Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sütés főzés praktikák fortélyok fórum

Sütés főzés praktikák fortélyok (beszélgetés)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
303. Bözsi néni (válaszként erre: 302. - 12d083b51b)
2017. aug. 4. 16:16
Hideg tésztasaláta. Csak a tésztát kell kifőzni hozzá. És görög gyümölcsleves - nem kell főzni, és egy nagy tállal lehet belőle készíteni, rá lehet járni.
2017. aug. 4. 14:48

Azon járt az agyam, mit is kellene vasárnapi ebédnek. Meleg van, húst nem kívánok, de azért ízben valami ahhoz hasonlót...

Van egy nagyobb méretű cukkinim, talán a feléből tejfölös paprikást kellene készíteni, a gombapörkölt, tojáspörkölt mintájára, egy kis nokedlivel. Van még kovászolt cukkini is hozzá savanyúnak.


Valakinek valami más ötlete, ami gyorsan kész, hogy ebben a melegben ne kelljen a konyhában nekem is megfőnöm??? :))

301. 12d083b51b (válaszként erre: 300. - Varbóc)
2017. aug. 1. 07:56
Ha megcsinálod, írd meg, milyen lett!
300. varbóc (válaszként erre: 299. - 12d083b51b)
2017. aug. 1. 07:37

Köszönöm a tippet !

Valóban a kis patisszonok lesznek a legjobbak !

Szép napot mindenkinek !

299. 12d083b51b (válaszként erre: 294. - Varbóc)
2017. júl. 31. 09:55

Sajnálom, de ez most nem jött össze, nem lett belőle kovászolni való.

Egyébként azon gondolkodtam, hogy teljesen más lesz az eredmény, ha felszelt patisszont, vagy azt a takaros, kisméretű patisszont kovászoljuk! Szerintem inkább ez utóbbit kellene megpróbálnod!

298. varbóc
2017. júl. 29. 04:57

Köszönöm !

Kipróbálom !

Egyébként sok bográcsos receptet töltöttem fel, úgy vélem érdemes annak megnéznie, aki szereti a szabad tűzi ételeket !

297. fehérke111 (válaszként erre: 296. - Fehérke111)
2017. júl. 28. 15:02

Jaj, valamit elrontottam, próba:


[link]

296. fehérke111 (válaszként erre: 283. - Varbóc)
2017. júl. 28. 15:00

Találtam egy ilyet, nem kovászolt, de a fűszerezése izgalmasnak tűnik :-)))


[link]

kaposzta%2F&usg=AFQjCNGEgD2PRfhFM0rp2pLiq4KkQpwTJA

2017. júl. 28. 07:01
Tegnap lent jártam a piacon, és szinte mindenhol a kisebb, max. közepes méretű káposztát vásárolták az asszonyok. Ismerőstől kérdem, igen, ő is kovászolni akarja... :))
294. varbóc (válaszként erre: 291. - 12d083b51b)
2017. júl. 28. 05:29

Rendben !

Előre is köszönöm !

293. 12d083b51b (válaszként erre: 292. - Fehérke111)
2017. júl. 27. 14:08

Ez az: a spenót, a tökfőzelék, és a finom-főzelék, ami nem megy le a torkomon, amióta felnőttem.

Fogalmam sincs, hogy mitől finom, meg kinek finom akármelyik is! :))

292. fehérke111 (válaszként erre: 285. - 12d083b51b)
2017. júl. 27. 12:11

Újnak nem új, de még mindig kovászolós :-)

A sima, mezei főzőtököt olvastam valahol - legyalulni, kovászolni - állítólag nagyon finom, pikáns ízű belőle a tejfölös, kapros tökfőzelék. (Nem próbáltam, de jól hangzik :-)))

291. 12d083b51b (válaszként erre: 289. - Varbóc)
2017. júl. 27. 11:28

"Szerencséd, hogy öreganyámnak szólítottál!" :))


Van egy patisszon, amit vasárnap akarok kirántani. Ha úgy maradna belőle, hogy rántani sok lenne, akkor esetleg megpróbálom. Majd szólok, hogy mi a helyzet.

290. fehérke111 (válaszként erre: 288. - 12d083b51b)
2017. júl. 27. 08:06

De jó!

Én csak egy részét hámoztam meg, de nem kellett volna, mert nagyon jó a héjával is - mint az uborka (igaz, hogy ez nagyra nőtt, de zsenge, friss cukkini volt, tehát nem öregedett meg).

289. varbóc
2017. júl. 27. 04:28

Gratulálok a cukkinihez !

A következő kérdés: patisszont (csillagtök) ki kísérelne meg kovászolni?

2017. júl. 26. 08:01
Jelentem a kovászos cukkinim (az én ízlésem szerint) tökéletes lett. Én meghámoztam, és igyekeztem kb. olyan vastag cikkekre szelni, mint a normál kovászolni való uborka vastagsága. Ha vastagabb, akkor sokáig kell hagyni, hogy beérjen, de így, viszonylag vékonyabbra szelve 2 nap alatt készen is lett, és még mindig roppanós maradt.
287. varbóc
2017. júl. 26. 05:59
köszönöm a jó tanácsot !
286. fehérke111 (válaszként erre: 280. - Varbóc)
2017. júl. 24. 10:31

Nekem mindig jól sikerül - szeretjük nagyon, és amolyan nyári töltött-, husis, akármilyen káposztának, vagy nyersen savanyúságnak is finom. Jó pár éve ezt is krumplival (öregkrumplival) készítem, mint a kovászos uborkát.


Egész fejeket még nem kovászoltam: a káposztát legyalulom, vagy szálasra vágom, néhány levelet egészben próbálok menteni a töltelékhez.

Az 5 literes üveg aljára teszek kaprot, néhány vastag szelet krumplit, beletömködöm a káposztát. Ugyanolyan sós levet forralok, mint az uborkához: literenként egy púpos evőkanál sót* teszek. Ha felforrt, egy-két percig puhítom benne a káposztaleveleket. A leveleket utána összehajtogatom, ráteszem a káposzta tetejére, mehet rá a többi krumpliszelet, ízlés szerint fokhagymagerezdek. A langyosra hűlt sós lével feltöltöm, mehet napozni.

* Ehhez is a közönséges, durva asztali sót használom, a feketeség leülepszik a fazék aljára, az nem kerül a lébe.

2017. júl. 22. 10:30
Valakinek valami új, nyári receptje???
284. 12d083b51b (válaszként erre: 283. - Varbóc)
2017. júl. 22. 07:04
Hát meglehet, hogy nemzeti titok-ként őrzik a fűszerezést.
283. varbóc (válaszként erre: 281. - 12d083b51b)
2017. júl. 21. 14:35
Ezt a megoldást már ismerem, sőt ajánlani is tudom, de csak kisebb fejekhez. Ugyanakkor eddig csak az édes fejes káposztát készítették - és én is csak azt ismerem. Bajor földön lila káposztából készítenek kovászoltat és Nürnbergben ettem is ilyen készítményt, ami különleges volt. Igaz, hogy a fűszerezését nem mondták el és éppen ez az, ami engem érdekelne....
2017. júl. 21. 10:43

Tegnap cukkinit raktam össze kovászolni. Még az erkélyen sütkérezik.


Ma a maradék cukkiniből rácpontyot készítettem. A cukkinit a krumpli helyett, a ponty helyett paradicsomos hering-konzerv ment bele 2 dobozzal. Ettől függetlenül a nyers paradicsom és minden egyéb is bele.

Ahogy megkóstoltam: visszatapsolós lesz, kellemes, savanykás ízű, ilyen melegben pont jó.

281. 12d083b51b (válaszként erre: 280. - Varbóc)
2017. júl. 21. 10:38

Valahol azt olvastam, hogy ugyanúgy csinálja mint a kovászos uborkát. A káposzta közepéről a torzsát kivágja, hogy ne csak kívülről, de belülről is kezdjen érni, és lehetőleg kisebb fejeket választ, hogy biztosabb legyen az eredmény.

Még nem próbáltam, elvileg jónak kell(ene) lennie.

280. varbóc
2017. júl. 21. 07:39
Jófajta kovászolt káposzta receptje kinek van?
279. fehérke111 (válaszként erre: 278. - 12d083b51b)
2017. júl. 20. 15:16

Köszi! Holnap kipróbálom :-)


Sajttálat szoktam "cifrázni" ezekkel a kis mütyürökkel, + némi zöld levélke, jól mutatnak nagyon.

278. 12d083b51b (válaszként erre: 277. - Fehérke111)
2017. júl. 20. 15:03

Hosszát kb. 10-12 cm-re, a szélességét kb. mint a makaróni. Először lapokra szelem, majd a lapokat egymás tetejére rakva, nagykéssel. Ha egy kicsit elcsúszik, és itt-ott szélesebb, keskenyebb lesz a csík: a lenyelt kaja nem beszéli ki. :))


Köszi a paradicsom infót, majd még meggondolom. Valóban volt ott apró sárga is, először azt hittem, hogy az óna-bóna nevű gyümölcs, de mondta az árus, hogy az is paradicsom.

Az igazság, hogy paradicsom-tálat nem igazán szoktam csinálni, meg tudom én azt enni úgy is, mint az almát-körtét...

277. fehérke111 (válaszként erre: 275. - 12d083b51b)
2017. júl. 20. 14:52

Pihe, ez a cukkini tészta nagyon izgalmasan hangzik! Nyersen milyen méretűre vágod a csíkokat?


Sárga miniparadicsomom volt tavaly, meg tavaly előtt is kétféle: teljesen gömbalakú az egyik, a másik pedig körte alakú. Sajt tálon nagyon jól mutatott, piros minikkel körül rakva.

Ilyen téglavörös színűt még nem láttam.

Most megint van két tő fekete paradicsomom, az egyiket itt biztatom cserépben a teraszon :-), a másik kint van a kertben a pórnéppel :-)))

2017. júl. 20. 13:33

Most találtam, aki gondolja:


[link]


Nekem szinte mindegyik recept nagyon tetszik!

2017. júl. 20. 11:49

Sikerült időben elindulnom ma reggel a piacra. Vettem is jól megtermett cukkinit. Kétharmad részét felcikkeztem (2x, kb. 10-12 cm hosszban) és összeraktam, mint a kovászos uborkát. Most az erkélyen sütkérezik. Majd a maradék 1/3-ad részt valamelyik nap cukkini-tésztának megcsinálom dióval.

Csíkokra vágom mint a makarónit, és teljesen üres serpenyőben láng fölött kisütni a vizet belőle, utána mehet rá a sajtos-tejföl, vagy dió, vagy amit akarunk.


Ismeritek? Olyan alakú paradicsomot láttam, mint a villanykörte, csak nem annyira égő-piros, hanem inkább csak tégla-vörös színű volt. Kb. öklömnyi nagyságúak. Valaki ismeri, evett már olyat?

274. varbóc
2017. júl. 20. 05:01
Ma friss zöldségek lesznek a piacon. Kovászolni való uborkát szeretnék készíteni a hét végére....
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook