Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok. (tudásbázis kérdés)
1-2 tojás semmi cukor pici só és viz annyi, hogy jófolyékony legyen, és a merőkannalat jól megfogja és egy- két evőkanál étolaj jól kikevered és sütheted soha nem ragad le akár teflon akár régi palacsintasűtőben.
En 1 vagy 2 tojast összekeverem liszttel jo suru lesz ugy hogy majdnem megall benne a kanal, es fokozatosan adagolom hozza tejet. Utana dobok bele 1 evökanal cukrot, 1 vaniliascukrot meg egy kis etolajat es mar sutöm is. Persze mindent csak szemre, es hat azaz igazsag, hogy nem mindig sikerul 100%-osra.
Én gyakorlott palacsintasütő vagyok, de az első 1-2 darab nekem is mindig szétszakad, nem tudom miért. Azokat nem dobom ki, szépen megeszem kanállal, az íze attól még jó. A többi már megy mit a karikacsapás, egyszerre két serpenyőben sütöm, így hamarabb végzek, meg nem olyan unalmas állni fölötte.
Ügyes vagy!Legközelebb könnyebb lesz!Jó pihenést!
Zimmi
Nagyon köszönöm mindenkinek a sk jó tanácsot. Tettem még lisztet a maradék tésztához. Jobb lett 7 db jött ki belőle, igaz az elején 5 db a kukában landolt :)
Köszönöm mégegyszer. Jó éjszakát
Itt egy másik palacsintás fórum:
[link]
Itt is vannak receptek.
25-30 éve még más volt a tej és a liszt is, akkor bizony elbírta a sok cukrot is palacsinta, még az íze is más volt és sosem ragadt le! Még gyerek voltam és a kedvencem volt, így minden nap sütöttem. Felnőttként nekem is újra kellett tanulnom, mikor a gyerekeim kértek, mert a jól bevált recept bizony nem sikerült! Na, ekkor kezdtem kihagyni a cukrot belőle és szégyen vagy sem, összeírtam egy bevált tésztát és mostmár papirról sütöm a palacsintát. hát, én emiatt nem teszek bele cukrot, de ha neked sikerül cukorral, ügyes vagy :)
Szerencséd van, hogy nem ragad le...én inkább nem kisérletezem...bár volt, hogy tettem bele, de nélküle is épp olyan finom :)
Most vettem egy tefál palacsintasütőt,igaz elég drága,de álom benne sütni a palacsintát!Én teszek bele egy kicsi tejet is,a többit ásványvizzel csinálom.Édesanyám,kelesztett palacsintát csinált,hát az isteni,de sajnos nem lestem el az elkészitési módját.
Ennyi tanács után azért majd kiváncsi leszek,sült-e palacsinta,és milyen lett:D :P
* teáskanál, nem evőkanál. Elírtam.
Én most azt csináltam az utolsó két alkalommal hogy tettem bele két három evőkatnál szódabikarbónát és olyan szép laza tésztája lett. Voltak benne kis lukaka mint amilyen a strandon is.
Most vettem észre!!!Kihagytam a tojást,6 db tojást tettem az előzőekben leírt mennyiséghez.Én mindig elmosom a palacsintasütőt,de az elsőnél mindig kiolajozom,és jól felforrósítom:)
én mindig is tettem bele cukrot! több evőkanállal is és sosem ragadt! én 1 tojással csinálom és egy jó palacsintasütő sem árt XD
Túl sok a folyadék lehet és túl kevés hozzá a tojás. Az tartja ugyanis össze. Vagy plusz egy tojás, vagy kevesebb tej. Várd meg míg annyira átsúl az egyik fele hogy már a másikon sincs olyan rész ami folyik és akkor próbáld meg ha lehet fém lapáttal, vagy palacsintaforgatóval. Ha feljön magától akkor már nagy baj nem lehet mert akkor nem szakad el. Azért is szokták dobálva sütni mert a lapáton könnyebben eltörik.
Miért lenne tilos cukrot beletenni? Igaz nem sokat, mert akkor valóban leragad, de én mindig teszek bele egy jó kávéskanállal.
Még valami, mert nem olvastam senkinél, hogy nem ajánlatos a palacsintasütőt elmosogatni, esetleg csak kívűlről. Érdemesebb még sütés után, forrón kitörölni alposan papírtörlővel. Ez a Budai tanácsa is... nekem ezzel oldódott meg a problémám, azóta nemragad le a cukros palacsintám se.
És nagyon fontos, jól kiégetett palacsintasütő legyen és sosem szabad kimosni csak papirtörlővel kitörölni mielőtt elteszed! Nekem az a hagyományos, régi típusú van, nem teflon.
Én olajat nem teszek a tésztába és cukrot is tilos!
Nekem ez vált be:
40 dkg liszt, 2 tojás, 4 dl tej, kb. 2dl szódavíz (lehet több is), csipet só és olaj a sütéshez.
Én lehelet vékonyra sütöm, így ameddig csak lehet higítom ásványvízzel. Jobb, ha hagyom állni sütés előtt a hűtőben. Sok sikert!
igen, de a lisztre tölts a bekevert tésztádból és amikor csomómentes akkor keverd a kettőt össze.
Igen..csak óvatosan. Merj ki egy kis tészát abba tegyél lisztet, hogy ne legyen csomós..aztán hígítsd fel a többi maradékkal.
Persze,meg tojást,szerintem:)
Mivel sűrítsem a maradék tésztámat? Tegyek bele lisztet?
Én egy órája sütöttem: 30 dkg liszt,4 dl tej,2 dl sima víz , 1 dl ásványvíz,5 ek.olaj,csipet só,2 csipet cukor,csomómentesre kikeverni,kiolajozott palacsintasütő ,felforrósítottam,már kicsit füstlt,bele a tészta,kp.lángon sült,amikor kicsit megmozdítod,ha megsült,akkor megcsúszik a tészta,akkor fordíthatod is:)
Jó étvágyat!
Szerintem nagyon kihígítottad a vízzel. A múltkor én is úgy jártam és nekem is szakadt. Hagyd kicsit sűrűbre.
sütés előtt fél órát állni hagyni, ha túl sűrű, teszek bele még ásv.vizet
Próbáld kicsit sűrűbbre,nem kell bele cukor, és süsd teflonba.
kb 12 db-hoz:
20 dkg liszt
2 tojás
2, 5 dl tej
2, 5 dl szóda(ásv. v)
1-2 ek. olaj,
pici só
elvileg kell bele 1 ek porcukor, de én azt kihagyom, mert hátha attól leragad. . .
teflonosban sütöm, az elsőnél még teszek egy icipici olajat a serpenyőbe, de a többinél már nem
még sosem ragadt le!!
Én is így szoktam kivétel, hogy 3 tojással és olajat teszek hozzá! Turmixgépben összeturmixolom és már sütöm is! Elég nagyokat sütök így olyan 13-14 db jön ki belőlle!
További ajánlott fórumok: