Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán (beszélgetős fórum)
Gyönyörű idő van, makis patisszonok után fogok vadászni a piacon. Nagyon szeretik az unokák savanyúságnak elkészítve.
Szép napot mindenkinek !
Igen: ajvárt... amin én is csodálkoztam, de azt mondta, hogy export. Ez csak szerb vagy bolgár lehet... Sajnos én nem kedvelem és oda adtam a kisebbik fiamnak.
Itt hosszú hétvége lesz, de a kisebbik fiam megy ki családostól a házba, én maradok.(Legalább kipihenem magam!). Jó hétvégét !
Gyula bácsi, Kolozsvárról ajvárt?! Nem zakuszkát?
Nálunk is pakolászás volt a hétvégén, közben megfőtt a csülkös-körmös-zöldséges pacal ;) Hosszabb lett a leve mint terveztem, de olyan pillanatok alatt főtt meg a pacal, hogy a krumplit nem mertem beletenni, így az külön főtt babérlevéllel és köménymaggal. Sarvaltkáposztával és még langyos igazi kemencés kenyérrel tálaltam. :)
Nagyon szép idő van. A hétvégén még vár a munka: kertrendezés, favágás befejezése, és felkészülés a téli időszakra.
Biztos, hogy nem főzök semmit sem, mert az sok időbe telik. Nagy fiam Kolozsvárról hozott ajvárt, fűszereket, de gombát már ő sem tudott venni..
az idén én sem teszek el gombasalátát, csak annyit, amennyi a ház körüli erdőkben még jelentkezik...
Puszi mindenkinek
Kérdezd meg tőle, hogy enni akarja-e külön a benne főtt zöldségeket, vagy csak az íze miatt gondolta.
Ha enni akarja, akkor bébi répa, stb. egészben, csak (én félnék), hogy magukba szívják a zsírt, és túl csömör lenne a zöldség.
Ha csak az íze miatt, akkor minél apróbbra darabolni, hogy az ízét, szaftját gazdagítsa.
Tudod, eltelt a nyár, legnagyobb részét bent a lakásban (már aki tehette), mert odakint a nagy forróság.
Az elmúlt 1-2 hétben hirtelen riged ősz, azért ültünk a lakásban.
Ki kell még használni ezt a néhány napot, hetet, amikor kint lehetünk. Tudod, a házimunka megvár, senki sem fog jelentkezni, hogy megcsinálja helyettünk! :))
Ha minden jól megy, akkor október 8-18 között száraz idő és nyár végi hőmérséklet lesz az IdőKép szerint. Furta az oldalam a kíváncsiság és megnéztem a bajor, az osztrák és a Kassa környéki központ szlovák meteorológiai adásait is. Nagyjából minden egyezik. Tehát: szabad tűziek fel, munkára a hétvégén !
Mas Miskolcon voltam, ott esett, de csak egy kis zápor volt. A Bükk hegység csodálatos Szép ősz van az idén...
Az nem semmi... És hányan vagytok erre a sütőre?
Mi csak 4-en vagyunk rendszeresen, de ha vendéget hívnánk, nem lenne elég.A kőműves most adott időpontot, mikor tud jönni, és segít megépíteni a fix bográcsozót.
És arról még nem is beszéltünk, hogy kinek milyen szabadtűzi sütő-főző alkalmatossága van?
Nekem egy házi barkácsolású, lábon álló, autófelni tűzrakó terű, alatta hamutartó, oldalán vascsövön belógatható bogrács tartó -spécin szakaszosan lehet a lánc helyét állítani- a vascsövet kivéve pedig grillrács, vagy sütőlap-tárcsa- rakható rá.Sajnos a tárcsa kicsit kicsi 4 embernek, de nagyobbhoz már nagyobb felni is kellene.A bográcsunk kb.6 literes vasbogrács, amit sajnos nem állok meg, hogy ne sikáljam mindig ki, ezért állandóan rozsdásodik.
Régi, jól bevált, hordozható az egész, és ráadásul olyan embertől vettem, akinek nagy segítség volt a vásárlásom, mert egy láb nélküli rokkant, aki ezzel a sütőgyártással egészítette ki a nyugdíját.
Nincs olyan, hogy de... ha nincs egészség, nincs semmi!
Ha lebetegedsz, akkor már nincs egészség, csak betegség, akkor már nincs mire vigyázni!
Hát addig vigyázz az egészségedre, amíg van! Érted ugye??? Persze, hogy érted! Ne várd meg, míg az élet kényszerít arra, hogy új fontossági sorrendet állíts fel. :)
Biztosan nagyon finom lesz!
Egészségetekre kívánom ♥
Kedves Varbóc!
A legeslegfontosabb minden embernek az egészsége kell legyen!!!
És nem akkor amikor már késő van!!
Jobbulást kívánok neked♥♥
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet még főzni a gulyáson kívül bográcsban?
- Mit föztök ti bográcsban?
- Finom kaják bográcsban... (saját ötleteket várok, netes kereső ajánlása nélkül)
- Egy kiadós bográcsban készült Jókai bableves után milyen könnyen elkészíthető desszertet adnátok?
- Paprikás burgonya bográcsban
- Vaddisznó pörkölt bográcsban való főzéséhez szükséges előtte bepácolni? Milyen pácot ajánlanátok?