Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sütés főzés praktikák fortélyok fórum

Sütés főzés praktikák fortélyok (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2018. júl. 14. 07:54
A töltelék négyféle, lekvárnak elég egy, a szilva 😊
324. 12d083b51b (válaszként erre: 323. - Varbóc)
2018. júl. 14. 07:25

Köszi! Így már meg is lett!

Nem fanoli, hanem flódni a 4 lekváros zsidó sütemény neve.


Egyébként, ha a Google-ba annyit írunk, hogy zsidó sütemények, kismilliót kiad, ez a legelső, mint hagyományos süti recept. Valóban finom lehet!


[link]

323. varbóc
2018. júl. 14. 05:04
A keresett sütemény a zsidó ünnepek kedvewbce, rétegesen készül több kölönböző lekvárral, mézzel és dióval, mogyoróval. Nagyon gazdag, nagyon édes és ifen bonyolult elkészíteni is.
322. varbóc
2018. ápr. 14. 06:55
Én is tovább keresem az igazi leírását, de még nem találtam meg.
321. 12d083b51b (válaszként erre: 320. - Varbóc)
2018. ápr. 13. 08:46
Rákerestem dr. Goog Lee-nél, de nem válaszolt semmi ehetőt sem. Ilyen nevű sütiről még én sem hallottam. Meglehet, hogy valami teljesen más néven viszont közismert. Kíváncsi leszek rá.
320. varbóc
2018. ápr. 13. 08:02
Ma kapok egy sütemény receptet. Kíváncsi vagyok rá, hogy mi az? Fanoli a neve és állítólag négy féle lekvár is kell hozzá.... Még sohasem hallottam róla..
319. varbóc
2017. aug. 21. 06:20
A hétvégén kb 10 kiló különböző fajta paradicsomot kaptam. Gondom van vele, mert sok és eltenni én nem szoktam. Főzni nem akarom, tehát a kérdés: hidegen, tartósítószer nélkül eltett paradicsomlé recept létezik e?
318. 12d083b51b (válaszként erre: 317. - 5fd0bd70c7)
2017. aug. 9. 06:49

Köszi! Megnéztem a vinetát is, azért nem csinálok, mert nálam a nagy-nagy csábító a kenyér. Képes vagyok akár üres kenyeret is befalni, nemhogy még bármilyen finomsággal megkenni. :))


Jó lesz nekem ez a muszaka az egyikből még a héten, a másikat, amit kaptam, azt úgy gondolom majd a gombapörkölthöz hasonlóan egy jó adag nokedlivel a jövő héten.


És ami van jó darab cukkinim, azt karikára szelve sütöm meg. A héten találtam egy jó kis receptet, azt fogom kipróbálni:


[link]


Köszi nektek!

317. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 309. - 12d083b51b)
2017. aug. 8. 19:32
Vineta, mi imádjuk!
316. varbóc
2017. aug. 8. 19:00
Ha már szóba került: a patisszon rántva, töltve főzeléknek, levesnek egyaránt kitűnő. Ugyanakkor kiváló savanyúságnak is.
315. 12d083b51b (válaszként erre: 313. - Bözsi néni)
2017. aug. 8. 16:35
Mert más egyéb tökféléből töltött kaját szoktam csinálni, de ez azért mégsem egészen az. Egy marék darált húst megér, ahogy néztem a fűszerezést, egyebeket, valóban úgy néz ki, hogy ez a jó magyar gyomornak való kaja lesz! :))
314. Bözsi néni (válaszként erre: 309. - 12d083b51b)
2017. aug. 8. 16:33
Ja, és a rántott padlizsán is finom, meg lehet csinálni lasagne-t padlizsánnal... vagy grillezed a padlizsánt (más zöldségekkel is akár) és köretnek eszed húshoz.
313. Bözsi néni (válaszként erre: 311. - 12d083b51b)
2017. aug. 8. 16:31
Szívesen. Én nagyon szeretem.
312. bozsu55
2017. aug. 8. 16:27
Én padlizsánból csak krémet szoktam készíteni pirítósra.Naponta többször is meg tudnám enni,jó sok fokhagymával.Rengeteget találsz a neten.
311. 12d083b51b (válaszként erre: 310. - Bözsi néni)
2017. aug. 8. 16:15
Köszi, a muszakát megnéztem, egészen jól hangzik...
310. Bözsi néni (válaszként erre: 309. - 12d083b51b)
2017. aug. 8. 16:00

Például a muszaka. Ugyan nem magyar étel, de nagyonis magyaros paraszt-gyomorba való:D


Vagy töltött padlizsán.

2017. aug. 8. 14:41

Ötleteket kérek padlizsán elkészítésre.

Persze van a rántott, meg rakott, meg pörköltnek.


Ezeken kívül valakinek valami egyszerű és nagyszerű, ami gyorsan készen van, és olyan "jó magyaros paraszt-gyomorba" való, mint az enyém is! :))

2017. aug. 5. 07:47

Van alma-körte vegyes kompót a hűtőben, + kovászos cukkini, + körte, és barack még pár szem. A dinnye tegnap elfogyott.

Eldöntöttem, holnap rakott cukkinit készítek a rakott krumpli mintájára. A cukkinit uborka gyalun szoktam leszelni, és egy pár virslit közé karikázok, tejföllel nyakon öntöm, amikor már bedugom a sütőbe, ott is lehet hagyni, attól kezdve nem fogok ott ácsorogni, melegedni mellette.

307. varbóc
2017. aug. 5. 06:35
Ebben a nagy melegben elkelt egy kovászos uborkaleves is. A recept a Lidl konyhájából való, Mautner Zsófi ajánlata. Én megpróbáltam és nagyon finom....
2017. aug. 4. 16:54
Köszi! Aranyosak vagytok, lehet gondolkodni, válogatni az ötletekből! :))
305. 124637ff9b (válaszként erre: 302. - 12d083b51b)
2017. aug. 4. 16:25
Egy óriási görögdinnye :)
304. andi6020 (válaszként erre: 302. - 12d083b51b)
2017. aug. 4. 16:21

Én hoztam a Kentuckyból egy 30 db-os csirkeszárnyat


ja, de az hús :)

303. Bözsi néni (válaszként erre: 302. - 12d083b51b)
2017. aug. 4. 16:16
Hideg tésztasaláta. Csak a tésztát kell kifőzni hozzá. És görög gyümölcsleves - nem kell főzni, és egy nagy tállal lehet belőle készíteni, rá lehet járni.
2017. aug. 4. 14:48

Azon járt az agyam, mit is kellene vasárnapi ebédnek. Meleg van, húst nem kívánok, de azért ízben valami ahhoz hasonlót...

Van egy nagyobb méretű cukkinim, talán a feléből tejfölös paprikást kellene készíteni, a gombapörkölt, tojáspörkölt mintájára, egy kis nokedlivel. Van még kovászolt cukkini is hozzá savanyúnak.


Valakinek valami más ötlete, ami gyorsan kész, hogy ebben a melegben ne kelljen a konyhában nekem is megfőnöm??? :))

301. 12d083b51b (válaszként erre: 300. - Varbóc)
2017. aug. 1. 07:56
Ha megcsinálod, írd meg, milyen lett!
300. varbóc (válaszként erre: 299. - 12d083b51b)
2017. aug. 1. 07:37

Köszönöm a tippet !

Valóban a kis patisszonok lesznek a legjobbak !

Szép napot mindenkinek !

299. 12d083b51b (válaszként erre: 294. - Varbóc)
2017. júl. 31. 09:55

Sajnálom, de ez most nem jött össze, nem lett belőle kovászolni való.

Egyébként azon gondolkodtam, hogy teljesen más lesz az eredmény, ha felszelt patisszont, vagy azt a takaros, kisméretű patisszont kovászoljuk! Szerintem inkább ez utóbbit kellene megpróbálnod!

298. varbóc
2017. júl. 29. 04:57

Köszönöm !

Kipróbálom !

Egyébként sok bográcsos receptet töltöttem fel, úgy vélem érdemes annak megnéznie, aki szereti a szabad tűzi ételeket !

297. fehérke111 (válaszként erre: 296. - Fehérke111)
2017. júl. 28. 15:02

Jaj, valamit elrontottam, próba:


[link]

296. fehérke111 (válaszként erre: 283. - Varbóc)
2017. júl. 28. 15:00

Találtam egy ilyet, nem kovászolt, de a fűszerezése izgalmasnak tűnik :-)))


[link]

kaposzta%2F&usg=AFQjCNGEgD2PRfhFM0rp2pLiq4KkQpwTJA

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook