Sors vagy szabad akarat? (beszélgetés)
szerintem, az Ő sorsát nem ...
vagy: bármi lehetséges
Próbálom azt bevonzani, hogy visszajön...
Meditálok, és azokra a dolgokra koncentrálok amik értékesek benne, a szerelmünkre, a jó pillanatainkra... ❤️
Sziasztok! Bocsánat, hogy belekontárkodom a fórumba, de a véleményetek érdekelne.
Ha valakinek megjósolják a sorsát ami számomra nem kedvező (más lesz a párja), de én aki részese vagyok a jelenlegi életének (barátnő), én vajon egy komolyabb döntéseimmel meg tudom e változtatni az ő sorsát?
Köszönöm a válaszaitokat.
Én is úgy gondolom, hogy a hit döntés kérdése, egy olyan dologba vetett rendíthetetlen bizalom, aminek a létét, vagy kimenetelét olyan erők működtetik, amiről nincsen tudásom.
Sokan viszont a hitet automatikusan a vallással és a vallások által kreált istenekkel hozzák összefüggésbe.
Egyébként a hitre csak addig van szükség, amíg az nem alakul át tudássá.
Balczó András megmondta: Hite az az embernek vagy van vagy nincs.
Én neki hiszek.
Eldönthetem, hogy hiszek Istenben, de az csak egy döntés. Attól még nincs meg mögötte az a megingathatatlan érzés is.
Hogy ki kapja ajándékba és ki nem, nem tudom min múlik. Belemehetnénk a korábbi életek kérdésébe, de ez egy újabb hitet vet fel..
Miért nem? Az egyik ember ajándékba kapja, a másik meg nem?
Egyébként mindenki hisz valamiben.
Oh .... ❤
Rendben, nem szólok senkinek, titoktartásban jó vagyok. :o))
Szia!
Csak annyiban, hogy minden porcikám elítéli ezt, de mégis az ellenkezőjét teszem. Azonban ezt nem reinkarnációnak nevezem, inkább szánalomnak, emberi hülyeségnek, sajnálatnak, azért mert megtehetem ... de nevezhetjük bárminek, de nem gondolom hogy valamelyik ősöm Budha lesármozottja lenne.
További szép napot!
Egyetértek.
Az általad leírtakra a legjobb bizonyíték az újszülött korukban egymástól elválasztott, egészen más körülmények között felnőtt egypetéjű ikrek adott esetben nagyon eltérő sorsa.
És igen: az intelligencia mértékét a genetika és a környezeti hatások együtt befolyásolják.
További ajánlott fórumok:
- Szólánc- utolsó kettő vagy egy betűvvel, sorrend marad a betűknek pl: nappali-liga- akarat
- Elrendelés vagy szabad akarat?
- 13 hós kislányom szabad akaratából elválasztotta magát, de még van tejem. Hogyan apasszam el?
- Létezik szabad akarat?
- Munkajogban járatos valaki? Ha visszamegyek dolgozni a GYED lejárta után, mi a sorsa a GYED alatt összegyült szabadságomnak?
- Budapesti- belvárosi- duci vagyok, közös KITARTÓ sétákhoz/ futáshoz keresek szintén a nagy súlyfeleslegétől szabadulni akaró sorstársat...:)