Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán (beszélgetős fórum)
Szóval korábban én is minden gasztro fesztiválra, bor és pálinka bemutatóra, kézműves készítmények vásárára eljártam. MONDOM: ELJÁRTAM... Ma erről nem beszélhet velem senki.
Az ok: A mezőgazdasági Múzeum környékén 2016 évben megrendezett mangaliva gasztrófesztiválon a legkiválóbb hentesek és tenyésztők mutatták be termékeiket. Én esküdtem a Gyula és Békés környéki készítményekre. Szóval vettem potom 5500 forint/kiló békési vastag kolbászt 1,5 kilót..... Életemben olyan mócsingos, ízetlen és később büdös készítményt nem vásároltam...A kapzsiság és a mérhetetlen pofátlanság ma már jó látszik a látogatottságon is....
Jó hagymást vért csak otthon, vagy disznóvágáskor...
Puszi mindenkinek....
Mennyiiiii?? Nem szégyenlősek...
Ezek szerint nálam a fiúk csak úgy lazán megettek pár tízezer forintot :DDD Váljék egészségükre! ♥
Hagymás vér:
Gyerekkoromban ettem utoljára, és nagyon szerettem.Az ősszel elmentünk egy gasztro fesztiválra, nézelődünk, bámészkodunk, hát mit látok? Óriás serpenyőben hagymás vér...Na, ezért sorba kell állni..Így is lett.Kértem egy adagot elvitelre. A párom állt a hátam mögött a pénzzel, de még jó hogy álltak mögötte is.Majdnem kidőlt az összeg hallatán:3600.-Ft.
Legközelebb majd ..nem lesz legközelebb. Mese vége.
Sziasztok!
A hétvégén levágtunk 4 kakast, valamint húrkákat isgyártottunk ;) Lett tüdős, májas, véres. Egy adag a hűtőben várja a sorsát, a másik kettő ment a fagyóba.
Csak akkor sütöm majd le, ha elfogyott a főtt kaja ;)
Ja! Azért a fiúk, a jó munka örömére kaptak egy kis hagymásvért is :D
Örülök, hogy tudtam segíteni. Valamikor régen én egy karvastagságú füstölt szalámit gyúrtam így össze.
Én tegnap zöldséges grízgaluska levest, és töltött paprikát csináltam.
De ezt a szálas savanyú káposzta levest nem ismerem. Ha lesz időd, feldobod a receptjét? Előre is köszi.
Köszönöm a hasznos tanácsot !
Puszi !
Ha friss, és nincs megfüstölve, kapd ki a bőréből és gyúrjál még hozzá egy kis darált húst.
Ha pedig már így nem menthető, akkor majd a bablevest, amikor főzöd, ne sózd meg!
ma szép idő van, de nincs kedvem bográcsozni.
Tegnap a nagyobbik fiam megjött Gyuláról és hozott kolbászt. Hát jól elkészített, de nagyon sós... Mi lesz ebből egy hónap múlva?
Bingó !
Marad a vörösnoros, csülkös pacal. A tűz melegyt, a csülök erőt ad, a pacal meg elég büdös ahhoz, hogy minél hamarabb takarodjak be a jó meleg szobába - mert bizony már jönnek a minuszok is....
Puszi mindenkinek !
Itt kissé elromlott az idő. Jön a hidegfront, de eső nem lesz. Én nem megyek ki a fiatalokkal, hagyom, hogy élvezzék a szép őszi napokat.
Főzni akarnak: szokás szerint gulyást...
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet még főzni a gulyáson kívül bográcsban?
- Mit föztök ti bográcsban?
- Finom kaják bográcsban... (saját ötleteket várok, netes kereső ajánlása nélkül)
- Egy kiadós bográcsban készült Jókai bableves után milyen könnyen elkészíthető desszertet adnátok?
- Paprikás burgonya bográcsban
- Vaddisznó pörkölt bográcsban való főzéséhez szükséges előtte bepácolni? Milyen pácot ajánlanátok?