Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Sors vagy szabad akarat? fórum

Sors vagy szabad akarat? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
144. globus (válaszként erre: 143. - Globus)
nov. 13. 09:51
*változatok
143. globus (válaszként erre: 141. - Tumbo)
nov. 13. 09:51
El kell dönteni, hogy melyik vonalon higgyünk. Ezoterikus, vallásos vagy materialista...a mix változtatok rendszerint sántikálnak logikában.
142. srcrss (válaszként erre: 139. - Szomii)
nov. 13. 09:48
Nem hiszek benne. Ha hinnék, szánalmas alaknak tartanám. Minimum. Nem fejtem ki, hogy miért.
141. tumbo (válaszként erre: 121. - Amaunet)
nov. 13. 09:22
hogy milyen igazad van,bele sem gondoltam igazán.ugye volt Éva,meg Ádám.aztán kicsit elszaporodtak,de mivel a dns ugyanaz,nem szerencsés a rokonházasság.úgy látszik a lelkek is szaporodnak,mert egyre több akar reinkarnálódni.én inkább lemondok róla,meg a végső nirvánáról,mert akkor már annyian leszünk,mint az oroszok.
140. Szomii (válaszként erre: 138. - Mazsi-drazsi)
nov. 13. 09:04
És szerinted ez működik? Mindig, minden esetben?
139. Szomii (válaszként erre: 136. - Srcrss)
nov. 13. 09:03
Szerintem nincsenek véletlenek. Villás Béla úgy fogalmazta a véletlen nem más, mint Isten álruhában... 😊
nov. 12. 22:19
..sorsom hogy döntsek a sorsomról..
137. Asinel 75 (válaszként erre: 134. - Srcrss)
nov. 12. 11:41
Vagy miért nem döntöttél úgy, hogy otthon maradsz?
136. srcrss (válaszként erre: 135. - Szomii)
nov. 12. 09:29
Véletlen... Bárkivel megtörténhet. Most velem történt. Nem hiszem, hogy meg volt írva. Azt sem, hogy ha mindig óvatos, megfontolt vagyok, és követem a szabályokat, akkor védett vagyok, és soha semmi rossz nem történhet velem, nem lehetek rosszkor rossz helyen.
135. Szomii (válaszként erre: 134. - Srcrss)
nov. 12. 09:06
Szia, tetszik a példát. Körülbelül hasonlót akartam én is mondani a buszbalesetessel. Hadd kérdezzek valamit Ha nem hiszel sem a szabad akaratban sem a sorsban Akkor szerinted ez a villámlásos dolog ez mi, Ezt hova sorolnád?
134. srcrss (válaszként erre: 133. - Szomii)
nov. 12. 06:54
Ezek szerint én egyikbe sem tartozom. Nem hiszek abban, hogy a dolgok előre meg vannak írva. És azt sem hiszem, hogy minden rajtam múlik, ugyanis sok-sok ember és más élőlény él még a Földön rajtam kívül, akinek a döntései befolyásolhatják az életemet. Léteznek természeti jelenségek... Én eldöntöm, hogy kimegyek sétálni a viharban, a villám meg úgy dönt, hogy belém csap, vagy Bodri rám veti magát, és megharap, amint kilépek az ajtón. 🤣 És lőttek a sétának... De bizonyára én tehetek róla. Miért nem döntöttem úgy, hogy az ablakon megyek ki? 🙂
133. Szomii (válaszként erre: 132. - Mazsi-drazsi)
nov. 12. 05:27
😁😁 Nyilván vannak furcsa dolgok fantazmagóriak ebben az egészben. Jómagam is Tamáskodom rendesen. Igazából két csoport van aki a sorsra bízza, és abban hisz. És van az aki azt hiszi hogy majd ő eldönti és az lesz amit ő akar mert van szabad akarat. Te mind a kettőre vannak példák és ellenpéldak is..
132. mazsi-drazsi (válaszként erre: 28. - Szomii)
nov. 12. 00:05
azért érdekelne az a matekképlet, amivel a 7%-ot kiszámolták:))
131. Cyberpunk (válaszként erre: 121. - Amaunet)
nov. 11. 19:42

Szia!


Csak annyiban, hogy minden porcikám elítéli ezt, de mégis az ellenkezőjét teszem. Azonban ezt nem reinkarnációnak nevezem, inkább szánalomnak, emberi hülyeségnek, sajnálatnak, azért mert megtehetem ... de nevezhetjük bárminek, de nem gondolom hogy valamelyik ősöm Budha lesármozottja lenne.


További szép napot!

130. syria (válaszként erre: 8. - Panna.33)
nov. 11. 17:22

Egyetértek.

Az általad leírtakra a legjobb bizonyíték az újszülött korukban egymástól elválasztott, egészen más körülmények között felnőtt egypetéjű ikrek adott esetben nagyon eltérő sorsa.

És igen: az intelligencia mértékét a genetika és a környezeti hatások együtt befolyásolják.

129. AP34 (válaszként erre: 128. - Napsugár8)
nov. 10. 13:59
Ez csak szőrszálhasogatás,ezt te se gondold komolyan,hogy egy ember annyira ostoba,hogyha a szelet nem tudja a két kezével.megfogni,akkor az nem létezik.
128. Napsugár8 (válaszként erre: 127. - AP34)
nov. 10. 13:38
Azokat csak azért soroltam, mert azt írtad, hogy te csak azt "hiszed el" valósnak, amit látsz, amit meg tudsz fogni. Hát akkor fogd meg ezeket is.
127. AP34 (válaszként erre: 124. - Napsugár8)
nov. 10. 13:35

Nos a szél,a fény és egyebet kérlek ne említsd egy lapon a hittel.

Attól még,hogy nem tudom a szelet megfogni,meg fényt,attól még van rá értelmes magyarázat,nem pedig annyi,hogy isten meleget ad,vagy szelet fúj 🙈🙈🙈

126. filcike
nov. 10. 11:03

Szerintem van ami meg van írva,és van ami saját akaratból,döntések által megváltoztatható.

Nyilván ha a sorsra hagyatkoznék,sodrodnék az árral..nem tartanék ott,ahol most tartok.

125. Amaunet (válaszként erre: 112. - *Zolcsika*)
nov. 10. 10:53

Bizonyítékok esetleg?:)


Nem az érdekel, hogy milyen fantáziákat szülnek az ezosok, hanem konkrét, tudományos vizsgálati eredmények.

124. Napsugár8 (válaszként erre: 123. - AP34)
nov. 10. 10:36

Én is azt mondom, saját akaratból teszem, amit teszek, és az ok-okozat összefüggései alapján lesz az eredménye ilyen-olyan. És minden ami történik velem, körülöttem, csak azért van, mert én = lelkem azt a valamit akarta megtapasztalni.


De el kell fogadni, vannak az életben olyan dolgok is, amelyeket sem megfogni, sem látni nem tudunk, mégis léteznek.

A fényt és a sötétséget sem tudjuk megfogni, mégis látjuk, akár a villanykörtéből áradó fényről, akár a napból áradó fényről beszélünk. De a szelet sem tudod megfogni, és nem is látod, még érezzük hogy van. Mert a szél által mozgatott falevél, az nem maga a szél, csak a falevél.

És azt is tagadták sokáig, hogy a lélek egyáltalán van, létezik, pedig nem látjuk. Mára már igenis megállapították még a súlyát is!!!

Milyen sok éven, évszázadon keresztül vallották, hogy a föld nem forog, csupán azon az alapon, mert annak a mozgását nem látjuk. Embereket küldtek mágjára, mert azt állították, hogy a föld forog a nap körül, és nem fordítva...

Lehetne sorolni, de a lényeg a hit. Hogy valaki templomi hitet vall, és Istennek, Buddhának, Allahnak nevezi azt a valamit/valakit, amely az egész világegyetemre kihat, és milliók imádkoznak hozzá, vagy ezoterikus hülyeségnek nevezzük azt az utat, ahol valami mást keresünk, gyakorlatilag ugyanaz. Csak a lényeg ugyanaz: a hit.

123. AP34 (válaszként erre: 120. - Napsugár8)
nov. 10. 10:19

Nos nekem ilyen hitem nincs.

Hiszek abban amit latok,amit meg tudok fogni,tapasztalni.

Abban,hogy a döntéseimmel én alakítom a jövőmet.

122. Amaunet (válaszként erre: 105. - *Zolcsika*)
nov. 10. 09:46

Nincs most időm ebbe belemenni, csak gooliztam egy választ:

[link]

121. Amaunet (válaszként erre: 87. - Cyberpunk)
nov. 10. 09:25

Szia!


Köszi, hogy google-tad ezt az infót!

Csak a kérdés miatt mondtam 3 milliárdot, de mondhattam volna kettőt vagy bármi mást is.

A túlzott elszaporodás gazdasági okaival tisztában vagyok.

Itt viszont az volt a kérdés, hogy azok a plusz lelkek honnan jönnek, ha feltételezzük a reinkarnációt?


A koldulásos bekezdésed nem értem hogy jön ide...


Szép napot!

120. Napsugár8 (válaszként erre: 117. - AP34)
nov. 10. 07:33

Igaz és teljesen logikus, amiket írsz.

Amikről itt beszélünk, ami témát fejtegetünk, valóban ott a rengeteg HA!

És mi van, HA a szerelő hanyagsága, a buszvezető álmossága.... az is mind-mind a karmához kapcsolódó ok, és ennyiből ő is csak azt tette, ővele is csak az történt, ami saját életének karmája szerint történnie kellett.

Rengeteg a HA, és éppen ezért itt jön be a hit kérdése. Ki ezt hiszi, ki azt hiszi, és el kell tudnunk fogadni, ha a másik másban hisz, vagy másként látja, de attól még lehet róla beszélni anélkül, hogy a más hittel bírókat valami csodalényeknek, akármiknek "hinnénk". Én a magam részéről inkább útkeresőknek nevezem.

119. Napsugár8 (válaszként erre: 113. - *Zolcsika*)
nov. 10. 07:22

Valahol valaki azt mondta, hogy minden embernek vagy egy (vagy több) párhuzamos élete is, és amikor "itt alszunk", akkor ott vagyunk ébren és éljük az ittenihez nagyon hasonló életünket.


Valamikor réges-régen álmomban olyan helyen éltem, ahol 2 hold volt az égen!!! Jóval később hallottam egy hírt, miszerint felfedeztek egy olyan bolygót, ahol egyszerre 2 hold látszik az égen.

Ezek szerint lehet benne valami?

118. Napsugár8 (válaszként erre: 100. - *Zolcsika*)
nov. 10. 07:11

Az ego, arról külön, magam alkotta véleményem van, miszerint: az egóra szükségünk van, mivel bizonyos helyzetekben ő figyelmeztet minket: vigyázz, mert ha ezt + azt teszed, akkor ez és ez fog történni, és akkor ilyen-olyan baj fog érni!!!


Ezért ha odafigyelünk az intő szóra, és jelzései alapján átgondoljuk tervezett tetteinket, és a kapott figyelmeztetés figyelembevételével módosítjuk azt, akkor oké.

A gond ott van, amikor már ez az átgondolás, újratervezés elmarad, és engedjük az egónak, hogy átvegye életünk felett az irányítást. Ezáltal örökös félelemben élünk, sokszor cselekvőképtelenek leszünk, már egyáltalán nem tervezünk, csak sodródunk az életünkben.

Nem szabad megengednünk, hogy az egó átvegye életünk felett az irányítást.

Az egóra szükségünk, de csak az egészséges óvatosság szintjéig! Köszönjük meg neki, hogy velünk van, segíti életünket, figyelmeztet amikor valami veszély fenyeget minket. És ennyi. A döntés szabadságát tartsuk meg magunknak, ne adjuk át a teljes irányítást neki!

117. AP34 (válaszként erre: 113. - *Zolcsika*)
nov. 10. 05:53

És ezt hogyan tudta neked bebizonyítani?


Engem ez nagyon érdekel,mert elképzelésem sincs,hogyan lehet ennyi /számomra!/abszurd marhaságot komolyan gondolni,mint amiket itt gyors egymásutánban leírtál.


Milyen közvetett,vagy közvetlen bizonyíték van arra,hogy az ismerős előző élete nem a földön volt?


A buszos esetre adott válaszodra is lenne egy kérdésem.Ez komoly?Ezt te valóban el is hiszed amiket mondasz?

Hogy nem a "Józsi"szerelő ment be másnaposan,betegen,stb dolgozni,benézett valamit és kész a baj?

Vagy hogy valaki kialvatlanul ül volán mögé és egy pillanat alatt balesetet okozhat ha elalszik?

Esetleg beteg,lankad a figyelme?

Vagy egyszerűen csak le se tojták a busztarsasagnal hogy bizonyos alkatrészeket már cserélni kéne,de nem volt rá keret és hagyták a francia?

Mindenre létezik tudományos magyarázat,még akkor is ha,ha sokszor bizonyos történések csodának,vagy valami felsőbb erő által vezéreltnek tűnnek.

nov. 10. 02:42

Egy meggyőző érv a sok közül...


[link]


(Szerintem elég félelmetes a kis csaj.)

115. *Zolcsika* (válaszként erre: 86. - Napsugár8)
nov. 10. 02:39
Plusz ebben az időszakban (most) "karma-feltorlódás" van (ha hallottál róla), ezzel magyarázható a lassan 8 milliárd (kb. 2024-25) ember. Itt van "mindenki" aki számít, mert nem tudni meddig van ez a ciklus (ebben a formában). Meghal az ember és hónap/év múlva születik vissza. Plusz itt vannak a 20. század "csodálatos" gyermekei. Gátlástalanok, primitívek. Lehet hogy semmit nem sikerül változniuk, persze nem ez a cél. A baj csak az, hogy ez a világ nem sok ember egészségének tesz jót. Minél inkább közelítünk a ciklus vége felé, annál sűrűbbek, mozgalmasabbak az események. Az ember meg csak tetézi a bajt, ami amúgy is...
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook