Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán (beszélgetős fórum)
Aki valóban komolyan tervezi, hogy nyaranta pár alkalommal bogácsoznak, akkor tüzifát vásárolnak, és betárolják. Az a legjobb, ebben az esetben valóban az étel megkapja azt a jellegzetes bográcsos-kissé füstös ízt, illatot is.
Vagy egyszerűbb a gázpalack, egy pörzsolő-fejjel, hasonlóval fűtenek a bogrács alá. Ez esetben a füstöt bizony nélkülözni kell! :))
Na nekem a legnagyobb gondom a fa.
Van hús, zöldség, tűzrakóhely, 2 bogrács, fűszerek, minden.
De honnan szedjek fát?!
Mások hogy csinálják ezt, ha nem teherautónyi fára van szükségük, csak 6-8 főzésnyire?
Oké, és mindent ami kell. Paprika, hagyma, bors, és a dél-alföldi kubikusok bográcsos pörköltjét megfőzöm nektek. Olyan lesz, hogy mind a 20 !!! ujjatokat megnyaljátok utána!!
Hűtött sör, vagy vörösbor szódával fröccsnek, esetleg hölgyek részére hosszú lépésként mellé, azt viszont te hozod, vagy egy harmadik személy!
Ja és frissen sütött cipót, ill. valami ecetes uborkát mellé.
Hu! De betyárul ráéheztem. Éhes disznó makkal álmodik!
Kedves érdeklődők !
Mindenkit, akit érdekel a szabadtüzi főzőcske és sütögetés jöhet....Várjuk szeretettel !
Kedves Fiti!
Úgy igaz: zárt klub volt, és nem volt túl nagy az érdeklődés sem főleg ötletek és receptek ügyében...
Ma már úgy gondolom, hogy minden témában jól jön egy érdekes vélemény ezért legyen szabadtüzi a téma, megkötések nélkül...
Kedves Varbóc!
Az nem fórum, inkább Klub amit korábban indítottál!
Én is olvasgattam volna, de hozzá szólni már nem nagyon tudtam volna, mert nekem kertem sincs :)
Ezért aztán ki is hagytam :(
Most remélem élvezhetem a Ti ötleteiteket, mert
a kerti sütögetés még olvasva is jóóó :D
Mindenkinek kellemes sütögetést kívánok ebben
a korán érkezett nyárban ♥♥
Ez jó kezdetnek mindenképpen.
Korábban indítottam egy fórumot Bográcsozók klubja néven és számos receptet feltöltöttem. Az új kezdeményezést is így képzelném el, hogy minél több recept legyen megismerhető, a főzési módszerek ismertetésével.
Én itt vagyok, és figyelek...
Nálunk a kedvenc a vegyes tárcsázós.Tárcsán sütünk össze mindenféle finomságot, ami épp adódik otthon.Nagyobb darabokra vágom a pl.csirkecombfilét,krumplit, szalonnát,virslit, vöröshagymát, sárgarépát, aztán sütési időnek megfelelően pakolom egymásra a tárcsára, keverem össze, míg minden megsül.Fűszerezése csak a húsnak van, előre egy kis fokhagyma, só, bors,vagy grillfűszer keverék. Isteni!
Bográcsba pincepörkölt a leggyakoribb, de nálunk van egy évente ismétlődő városi program, a bográcsos bableves főzés.És évente nő a létszám, már alig lehet elférni a kijelölt helyen. Sokan főznek és sokan érdeklődnek. Jó buli.
Kedves főzőcskézők !
Korábban indítottam egy fórumot: "bográcsozók klubja" néven, de nem volt sikeres. Sokan vannak, akik szeretik a szabadidőt főzéssel eltölteni, kísérletezni vagy éppen az adott receptek alapján csak főzni.
Mégis: mindenki másként "csinálja" és az ötletek, a jó tanácsok a kis részletekben bújnak meg. Pedig egy közös egyeztetésnek ez lenne a lényege.
Jó volna ha új elképzelések és receptek látnának "napvilágot" ! Bográcsozók, sütődiszkoszban sütögetők, tárcsások, kemencések sütésre-főzésre fel !
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet még főzni a gulyáson kívül bográcsban?
- Mit föztök ti bográcsban?
- Finom kaják bográcsban... (saját ötleteket várok, netes kereső ajánlása nélkül)
- Egy kiadós bográcsban készült Jókai bableves után milyen könnyen elkészíthető desszertet adnátok?
- Paprikás burgonya bográcsban
- Vaddisznó pörkölt bográcsban való főzéséhez szükséges előtte bepácolni? Milyen pácot ajánlanátok?