Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Seherezádé - az új török sorozat fórum

Seherezádé - az új török sorozat (beszélgetés)

6911. Csicsöri53 (válaszként erre: 6910. - Ke1948)
2011. szept. 16. 20:12

Meghallgattam,köszi,isteni hangja van továbbra is a mi Halitunknak:)

Szerintem a fórum neve maradhat,hisz ha újból nézzük,valószínü továbbra is fogunk beszélgetni a Seherezádéról csak most vegyítve mással.

6910. ke1948
2011. szept. 16. 19:47

Sanar Yurdatapan: ARKADAŞ

Bir kıvılcım düşer önce büyür yavaş yavaş,

Bir bakarsın, volkan olmuş yanmışsın arkadaş !

Dolduramaz boşluğunu ne ana, ne kardaş,

Bu en güzel, bu en sıcak duygudur arkadaş !

Ortak olmak her sevince, her derde, kedere,

Ve yürümek ömür boyu, beraberce, elele

Olmasın hiç o taa içten gülen gözlerde yaş,

Yollarimiz ayrılsak bile seninle arkadaş ! (Halit és Ayten)

Evet arkadaş ...

Kim olduğumu, ne olduğumu,

Nerden gelip nereye gittiğimi

Sen öğrettin bana

Elimden tutup karanlıktan aydınlığa sen çıkardın

Bana yürümeyi öğrettin yeniden,

Elele, ve daima ileriye...

Bir gün,

Bir gün birbirimizden ayrı düşsek bile,

Biliyorum, hiçbir zaman ayrı değil yollarımız...

Ve aynı yolda yürüdükçe,

Gün gelir, ellerimiz yine dostça birleşir,

Ayrılsak bile kopamayız... (Halit próza)

Ortak olmak her sevince, her derde, kedere,

Ve yürümek ömür boyu, beraberce, elele

Olmayacak o taa içten gülen gözlerde yaş

Bir gün gelip ayrılsak bile seninle arkadaş !

Ez a szöveg. A lelőhely:

[link]

Üdv.

6909. ke1948
2011. szept. 16. 19:43
Igen,sajnos vége. Sajnálom, hogy szinte az utolsó percben csatlakoztam hozzátok. Örömmel olvasom, hogy együtt maradtok, és a Muhtesem Yüzyilről fogtok beszélgetni. Én is nézem Szulejmánt, illetve ahogy elneveztem Hünkarem Onurt. A fórum továbbra is marad Seherezádé? Letöltöttem az összes Binbirt, (kivéve a mait) és persze, hogy elölről kezdem nézni. Halit csodálatos színész, annak ellenére, hogy a török Oszkárt most Ibrahim pasa vitte el előle, ő lett a legjobb férfi színész. Csodálatos énekes is. Találtam még egy videót, amit talán még nem fedeztetek fel, ha igen, akkor elnézést kérek. Ezen a felvételen duettet énekel Ayten Alpman énekesnővel. A dal szövegírója Sanar Yurdatapan, a címe Arkadas, vagyis Barátok.
6908. sehfan
2011. szept. 16. 19:16
Én ismét csalódtam egy kicsit Sehben, miért nem tudta azt mondani Enginek hogy fújják le az esküvőt amikor rákérdezett, Onurral szemben mindig olyan határozott tudott lenni, hova lett az a "kemény építésznő"? Na mindegy így volt megírva ezen már nem lehet változtani, de a vége így a magyar szöveggel már nem volt olyan hiányérzetes számomra(bár lehet hogy csak azért mert volt időm hozzászokni a gondolathoz hogy így van vége, persze abban még bizakodhatunk hogy talán egyszer csinálnak egy boldogságtól csöpögő másfél órás részt. Bocsi ha hosszú voltam.
2011. szept. 16. 19:04
Lányok aki kérte, és megígértem neki, hogy küldök korábbi "szkeneket", kérem, hogy jelezzetek már, mert sajnos van elmaradásom, de hamarosan pótolni fogom. Nem vagyok felelőtlen, de sajna most így alakult, azonban pótolom, ha jelzi valaki, priviben írjon e-mailt. Bocsi és köszi.
6906. 41fdab80c1 (válaszként erre: 6898. - Moncsa65)
2011. szept. 16. 19:00
Az öregtésztát én is használom, én is Limarától tanultam. A most dagasztott tésztából egy zárható edénybe teszel a hűtőbe, egy hétig is eláll, de volt az már nálam több is. A dobozban tovább kel, csaknem kifolyik belőle. Ezt kell legközelebb a tésztéba dagasztani. limarapeksege.blogspot.hu oldalon nagyon sok mindent találsz, vagy a mohakonyha.blogspot.hu oldalon hozzá sok szépséget, amiből süthetünk.
2011. szept. 16. 18:49
Persze, én is nézni fogom elölről, amint az időm engedi, nem semmiért van meg az összes rész. Illetve az utolsó hét még hiányzik, de meglesz.
6904. marcsi0510 (válaszként erre: 6902. - Csicsöri53)
2011. szept. 16. 18:47
Jó is lesz, mert mint ahogy mondtam, hiányoztok, ráadásul én korábban rendszeresen itt voltam, de családi okok miatt sajnos nem volt rá lehetőségem, és még most kezdenek a dolgok rendeződni, talán már látom a végét, így kezdek megnyugodni, és szakítani tudok rátok időt.
6903. apple19
2011. szept. 16. 18:45

Sziasztok!

El se hiszem, hogy vége :( Annyi igazság elhangzott ma. És amit már annyiszor megbeszéltünk, hogy kicsit befejezetlen, annyira most nem tűnt annak, és jó volt minden szót érteni, hiszen minden egyes szónak súlya van. Azt hiszem jöv. héten elkezdem újra nézni :) És örülök, hogy továbbra is itt maradtok/maradunk.

2011. szept. 16. 18:39
Szerintem maradjunk persze,mert megbeszéltük,hogy van aki nézi a Szulejmant,mint pl.én is többek között,arról is tudunk beszélgetni,illetve ha ilyen jókat süttök-főztök,nem árt közkinccsé tenni.:)
2011. szept. 16. 18:37
Lehet Onurnak volt igaza,hogy Seh soha nem tudta kimutatni a szeretetét iránta és a végén is Enginnel szemben is becstelen volt ,mert hazudott volna neki,de így "megmenekült",nemhiába írtuk,hogy Kaán maradt a legnormálisabb még a végére.Habár mese az is ,hogy egy férfi ennyit könyörög,mint ahogy Onur tette,ő igazán szerette Sehet.
2011. szept. 16. 18:36

Sziasztok Lányok!

Vége! Én azt mondom, hogy annak ellenére, hogy milyen volt a harmadik évad sajnálom, hogy vége lett.

Igaz, hogy pontosan a "finálénál" tudtam ma bekapcsolódni, amikor Onur megjelent a gyerekekkel, de ez nekem ma így volt jó. Mostanában sajnos "labilis" az "idegállapotom" (nem bolondultam meg, csak történtek dolgok, ami miatt) és így én megkönnyeztem az utolsó perceket, főleg Nadide elbeszélését. Bár furcsa volt a befejezés, tudtuk előre, hiszen ismertük többen, de így szinkronnal valahogy mégis más lett.

Azért remélem, hogy a fórumon még jelen leszünk ezután egy darabig, különösen azért írom, mert sajnos nem tudtam itt lenni, és most már "hiányoztok is".

6899. NAZARET
2011. szept. 16. 18:29
Na, akkor hát vége! Nekem Bennuék befejezése, ill. újrakezdése sokkal jobban tettszett. Szerintem ők őszintébbek voltak és teljesen elfoigadták egymást a végére. Ha Kán nem állít be az esküvőre a családdal Seh hozzámegy az öreghez. Így nem passzol a végszó sem, mert Seh mégis szavahihetetlen volt végig. Onurnak, Kánnak ,Enginnek is hazudott. Azért szép volt, de mese marad!!!
6898. moncsa65 (válaszként erre: 6896. - Marcsi0921)
2011. szept. 16. 18:26

köszönöm!

mi az az öregtészta?

6897. Marcsi0921 (válaszként erre: 6896. - Marcsi0921)
2011. szept. 16. 17:48
Ez is Limara receptje, mint a kenyéré :)))).
6896. Marcsi0921 (válaszként erre: 6891. - Moncsa65)
2011. szept. 16. 17:48

Zsemle tésztája:

• 3 dl víz

• 2 tk. só

• csipet aszkorbin

• 2 ek. burgonyapehely

• 2 ek. olaj

• 20 dkg öregtészta

• 50 dkg BL 80 liszt

• 1 tk. cukor

• 1,5 dkg élesztő

Kenyérsütőgépben tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban hagyom duplájára kelni. Közben 20 perc után kissé átgyúrom, jót tesz a tésztának. Ha szép hólyagosra kelt, kiborítom, kb. 10-11 dkg-os darabokra vágom, egyenként gömbölyítem őket. 10 percig pihentetem, majd formázom a zsemléket. Minden gombócot a tenyerembe veszek, a szélét a közepe felé húzom, miközben forgatom is a tésztát a kezemben. Érezni lehet, mikor már szép gömbölyű, feszes.

Sütni 2 féle módon szoktam. Legegyszerűbb, 2 azonos méretű, mély tepsiben. Egyiket kibélelem sütőpapírral, erre ültetem a formázott tésztát, a másik tepsit ráborítom. Hagyom a tésztát megint duplájára kelni, ez akár 1 óra is lehet, de hideg időben ennél is több. A felső tepsi tetejébe vizet fújok, így megy a 220 fokos sütőbe. 20-25 perc kell neki, az utolsó 5 percre leveszem a tetejét, hogy szép pirosra sülhessen.

Másik, hogy sütőzacsiba ültetem a gombócokat. Egy XXL méretű zacsiban 6 zsemle fér el kényelmesen. Ebben is hagyom duplájára kelni, majd vizet permetezek a zacskóba, bekötöm a száját, vagy ügyes mozdulattal a szélső sor tészta alá hajtom a száját. Majd 200 fokos sütőben sütöm 20-25 percig, vagy míg a kívánt színt el nem éri. Érdemes ellenőrizni, hogy hány foft bír a sütőzacskó, nem egyformák, jártam már úgy, hogy összezsugorodott.

Sütés után rácsra teszem hülni, hideg vízzel lepermetezem, és hallgatom, ahogy beszélgetnek.

Én ebből a tésztából csinálom. Négyzeteket nyújtok belőle, amit átlósan ketté vágok, majd abba tekerem fel a virslit. Mielőtt beteszem a sütőbe, mehkenem tojással, megszórom sajttal.

2011. szept. 16. 17:02

Kezdődik:)

Utoljára :(

Na megyek sütögetni.

2011. szept. 16. 17:00

Tisztelt Levélíró, Kedves Nézőnk!

Köszönjük levelét, amelyet közönségszolgálatunkra küldött.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy műsorváltozás történt,

így sajnos korábban vetítettük a sorozat ismétlését.

Levelét továbbítottuk az illetékeseknek.

Köszönjük megértését.

Üdvözlettel:

TV2 Közönségszolgálat

6893. alfa11 (válaszként erre: 6886. - 41fdab80c1)
2011. szept. 16. 16:55

Szörnyülködve olvasom,a tv2 jól kiba...tt sokezer nézővel:((

Az ilyenre, nincs büntetés, nincs felelős csak sok lelló.

6892. Marcsi0921 (válaszként erre: 6890. - 41fdab80c1)
2011. szept. 16. 16:45
A híradóval nem csúszhatnak, muszáj időben kezdeniük.
6891. moncsa65 (válaszként erre: 6889. - Marcsi0921)
2011. szept. 16. 16:43
receptjét kérem !
2011. szept. 16. 16:28

Már most 22' késésben vannak. Mikor fogják az utolsót kezdeni? Kellene valami polgári engedetlenség a TV2-vel szemben, hogy végre figyeljenek a nézőre is. Naaaa... nem jó ötlet?

Csak mi lehetne az??? Na csak viccőttem...De megéredemelnék, ha valamivel be tudnánk tartani nekik.

2011. szept. 16. 16:11
Hogy hamarabb teljen az idő, sütök kiflit vacsira, de a belsejébe teszek virslit, a tetejére pedig sajtot:))).
6888. Marcsi0921 (válaszként erre: 6885. - Marcsi0921)
2011. szept. 16. 15:55

Válaszoltak. Köszönik a levelemet, a rendszergazda fogadta azt.

:)))

6887. Marcsi0921 (válaszként erre: 6886. - 41fdab80c1)
2011. szept. 16. 15:35

Gratulálok nekik:).De tényleg!

Ha csepp eszük lett volna, ma 16 órától adják le az ismétlést.

Nem gond, mert láttam, ill. a gépemen meg tudom nézni, de ez akkor is kicseszés.

2011. szept. 16. 15:31

Marcsikám, én felhívtam Őket.Nem fogod elhinni, 13.00-tól leadták. Hülyének néznek minket, nézőket.

De a sok telefonálós műsor bezzeg fontosabb, hogy jöjjön befele a pénz.

2011. szept. 16. 15:15

Írtam a Tv2 közönségszolgálatának.

Megkérdeztem, hogy a mai napon várható-e a 157-ik rész ismétlése?

6884. Marcsi0921 (válaszként erre: 6883. - Marcsi0921)
2011. szept. 16. 15:09
Nem Lassie, valami másik idétlen gyerekbutító sorozat.
2011. szept. 16. 15:08

Ezt nem hiszem el!!!

Hol van Seh ????

Lassie következik........

2011. szept. 16. 15:07

Hát igen. Ország-világnak tudnia kell, hogy Kökény Attila neje nem mer a férje előtt mutatkozni világosban ruha nélkül...

Röhej:)))).

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook