Seherezádé - az új török sorozat (beszélgetés)
Meghallgattam,köszi,isteni hangja van továbbra is a mi Halitunknak:)
Szerintem a fórum neve maradhat,hisz ha újból nézzük,valószínü továbbra is fogunk beszélgetni a Seherezádéról csak most vegyítve mással.
Sanar Yurdatapan: ARKADAŞ
Bir kıvılcım düşer önce büyür yavaş yavaş,
Bir bakarsın, volkan olmuş yanmışsın arkadaş !
Dolduramaz boşluğunu ne ana, ne kardaş,
Bu en güzel, bu en sıcak duygudur arkadaş !
Ortak olmak her sevince, her derde, kedere,
Ve yürümek ömür boyu, beraberce, elele
Olmasın hiç o taa içten gülen gözlerde yaş,
Yollarimiz ayrılsak bile seninle arkadaş ! (Halit és Ayten)
Evet arkadaş ...
Kim olduğumu, ne olduğumu,
Nerden gelip nereye gittiğimi
Sen öğrettin bana
Elimden tutup karanlıktan aydınlığa sen çıkardın
Bana yürümeyi öğrettin yeniden,
Elele, ve daima ileriye...
Bir gün,
Bir gün birbirimizden ayrı düşsek bile,
Biliyorum, hiçbir zaman ayrı değil yollarımız...
Ve aynı yolda yürüdükçe,
Gün gelir, ellerimiz yine dostça birleşir,
Ayrılsak bile kopamayız... (Halit próza)
Ortak olmak her sevince, her derde, kedere,
Ve yürümek ömür boyu, beraberce, elele
Olmayacak o taa içten gülen gözlerde yaş
Bir gün gelip ayrılsak bile seninle arkadaş !
Ez a szöveg. A lelőhely:
Üdv.
Sziasztok!
El se hiszem, hogy vége :( Annyi igazság elhangzott ma. És amit már annyiszor megbeszéltünk, hogy kicsit befejezetlen, annyira most nem tűnt annak, és jó volt minden szót érteni, hiszen minden egyes szónak súlya van. Azt hiszem jöv. héten elkezdem újra nézni :) És örülök, hogy továbbra is itt maradtok/maradunk.
Sziasztok Lányok!
Vége! Én azt mondom, hogy annak ellenére, hogy milyen volt a harmadik évad sajnálom, hogy vége lett.
Igaz, hogy pontosan a "finálénál" tudtam ma bekapcsolódni, amikor Onur megjelent a gyerekekkel, de ez nekem ma így volt jó. Mostanában sajnos "labilis" az "idegállapotom" (nem bolondultam meg, csak történtek dolgok, ami miatt) és így én megkönnyeztem az utolsó perceket, főleg Nadide elbeszélését. Bár furcsa volt a befejezés, tudtuk előre, hiszen ismertük többen, de így szinkronnal valahogy mégis más lett.
Azért remélem, hogy a fórumon még jelen leszünk ezután egy darabig, különösen azért írom, mert sajnos nem tudtam itt lenni, és most már "hiányoztok is".
köszönöm!
mi az az öregtészta?
Zsemle tésztája:
• 3 dl víz
• 2 tk. só
• csipet aszkorbin
• 2 ek. burgonyapehely
• 2 ek. olaj
• 20 dkg öregtészta
• 50 dkg BL 80 liszt
• 1 tk. cukor
• 1,5 dkg élesztő
Kenyérsütőgépben tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban hagyom duplájára kelni. Közben 20 perc után kissé átgyúrom, jót tesz a tésztának. Ha szép hólyagosra kelt, kiborítom, kb. 10-11 dkg-os darabokra vágom, egyenként gömbölyítem őket. 10 percig pihentetem, majd formázom a zsemléket. Minden gombócot a tenyerembe veszek, a szélét a közepe felé húzom, miközben forgatom is a tésztát a kezemben. Érezni lehet, mikor már szép gömbölyű, feszes.
Sütni 2 féle módon szoktam. Legegyszerűbb, 2 azonos méretű, mély tepsiben. Egyiket kibélelem sütőpapírral, erre ültetem a formázott tésztát, a másik tepsit ráborítom. Hagyom a tésztát megint duplájára kelni, ez akár 1 óra is lehet, de hideg időben ennél is több. A felső tepsi tetejébe vizet fújok, így megy a 220 fokos sütőbe. 20-25 perc kell neki, az utolsó 5 percre leveszem a tetejét, hogy szép pirosra sülhessen.
Másik, hogy sütőzacsiba ültetem a gombócokat. Egy XXL méretű zacsiban 6 zsemle fér el kényelmesen. Ebben is hagyom duplájára kelni, majd vizet permetezek a zacskóba, bekötöm a száját, vagy ügyes mozdulattal a szélső sor tészta alá hajtom a száját. Majd 200 fokos sütőben sütöm 20-25 percig, vagy míg a kívánt színt el nem éri. Érdemes ellenőrizni, hogy hány foft bír a sütőzacskó, nem egyformák, jártam már úgy, hogy összezsugorodott.
Sütés után rácsra teszem hülni, hideg vízzel lepermetezem, és hallgatom, ahogy beszélgetnek.
Én ebből a tésztából csinálom. Négyzeteket nyújtok belőle, amit átlósan ketté vágok, majd abba tekerem fel a virslit. Mielőtt beteszem a sütőbe, mehkenem tojással, megszórom sajttal.
Kezdődik:)
Utoljára :(
Na megyek sütögetni.
Tisztelt Levélíró, Kedves Nézőnk!
Köszönjük levelét, amelyet közönségszolgálatunkra küldött.
Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy műsorváltozás történt,
így sajnos korábban vetítettük a sorozat ismétlését.
Levelét továbbítottuk az illetékeseknek.
Köszönjük megértését.
Üdvözlettel:
TV2 Közönségszolgálat
Szörnyülködve olvasom,a tv2 jól kiba...tt sokezer nézővel:((
Az ilyenre, nincs büntetés, nincs felelős csak sok lelló.
Már most 22' késésben vannak. Mikor fogják az utolsót kezdeni? Kellene valami polgári engedetlenség a TV2-vel szemben, hogy végre figyeljenek a nézőre is. Naaaa... nem jó ötlet?
Csak mi lehetne az??? Na csak viccőttem...De megéredemelnék, ha valamivel be tudnánk tartani nekik.
Válaszoltak. Köszönik a levelemet, a rendszergazda fogadta azt.
:)))
Gratulálok nekik:).De tényleg!
Ha csepp eszük lett volna, ma 16 órától adják le az ismétlést.
Nem gond, mert láttam, ill. a gépemen meg tudom nézni, de ez akkor is kicseszés.
Marcsikám, én felhívtam Őket.Nem fogod elhinni, 13.00-tól leadták. Hülyének néznek minket, nézőket.
De a sok telefonálós műsor bezzeg fontosabb, hogy jöjjön befele a pénz.
Írtam a Tv2 közönségszolgálatának.
Megkérdeztem, hogy a mai napon várható-e a 157-ik rész ismétlése?
Ezt nem hiszem el!!!
Hol van Seh ????
Lassie következik........
Hát igen. Ország-világnak tudnia kell, hogy Kökény Attila neje nem mer a férje előtt mutatkozni világosban ruha nélkül...
Röhej:)))).