Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán fórum

Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
2018. aug. 8. 10:57

Most értem haza, sikerült megvenni az ünnepre való birkát. Sajnos most belsőséget nem kaptak. Mindegy.

Majd a jövő héten jön egy kis nyugdíj, akkor még visszamegyek, bevásárolok a töltött paprikához a darált húst, és úgy gondoltam, hogy még 4-5 db. rövid körmöt is bespájzolok a fagyóba. Ahogy ismerem magam, ennyi akár karácsonyig is kitart.

116. 12d083b51b (válaszként erre: 114. - Gurzau.maria)
2018. aug. 8. 10:52

Otthon én is csak kibányásztam a paprikából a tölteléket, mert a paprika nem kellett.

Amikor már a magam konyhájában főztem, és nem kell a paprika jelszóval anélkül főztem meg a gombócot, rögtön rájöttem, hogy paprika nélkül még az íze sem az igazi! :))

115. ab61752c45 (válaszként erre: 114. - Gurzau.maria)
2018. aug. 8. 10:51
én is csak pucér gombócokat csinálok,egy kis paprikát belevágok az ízéért.
114. gurzau.maria (válaszként erre: 113. - 12d083b51b)
2018. aug. 8. 10:21

Az enyémek nem eszik a töltöttpaprikából a paprikát :( Épp ezért csak nagyon ritkán készítem.

Ha megkívánjuk, akkor a paprikát felszelem, megdinsztelem, felengedem vízzel, gombócokat rakok bele és besűrítem paradicsomlével ;) Só, bors megy bele és az elengedhetetlen leostyán. ♥

2018. aug. 8. 07:52

Mi a töltött paprikát sohasem a paradicsom mártásban főztük meg, hanem külön lábasban felöntöttük a paprikákat vízzel úgy hogy majdnem ellepje, só-bors-ételízesítő bele, és közben megforgattuk, hogy minden oldalról biztosan puha legyen.

A paradicsom mártást annyival főztük sűrűbbre, hogy a tányérban összekavarodva, pont jó.


No most arra gondoltam, hogy még a héten, jövő héten főzök töltött paprikát is, (mártás nélkül) be a fagyóba télire!

Most még olcsó a paprika, és a disznóhús is elseje után drágább. Majd jó lesz az az év végi ünnepek után egy kis gyomortisztító és pénztárca kímélő kajának! :))

2018. aug. 8. 06:53

Én is ma lecsózok, csak még hoznom kell egy kis vöröshagymát haza, abból nincs csak 1-2 db. De sebaj, mert mára igérték a birkát is, úgy kb. 9 körülre, vele szemben pedig ott van egy zöldséges.


És akkor mára-holnapra lecsó, a többi pedig megy télire!

111. varbóc
2018. aug. 8. 05:17

Mivel a nagy meleg miatt lakásfokságra vagyok "ítélve" és is lecsót fogok eltenni...

Dolgom más is lenne, de a nagy meleget nem bírom...

2018. aug. 7. 10:34
Most, hogy van paprikám, paradicsomom bőven, + van egy db.ka kolbász is, ami sehogy sem akar elfogyni, úgy döntöttem, csinálok egy jó adag lecsót, és lefagyasztom. Majd ha előszedtem, csak a bulgurt (rizs helyett) kell hozzá elkészíteni!
109. 12d083b51b (válaszként erre: 104. - Ab61752c45)
2018. aug. 7. 10:31
Na jó, ha van a családban, aki megeszi, ha belefőzöm! :))
108. gurzau.maria (válaszként erre: 107. - Varbóc)
2018. aug. 7. 08:39
Lekvár és kompót még van, idén nem is tervezek tenni :D
107. varbóc (válaszként erre: 106. - Varbóc)
2018. aug. 7. 04:49
Szóval még alszom: barackról és szilváról van szó!
106. varbóc (válaszként erre: 102. - Ab61752c45)
2018. aug. 7. 04:48
Batask az egekben, de szikvát sem kaptam olcsón !
105. varbóc (válaszként erre: 100. - 12d083b51b)
2018. aug. 7. 04:46

Jó reggelt !

Igazad volt. A piac olcsóbb. Ugyanakkor egy régi ismerősöm - egyetemi, bölcsész végzettséggel zöldségárus és önálló standja van - azt tanácsolta, hogy mindig kedden jöjjek a nagy tétel megvásárlásának igényével, mert akkor biztos, hogy mindenből friss árút kapok. Igaza volt.

Szóval megkezdődött 2-3 héttel korábban a befőzési időszak. Klímaváltozása javából.

Szép hetet mindenkinek !

104. ab61752c45 (válaszként erre: 90. - 12d083b51b)
2018. aug. 6. 12:27
a lányom is kolbásszal főzi a lecsót,de nem eszi meg.
103. ab61752c45 (válaszként erre: 86. - 12d083b51b)
2018. aug. 6. 12:25
nem csak az.mikor én kiteregetek,falun,a szomszéd begyújtja a kazánt.a szemét miatt.öten vannak van benne gondolom tampon,műanyagpalack,mittudoménmi,mert a füst sűrű,fekete.
102. ab61752c45 (válaszként erre: 99. - Varbóc)
2018. aug. 6. 12:22
meg barack sem.
101. gurzau.maria (válaszként erre: 98. - 12d083b51b)
2018. aug. 6. 12:20

Sziasztok!


Pénteken kiszaladtam a piacra. Hagyma, paprika, 30 kg paradicsom, leostyán vándorolt haza velem és péntekre megrendeltem 20 kiló vinettát. Szombaton befőzés volt: a télire való lecsó rotyogott a bográcsban, egyelőre csak 1 adag (5 kg paprika, 1,5 kg hagyma, 2 liter paradicsomlé), a megmaradt paradicsom meg ment üvegbe, lének. :)

100. 12d083b51b (válaszként erre: 99. - Varbóc)
2018. aug. 4. 14:38

A zöldséges üzletekben nálunk is, inkább tolatva szoktam kifelé jönni, ha meglátom az árcédulákat.

Viszont csütörtökön lementem a piacra, és meglepődve láttam, hogy ahhoz képest harmadáron!!! lehet vásárolni! Hát azt hittem elájulok!

Nem azt mondom, hogy a krumplit, tojást is, de az összes zöldség-gyümölcs ott szinte ajándék-áron megy!

Nézz szét te is, talán olcsóbb!

2018. aug. 4. 04:41
Most hétvégén az őszi befőzésre gondolok én is. Még várok egy kicsit, mert az árak az egekben vannak.Biztos, hogy elteszek lecsót és csalamádét nagyobb mennyiségben mert az unokák nagyon szeretik. Az igazi bánatom az, hogy ebben az évben egyetlen szem szilvám se termett: a tavaszi fagy mindent megoldott.....
98. 12d083b51b (válaszként erre: 97. - Gurzau.maria)
2018. aug. 3. 11:20
Én is éppen tegnap gondoltam rá, hogy esetleg pár főzésre való lecsó alapot csinálhatnék. :))
2018. aug. 3. 11:12
Hétvégi szórakozás: lecsó télire. Naná, hogy a bográcsban fogom főzni! ;)
96. gurzau.maria (válaszként erre: 94. - Varbóc)
2018. júl. 31. 10:03
Biztos finom lesz!
2018. júl. 31. 06:29

Azért nagyon ne sajnáljatok! Egyszerűen az utóbbi években a füstöltet (melegen) sütve-főzve nem bírja a gyomrom.

De pl. a füstölt kolbász nyersen, hidegen, az jöhet. És a főtt füstölt csülök is jöhet, ha már 1x kihűlt a hűtőben. :))

2018. júl. 31. 05:08
Az augusztus mindig kedvelt hónapom volt. Remélem lesz módom főzni is.
93. gurzau.maria (válaszként erre: 90. - 12d083b51b)
2018. júl. 30. 10:27
Nálunk ki nem maradhat belőle, az emberem követeli... :D
2018. júl. 30. 04:17
Persze a kolbász kihagyható, de úgy mégis kívánatosabb...
91. geranna7 (válaszként erre: 90. - 12d083b51b)
2018. júl. 29. 10:52
Egek!!Kihagyni?? ÓÓ Nem!!! :D :D
2018. júl. 29. 07:56

Tegnap valahol, valamit keresgéltem, és egyszer csak előttem egy kép egy tányér öreg tarhonyáról. Persze rögtön beugrott, hogy én a felsorolásból símán kihagytam a füstült kolbászt!

Persze, mert én amióta saját konyhát vezetek, a paprikás krumplit és a tarhonyát kolbász nélkül készítem.

Egyszerűen ebben a két ételben a kolbász nekem nem kell!!!

89. 12d083b51b (válaszként erre: 88. - Varbóc)
2018. júl. 28. 06:42

A konyhában csak úgy szépen, gázon, hagymát pirítok, bele a krumpli, törtpaprikával felöntve, ha félig kész, tarhonya bele.


Bográcsban: szalonnából zsírt fakaszt, töpörtő ki, hagyma bele, tarhonya bele, megpirít, törtpaprikát rá, félig megfőtt, krumpli is bele.


De ezt így nem igazán csináltuk. Akkor már inkább a galambhúsos tarhonyaként indítottuk, ahol először a galambpörkölt, és abba került bele a krumpli, tarhonya... ne tudd meg, a húsos tarhonyák királynője!! :))

88. varbóc (válaszként erre: 86. - 12d083b51b)
2018. júl. 28. 05:27

A panel lakások erkélyén illik gázzal főzni. Sokan betartják.

A bográcsban való főzésről: a kunsági birkapörkölt nemzeti eledelünknek lett minősítve. Én ettem ilyen módon főzött birkát Kisújszálláson. Valóban a lassú tűzön való főzés a titok nyitja.

No és hogy főzöd az öreg tarhonyát?

Szép napot mindenkinek...

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook