabb takarodjak be a jó meleg szobába - mert bizony már jönnek a minuszok is....

Puszi mindenkinek !

184. gurzau.maria (válaszként erre: 181. - Varbóc)
2018. okt. 24. 12:06
Pásztortarhonyát gazdagon (hús+kolbász), székelykáposztát (perste tejfölösen), palócgulyást (az utolsó piaci zöldbabokat felhasználva), klasszikus bográcsgulyást, vörösboros csülkös pacalt (amennyiben hajlandók pacalt enni), pincepörkölt...
183. 12d083b51b (válaszként erre: 182. - 0e40d7eb14)
2018. okt. 24. 07:03
Vagy csülökpörkölt, és a végén belefőzöd a krumplit is. Akkor már csak a kovászos uborkát kell mellé rakni az asztalon + friss kenyér
2018. okt. 24. 07:00
Babgulyás? Azt idős, fiatal szereti.Hozzá előre süthető pogácsa, vagy kelt kalács pl.diós.
181. varbóc
2018. okt. 24. 04:47
a hétvégén főznöm kell, mert "iudősek napja " lesz. Mit főzzek 40-45 embernek?
180. varbóc (válaszként erre: 179. - Gurzau.maria)
2018. okt. 19. 04:07

Itt kissé elromlott az idő. Jön a hidegfront, de eső nem lesz. Én nem megyek ki a fiatalokkal, hagyom, hogy élvezzék a szép őszi napokat.

Főzni akarnak: szokás szerint gulyást...

179. gurzau.maria (válaszként erre: 178. - Varbóc)
2018. okt. 18. 14:33
Nálam nem hosszú, nem is tervezek kinti főzést, bár ki tudja... :)
178. varbóc
2018. okt. 18. 05:02
Készülődik a fiatalság a hosszú hétvégére. Csak az időjárás legyen jó....
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook