Sütés főzés praktikák fortélyok (beszélgetős fórum)
Köszi! Így már meg is lett!
Nem fanoli, hanem flódni a 4 lekváros zsidó sütemény neve.
Egyébként, ha a Google-ba annyit írunk, hogy zsidó sütemények, kismilliót kiad, ez a legelső, mint hagyományos süti recept. Valóban finom lehet!
Köszi! Megnéztem a vinetát is, azért nem csinálok, mert nálam a nagy-nagy csábító a kenyér. Képes vagyok akár üres kenyeret is befalni, nemhogy még bármilyen finomsággal megkenni. :))
Jó lesz nekem ez a muszaka az egyikből még a héten, a másikat, amit kaptam, azt úgy gondolom majd a gombapörkölthöz hasonlóan egy jó adag nokedlivel a jövő héten.
És ami van jó darab cukkinim, azt karikára szelve sütöm meg. A héten találtam egy jó kis receptet, azt fogom kipróbálni:
Köszi nektek!
Például a muszaka. Ugyan nem magyar étel, de nagyonis magyaros paraszt-gyomorba való:D
Vagy töltött padlizsán.
Ötleteket kérek padlizsán elkészítésre.
Persze van a rántott, meg rakott, meg pörköltnek.
Ezeken kívül valakinek valami egyszerű és nagyszerű, ami gyorsan készen van, és olyan "jó magyaros paraszt-gyomorba" való, mint az enyém is! :))
Van alma-körte vegyes kompót a hűtőben, + kovászos cukkini, + körte, és barack még pár szem. A dinnye tegnap elfogyott.
Eldöntöttem, holnap rakott cukkinit készítek a rakott krumpli mintájára. A cukkinit uborka gyalun szoktam leszelni, és egy pár virslit közé karikázok, tejföllel nyakon öntöm, amikor már bedugom a sütőbe, ott is lehet hagyni, attól kezdve nem fogok ott ácsorogni, melegedni mellette.
Én hoztam a Kentuckyból egy 30 db-os csirkeszárnyat
ja, de az hús :)
Azon járt az agyam, mit is kellene vasárnapi ebédnek. Meleg van, húst nem kívánok, de azért ízben valami ahhoz hasonlót...
Van egy nagyobb méretű cukkinim, talán a feléből tejfölös paprikást kellene készíteni, a gombapörkölt, tojáspörkölt mintájára, egy kis nokedlivel. Van még kovászolt cukkini is hozzá savanyúnak.
Valakinek valami más ötlete, ami gyorsan kész, hogy ebben a melegben ne kelljen a konyhában nekem is megfőnöm??? :))
Köszönöm a tippet !
Valóban a kis patisszonok lesznek a legjobbak !
Szép napot mindenkinek !
Sajnálom, de ez most nem jött össze, nem lett belőle kovászolni való.
Egyébként azon gondolkodtam, hogy teljesen más lesz az eredmény, ha felszelt patisszont, vagy azt a takaros, kisméretű patisszont kovászoljuk! Szerintem inkább ez utóbbit kellene megpróbálnod!
Köszönöm !
Kipróbálom !
Egyébként sok bográcsos receptet töltöttem fel, úgy vélem érdemes annak megnéznie, aki szereti a szabad tűzi ételeket !
Találtam egy ilyet, nem kovászolt, de a fűszerezése izgalmasnak tűnik :-)))
kaposzta%2F&usg=AFQjCNGEgD2PRfhFM0rp2pLiq4KkQpwTJA
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről!
- Teafőzési praktikák ill. minden ami a tea főzésével kapcsolatos!
- Formatorták, praktikák a sütésben
- Tudatos jövőtervezés-házi praktikák, tanácsok, ötletek, sütés-főzés-háztartás
- Ide szeretném összegyűjteni azokat a tapasztalatokat, recepteket, fortélyokat, amelyek a pároló edényben való főzéssel kapcsolatos