Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán fórum

Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
237. gurzau.maria (válaszként erre: 235. - ... én)
ma 13:00
Wow! Soha nem főztem még füstölt hússal. Isteni lehet ♥
236. gurzau.maria (válaszként erre: 233. - Geranna7)
ma 13:00
Kocsonyát még nem fagyasztottam, de a húsleveseket rendszeresen, kisebb adagokban, alaplének mennyei!
235. ... én (válaszként erre: 232. - Gurzau.maria)
ma 05:50
Igen, és sz első főzet igen finomra sikerült!Én füstölt csülökkel főzöm.
234. varbóc (válaszként erre: 232. - Gurzau.maria)
ma 05:31
Most még maradt a régi módszer: a hűtőből árusítanak... Csak a jövő héten lesz friss....
tegnap 19:59
Igen! Sőt fagyasztottam is. Külön a levét és a husit.
tegnap 11:35
Halihó! :) A kocsonyafőzési szezon beindult már nálatok?
231. varbóc (válaszként erre: 226. - Hópihe14)
dec. 6. 16:30
Köszönöm az információt. Így már világos.
230. gurzau.maria (válaszként erre: 229. - Hópihe14)
dec. 6. 14:25
Már kattognak a kerekek, tuti átalakítom, mint szinte minden receptet, ami elém kerül :D Van amelyiket jobban, és olyan is, amit kevésbé Babisítok :DDD
229. hópihe14 (válaszként erre: 228. - Gurzau.maria)
dec. 5. 16:24
Nagyon szívesen. Majd írod, hogy ízlett-e, vagy valamit alakítottál-e rajta?
228. gurzau.maria (válaszként erre: 225. - Hópihe14)
dec. 5. 12:38
Köszönöm! Ezt ki fogom próbálni. :)
dec. 5. 10:02

Hogy a rácponty se maradjon ki, talán most karácsonykor más is megpróbálja:


[link]

226. hópihe14 (válaszként erre: 224. - Varbóc)
dec. 5. 09:56

[link]


Paraszt tarhonya, pásztor tarhonya, sok féle-fajta neve van.

Nálunk egyszerűen krumplis tarhonyának nevezzük, ha se kolbász, se hús nem kerül a fazékba:


Hagymát, zöldpaprikát dinsztelek, bele a kockára krumpli, átforgatom, törtpaprika rá, és annyi víz, hogy ellepje. Amikor mindez félig megfőtt, a levét megszaporítom, és ha felforrt, annyi marék (+ még 1 repeta) tarhonyát szórok bele, ahány tányér tarhonyát akarok főzni.


Ha kolbász is megy bele, akkor azt a krumplival együtt rakom bele. Ha u.n. húsos tarhonya, akkor először a húst pörköltként főzöm félig készre, és utána megy bele a tarhonya. Nálunk ez volt az u.n. "szombati kaja" = gyorsan kész. :)

225. hópihe14 (válaszként erre: 223. - Gurzau.maria)
dec. 5. 09:47

Hamis rácponty (ahogy én csinálom)

(először én is a net-ről szedtem le a rácponty receptet)


Nyers krumplit (cukkinit!) uborkaszelőn leszelem, hőálló tálat kevéske olajjal, jó sok tejföllel kikenem, arra a krumpli egyik felét, só-bors, szálára vágott vöröshagyma, karikára szelt z.paprika.

Majd az olajtól lecsöpögtetett konzerv hal. (Persze az élő ponty is megteszi!!!)

Tetejére cikkekre vágott paradicsom (ha ez nincs, akkor sűrítményből egy kis mártást készítek és azzal öntöm fel)

Mindezekre a krumpli másik fele, szintén só-bors és legfölül ismét tejföl. Beborítva a sütőbe, amikor már a krumpli-hagyma-minden megpuhult, födő (fólia) le, és egy kicsi megpirítani a tetejét.

224. varbóc
dec. 5. 04:51
paraszt tarhonya receptje érdekelne,
223. gurzau.maria (válaszként erre: 222. - Hópihe14)
dec. 4. 12:54

Az a hamis ráczponty érdekelne, hogy is van ;) ♥

Káposztábó meg, ahogy mondod, van még a töltöttön kívül sokféle: toros, székely, rakott... lehet válogatni.

Pásztortarhonyára készülök már egy ideje, de azt majd, ha az ember haverja itthon lesz, mert ő még olyat nem evett és úgye egyszer (minél hamarabb) csinálok majd egy olyat?! Persze, hogy persze :D

222. hópihe14 (válaszként erre: 220. - Gurzau.maria)
dec. 3. 14:49
Töltött káposztát nem szoktam, de a jövő hétre én is tervezek húsos káposztát, esetleg szóba jöhet még egyszerű kajaként egy kis köles fasírt valami főzelékkel, és hamis rácponty (olajos hallal) :)) Majd csak kialakul.
221. hópihe14 (válaszként erre: 220. - Gurzau.maria)
dec. 3. 14:44

Ha holnap (kedd-szerda) resztelt máj, csüt-péntek = hagymás bab, szombat: paraszt tarhonya. És vasárnap-hétfőre rakott krumpli.

Akkor 1 hét a 3-ból már oké.

220. gurzau.maria (válaszként erre: 218. - Hópihe14)
dec. 3. 13:30
Hali, mondom, hogy mi van otthon: zöldpaszuly leves (fagyóból, saját), krumplimóring, aprópecsenye (a bespájzolt húsok nyesedékények egy része), csalamádé (van belőle a kamrapolcon), töltöttkáposzta - na ezt muszáj voltam az embernek, de csak 20 db készült. :DDD
219. varbóc
dec. 3. 08:29

Mindenképpen töltött káposzta füstölt csülökkel, házi savanyú káposztávalé.

Halűszlé kizárólagosan pontyból (mást az unokák nem esznek)

Juhtúrós puliszka sok piritott szalonnakockával (süti helyett)

Leves: marhanyakból húsleves májgaluskával és kínált zöldségekkel (levesben főtt hős és zöldségek külön tálon)

Kizárt a sütemény és acukorka. Az unokák berzenkedni fognak, de sebaj.... Igy is elég sok dolog lesz: 5 felnőtt, 6 unoka, 2 vendég 3 gyerekkel)

dec. 2. 07:33

Szevasztok! Nem igazán kell már tolonganom, az elmúlt hónapokban sikerült annyi minden akciósat bespájzolnom, hogy bőven kijön belőlük mindkét ünnep.

Nagyobb gond, hogy odáig még 3 hét van, és olyan "olcsó és nem ráz, has telik vele" kajákat kellene.


Ezen a téren elkelne egy kis segítség, ki mit főz az ünnepek előtti hetekben?

217. varbóc
dec. 2. 04:47
ma ismét megkisérelem a vásárlást. Nagy a tolongás mindenféle üzletben....
216. varbóc
nov. 29. 05:08

Piacon vért kár keresni, mert az árusítása tilos. Érthető is. sokan visszaélnek az adott alkalommal. Gombát sem veszek csak úgy. Ott ahol van ellenőrzés, akkor igen, vagy magam szedem azt, amit valóban jól ismerek.

Szóval nemcsak az ár, hanem az egészségünk is fontos.

nov. 28. 13:18

Mifelénk sem árulják sehol, sőt nem is szabad az itteni előírások szerint.

Ami van az házi vágásból származik. Tyúk, kacsa, na meg persze a disznó :)

214. ... én (válaszként erre: 213. - Hópihe14)
nov. 27. 18:07
Még sehol nem láttam, hogy vért árulnának. Erre felénk biztosan nincs, igaz, erre a vért betöltik hurkába, hallani sem lehet a hagymás vérről.(Ezért is estem neki annak az aranyárban lévőnek.)( A gyerekkorom az az ország másik végében telt, ott sokszor ettük!)
213. hópihe14 (válaszként erre: 205. - ... én)
nov. 27. 14:15

Éppen arról beszéltünk pár hete, hogy a megye-székhelyen csarnokban árulnak bélbe töltött belet, és hogy (majd ünnep után!) átmegyek és veszek hűtő-feltöltéses mennyiséget. De az árát nem tudom.

Azt megértem, hogy készen, fesztiválon, sátorban, bográcsban, akárhol valamivel drágább mint a csarnokban sütés előtt. De ezek szerint lehet, hogy el se induljak?

Ezt bizony ki kell nyomozni, mert én sem szeretnék több ezret adni 1-2 kg vérért.

212. gurzau.maria (válaszként erre: 210. - ... én)
nov. 27. 13:03
Értékelték ők anélkül is, de a legközelebbinél tutira elmesélem, csak úgy, miheztartás végett! :DDD
211. gurzau.maria (válaszként erre: 208. - ... én)
nov. 27. 13:03
Szegény fejed! Még fel is emlegetik! :DDD
210. ... én (válaszként erre: 206. - Gurzau.maria)
nov. 26. 13:52
Egészségükre!(legközelebb ha eszik, majd meséld el nekik, micsoda kincset kaptak, így értékeljék)
nov. 26. 13:50
Imádom a szabadban fött ételeket.Annyi finomat lehet fözni.
208. ... én (válaszként erre: 207. - Varbóc)
nov. 26. 13:49
Hát én is így vagyok vele, csak nézelődni megyek el ilyen fesztiválokra, piszok drága minden. Sajna hagymás vért sem fogok mostanság enni, még ismerősöm sincs, aki meghívna rá.De erre a 3600.-Ft-osra legalább fogok emlékezni!(A párom tesz róla)DDD...
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook