Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Seherezádé - az új török sorozat fórum

Seherezádé - az új török sorozat (beszélgetés)

6941. tyutyuka60 (válaszként erre: 6940. - Tyutyuka60)
2011. szept. 17. 18:45
Bepótolni-t szerettem volna írni.
2011. szept. 17. 18:44

Sziasztok!

Ma sikerült bepólni az utolsó részeket. Kaán nagyon aranyos volt és a végére Seh is "megvilágosodott". Azért az utolsó 2-3 részben látható volt, a színészek már unják az egészet.

Olvastam, többen kezdik nézni előlről illetve letöltik. Minden elismerésem nekik, én már nem fogom megnézni, hiszen annyi jó film van még, ha csak a török sorozatotkat nézzük.

A Szulejman ebben az évadban kicsit történelmibb lesz és híres újabb színészek lépnek be.

Most indult még 2 új sorozat náluk, amiknek az első részük ment le. Ezekhez sem kell török tudás, megérthető. Pl: Senziz Olmaz (itt már az első részben a kisfiú szintén leukémiás) vagy a Bir Cocuk Sevdim.

2011. szept. 17. 18:02

Sziasztok!

Tud segíteni valaki abba, hogy honnan érdemes letölteni az összes magyar részét a filmnek?

6938. noémi.h
2011. szept. 17. 17:54
honnan töltöd le?
6937. noémi.h
2011. szept. 17. 17:53
szóval nem ez volt a vége? :P:)))))))))))
2011. szept. 17. 17:49
7000 :))))))
2011. szept. 17. 17:49

Ma letöltöttem az utolsó, 158-ik részt is.

Érdekes, hogy "csak" 1ó 5p a terjedelme.Többnek gondoltam, bár a 41 perces szokásos részekben is volt 3 reklám.

6934. Marcsi0921 (válaszként erre: 6933. - Noémi.h)
2011. szept. 17. 17:43
Nem hiszem, mert most lett vége a harmadik évadnak:)))
6933. noémi.h
2011. szept. 17. 17:31
Lesz 2. évad??? :(((
6932. Marcsi0921 (válaszként erre: 6931. - TheNanny)
2011. szept. 17. 15:02
Tényleg nagyon jó a zene :)))
6931. TheNanny
2011. szept. 17. 14:41

Még csak ma tudtam megnézni az utolsó részt, (a rémrészek átpörgetése után ezt tényleg néztem), és hiába tudtam a végét, csak sikerült rajta elpityeredni. :) Szép sorozat (volt), száz szónak is egy a vége, még az utolsó harmadbéli idétlenkedésekkel is.

Találtam egy ilyen videót, és szívbe markoló zene szól alatta. Ismeri valaki netán, miből van a muzsika?

[link]

2011. szept. 17. 08:52
Kedves Fórumozók! Mindig olvaslak benneteket, bár ritkán írtam. Nagyon tetszik,Marcsi0921, bár én is már sokadszorra nézem, de még biztosan megfogom nézni párszor. Kérlek benneteket, ha tudjátok írjátok meg, hogy a könnyvnek azt a fordítását, amit a filmben hallunk hol lehet megkapni, vagy letölteni, hangoskönyvben is jó lenne. Szeretném mindenképpen megszerezni, és persze a DVD-t is ha megjelenik, annak ellenére, hogy letöltöttem. Köszönöm. További jó fórumozást, itt leszek én is.
6929. Marcsi0921 (válaszként erre: 6928. - Gaboca47)
2011. szept. 16. 23:46

157 az a 90 :). Tehát terjedelmét tekintve kb. vetekszik a Háború és Békével:))).

Nem ígérek semmit, azt biztosan nem, hogy minden nap leírok egyet. De lassanként menni fog.

Egyébiránt egy jó pár rész már van itt a fórumban leírva:))).

6928. gaboca47
2011. szept. 16. 23:39

Marcsika!

Te egy angyal vagy!!! Ezt 90 alkalommal meg fogod értünk tenni? Elkezdem gyűjteni. Nagyon köszönöm mindenki nevében és kitartást kívánok hozzá!!!

2011. szept. 16. 23:34

1. rész (BIRINCI BÖLÜM):

Kaan árnyékmadarasat játszik, ugrál az ágyon, de Seh lefekteti és megsimogatja.

„Barátom, soha ne higgy a nőknek. Mind hamis ígérettel áltat. Persze a szerelemről beszélnek, de tudd, hogy az árulás átjárja őket. A testük bujaságra csábít. Ne feledd, hogy az ördög is a nőt használta fel, hogy Ádámot kiűzzék a paradicsomból. Ne mondd, ha én egyszer szerelmes leszek, nem kerget őrületbe a szerelem. De igen. Mert egyetlen férfi sem képes ellenállni annak, hogy egy nő elcsavarja a fejét.” – Hangzik Onur monológja az 1001 éjszakából felolvasva. Keremmel együtt ülnek egy étterem nyitott teraszán, és Kerem mosolyogva kommentálja barátja szavait. Onur rászól, hogy ne nevessen, mert ez így igaz. Kerem szerint ez csak egy mese. Az 1001 éjszaka meséje.

Ha nem hiszünk a nőknek, ők sem hisznek nekünk – mondja Kerem. A nő soha nem hisz a férfinak, válaszolja Onur. „De tudod, hogy nem ez a baj a nőkkel Kerem. Mert ezt hiteti el veled. Amióta világ a világ.” Ne már –feleli Kerem. Komolyan – válaszolja Onur. „Nézd meg őket” – mutat Onur az étteremben az egyik asztalnál ülő társaság felé. „Legalább 30 év van a nők és a férfiak között. Mit keresnek ott ezek a nők? Szerelmet? Gyengédséget? „ Mit vársz ezektől a nőktól? – kérdezi Kerem. Ezek csak egyet akarnak – mondja Onurnak. Ezek a nők?- kérdezi Onur. „Mind egyforma” – teszi hozzá Onur.

Kerem belép Onur irodájába, és elindulnak a megbeszélésre. Nurayat követi őket a tárgyalóba, ahol közben a már ott lévő kollégák incselkednek Yalcinnal és az ő kis VW Bogarával. Onur és Kerem megérkeznek a tárgyalóba, kölcsönösen üdvözlik egymást. Onur már a helyére ülve konstatálja, hogy egyvalaki hiányzik. Meg is jegyzi: „ a mérnökünk nem tisztel meg minket a jelenlétével?”. Kínos csend a válasz, nurayat leteszi a kávét az asztalra Onur mellé.

Egy sárga taxi áll meg a Binyapi előtt, egy fiatal nő száll ki belőle és sietve bemegy az épületbe.

Kerem több-kevesebb sikerrel próbálja oldani a tárgyalóban lévő feszültséget, de Onur nem vevő a humorára, közbeszólásával egy pillanat alatt fagyossá válik a levegő.

A taxiból kiszálló nő sietve felmegy a lépcsőn és belép a tárgyalóba. Elnézést kér a késésért, de Onur pikírt megjegyzést tesz, hogy „nem szólt az ébresztő?”. „De igen uram”- feleli a fiatal nő. „Értem” – mondja Onur. „Ennek ellenére ön elkésett.” „Kezdjük” – zárja le Onur. A nő leül az üres helyre, ahol egy laptop van az asztalon, ugyanis ő nem más mi Seherezat a Binyapi új főépítésze.

Az értekezlet elején Onur elmondja, hogy a Binyapi nyerte a 45 emeletes Sky tornyok építését Dubaiban. Mindenkinek megköszöni a munkát. Kerem is csatlakozik és külön kiemeli, hogy Sehnek is köszönik a munkát, hiszen az ő terve alapján nyerték el a rangos Halit Muna alapítvány építész díját. „Minthogy a pályázatot az ön tervével nyertük meg, a részleteket halljuk öntől” – mondja Onur Sehnek. Seh szerényen próbálja megjegyezni, hogy ez a díj a közösség érdeme, együtt dolgoztak. Onur röviden csak annyit mond, hogy „térjünk rá a tervre”.

Seh feláll, odamegy a kivetítőhöz, hogy elmondja a szükséges információkat. Onur próbál a tervre koncentrálni, majd rászól Sehre, hogy „talán érthetőbb lesz, ha ülve folytatja”. Mindenki meglepődik, Seh egy kicsit zavarban van, de leül és folytatja a prezentációt. Onur tekintete sok mindent elárul.

Seh hazaér, mesél és bábozik Kaannak, a kisfiának, aki az ágyában fekszik. Közben Seh telefonhívást kap. Kaan orvosa keresi a kórházból, nagyon sürgős. Az orvos elmondja, jó híre van, végre találtak megfelelő donort Kaannak. Seh nagyon boldog, alig akarja elhinni. Az orvos szeretne beszélni Sehvel, aki azonnal bemegy a kórházba.

Onur az íróasztalánál ül, ökle a szája előtt és csak meredten néz előre. Nurayat rákérdez, szüksége van-e valamire, mert ha nincs, akkor elmenne ebédelni. Onur teljesen meglepődik, hogy már mennyi az idő és természetesen elengedi a titkárnőjét. Nurayat elmegy ebédelni, és abban a pillanatban egy fiatal nő megy be Onur irodájába. A nő kopogás nélkül lép be, onur épp telefonálna, és meglepetten nézi, ahogy a nő leül az ülőgarnitúrára, és feljebb húzza a combján a szoknyáját. A nő belekezd a mondandójába, de Onur mérgesen rászól, hogy „nem mondtam, hogy leülhet!”. A csaj szóhoz sem jut, közben benyit Kerem, és érdeklődve figyeli a fejleményeket. „Kért időpontot a megbeszélésre?!” – kérdezi Onurt. A nő mondaná, hogy a titkárnő már elment, de Onur végig sem hallgatja, kizavarja. Onur teljesen kiakad a nő viselkedésén, felhívja Ismailt a személyzeti vezetőt és kirúgatja Zsálét, az előbbi pofátlanságáért.

Az orvos elmondja Sehnek a kórházban, hogy a donor Bakuban él, Azerbajdzsánban. 35 éves, Miriban Wahabsadi, a fia 15 évesen halt meg leukémiában. Ha Seh fizeti az utazást, vállalja a vérátömlesztés és a csontvelő átültetés költségét, akkor kezdhetik. Kaan és Miriban antigén típusa nagyfokú hasonlóságot mutat – mondja az orvos, már az irodájában. Természetesen további vizsgálatokat is el kell még végezni, de sikeres lehet a beavatkozás. Seh nagyon boldog. Az orvos közli, hogy a csontvelő átültetés igen drága. Seh elmondja, hogy tudja és az anyagiakról még nem beszéltek. Milyen összegről van szó?- kérdezi Seh az orvostól. A doki elmondja, hogy készült egy kalkuláció, és hozzávetőlegesen 200 ezer dollárra lesz szükség. Seh teljesen kétségbeesik az összeg hallatán. Az orvos elmondja, hogy Miribant mielőbb oda kell utaztatni, mert Kaan állapota kritikus.

Onur és Kerem egy étterem teraszán ebédel. Kerem megjegyzi, hogy elég jól sikerült a mai megbeszélés. Onur azt feleli, ő is megnyugodott, amikor mindenki megérkezett. Megrendelik az ebédet, mellé rakit isznak. Miközben Onur bekeveri az italt, Kerem megjegyzi, hogy elég komoly díjat kaptak, erre Onur csak egy kurta igen-nel válaszol. „Halit Muna alapítvány. Tudod, komoly referencia” – mondja Kerem. „Tudom, hogy mit jelent. Ügyes az új építész… Hogy is hívják?...” – mondja Onur. „Te soha nem emlékszel a nők nevére. Gyanús.” – jegyzi meg somolyogva Kerem. „Az ő nevét tudhatnád” – folytatja Kerem. „Miért?” –kérdez rá Onur. „Seherezat” – feleli Kerem. Onur ránéz Keremre… „Mint a nő a kedvenc történetedben” – mondja Kerem. „Tényleg? Fel sem tűnt.” –jegyzi meg Onur. Kerem szerint ez a nő egészen más. „Valahogy olyan nemes, erős. Komoly. Elképesztően okos” – ezt Onur is láthatta a mai értekezleten. Habár Onur rendesen kiosztotta a mai értekezleten. „Mert elkésett”- válaszolta Onur. „15 percet vártunk rá.” - „De nélküle nem nyertük volna meg a pályázatot. Ez alkalommal hajlandó vagyok megbocsátani, hogy elkésett.” – folytatja Onur. „De kemény vagy” – mondja viccesen Kerem. „Te viszont túl elnéző vagy. Kiegészítjük egymást”. – feleli Onur, majd koccintanak. Kerem azt szeretné, ha Onur vinné az Alma-Atai projektet, de Onur ragaszkodik a Dubai projekthez, így Keremnek kell vinnie az Almai-Atai feladatokat.

Bennu az irodába belépve meglepetten látja, hogy Seh az asztalánál ül és sír. Seh elmondja, hogy találtak donort Kaannak, de a műtét 200 ezer dollárba kerül. Bennu megnyugtatja, hogy majd összeszedik a pénzt.

Burhan és családja vacsorázik, kinn szakad az eső. A ház előtt megáll Bennu, aki elhozta Seht az apósáékhoz. Seh fél bemenni, mert fél, hogy elzavarják. Bennu szerint menjen, nincs vesztenivalója. Seh elindul a ház felé. Bemegy a nagy vaskapun és a szakadó esőben, bőrig ázva megy végig az úton, majd becsenget. Miközben a család eszik és beszélget, Ayse szól Burhannak, hogy vendége érkezett. Burhan megkéri a szolgálót, hogy vezesse be a vendéget. Burhan háttal ül, de a család többi tagja teljesen ledöbben, amikor Seh ázottan ott áll némán, a táskáját maga előtt szorongatva. Burhan az ő tekintetüket látva fordul kissé hátra, de amikor meglátja, hogy Seh áll ott, úgy tesz, mintha senki sem lenne ott és szó nélkül folytatja a vacsorázást. Nadide felállna az asztaltól, de Burhan könyörtelenül visszaparancsolja, hogy üljön le. Nadide sírva könyörög Burhannak, hogy az ő kedvéért beszéljen Sehvel. Az öreg szól Aysenak, hogy kísérje fel a dolgozó szobájába Seht. Nadide sír az asztalnál, Füszun teljesen meg van döbbenve, Ali-Kemal pedig dühös. Burhan elindul, Ali-Kemal menne vele, de az öreg int, hogy maradjon. Ali-Kemal megjegyzi, hogy Seh „hogy mert ide jönni?”, Füszun hozzáfűzi, hogy „vérlázító”, Nadide pedig csak kétségbeesetten ül és sír.

Burhan bevonul és méltóságteljesen leül az íróasztala mögé. Seh csak áll és a táskáját markolássza idegességében. Burhan elmondja Sehnek, hogy „tudja, hogy nem látjuk szívesen ebben a házban, mégis idejött ilyen késői órán. Feltételezem, hogy bajban van”. Seh elmondja, hogy az unokájuk, Kaan beteg, leukémiás, és 150 ezer dollárra van szüksége, különben a fia meghal. Burhan közli, hogy Kaan nem az unokája, és bár módjában áll, nem segít. Nadide ezt az iroda előtti ajtó mögött zokogva hallgatja.

