Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok. fórum

Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok. (tudásbázis)


1 2 3
56. zani (válaszként erre: 55. - Ildiko0914)
2009. nov. 10. 19:21
köszi, legközelebb megpróbálom kevesebb vízzel. én meg azt gondoltam h a vízben levő sok buboréktól fog feljönni.
55. ildiko0914 (válaszként erre: 54. - Zani)
2009. nov. 9. 16:42
Az én tapasztalatom az hogy a viztől lesz kemény.Én tejjel szoktam késziteni, ha nem is kizárólag tejjel, de mindenképp fele fele arányba.
54. zani
2009. nov. 4. 20:53

remélem valaki jár még néha ezen a fórumon, mert teljesen kétségbe estem. :(

általánosságban véve jól főzök, sütök, de a pöalacsintám tegnap nem akart sehogy összejönni. nem tudom mi lehetett a baj, de olyan nyers színű maradt és lapos, kemény, cipőtalpszerű lett az egész, ja és 12 palacsintát egy órán keresztül sütögettem. se feljönni nem akart, pedig tettem bele szódabikarbónát meg szénsavas ásványvizet, se pirulni...

szerintetek mi volt a baj?

53. syria (válaszként erre: 50. - MelisUK)
2009. aug. 30. 08:10

Ez az, szerintem is kell bele cukor, persze nem sok, mert akkor tényleg könnyebben leragad. Én 2 tojáshoz teszek egy evőkanállal.

Igaza van a Budaynak! A hagyományos palacsintasütőt tényleg csak kívülről szabad elmosni, a belsejét csak kitörölni. Anyukám is így csinálta. Igaz, neki volt hatalmas kamrája, ahol megvolt a helye a serpenyőnek. Ja, és még egy! Az ilyen serpenyőben nem szabad semmi mást sütni, főzni, pl. tojásrántottát!

Még két dolgot tapasztaltam.

Ha áll a tészta, nincs rögtön kisütve nekem akkor szokott szakadni. (Nem értem, mert néhányan írták, hogy sütés előtt állni hagyják, van, aki még a hűtőbe is beteszi. Én csak egyszer próbálkoztam, hogy a maradékot a hűtőbe tettem másnap akartam kisütni, na az volt a katasztrófa.)

A másik: ahogy valaki írta, valóban, a mai lisztek egészen mások, mint a régiek. Azoknak valahogy állandó volt a minőségük, a maiak meg...

Én a liszt rovására írom, hogy az első 1-2 palacsintám mindig "romos" lesz.

2009. aug. 29. 16:52
Én is mindig rakok bele cukrot, kb. egy kisebb evőkanálnyit (csapottan). Anyukám is mindig ennyit tesz bele. Neki még nem is teflon sütője van, hanem egy nagyon régi, és mindig szuper a palacsintatésztája és nem ragad le. Ha túl híg, az nem jó, mert akkor gyenge a tészta. Azt mondják, hogy a tejszínsűrűségű a jó. Én mindegyik palacsinta alá olajozok egy kicsit, mert nem szeretem ha száraz lesz a tészta.
51. Gummy (válaszként erre: 50. - MelisUK)
2009. aug. 29. 15:10
Én mindig rakok bele cukrot. Szerintem csak a PALACSINTASÜTŐ bevonatától függ az egész. Ja és egy kisebb teáskanál olaj minden palacsintához a sütőre. (legalábbis az én nagy palacsintasütőmhöz)
2009. aug. 29. 14:51
Érdekes, hogy azt írjátok sokan, hogy tilos bele cukrot tenni. Mégis miért? Attól lesz finom a tészta. Persze ha sokat rak bele az ember, akkor le fog ragadni, de egy kicsi kell. Cukor nélkül akkor kell csinálni, ha húsos palacsinta lesz.
2009. aug. 29. 12:58

Nekem hagyományos palacsinta sütöm van 2 db. Mind a kettőt használom a sütéshez, mert mindig sokat sütök. Mindig kimosom a palacsintasütőt, és cukrot is teszek a tésztába.

Szép lenne, ha mosogatás nélkül tárolnám a szekrénybe:)

A cukor pedig azért kell bele, hogy jó íze legyen. Nem tapad le, ha jó a tészta!

2009. aug. 29. 10:20

Én úgy csinálom a tésztát, hogy egy műanyag keverő edénybe öntök lisztet, hozzá teszek 2 tojást, csipetnyi sót, kevés cukrot, egy kis sütőport (ennek hatására másnapra se lesz szíjas a palacsinta) és az egészet tejjel öntöm fel. Persze nem egyből öntök annyi tejet hozzá, ami kell, hanem előbb csak kb fele annyit, ezt robotgéppel összekeverem, hozzá a többi tej, azt is elkeverem a géppel és kész.

Ezután kifejezetten palacsinta sütéséhez való serpenyőben sütöm, olaj se kell alá, de úgy hagyományból némelyikhez teszek. Nekem az a lényege, hogy elég sűrű legyen a tészta, azaz ne úgy follyon, mint a víz, hanem sűrűbb legyen jóval. Ha túl híg, akkor letapad.

47. syria (válaszként erre: 46. - Anyagi)
2009. aug. 29. 09:52
Hú, akkor kapkodhatod a serpenyőket! Én kettő mellett sem unatkozok.
46. Anyagi
2009. aug. 28. 14:43

Nagyon pici cukrot tegyél csak bele, vagy ne is, mert attól ragad le!

A tésztába a legvégén tegyél olajat, mert ha sokáig kevered vele, olyan lesz mint a majonéz és nem ér semmit leragadás ellen!


Nem akarok dicsekedni, de én 4 sütővel szoktam csinálni azt a hatvanat, ami nálunk elfogy!

2009. aug. 28. 13:26
1-2 tojás semmi cukor pici só és viz annyi, hogy jófolyékony legyen, és a merőkannalat jól megfogja és egy- két evőkanál étolaj jól kikevered és sütheted soha nem ragad le akár teflon akár régi palacsintasűtőben.
2009. aug. 25. 18:45
En 1 vagy 2 tojast összekeverem liszttel jo suru lesz ugy hogy majdnem megall benne a kanal, es fokozatosan adagolom hozza tejet. Utana dobok bele 1 evökanal cukrot, 1 vaniliascukrot meg egy kis etolajat es mar sutöm is. Persze mindent csak szemre, es hat azaz igazsag, hogy nem mindig sikerul 100%-osra.
43. syria (válaszként erre: 41. - Monica25)
2009. aug. 24. 09:56
Én gyakorlott palacsintasütő vagyok, de az első 1-2 darab nekem is mindig szétszakad, nem tudom miért. Azokat nem dobom ki, szépen megeszem kanállal, az íze attól még jó. A többi már megy mit a karikacsapás, egyszerre két serpenyőben sütöm, így hamarabb végzek, meg nem olyan unalmas állni fölötte.
42. Zimmi (válaszként erre: 41. - Monica25)
2009. aug. 23. 22:21

Ügyes vagy!Legközelebb könnyebb lesz!Jó pihenést!

Zimmi

2009. aug. 23. 21:54

Nagyon köszönöm mindenkinek a sk jó tanácsot. Tettem még lisztet a maradék tésztához. Jobb lett 7 db jött ki belőle, igaz az elején 5 db a kukában landolt :)


Köszönöm mégegyszer. Jó éjszakát

2009. aug. 23. 20:54

Itt egy másik palacsintás fórum:


[link]


Itt is vannak receptek.

39. Cand Ida (válaszként erre: 32. - Vikiiii)
2009. aug. 23. 20:47
25-30 éve még más volt a tej és a liszt is, akkor bizony elbírta a sok cukrot is palacsinta, még az íze is más volt és sosem ragadt le! Még gyerek voltam és a kedvencem volt, így minden nap sütöttem. Felnőttként nekem is újra kellett tanulnom, mikor a gyerekeim kértek, mert a jól bevált recept bizony nem sikerült! Na, ekkor kezdtem kihagyni a cukrot belőle és szégyen vagy sem, összeírtam egy bevált tésztát és mostmár papirról sütöm a palacsintát. hát, én emiatt nem teszek bele cukrot, de ha neked sikerül cukorral, ügyes vagy :)
38. Cand Ida (válaszként erre: 30. - Bnedora)
2009. aug. 23. 20:42
Szerencséd van, hogy nem ragad le...én inkább nem kisérletezem...bár volt, hogy tettem bele, de nélküle is épp olyan finom :)
37. komoly
2009. aug. 23. 20:35
Most vettem egy tefál palacsintasütőt,igaz elég drága,de álom benne sütni a palacsintát!Én teszek bele egy kicsi tejet is,a többit ásványvizzel csinálom.Édesanyám,kelesztett palacsintát csinált,hát az isteni,de sajnos nem lestem el az elkészitési módját.
36. Zimmi
2009. aug. 23. 20:32
Ennyi tanács után azért majd kiváncsi leszek,sült-e palacsinta,és milyen lett:D :P
35. 319cd6978b (válaszként erre: 34. - 319cd6978b)
2009. aug. 23. 20:32
* teáskanál, nem evőkanál. Elírtam.
2009. aug. 23. 20:32
Én most azt csináltam az utolsó két alkalommal hogy tettem bele két három evőkatnál szódabikarbónát és olyan szép laza tésztája lett. Voltak benne kis lukaka mint amilyen a strandon is.
33. Zimmi (válaszként erre: 21. - Zimmi)
2009. aug. 23. 20:31
Most vettem észre!!!Kihagytam a tojást,6 db tojást tettem az előzőekben leírt mennyiséghez.Én mindig elmosom a palacsintasütőt,de az elsőnél mindig kiolajozom,és jól felforrósítom:)
2009. aug. 23. 20:30
én mindig is tettem bele cukrot! több evőkanállal is és sosem ragadt! én 1 tojással csinálom és egy jó palacsintasütő sem árt XD
2009. aug. 23. 20:30
Túl sok a folyadék lehet és túl kevés hozzá a tojás. Az tartja ugyanis össze. Vagy plusz egy tojás, vagy kevesebb tej. Várd meg míg annyira átsúl az egyik fele hogy már a másikon sincs olyan rész ami folyik és akkor próbáld meg ha lehet fém lapáttal, vagy palacsintaforgatóval. Ha feljön magától akkor már nagy baj nem lehet mert akkor nem szakad el. Azért is szokták dobálva sütni mert a lapáton könnyebben eltörik.
30. bnedora (válaszként erre: 26. - Cand Ida)
2009. aug. 23. 20:24
Miért lenne tilos cukrot beletenni? Igaz nem sokat, mert akkor valóban leragad, de én mindig teszek bele egy jó kávéskanállal.
29. 405fb874de (válaszként erre: 27. - Cand Ida)
2009. aug. 23. 20:23
Megelőztél :)
2009. aug. 23. 20:22
Még valami, mert nem olvastam senkinél, hogy nem ajánlatos a palacsintasütőt elmosogatni, esetleg csak kívűlről. Érdemesebb még sütés után, forrón kitörölni alposan papírtörlővel. Ez a Budai tanácsa is... nekem ezzel oldódott meg a problémám, azóta nemragad le a cukros palacsintám se.
27. Cand Ida (válaszként erre: 26. - Cand Ida)
2009. aug. 23. 20:19
És nagyon fontos, jól kiégetett palacsintasütő legyen és sosem szabad kimosni csak papirtörlővel kitörölni mielőtt elteszed! Nekem az a hagyományos, régi típusú van, nem teflon.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook