Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán (beszélgetős fórum)
Ma vettem füstölt oldalast, füstölt tarját és nyers csontos csülköt. Egyenlőre ennyi van. Hogy milyen idő lesz kedden az eldönti az utazás napját és a főzés napját is.
Szóval eddig ennyi.
Puszi mindenkinek
Nem csodálom Babikám, már a látványától is csorgott a nyálam :)
Eszméletlenül gusztusos!
:DDD
Helyesbítek: "Cupákos"
Friss kenyér, erőspaprika (zöld, kecskeszervú és chili), valaminta házi sarvalt káposztám volt mellé ;)
Bográcsost főztem szombaton, mert vendégeink voltak. Egy csapat délben, egy este, egy harmadik meg vasárnap...
Nevenincs bográcsos, de ha jobban belegondolok, akkor "Csupákosnak" keresztelem :D
Disznó köröm,, farok, csülök, comb, füstölt farok, hagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma, zeller, répa, krumpli, pritamin és kápia, meg egy egy kis vörösbor...
Köszi! Érdekes! De mi az az ecetes gogos?
Mert a kápiáról gondolom, hogy a paprika, de a gogosról még nem hallottam!
Ez is egy változat ;)
Igen ! Mindenkire gondoltam és a legközelebb pacallevest akarok főzni erdélyi módon vagy románosan ahogy kapom a receptet, mert az, amit a nagyobbik fiam evett Kolozsvárott nem volt megkülönböztethető. Szerinte nagyon finom volt, de az ízesítés itt is jelentősen eltért.
Puszi mindenkinek....
Kedves egészségetekre!
Gondoltál legalább ránk közben?
Mert hogy csuklottam párszor, csak nem tudom még, hogy ki is emlegetett!
Jó munkát!
Megvan a vinettám, holnap sütés. Ma délután még bepácolom a húsokat holnapra. Lesz souvlaki és rablóhús is ;)
Tegnap paradicsom ügyben Miskolcon voltam és hoztam is kb 6 félét: koktél, lucullus, nagy, kicsi, stb. Ma egésznap válogatás, paradicsomlé előkészítés és lecsó. Jó lesz télire.
Mindenkinek szép napot.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet még főzni a gulyáson kívül bográcsban?
- Mit föztök ti bográcsban?
- Finom kaják bográcsban... (saját ötleteket várok, netes kereső ajánlása nélkül)
- Egy kiadós bográcsban készült Jókai bableves után milyen könnyen elkészíthető desszertet adnátok?
- Paprikás burgonya bográcsban
- Vaddisznó pörkölt bográcsban való főzéséhez szükséges előtte bepácolni? Milyen pácot ajánlanátok?