Onur és Kerem Onur anyjának háza teraszán vannak. Ma van onur apja halálának évfordulója, és ez alkalomból Peride (Onur anyja) megemlékező estet tart, ahol ott van Seval is (Kerem anyja). Onur megjegyzi, ha valaki nem ismerné őket, azt hihetné, Peride szerette az apját. Kerem megkérdezi Onurt, miért nem felejti el végre ami történt. Onur elmondja, hogyan felejthetné el? 12 éves volt, amikor az a nő elvette tőlük az apját. Kerem elmondja, hogy tudja, de ez már a múlt és Onur lépjen tovább. „Könnyű azt mondani. Fogalmad sincs, mit tett apámmal az a nő.” – feleli Onur. Kerem elmondja Onurnak, együtt nőttek fel, gyerekkori barátok, tudja, hogy mit érez. Onur visszakérdez, hogy „akkor miért tiltakozol, amikor azt mondom, ne higgy a nőknek? Minden szavuk üres ígéret.”. „Talán igazad van” – feleli Kerem. Majd megkérdezi Onurtól, hogy az anyjáról is ugyanez a véleménye? Onur azt feleli, nem, az anyja az más. Kerem szerint mitől lenne más ? Egyszer minden nő anya lesz. Onur szerint nem. Minden nő szül egy gyereket, de attól még nem lesz anya. Közben véget ér a megemlékezés, Seval és Peride is odaülnek a fiúkhoz a teraszra beszélgetni.

Seh Kaan mellet fekszik a fiú ágyában, és a aggódva a gyerekhez bújik. Bennu kihívja Seht, hogy hagyja a fiát aludni. Megkérdezi Seht, miért ilyen érzéketlen Burhan? Seh elmeséli, hogy Ahmet családja nem fogadta el őt, és kitagadták Ahmettel együtt, mert annak idején Ahmetnek egy Kajszeriben élő lányt szántak. A lány apjával is megegyezett Burhan. Seh és Ahmet titokban házasodott össze, és Ahmet azt mondta akkor Sehnek, hogy „az apám jó ember. Megenyhül, ha meglát téged.” Amikor az esküvő után Seh és Ahmet hazament, a család elüldözte, kitagadta őket. Burhan még Ahmet temetésére sem ment el, pedig a saját fia volt. Ali-Kemal viszont elment az öccse temetésére, de csak azért, hogy közölje Sehvel, hogy miatta halt meg Ahmet. Ahmet a halála napján telefonon beszélt Ali-Kemallal, aki elmondta Seht mindennek. Ahmet dühös lett, el akart menni, hogy megbeszéljék, és hiába ivott, Seh kérése ellenére autóba ült. Ahmet út közben, baleset következtében meghalt.

Füszun még mindig azon tipródik, hogy Seh nem szégyelli magát, hogy mert odamenni hozzájuk? „Beteg a gyerek. És akkor? „ –mondja Ali-Kemalnak, aki megjegyzi, hogy „fiú unoka. Apám erre vágyott…” „Fiú unoka?” – kérdez vissza Füszun. „ Mondd miről beszélsz?” „A gyerek neve Evliyaoglu. „ Füszun kiakad ezen, és közli, hogy a család trónörökösét, az egyetlen fiú unokát ő hordja a szíve alatt.

Burhan a hálószobában közli Nadideval, hogy ebben a házban erről nem beszélnek többet, mert a fia annak idején nevetséges, kínos helyzetbe hozta őt. Nadide hiába sír, és mondja, hogy a gyerek haldoklik, Burhan hajthatatlan.

Seh a kikötői mólón sétál egyetemi jóbarátjával Hakannal és a kialakult helyzetről beszélgetnek. Hakan azt mondja, Seh kérjen kölcsönt a cégtől, hiszen neki köszönhetően nyertek el egy sokmilliós pályázatot. Seh elmondja, hogy még nem telt le a próbaidő, és senki nem tudja, hogy gyereke van, mert akkor nem vették volna fel. „Nincs család, semmi sem akadályozza a munkát.” Seh szerint, ha most kölcsönt kérne, ki is rúghatják, mert letagadta, hogy van egy gyereke. Hakan rákérdez, hogy a biztosítás nem fedezi a műtét költségeit? Seh elmondja, hogy nem, mert akkor kötötte, amikor Kaan betegségét már diagnosztizálták. A családtól semmit nem örökölt, mert az összes vagyont az édesapja gyógykezelésére költötték, aki rákban halt meg.

Onur a lovardában van, Kerem elkísérte. Kerem Sevallal beszél telefonon, de ki van akadva, hogy Buraknak megint nincs pénze (Burak Kerem öccse, aki Amerikában tanul). Onur nyugtatja Keremet, hogy ne foglalkozzon vele, és Seval szomorú lenne, ha Kerem nem adna pénzt Buraknak.

Hkan és Seh együtt teázik. A fiú felajánlja, hogy eladja az autóját Kaan műtéte miatt. Seh nem akarja elfogadni, de végül beleegyezik és hálás Hakannak. Megegyeznek abban, ha Seh megkapja az igényelt kölcsönt a banktól, akkor tárgytalan a megegyezésük. Ha nem kapja meg, Hakan azonnal eladja az autóját.

Nadide a családi ékszereit nézegeti, és magához vesz egy gyémánt brosst. Füszun gyerekei a nappaliban fogócskáznak, és Burdzsu kilöki a szolgáló kezéből a poharat. Füszun mérges, meg akarja állítani a lányt, de az felszalad a lépcsőn Nadidehoz panaszkodni. Füszun utána szalad, amikor belép Nadide szobájába, Nadide ékszerin megakad a tekintete és kérdőre vonja, hogy mit csinál? Miért vette elő az ékszereket? Nadide kitérő választ ad, hogy csak úgy elővette őket, hogy megnézze. Füszun csak néz, de látszik rajta, hogy kombinál valamin, nem hisz Nadidenak.

6926. Csicsöri53 (válaszként erre: 6924. - 41fdab80c1)
2011. szept. 16. 21:59
Azt én is mondtam anno,hogy Onur csinált valamit a kocsival,hogy nem indult el,de a krumpli nem jutott eszembe:) pedig annak idején a suliban nagy balhé volt,mert a rajztanárnak bizony betömték krumplival a kipufogóját és nem tudott hazamenni és kezdődött a nyomozás,ki tette,persze mindenki hallgatott:)) Azóta tudom ,hogy a krumpli nemcsak főzésre való:))
6925. 41fdab80c1 (válaszként erre: 6924. - 41fdab80c1)
2011. szept. 16. 21:52
javítok:bele vihetett volna
2011. szept. 16. 21:38

A végkifejlet ismeretében, minden sallang nélkül már sokadszorra néztem végig a sorit. Igazat adok Onurnak, Seh őt soha nem szerette. Szerintem csak

lubickolt az ő szerelmében, és ezt az érzést szerette és nem Onurt. Egyszer már strigulázom, hányszor kér bocsánatot Onur és nem azért mert annyira rossz ember, csak Seh ezt nagyon élvezi. Aztán mikor szakít Onurral nagy fölényesen, ő van e legjobban meglepve, hogy az elfogadja. Teljesen paff lett.

Azért ebbe rengeteg drámába a rendező annyi humort belevitett volna, hogy mutatja, amikor Onur krumplit nyom a kipufogóba, hogy Seh kocsija véletlenül se tudjon elindulni(65.rész). Mert azt látni, hogy kajánul mosolyog, tehát a tutit Ő rendezte meg.

6923. bálna21
2011. szept. 16. 21:29

Sziasztok!

Én most tudtam megnézni és rohantam ide elolvasni mit írtatok.

Természetes, hogy maradunk itt, biztosan találunk mindig valami témát. Meg Alfa is vár minket nagyon, arról se feledkezzetek meg!

6922. Marcsi0921 (válaszként erre: 6921. - 41fdab80c1)
2011. szept. 16. 21:07
Meglepett ez az info.
6921. 41fdab80c1 (válaszként erre: 6917. - Marcsi0921)
2011. szept. 16. 20:59
Már néztem korábban is, de már sajnos nem tagja a hoxának. De így köszönjük, hogy elindította. Volt több is, de mind befulladt, csak ez a fórum maradt.
6920. apple19
2011. szept. 16. 20:59

Közben megtaláltam mindegyik dalt, úgyhogy köszi mindenkinek!Nekem egyébként ez az egyik kedvenc Halit nótám :)

[link]

6919. 41fdab80c1 (válaszként erre: 6912. - Apple19)
2011. szept. 16. 20:53

Ide csak egy linket írok, de innen kiindulva sok

dalt találsz.

[link]

6918. apple19 (válaszként erre: 6913. - Telazsi)
2011. szept. 16. 20:53
Így van. Köszönöm a segítséget :)
2011. szept. 16. 20:44

Hahóóóó!!!

Ha a topic indító olvasgatja még a fórumot, szívesen látjuk:))))

2011. szept. 16. 20:41

Megnéztem én is a mai részt. Érdekes, ha a youtubeon nézem, ott megsiratom, valahogy jobban átjön érzelmileg. A végén nekem kicsit gépszerű volt "Nadide" monológja a szinkronnal.

Sajnálom, hogy vége. Az tuti, hogy elkezdem elölről nézni. Kiszámoltam, hogy Karácsonyr be is fejezem :)))).

Addigra csak hoz egy újabb török sorozatot vmelyik kertv:).

No meg persze elkezdem a Suleymant, lehetőleg angol felirattal:).

6915. Onseh
2011. szept. 16. 20:39

Most csak az én kedvenceimet küldöm, ezeket többször hallgatom naponta. Sajnálom hogy a szöveget nem értem.

[link]

[link]

6914. Marcsi0921 (válaszként erre: 6898. - Moncsa65)
2011. szept. 16. 20:37

Öregtészta (Limarától):

•50 dkg BL 80 lisztet

•kb. 3 dl vizet

•1 csipet cukrot

•1 dkg friss élesztőt

A folyadékra azért írtam, hoyg körülbelül, mert liszt és gépfüggő. A lényeg, hogy keményebb tésztát késíztsünk mint a kenyértészta. tehát, ha szükséges kevés lisztet vagy kevés foyladékot még adhatunk hozzá.

Elindítom a gépet, de csak addig, míg alaposan összedolgozza a tésztát. Ez kb. 8-10 perc. Ezután kikapcsolom, átteszem egy kelesztőtálba (újabban nem hagyom a gépben, mert nagyon nem tesz jót az üst tömítésének ha ilyen hosszú időn keresztül éri a nedves tészta) és a konyhapulton hagyom 10-12 órán keresztül, vagy a hűtőben 14-16 órán keresztül. Ezalatt túlkel, öszeesik. Másnap összegyúrom, átteszem egy fedeles műanyag dobozba és mehet a hűtőbe, innen használok belőle.

Érdemes rákeresned Limara oldalára, nagyon jó receptjei vannak:))))

Az összes sajtos kifli virslivel töltve elfogyott vacsira:)))).

6913. telazsi (válaszként erre: 6912. - Apple19)
2011. szept. 16. 20:34

Ha jól emlékszem te is szerb felirattal nézted youtube-on, locikus feltöltését,ha locikus nevére rákattintassz, feladja az összes feltöltését.

Jobb oldali felsorolásban található az 1001 noc zenéje.

Én ezen szoktam keresgetni, a másik link eltűnt, mert újra kellett telepíteni a gépemet és így a könyvjelzőim is eltüntek.

6912. apple19
2011. szept. 16. 20:19
Valaki régebben kb 1hónapja, belinkelte, hogy hol lehet megtaláni a sorozatban elhangzott dalokat, tudom, hogy a yb-on több is fent van, de nekem azok kellenének, csak tippem sincs hol kezdjem a keresést és elég sok ideig eltartana, úgyhogy ha valaki újra belinkelné, megköszönném.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook