Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit föztök ti bográcsban? fórum

Mit föztök ti bográcsban? (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. nov. 27. 14:18
semmit
2011. nov. 27. 13:23
csodakotyvaszt...
2011. nov. 27. 09:09
Kecskepörkölt,halászlé,babgulyás.
2011. nov. 27. 08:04

Birkapaprikást,

Lecsót,

36. labi
2010. nov. 7. 22:49
babgulyást,pörköltet
35. katic
2009. nov. 6. 13:15
halászlét, gulyást
34. smudlaagi54 (válaszként erre: 33. - Ccd9bb7d17)
2008. júl. 26. 20:40
Ezer bocs meg anyamedve,de kiváncsiságból direkt utánna néztem.Beirtam a keresőbe,és ez jött ki.
33. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 30. - Smudlaagi54)
2008. júl. 26. 18:03
valósabb ha régi hortobágyi pásztort kérdezek meg:))
2008. júl. 26. 17:56
Mi főleg gyamét és pörköltet szoktunk főzni vasfazékban.
2008. júl. 17. 20:58
PACALT
2008. júl. 17. 16:49
Ird be a google-ba az öhöm,majd a slambuc szót,és nézd meg.
29. ts
2008. júl. 17. 09:27
Pörkölteket (kakas, csirke, vaddisznó, szarvas, marha, birka); halászlevet, gulyáslevest, palóclevest, paprikáskrumplit, lecsós husit.
28. dogiz (válaszként erre: 23. - Smudlaagi54)
2008. júl. 17. 09:01
A pásztortarhonya tudomásom szerint tarhonya tésztából, az öhön kocka vagy lebbencsből készül, és más ízesitésekkel.
27. dogiz
2008. júl. 17. 08:59
gulyás, babgulyás, ritkán öhönt (a gyerekek, én nem)paprikás krumplit, különböző ízesitésekkel, de inkább nyárson sütünk.
26. smudlaagi54 (válaszként erre: 25. - Smudlaagi54)
2008. júl. 17. 07:01
Bocsi nem akartam flegma lenni.
2008. júl. 17. 06:15
Mint irtam,ahány ház annyi szokás.Az eredeti szerint van benne.Mi például a zöldbab főzeléket krumplival szeretjük,és rántom is meg habarom is.És még meg is ecetezem a végén.
24. cirmesitompika (válaszként erre: 23. - Smudlaagi54)
2008. júl. 16. 08:26
Mi az öhömbe nem teszünk tarhonyát.
2008. júl. 3. 21:27

Mind a kettő hagyományos parasztétel,amit bográcsban készitenek.Más néven is előfordulnak,mint öreglebbencs,pásztortarhonya.

Az öhöm tarhonyával,krumplival,szalonnával készül,a slambuc összetevői is hasonlók,de az lebbencstésztával készül.Sürű laktató mind a kettő,és nagyon finom.Vidékenként is változik természetesen,ahány ház annyi szokás.A google keresöjébe beirva ha rákerestek találtok recepteket.Csak ki kell választani a legszimpatikusabbat,és elkésziteni.

2008. jún. 24. 12:17
SUCIKA 17 - NEK AKARTAM FELTENNI A KÉRDÉST. BOCSI.
2008. jún. 24. 12:16

SYLVIA, BERDOR:


A SLAMBUC ÉS ÖHÖM UGYANAZ?

2008. jún. 18. 09:37
Mindenféle pörkölt,lecsó,gulyás,halászlé,paprikáskrumpli.Azt hiszem,mást nem.
19. berdor (válaszként erre: 18. - Sucika17)
2008. jún. 18. 09:20

Szia!


Mi az az öhöm???

2008. jún. 18. 09:16
babgulyás,halászlé,lecsó, öhöm, pörkölt és majdnem minden ételt
2008. jún. 18. 08:30
Pörkölteket, gulyást, babgulyást, paprikás krumplit, lebbencslevest-ezek a szokásos bográcsos kaják. És: HÚSLEVEST, RÁNTOTT HÚST, FASÍRTOT, LÁNGOST -ezt mind kevés olajban vagy zsírban kell kisütni, nagyon gyorsan.
16. 7934d1ac97 (válaszként erre: 6. - Sylva)
2008. jún. 18. 08:30
Mi az a slambuc? :o
2008. jún. 18. 08:23
borjú- , marha- , csirke- ,bármilyen vadhús- ,birkapörkölt; halászlé;paprikáskrumpli;gulyásleves;
14. s.irma
2008. jún. 18. 08:14
vörös boros marahpörkölt, sertéspörkölt, halászlé, csirkepörkölt, nálunk csak ezek készülnek bográcsban.
2008. jún. 18. 07:56
bármit. gulyást, lecsót, halászlét, pörköltet, paprikás krumplit, babgulyást,még rántottát is csináltunk egyszer :DDDDDD
12. Rekus
2008. jún. 18. 07:17

Tiszai kanutúra alatt bármit megfőztünk bográcsban, akár tésztát vagy rántottát is.

De amire igazán célszerszám azok a levesek, raguk, pörköltek és minden szaftos kaja:)

11. supin
2008. jún. 18. 07:14
Én már babgulyást is főztem. Ígaz a babot azt kuktában főztem hozzá, Mind elfogyott,ísteni lett!!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook