Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán fórum

Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
267. varbóc (válaszként erre: 266. - 12d083b51b)
2019. jan. 15. 08:38
Használom is. Egyébként már eléggé patinás, szép fekete. Őrzöm, mint a kincset, hiszen apámtól kaptam anno 70 éve, születésnapomra
266. 12d083b51b (válaszként erre: 265. - Varbóc)
2019. jan. 15. 08:12
Az a natúr öntött vas, azt használnám a helyedben bármire, a többi maradhatna nyugodtan a gyűjtemény része! :)
265. varbóc (válaszként erre: 264. - 12d083b51b)
2019. jan. 14. 17:29
Van zománcozott öntöttvas, van natúr öntöttvas, halfőző zománcozott, alföldi zománcozott és rézbogrács is. Valaha gyüjtöttem....
264. 12d083b51b (válaszként erre: 262. - Varbóc)
2019. jan. 14. 14:51
Milyen fajta? Zománcozott, vagy nikkelezett, vagy az öreg vas-bogrács, ami már kellőképpen bejáratódott az évek folyamán?
263. gurzau.maria (válaszként erre: 262. - Varbóc)
2019. jan. 14. 13:00
És milyen kép rajzolódott ki a bogrács alján? Vagyis mi fog főni benne?
262. varbóc
2019. jan. 13. 11:10
Tegnap elővettem a bográcsomat és jól megnéztem. Ennél tovább még nem jutottam.... Az ablakom előtt néhány vetési varjú kukucskált be és az mondták: kár, kár...
261. varbóc
2019. jan. 10. 05:40
BUÉK
260. gurzau.maria (válaszként erre: 259. - 12d083b51b)
2019. jan. 9. 14:47

BUÉK!!

Milyen jól mondod :DDDD

2019. jan. 9. 08:13

BUÉK mindenkinek!

Nincs azzal a pár kilócskával semmi baj, az idei tél keményebb, mint korábban volt, kell az a kis plusz réteg a derekunkra, különben megfázik a vesénk! :))

258. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 256. - Varbóc)
2019. jan. 8. 14:53
Nem baj az a kis zsírréteg, kell az a fűtéshez. Kevesebb tüzelő fogy legalább..DDD...
257. gurzau.maria (válaszként erre: 256. - Varbóc)
2019. jan. 8. 14:09

Kikérem magunknak! Ahogy azt már olvashattad:

Aki egész évben szorgalmasan evett, azon alig látszik meg a Karácsony! :DDD

Most még én is felszedtem 1 kilót, pedig nem szokott változni a súlyom a téli ünnepek alatt.

Azt, hogy az emberem mennyit szedett fel, meg se merem tippelni!!! :D

256. varbóc (válaszként erre: 255. - Gurzau.maria)
2019. jan. 7. 16:31
Nincs ezzel nagy baj, csaj az, hogy híztunk és nagy lett a zsírrétegünk....
2019. jan. 7. 12:55
Szép új évet kedvesek! Látom, nem volt túl nagy mozgás, mindenki szabadságolta magát. :D
254. varbóc
2019. jan. 2. 05:40

BUÉK mindenkinek !

Sikeres volt a tárkonyos levesem. Igaz, hogy nem mertem sokat csinálni belőle.

253. Guruljka (válaszként erre: 251. - Varbóc)
2018. dec. 24. 04:18
Én úgy tudom, tárkonyos bableves meg tárkonyos becsinált leves van, a tárkony csak fűszer benne, nem fő alkotórész.
2018. dec. 23. 19:34

Ahogy gyermekszív nagyon várja,

mikor lebben angyal szárnya,

úgy kívánok én is Nektek

Boldog Karácsonyi Ünnepeket!

251. varbóc
2018. dec. 18. 05:54

Jó reggelt !

Ki tud egy igazi erdélyi tárkonyos leves receptet?

2018. dec. 15. 13:55
Erre is elolvad ahogy lehull. :(
249. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 248. - Varbóc)
2018. dec. 15. 12:47
Itt már olvad, sajnos.
248. varbóc
2018. dec. 15. 10:46

Szép napot mindenkinek !

Nálunk esik a hó, már 7 centis.

247. ab61752c45 (válaszként erre: 246. - Varbóc)
2018. dec. 14. 08:37
Bacher Iván,Nóz.orrát én sem teszek bele.hagymát csak egyet,sok fokhagymát,borsot, sót.na meg disznó alkatrészeket.
246. varbóc
2018. dec. 14. 08:25
Van disznótoros kocsonya is - a falu idős gazdaasszonya szerint. Kérdeztem, hogy az milyen hozzávalókból van? "Szóval, amit nem szeretnek: orra - tudod a túrója - a lába körmei az eső csuklóig, a farka, fülei, nyelve, meg sok-sok perzselt bőr. És bizony hagyma, sok fej fokhagyma, fűszerek aztán víz és had pöcörögjön estig."
245. ab61752c45 (válaszként erre: 243. - 0e40d7eb14)
2018. dec. 13. 18:21
én majd szilveszterre főzök.ugyan csak disznólábat,bőrkét láttam,majd veszek hozzá egy kis csülköt.vagy Pesten majd körülnézünk.
244. ab61752c45 (válaszként erre: 233. - Geranna7)
2018. dec. 13. 18:19
én is úgy szoktam,ugyan hol olvastam volna,mint a magyar konyhában.de állítólag egyben is lehet.
243. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 242. - Gurzau.maria)
2018. dec. 13. 17:39

Bizony finom. Irigyellek a kocsonyád belevalóiért..

Én nem főzhetek bele fület, farkat, a csapat legszívesebben csirkemellből enne kocsonyát. (Szerencsémre én viszont imádom a klasszikus, bőrös,zsíros, cupákos kajákat, ezért nekik szín hús van a kocsonyában, a finomját meg eszem én.)

242. gurzau.maria (válaszként erre: 240. - 0e40d7eb14)
2018. dec. 13. 12:05
Kérek szépen rántott sertéslábat! Még nem ettem, de tuti finom lehet! ♥
2018. dec. 13. 12:04

Sziasztok!

Nálam is megvan a kocsonyának való ;) Fél disznófej, 4 köröm, farok (gerinccel együtt), és még pluszban azt hiszem 4 vagy 6 fül, mert a férjem imádja.

Ebben aztán tényleg füle-farka benne lesz :DDD

240. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 237. - Gurzau.maria)
2018. dec. 13. 06:50
Bizony finom. 1 füstölt csülökhöz 3 db nyelv, 3 szép nagy köröm, egy köteg bőrke,kb 6 liter víz. Nálunk ez az adag. A fiúk nem eszik meg a csontosat sem és a bőröst sem, azt csak én eszem. Ha marad ki főtt köröm, akkor mivel ki van csontozva, jól kidermesztem, és kirántom. (Ha van rántott borjúláb, miért ne lehetne rántott sertésláb?Finom!És lehet tölteni is.)
239. varbóc
2018. dec. 13. 06:33

Jó reggelt !

A piacon megjelent a kicsontozott és felfüstölt disznófej, amit kocsonyához ajánlottak a hentesek. Én még ilyennel nem főztem ételt, ezért kíváncsisággal várom a véleményeket.

238. varbóc
2018. dec. 13. 06:33

Jó reggelt !

A piacon megjelent a kicsontozott és felfüstölt disznófej, amit kocsonyához ajánlottak a hentesek. Én még ilyennel nem főztem ételt, ezért kíváncsisággal várom a véleményeket.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook