Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért dicsőség, ha valaki nem olvas már papíralapú könyvet, újságot? fórum

Miért dicsőség, ha valaki nem olvas már papíralapú könyvet, újságot? (beszélgetés)

1 2
ma 15:18
A könyvek és az újságok is nagyon drágák, aki még megveszi őket, az menő
53. Hansika (válaszként erre: 49. - Kedvesenfanyar)
ma 14:21
egy teenager gyerek vívódása, lázadása, a megszokott és megcsontosodott társadalmi kép ellen.
ma 09:41
Pdf is van meg e olvasó
ma 09:18

A Feltámadást és a Háború és békét tbk. én is olvastam, sőt utólag szégyellem, hogy a Feltámadás volt az egyetlen könyv, amit fiatalkoromban megsirattam.

Zabhegyező - gimis koromban nagyon tetszett, de felnőttként már képtelen voltam végigolvasni, már nem érdekelt a sztori. Ahogy Hansi is írja, úgy látszik a fiatal korosztálynak szól.

E-könyvet nem olvasok, próbáltam, de nem jött be, elegem van a képernyőből napi 10 órában, + napi 1 óra hoxa.

ma 08:34
Én pont az ellenkezőjét vettem észre, egyre menőbb az olvasás és papíralapon még menőbb. Menő lett már kerülni a sok képernyőt, hát így, plusz fiatal sztárok/influencerek tartanak olvasóklubokat pl. Dua Lipa
49. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 43. - Hansika)
ma 08:23

Elkezdtem olvasni, tetszett is, bár olvastam érdekesebb, a lelkemet sokkal-sokkal jobban megérintő regényt.

Azért olvastam volna, mert minden filmben azt olvastam fantasztikus.

Elhagytam, kb. a felénél tartottam, aztán el is felejtettem, hogy folytatni kellene. Majd egyszer.

48. I-I-I (válaszként erre: 36. - Titkos üzenet)
tegnap 22:54

A Feltámadást is olvastam, meg az Anna Kareninát Tolsztojtól. Mindkettő nagyon tetszett.

Miért vágom a németet? 😊 Mert tanulom.

47. Violka
tegnap 22:29
Papíralapú nyomtatott könyvet szeretem. Annál nem kell attól tartanom, hogy lemerül az akku, elromlik a szerkezet. Kinyitom, olvasom bárhol vagyok segédeszközök nélkül.
46. Kacsahercegno (válaszként erre: 41. - Channa*)
tegnap 22:12
Ráadásul Salinger többi regénye/novellája nagyon jó, csak az egy ilyen kakukktojás, azért is érthetetlen.
45. Hansika (válaszként erre: 44. - Channa*)
tegnap 22:12
persze, hiszen nem vagyunk egyformák, nincs ezzel semmi baj
44. Channa* (válaszként erre: 43. - Hansika)
tegnap 22:09
A téma se tetszik és a hangulata se. Nem egy regény téma szerintem.
43. Hansika (válaszként erre: 41. - Channa*)
tegnap 22:01

nekem a zabhegyező régen, még fiatalon nagyon tetszett

magyarul ezt találtam róla

A regény főhőse Holden Caulfield 17 éves amerikai gimnazista, akit éppen a negyedik iskolából rúgtak ki. A cselekmény egy meg nem értett, a társadalmi konvenciókat befogadni és gyakorolni képtelen s ezért mindenünnen kitaszított kamasz fiú háromnapos kálváriája. Holden első személyben mondja el a kicsapása utáni három napjának történetét, melyet New Yorkban éjszakai mulatóhelyeken, kétes hírű szállodában s az utcán tölt el. Közben mindent megpróbál, hogy a világgal, az emberekkel normális kapcsolatot alakítson ki, de sikertelenül. Menekül az emberek elől, de mindenütt hazug embereket talál. Az egyetlen élőlény, akivel őszintén beszélhet, s aki talán meg is érti valamennyire, titokban felkeresett tízéves kishúga. De ő sem tud segíteni: Holden a történteket egy ideggyógyintézet lakójaként meséli el.

Salinger regénye nemcsak a kamaszlélek kitűnő, hiteles rajza, hanem a társadalmi konformizmus ellen lázadó ember kudarcának is szimbóluma.

42. Channa* (válaszként erre: 33. - Kacsahercegno)
tegnap 21:55

Én elolvastam a Bánk bánt. Háromszor!

Minden mondatot háromszor olvastam el, hogy megértsem:DDDD

41. Channa* (válaszként erre: 32. - Titkos üzenet)
tegnap 21:53

A zabhegyezőt!?

Én el nem tudom képzelni, hogy ezt miért tartják nagy műnek az amerikaiak és még sokan.

Végig kínlódtam.

40. Channa* (válaszként erre: 15. - Globus)
tegnap 21:44
Na ige, a kőszívű ember fiai, kicsit nehéz olvasmány, de nem rossz. A film pedig, nagyon jól sikerült. Könyv hű.
39. Channa* (válaszként erre: 13. - Kacsahercegno)
tegnap 21:42
Van ajánlott is, azaz az én időmben volt. Voltak ugye a kötelezők+ajánlott irodalom.
38. Channa* (válaszként erre: 7. - Globus)
tegnap 21:40
A kötelezőket sokan nem olvassák el. Inkább megnézik a filmet, szereznek egy olvasónaplót hozzá, stb., de tuti, hogy a tanulók 50%-a nem vett a kezébe kötelező olvasmányt. És, gyanítom, hogy egyéb könyvet sem.
37. Channa* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:38

Miből gondolod, hogy dicsőség?

Ezt honnan vetted?

Nem vettem magamra egyébként. Én már sok éve nem olvasok papírkönyvet, de van sok-sok (1000 db biztos) papírkönyvem. Nem veszek újakat, mert már nincs hol tárolnom.

Neked, hány darab könyved és mennyit olvastál el?

36. Titkos üzenet (válaszként erre: 34. - I-I-I)
tegnap 20:54

Akkor a Bűn és bűnhődés📙 Neked is ÜTÖTT💥👊💥, na képzeld, a Félkegyelmű🃏 Nekem várólistás⏲️📑, meg könyv kibszarintásba találtam Tolsztoj: Feltámadást✝️! Nem minden felsoroltat ismerek, de a Varázshegy🪄🗻🪄 nagyon felkeltette az érdeklődésemet! 1000 könyv???!! 😵 Az még gombócból🍨🍨🍨 is SOK! Szókratész utazásai GYÁÁÁ, DE BITANG💪💪💪⚔️, meg Coelhinnyót💛 is szeretem, nem érdekel hogy nem értik meg fikázzák! Hát a Brida💖 meg a Veronika💙, Úúristen Kedvenceim⭐⭐!!

Te nagyon VÁGOD a németet🇩🇪, miért is?! 😂😂😂

35. Titkos üzenet (válaszként erre: 31. - I-I-I)
tegnap 20:28

"NÉMETÜL🇩🇪, JÓ NAPOT KÍVÁNOK!" 😃😃

[link] 😍

ÁTVÁLTOZÁS🪳! ŰŰŰ! AZ IGEN! 👏👏👏 🥳

34. I-I-I (válaszként erre: 32. - Titkos üzenet)
tegnap 20:02

Szerintem már kb. 1000 könyvet biztos elolvastam. Első komolyabb olvasmányom A félkegyelmű volt; a Bűn és bűnhődést biztos elolvastam legalább 5x, de a Karamazov testvéreket tartom az író legnagyobb művének. Olvastam A varázshegyet is Thomas Manntól, talán kétszer, most németül szeretném elolvasni. Rengeteget olvastam egy Thomas Bernhard nevű írótól, magyarul-németül. Tolsztojtól olvastam Ivan Iljics halálát, illetve Turgenyevtől az Apák és fiúk c. művet.

Az 1984-et nem olvasnám el megint (szintén olvastam magyarul, sőt, angolul is), viszont a Sötétség délben c. művet többször elolvastam már (magyarul, valamint németül).

33. Kacsahercegno (válaszként erre: 23. - Komor)
tegnap 19:45

A 22-es csapdáját én is gimiben olvastam, meg Salingertől mindent (tőle csak a Zabhegyezőt nem szeretem) és nálunk sem volt valami népszerű az irodalomtanárral. De mindent faltam, ami érdekelt, és szerintem a gyerekek többsége így van, hogyha valahogyan felkelti az érdeklődését, akkor el fogja olvasni. A Bánk bán meg ezt nem fogja elérni így önmagában csak azért, mert dolgozatot írunk belőle...

Szerintem egyébként épp a reneszánszát éli az olvasás, nem feltétlen a "magas irodalom", de a kiadók ontják a mindenféle ún. romantasy könyveket, a fiatal lányok falják :) De szerintem amíg valaki olvas, addig nem tesz magának rosszat, ha ponyvát, akkor azt, de aki azt szereti, az biztos, hogy idővel pár klasszikust is felfedez. Nem biztos, hogy épp a magyar kötelezőket, de ahogy írtad, rengeteg jó könyv van :)

32. Titkos üzenet (válaszként erre: 28. - I-I-I)
tegnap 19:42

Komolyan??! 😵 Neee!! Én a Bűn és bűnhődést kb. 19 évesen olvastam az íróasztalom fölött úgy nyáron🏖️☀️! Első könyveim🥇🥇🥇📙📙📙 között volt, teljesen kivoltam😖💧 tőle, akkora MŰ! Meg Tolsztoj - Ivan Iljics halála✝️, tán életem 3. önállóan olvasott könyve volt, az első Fekete István: Hú🦉💙! HÚÚÚÚ! 👍 Zabhegyezőt még nagyon szerettem💛, az 1984 meg BITANG📕💪💪💪!!! 😃

------------------------------------------

Én nyitottam! Te🫵 is lepakolhatsz ide valamit! Érdekel! :)

[link]

31. I-I-I (válaszként erre: 30. - Titkos üzenet)
tegnap 19:22
Én ma Kafkát olvastam, németül (Franz Kafka).
tegnap 19:20

Én ezt📗 olvastam tegnap, ráadásul napfényben☀️! (próbáltam) 😂😂😂 🌳🦯😐🌳

[link] #könyv📗ajánló

29. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 19:20

Nem értem ezeket a minősítéseket. Miért nem lehet azt elfogadni, hogy különböző elgondolások mentén az egyik ember papíralapon szeret olvasni, a másik pedig digitálisan?

Jómagam mindkét típusú könyvet vásárolom, olvasom.

Szükség van a könyvekre, de nem ilyen sokra. Rengeteg nem kel el, mert nem tudják megfizetni.

Ezért is van létjogosultsága a digitális könyveknek.

Nálam szempont az erdők védelme is. Lehet, hogy újrapapír, de azt is kivágták valamikor. De ott vannak akkumulátorok az ebook-olvasókban. Melyik ujjamba harapjak?

28. I-I-I (válaszként erre: 27. - Titkos üzenet)
tegnap 19:14
Az orosz klasszikusokat szeretem; Dosztojevszkij a kedvencem.
27. Titkos üzenet (válaszként erre: 21. - I-I-I)
tegnap 19:12
Annyit segítek hogy súlyos spiritusszal🥃 átitatott műveket! Más nem köt le! Talán még a zenei🎵, zenekarok🎵🎵, 20. századi történelem🫡🌐, viccek-kreténségek🃏👈, kontejók👽🛸👾🤖, "csináld magad Uram, ha szolgád nincsen" kreatívkodások🌈 "minden" műfajban, de ezek nem csak könyvek, internet🌐⌨️🖱️ és újságok📰 is! :)
26. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 12. - Fülemüledal)
tegnap 18:58

Az e-book olvasó gyártása során ritka fémeket, energiát és ipari folyamatokat használnak, ezért a kezdeti környezeti lábnyoma viszonylag nagy. Viszont ez az induló terhelés sok könyv elolvasásával "eloszlik", így hosszú távon, főleg a sokat olvasóknak, könyvmolyoknak, már környezetkímélőbb megoldás lehet, mint a papírkönyvek.

Egyébként a papírhoz, sok hulladékot is felhasználnak.

És nem is a fa a legfontosabb tényező, hanem a gyártás során különféle vegyszerek és egyéb ipari anyagok (pl. fehérítéshez és feldolgozáshoz) is szükségesek, ami szintén növeli a környezeti terhelést.

Tehát mindkettő szennyező, ha azt nézzük.

25. gigi>
tegnap 18:55

Én csak papíralapú könyvet olvasok.

Nem szeretem a könyv olvasót.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook