Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán fórum

Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
27. 124637ff9b (válaszként erre: 25. - PöttyösPanka)
2018. máj. 4. 12:40
Köszi, utána nézek
26. 12d083b51b (válaszként erre: 24. - 124637ff9b)
2018. máj. 4. 11:53

Aki valóban komolyan tervezi, hogy nyaranta pár alkalommal bogácsoznak, akkor tüzifát vásárolnak, és betárolják. Az a legjobb, ebben az esetben valóban az étel megkapja azt a jellegzetes bográcsos-kissé füstös ízt, illatot is.

Vagy egyszerűbb a gázpalack, egy pörzsolő-fejjel, hasonlóval fűtenek a bogrács alá. Ez esetben a füstöt bizony nélkülözni kell! :))

25. PöttyösPanka (válaszként erre: 24. - 124637ff9b)
2018. máj. 4. 11:49
A tüzépen lehet venni ilyen rekeszben vagy miben. Kb. 6-8 darab hasáb van benne. Bár gondolom nem mindenhol van ez így.
2018. máj. 4. 11:38

Na nekem a legnagyobb gondom a fa.

Van hús, zöldség, tűzrakóhely, 2 bogrács, fűszerek, minden.

De honnan szedjek fát?!

Mások hogy csinálják ezt, ha nem teherautónyi fára van szükségük, csak 6-8 főzésnyire?

23. PöttyösPanka (válaszként erre: 22. - 12d083b51b)
2018. máj. 4. 11:29
Rendben, de fűszert sem kell hoznod, az van itthon. Fát meg csenünk a szomszédból. Én is megéheztem.
22. 12d083b51b (válaszként erre: 21. - PöttyösPanka)
2018. máj. 4. 11:02

Oké, és mindent ami kell. Paprika, hagyma, bors, és a dél-alföldi kubikusok bográcsos pörköltjét megfőzöm nektek. Olyan lesz, hogy mind a 20 !!! ujjatokat megnyaljátok utána!!

Hűtött sör, vagy vörösbor szódával fröccsnek, esetleg hölgyek részére hosszú lépésként mellé, azt viszont te hozod, vagy egy harmadik személy!

Ja és frissen sütött cipót, ill. valami ecetes uborkát mellé.

Hu! De betyárul ráéheztem. Éhes disznó makkal álmodik!

21. PöttyösPanka (válaszként erre: 20. - 12d083b51b)
2018. máj. 4. 10:57
Rendben. Akkor hozz krumplit is.
20. 12d083b51b (válaszként erre: 19. - PöttyösPanka)
2018. máj. 4. 10:54
Te vagy a gazda! Vedd meg mindkettőt! Majd a nagyobbikban megfőzünk kb. 18-20 kg körmöt, a másikban feltesszük főni a krumplit. Ez kb. 25-30 embernek biztos elég, max. marad egy fazékkal, fagyóban eláll.
19. PöttyösPanka (válaszként erre: 18. - 12d083b51b)
2018. máj. 4. 10:48
Néztünk tegnap bográcsot, de az még nincs :( Úgy gondoltam, hogy kellene egy kisebb, 15 l körül, és egy nagyobb 25 l körül. Szóval hányan leszünk, melyiket vegyem meg először?
18. 12d083b51b (válaszként erre: 17. - PöttyösPanka)
2018. máj. 4. 10:16
Oké, nem gond! Van köröm is, pont a méret, se nem túl öreg, se nem malacka körme. Mekkora a bogrács, mennyit főzzünk???
17. PöttyösPanka (válaszként erre: 16. - 12d083b51b)
2018. máj. 4. 10:14
Először legyen köröm, azt jobban szeretem. Aztán úgyis sor kerül a pacalra is :)
16. 12d083b51b (válaszként erre: 15. - PöttyösPanka)
2018. máj. 4. 09:57
Akkor én előkészülök: körömpörkölt vagy pacal legyen???
2018. máj. 4. 09:15
Meghozták a bográcsozónkat, úgyhogy már csak össze kell rakni, és lehet főzőcskézni :)
14. varbóc (válaszként erre: 11. - 612aab10e9)
2018. ápr. 28. 05:42
Gondolom van benne egy kis trüükk is. A jó recept mindenkit érdekelhetne....
13. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 11. - 612aab10e9)
2018. ápr. 27. 22:02
Jajjjjjjjj...Egy pár karika kolbásszal, rozsos friss kenyérrel, kovi ubival...
12. 2104cc91e8 (válaszként erre: 9. - Varbóc)
2018. ápr. 26. 10:00
Egyetértek :)
2018. ápr. 26. 09:57
Nálunk a legnagyobb kedvenc..A szalonnás füstös lecsó bográcsban! Isteni....:)
10. varbóc (válaszként erre: 8. - 86d0584f0e)
2018. ápr. 24. 07:00

Kedves érdeklődők !

Mindenkit, akit érdekel a szabadtüzi főzőcske és sütögetés jöhet....Várjuk szeretettel !

9. varbóc (válaszként erre: 7. - 2104cc91e8)
2018. ápr. 24. 06:57

Kedves Fiti!

Úgy igaz: zárt klub volt, és nem volt túl nagy az érdeklődés sem főleg ötletek és receptek ügyében...

Ma már úgy gondolom, hogy minden témában jól jön egy érdekes vélemény ezért legyen szabadtüzi a téma, megkötések nélkül...

2018. ápr. 23. 15:19
Akinek grillsütője és smokere van, az nem tartozik ide? :)
7. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1. - Varbóc)
2018. ápr. 23. 13:41

Kedves Varbóc!

Az nem fórum, inkább Klub amit korábban indítottál!

Én is olvasgattam volna, de hozzá szólni már nem nagyon tudtam volna, mert nekem kertem sincs :)

Ezért aztán ki is hagytam :(


Most remélem élvezhetem a Ti ötleteiteket, mert

a kerti sütögetés még olvasva is jóóó :D


Mindenkinek kellemes sütögetést kívánok ebben

a korán érkezett nyárban ♥♥

6. varbóc (válaszként erre: 4. - Boldogzokni)
2018. ápr. 23. 09:00
A sütődiszkosz olyan fedeles edény, amibe mindent egyszerre bepakolunk, majd egy nagy tüzet rakunk és a keletkező parázsba rakva, azzal betakarva megsütjük a sütődiszkoszban való ételt. Hihetetlenül finom ételek készíthetők így. A régi Bükk-i, Mátra-i és erdélyi hegyek favágói találták ki ezt a módszert. Reggel elkészítettek mindent és dolgoztak délig. Addig minden elkészült.
5. varbóc (válaszként erre: 2. - 0e40d7eb14)
2018. ápr. 23. 08:56

Ez jó kezdetnek mindenképpen.

Korábban indítottam egy fórumot Bográcsozók klubja néven és számos receptet feltöltöttem. Az új kezdeményezést is így képzelném el, hogy minél több recept legyen megismerhető, a főzési módszerek ismertetésével.

2018. ápr. 22. 09:15
Mi az a diszkosz? Azt nem ismerem.
2018. ápr. 22. 09:14
Még nincs teljesen itt a szezon szerintem. Még csak pillázunk, hogy hopp, meleg lett, hirtelen nő a fű, mi mindent kell csinálni a kertben. De hamarosan elő tudjuk venni a bográcsot is. Szoktunk benne egytálételeket készíteni, a tárcsás sütést annyira nem szeretem, mert nagyon meleg van ott forgatni a dolgokat. A húsokat, zöldségeket inkább grillen csinálom.
2018. ápr. 22. 07:12

Én itt vagyok, és figyelek...

Nálunk a kedvenc a vegyes tárcsázós.Tárcsán sütünk össze mindenféle finomságot, ami épp adódik otthon.Nagyobb darabokra vágom a pl.csirkecombfilét,krumplit, szalonnát,virslit, vöröshagymát, sárgarépát, aztán sütési időnek megfelelően pakolom egymásra a tárcsára, keverem össze, míg minden megsül.Fűszerezése csak a húsnak van, előre egy kis fokhagyma, só, bors,vagy grillfűszer keverék. Isteni!

Bográcsba pincepörkölt a leggyakoribb, de nálunk van egy évente ismétlődő városi program, a bográcsos bableves főzés.És évente nő a létszám, már alig lehet elférni a kijelölt helyen. Sokan főznek és sokan érdeklődnek. Jó buli.

2018. ápr. 22. 03:49

Kedves főzőcskézők !

Korábban indítottam egy fórumot: "bográcsozók klubja" néven, de nem volt sikeres. Sokan vannak, akik szeretik a szabadidőt főzéssel eltölteni, kísérletezni vagy éppen az adott receptek alapján csak főzni.

Mégis: mindenki másként "csinálja" és az ötletek, a jó tanácsok a kis részletekben bújnak meg. Pedig egy közös egyeztetésnek ez lenne a lényege.

Jó volna ha új elképzelések és receptek látnának "napvilágot" ! Bográcsozók, sütődiszkoszban sütögetők, tárcsások, kemencések sütésre-főzésre fel !

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook